Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
3 godziny temu, ASX napisał(a):

Poszły tylko tylko dwie oficjalne notki prasowe do Windows Central. Bo dwa razy jak szambo wybilo w niedzielę na podstawie plotek z neogafa i reddita ( jedna że anuluja hardware, druga, że wycofują się ze sklepów w USA) to najwidoczniej tylko oni zadali sobie ten trud, by zapytać o oficjalnie stanowisko samego zainteresowanego, zamiast pisać newsy pod kliki na podstawie plotek.

Tak wygląda poziom dziennikarstwa w 2025 r.

Ale nie wysłali list gołębiem pocztowym do drozda, więc MS nic nie robi.

• Odpowiedzi 36,5 tys.
  • Wyświetleń 2,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano

Asx dane z dupy-nie powinien.

Fajnie jest wypomnieć komuś błąd i zmyślanie, ale Greg poszedł za daleko i zamiast asaxa to on się teraz błaźni.

Opublikowano

Wiadomo Xboxy wycofują z półek sklepowych bo na święta te półki zostaną zapełnione Magnusami

Opublikowano

Przypomne ze srednia wieku na forum jakies 35 lat.

Opublikowano
1 minute ago, devilbot said:

Wiadomo Xboxy wycofują z półek sklepowych bo na święta te półki zostaną zapełnione Magnusami

Na święta jak znalazł

image.png

Opublikowano
4 minutes ago, MaZZeo said:

ewidentnie ASX musiał na PMkach odrzucić zaloty Homelandera, bo te non stop przypierdalanie się do niego to nawet baba w środku okresu taka upierdliwa nie jest.

Przecież to nie ja zacząłem ;) Tym razem

Opublikowano

Konsol nie zapowiedzieli oficjalnie, a nerwowo.

Jednego jesteśmy pewni- stagnacji na forum nie ma obama

Opublikowano
3 minuty temu, iluck85 napisał(a):

Konsol nie zapowiedzieli oficjalnie, a nerwowo.

Jednego jesteśmy pewni- stagnacji na forum nie ma obama

Zobaczysz jaki skowyt będzie jak konsole jednak zapowiedzą. Czy będzie za słaba, za mocna, za tania, za droga, za bardzo konsolowa, czy będzie PC w przebraniu to jedno jest pewne - usual suspects wylądują na OIOM-ie na proktologii, bo czeka nas SYMFONIA pękniętych dup.banderas

Opublikowano
37 minut temu, Mejm napisał(a):

Przypomne ze srednia wieku na forum jakies 35 lat.

Czy to jest fakt prawdziwy czy fakt asaxowy? Bo po mordach w PST stawiałbym na bliżej 45.

Opublikowano
  • Autor
31 minut temu, Lukas_AT napisał(a):

Bardziej bym zakladal, ze w tych krajach rozwijajacych sie ludzie graja na starych konsolach lub na chinskich podrobkach. A te sprzety to nadal natywne sprzety. Raczej nikt w biedzie nie bedzie tam placil Game Passa by miec dostep do chmury. Liczb oczywiscie nie mam, ale pamietam sytuacje z zycia. Moja mama pracowala z Ukrainka, ktora miala syna na Ukrainie. Ja juz mialem PS3 w tym czasie (moze to byl rok 2009), a jej syn sie cieszyl z PS1, ktore dostal od matki i wszystkie dzieciaki z okolicy sie zebraly by zobaczyc to PS1. To historia z zycia hehe.

No grają na starych konsolach na pewno. Tak jak w Brazylii gdzie królowały albo wciąż królują takie konsole jak przerobione X360 i PS2 (dawno tego nie sprawdzałem, może to Greg zweryfikować, czy się nie mylę i to dalej aktualne).

Ale żyjemy dzisiaj w czasach internetu, nawet w biedniejszych krajach mnóstwo ludzi oglada YouTube i Twitcha i widzi popularne gry w które chciałoby zagrać jak CoD czy Fortnite których nie ma na PS2 czy Xboxie 360. To jest powód dlaczego granie w chmurze tak się tam przyjmuje, bo pozwala dokonać skoku z czasów PS2 do współczesnych, bez kupowania drogiej konsoli czy PC.

