Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

Niektóre sofizmaty Homelandera to są po prostu palce lizać classic

• Odpowiedzi 37 tys.
  • Wyświetleń 2,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano
29 minut temu, drozdu7 napisał(a):

Jaki to wszystko ma związek z Xboxem?

A ile można o stagnacji, śmierci i że już za moment będzie dobrze?

3/4 tych postów tutaj to fikcja, pobożne życzenia i inne fantazje :) Na luźno, co ma być to będzie :)

Opublikowano
22 minutes ago, iluck85 said:

A ile można o stagnacji, śmierci i że już za moment będzie dobrze?

3/4 tych postów tutaj to fikcja, pobożne życzenia i inne fantazje :) Na luźno, co ma być to będzie :)

No i teraz mówisz z sensem )

Co do dowodów. Wg ankiety steamowej 2.68% użytkowników Steama używa Linuxa. Z tego 28.04% SteamOS. Czyli mniej niż 1% użytkowników Steama to steamdeckowcy. Wydaje się to mało. Dowody na screenach

IMG_5470.pngIMG_5469.png

Kolo z reddita przefiltrował recenzje na Steamie i z jego wyliczeń wynika, że Steamdeckowcy publikują więcej recenzji niż przeciętni użytkownicy Steama. W sensie tych recenzji jest więcej niż by to wynikało z procenta posiadaczy Decka. Wniosek jest taki, że posiadacze Decka są bardziej aktywni niż przeciętny gracz nie grający na Decku. Czyli przeciętny, statystyczny, posiadacz Decka gra więcej, publikuje więcej i kupuje więcej niż przeciętny, statystyczny "zwykły" gracz na Steamie. Dowody na screenie, link do tematu na reddit poniżej. Takie coś Cię satysfakcjonuje?

IMG_5473.png

Opublikowano

Raczej nigdy tu nie zaglądała Cell

Opublikowano
18 minut temu, Homelander napisał(a):

Takie coś Cię satysfakcjonuje?

I tak i nie, bo to nie są twarde dowody na Twoja tezę.

Daje jako taki obraz, ale nie jest czarno na białym że użytkownicy SD kupują najwięcej wśród użytkowników platformy Steam.

To jak dla mnie nie są czytelne dane że w miesiąc X sprzedało się XX% cyfry, a X% pudełek.

Lubię jak jest jasno pokazane i taki Rockstar podaję ile poszło kopii w pudelkach GTA6, a ile kupiło cyfrę.

To ofcoz i tak niczego nie zmieni i rzeki kijem na zawrócimy.

Opublikowano
3 hours ago, devilbot said:

Wydaje mi się też że musi to być konsola bo na samym emu na pc z windowsem nie przeszłoby to przez licencję na te gry które można sprzedawać przecież tylko na konsoli.

No i piractwo. Xbox to chyba jedyna nie złamana konsola, głupotą (albo desperacją) byłoby pozbawianie się tego atutu.

25 minutes ago, Homelander said:

przeciętni użytkownicy Steama.

grają w 4 gry rocznie. Zwykle w CSa i Dotę. Nisko zawieszona poprzeczka.

Opublikowano
3 minutes ago, iluck85 said:

ale nie jest czarno na białym że użytkownicy SD kupują najwięcej wśród użytkowników platformy Steam.

Bo i ja też nic takiego nie twierdzę. Nie bardzo ogarniasz co to jest statystyka i jak ją czytać?

Z danych które podałem, a które opierają

się na ankiecie oraz aktywności w pisaniu recenzji na Steamie wynika, że recenzji od graczy grających na Steam Decku jest więcej niż wynikałoby to z liczby użytkowników Steam Decka z ankiety. Stąd prosty wniosek, że użytkownicy ci są badziej aktywni oraz, że kupują więcej gier. NIE że sumarycznie steamdeckowcy kupują więcej gier niż sumarycznie pozostali gracze. To chyba jasne.

W przeciwieństwie do ASXa jak piszę coś twierdząco to najpierw badam temat. A jak mam jakieś wnioski z dupy to też zaznaczam, że to wnioski z dupy. Nie robię ninja editów pod tezę i nie mówię, że gdzieś czytałem, ale nie wiem gdzie i teraz trust me bro

7 minutes ago, opTa said:

grają w 4 gry rocznie. Zwykle w CSa i Dotę. Nisko zawieszona poprzeczka.