Jesteśmy na forum konsolowym rodowoodem, gdzie każdy ma PC lub/i konsole, więc nie dziwi mnie, że przy okazji ostatniej podwyżki Game Passa Ultimate to przeszło kompletnie bez echa, ale jedną z największych zmian będzie to ze niedługo niższe Tiery Game Passa też dostaną możliwość grania w chmurze, co znaczaco obniża barierę wejścia, bo są one znacznie tańsze niż Ultimate.

Dodajmy do tego to że Xbox PODOBNO planuje na wzór GeForce Now, darmowy abonament z reklamami do grania w chmurze, no to dla mieszkańców Brazylii czy Indii to są bardzo duże i pozytywne zmiany

Opublikowano
5 minutes ago, ASX said:

No grają na starych konsolach na pewno. Tak jak w Brazylii gdzie królowały albo wciąż królują takie konsole jak przerobione X360 i PS2 (dawno tego nie sprawdzałem, może to Greg zweryfikować, czy się nie mylę i to dalej aktualne).

Ale żyjemy dzisiaj w czasach internetu, nawet w biedniejszych krajach mnóstwo ludzi oglada YouTube i Twitcha i widzi popularne gry w które chciałoby zagrać jak CoD czy Fortnite których nie ma na PS2 czy Xboxie 360. To jest powód dlaczego granie w chmurze tak się tam przyjmuje, bo pozwala dokonać skoku z czasów PS2 do współczesnych, bez kupowania drogiej konsoli czy PC.

Jesteśmy na forum konsolowym rodowoodem, gdzie każdy ma PC lub/i konsole, więc nie dziwi mnie, że przy okazji ostatniej podwyżki Game Passa Ultimate to przeszło kompletnie bez echa, ale jedną z największych zmian będzie to ze niedługo niższe Tiery Game Passa też dostaną możliwość grania w chmurze, co znaczaco obniża barierę wejścia, bo są one znacznie tańsze niż Ultimate.

Dodajmy do tego to że Xbox PODOBNO planuje na wzór GeForce Now, darmowy abonament z reklamami do grania w chmurze, no to dla mieszkańców Brazylii czy Indii to są bardzo duże i pozytywne zmiany.

Ogólnie tutaj na forum, z racji rodowodu, często skupiają się oceniając biznes

ten darmowy tier xcloud to kolejny genialny pomysł Microsoftu. Gamepass i Xbox na siebie nie zarabiają więc podnoszą ceny do absurdu, ale przy okazji uruchomią darmowy tier, który jeszcze mniej na siebie będzie zarabiał. Tęgie głowy tam pracują. Nie porównujmy tego do darmowego GeForce Now bo on nie oferuje gier w ramach usługi tylko musisz te gry sobie kupić.

Opublikowano
4 minuty temu, Czoperrr napisał(a):

on nie oferuje gier w ramach usługi tylko musisz te gry sobie kupić.

MS robi notatki

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, Czoperrr napisał(a):

ten darmowy tier xcloud to kolejny genialny pomysł Microsoftu. Gamepass i Xbox na siebie nie zarabiają więc podnoszą ceny do absurdu, ale przy okazji uruchomią darmowy tier, który jeszcze mniej na siebie będzie zarabiał. Tęgie głowy tam pracują. Nie porównujmy tego do darmowego GeForce Now bo on nie oferuje gier w ramach usługi tylko musisz te gry sobie kupić.

i dokładnie tak samo ma PODOBNO być w nowym abonamencie. Gry PODOBNO trzeba będzie kupować.

Opublikowano
15 minut temu, Observer napisał(a):

Czy to jest fakt prawdziwy czy fakt asaxowy? Bo po mordach w PST stawiałbym na bliżej 45.

Nie chcialem byc niemily.

Opublikowano
2 minuty temu, ASX napisał(a):

i dokładnie tak samo ma PODOBNO być w nowym abonamencie. Gry PODOBNO trzeba będzie kupować.

zamiast tego "PODOBNO" proponuję #plotka przed postem newell

Opublikowano
5 minut temu, ASX napisał(a):

Stadia tak miała i świetnie na tym wyszła.

Opublikowano
14 minutes ago, ASX said:

Dodajmy do tego to że Xbox PODOBNO planuje na wzór GeForce Now, darmowy abonament z reklamami do grania w chmurze, no to dla mieszkańców Brazylii czy Indii to są bardzo duże i pozytywne zmiany

Myślałem, że w Brazylii to nadal Genesis rządzi )

Anyway, problem z internetem w krajach takich jak Indie czy Brazylia jest taki, że ogromna większość ludzi (w Indiach 80% wg Wiki) korzysta z internetu mobilnego. Więc średnio nadaje się do grania w streamingu. Europa jest pod względem dostępu do szybkiego internetu i jego cenie o lata świetlne z przodu. W Stanach internet jest drogi w chuj i nienajlepszej jakości, ja za 500mbps płacę 109$. Tak więc ta chmura to nie jest jakieś świetne rozwiązanie póki co, a na pewno nie jest to magiczna brama do gamingu dla biedniejszych krajów

Opublikowano
5 minut temu, dominalien napisał(a):

tylko stadia kupioną grę miała ograniczoną do swojej platofrmy, na xcloudzie po prostu musisz kupić wersje xbox, żeby odpalić swoją grę

Opublikowano
  • Autor
44 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

ASX bądź jak Xbox - niesłusznie szykanowany, opluwany, ale ostatecznie SILNIEJSZY od jego hejterów. cool

wiesz mnie to jakoś specjalnie nie rusza. Nie mam problemów żeby przeprosić i przyznać się do błędu i jestem tylko człowiekiem, każdemu się zdarza.

7 minut temu, dominalien napisał(a):

Stadii się nie udało bo z jednej strony Google zabrakło konsekwencji, a z drugiej strony wskoczyła za późno. Xbox ze względu na to że już teraz ma działającą platformę z tysiącami gier, jest w o wiele lepszej sytuacji żeby to zrobić dobrze. Zresztą to Xbox był jednym z głównych powodów dlaczego Google dało sobie spokój z chmurą.

10 minut temu, Homelander napisał(a):

Myślałem, że w Brazylii to nadal Genesis rządzi )

Anyway, problem z internetem w krajach takich jak Indie czy Brazylia jest taki, że ogromna większość ludzi (w Indiach 80% wg Wiki) korzysta z internetu mobilnego. Więc średnio nadaje się do grania w streamingu. Europa jest pod względem dostępu do szybkiego internetu i jego cenie o lata świetlne z przodu. W Stanach internet jest drogi w chuj i nienajlepszej jakości, ja za 500mbps płacę 109$. Tak więc ta chmura to nie jest jakieś świetne rozwiązanie póki co, a na pewno nie jest to magiczna brama do gamingu dla biedniejszych krajów

Poczekamym zobaczymy, ty mówisz ze nie, a analizy z kolei, że chmura w takich krajach jak np. Indie i Brazylia, ze chmura będzie się tam dynamicznie rozwijać

https://clouddosage.com/indias-cloud-gaming-market-set-to-double-by-2030-as-5g-expands https://www.statista.com/outlook/amo/media/games/cloud-gaming/brazil

Opublikowano

@Paolo de Vesir akurat dzisiaj Quaz wrócił na YT z takim materiałem ) Nie ma przypadków, są tylko znaki.

Opublikowano

Step one:

Screenshot_20251014_174302_Chrome.jpg

Step two:

Screenshot_20251014_174327_Chrome.jpg

Step three:

Screenshot_20251014_174349_Chrome.jpg

So long suckers!

Opublikowano

Gdyby ktoś potrzebował w tej trudnej sytuacji:

Numery telefonów zaufania

• 116 123: Kryzysowy telefon zaufania dla dorosłych, czynny całą dobę.

• 116 111: Telefon zaufania dla dzieci i młodzieży, całodobowy, dla osób w kryzysie.

• 800 702 222: Beztroskie wsparcie dla osób w kryzysie psychicznym, całodobowy, bezpłatny.

• 800 120 002: "Niebieska Linia" - ogólnopolski telefon dla ofiar przemocy w rodzinie (dla ofiar i świadków).

• 800 121 212: Dziecięcy Telefon Zaufania Rzecznika Praw Dziecka.

• 800 199 990: Antynarkotykowy telefon zaufania, czynny codziennie w godzinach 16:00-21:00.

• 800 100 100: Telefon dla rodziców i nauczycieli.

• 22 484 88 01: Antydepresyjny telefon zaufania ITAKA, czynny w poniedziałki i czwartki od 17:00 do 20:00.