Dokładnie. DOKŁADNIE. Masz 100% racji. I właśnie to Steam Deck gromadzi tych graczy, z braku lepszego określenia, "starej daty", którzy kupują gry, grają w nie, są aktywni w związku ze swoim hobby. I dlatego oni powinni być bardzo cenni dla producentów czy to konsol czy to pecetów do grania. Bo oni faktycznie wydają na gry pieniądze, a nie siedzą na CSie. I właśnie dlatego twierdzę, że Deck ma większy wpływ na rynek gier niż wynikałoby to z liczby sprzedanych jednostek

Opublikowano

Ten Homelander z tą steam deckową sraczką jest chyba nawet gorszy niż Ficuś

Opublikowano
10 minut temu, Homelander napisał(a):

Bo i ja też nic takiego nie twierdzę. Nie bardzo ogarniasz co to jest statystyka i jak ją czytać?

11 godzin temu, Homelander napisał(a):

Steamdeckowcy kupują więcej gier niż inni użytkownicy Steama.

Jasno napisałeś że użytkownicy SD kupują więcej niż inni użytkownicy Steam. To daje jasny przekaz, że userzy posiadający Steam Decka kupują więcej niż użytkownicy PC np :)

I dziwne nie jest że kupują, bo to głównie platforma pod Steam. To tak jakby Ms wydał konsole i ludzie zamiast kupować w sklepie MS kupowaliby gry w sklepie Steam. A dodatkowo takie hop siup nie jest zainstalowanie innych launcherów na przenośnej konsoli Steam. Osoby które posiadają PC mają jeszcze pod ręką GOG, Battle net itd. Na SD jest to utrudnione.

Posiadacze linuksa też nie dają 100% pewności że to są wyłącznie użytkownicy SD, bo nie każdy ma ochotę na windowsa i jest wielu fanów Linuxa jak i MacOS. Ale to garstka względem Windowsa i tak.

Zwyczajnie w świecie nie ma danych które jasno pokazują że użytkownicy konsoli Valve kupują więcej gier niż użytkownicy PC. Tyle.

I jak wspomniałem, ciężko rozdzielić to na takich jak Ty i takich jak ja. Ja posiadam gry na Steam i ogrywałem je na PC i Steam Decku. No i 99% tych gier nie kupiłem na Steam. Spora część to był kod w pudełku gry na PC który aktywowałem na Steam- z wygody.

I teraz ukończyłem grę pod drzewkiem na działce.

Nie kupiłem gry na Steam, ograłem tylko na Steam Decku po latach i tym samym napisałem recenzję. I nie pasuję do tego co napisałeś.

Mogę się doczepić słowa RECENZJA. Czy to są faktycznie recenzje gry czy recenzja jak działa na SD w LOW czy Medium?

I jakbyś zbadał temat, a nie jak ASX, to byś już wcześniej to wrzucił. A musiałeś pogrzebać, bo Nemo też czekał na te statsy. Czyli nadal masz schemat działania jak ASX. Dopiero jak się dojebali, to szukał potwierdzenia swoich postów. Napisałeś wyraźnie że SD kupują więcej gier od reszty, a teraz ja mam analizować i wyciągać średnie statysty xD Gregu, poważnie?

Valve wydało mega sprzęt w mega cenie, mieli potencjał (swój sklep) i ruszyło to rynek i konkurencję. Był GPD ale dla totalnych fanów, SD nie szło kupić normalnie w sklepie- potem markety miały w jakiś chorach cenach. Chińskie konsole są tanie do emu. Ale nie rób z użytkowników Steam Decka Mojżeszy przed którymi rozstąpiło się morze i mieli wpływ na rynek. Pamiętaj, jest STAGNACJA.

Opublikowano
16 minutes ago, iluck85 said:

Jasno napisałeś że użytkownicy SD kupują więcej niż inni użytkownicy Steam. To daje jasny przekaz, że userzy posiadający Steam Decka kupują więcej niż użytkownicy PC np :)

Czyli jednak nie ogarniasz co to statystyka. No nic, mam nadzieję, że wytłumaczyłem.

17 minutes ago, iluck85 said:

Posiadacze linuksa też nie dają 100% pewności że to są wyłącznie użytkownicy SD, bo nie każdy ma ochotę na windowsa i jest wielu fanów Linuxa jak i MacOS. Ale to garstka względem Windowsa i tak.

No przecież jest wyraźnie napisane, że wśród wszystkich użytkowników Linuxa jest niecałe 30% tych ze SteamOS. Czego nie zrozumiałeś?

18 minutes ago, iluck85 said:

Zwyczajnie w świecie nie ma danych które jasno pokazują że użytkownicy konsoli Valve kupują więcej gier niż użytkownicy PC. Tyle.

No bo ich być nie może. Przecież nie sprawdzą Ci na chacie osobiście na czym grasz. Możemy tylko wyciągać wnioski na podstawie dostępnych danych. Sądzę, że akurat te są prawidłowe

21 minutes ago, iluck85 said:

Nie kupiłem gry na Steam, ograłem tylko na Steam Decku po latach i tym samym napisałem recenzję. I nie pasuję do tego co napisałeś.

Przecież wyraźnie jest napisane, że koleś filtrował po mostly on Steam Deck. Czytasz w ogóle to co piszę, czy po prostu chcesz się przyjebać?

23 minutes ago, iluck85 said:

I jakbyś zbadał temat, a nie jak ASX, to byś już wcześniej to wrzucił. A musiałeś pogrzebać, bo Nemo też czekał na te statsy. Czyli nadal masz schemat działania jak ASX. Dopiero jak się dojebali, to szukał potwierdzenia swoich postów. Napisałeś wyraźnie że SD kupują więcej gier od reszty, a teraz ja mam analizować i wyciągać średnie statysty xD Gregu, poważnie?

Tak kurwa, bo moim celem życiowym jest robienie screenów dla Lucka. Miałem chwilę czekając w aucie aż córka zajęcia na uczelni skończy to porobiłem i wkleiłem. Za późno jak na Twój gust?

25 minutes ago, iluck85 said:

Pamiętaj, jest STAGNACJA.

A to zawsze zawsze!

Opublikowano

Wchodzę poczytać o Xboxie, bo widzę, że znowu nawalone kilka stron, a tutaj od paru stron SD. Kurde, ludzie, litości: CHUJ mnie obchodzi SD, jest dedykowany temat.

Z mojej macicy i z mojego domu. Idziemy na spacer na Żoliborz. Uważajcie  tam na siebie. #protestkobiet

Opublikowano

38 minut temu, Homelander napisał(a):

Czyli jednak nie ogarniasz co to statystyka. No nic, mam nadzieję, że wytłumaczyłem.

No przecież jest wyraźnie napisane, że wśród wszystkich użytkowników Linuxa jest niecałe 30% tych ze SteamOS. Czego nie zrozumiałeś?

No bo ich być nie może. Przecież nie sprawdzą Ci na chacie osobiście na czym grasz. Możemy tylko wyciągać wnioski na podstawie dostępnych danych. Sądzę, że akurat te są prawidłowe

Przecież wyraźnie jest napisane, że koleś filtrował po mostly on Steam Deck. Czytasz w ogóle to co piszę, czy po prostu chcesz się przyjebać?

Tak kurwa, bo moim celem życiowym jest robienie screenów dla Lucka. Miałem chwilę czekając w aucie aż córka zajęcia na uczelni skończy to porobiłem i wkleiłem. Za późno jak na Twój gust?

A to zawsze zawsze!

1. Dojebałem się stwierdzenia które zapodałeś. Teraz mam uśredniać że statystyk które wklejasz. ASX Stajl.

2. 30% z tej garstki, to nadal mało i ma się nijak do tezy ZE KUPUJĄ NAJWIECEJ

3. No to kupują najwięcej czy wnioskujesz po danych które nie oddają sytuacji?

4. Wyżej sam napisałeś że nie stwierdzisz na czym gram, więc nie idzie stwierdzić że gra była KUPIONA przez SD. Statystka xD

5. Tak kurwa, bo miałeś czas napisać posty, ale zapomniałeś wrzucić STATYSTYK.

EOT.

Opublikowano
3 godziny temu, NemoKOF napisał(a):

To je pokażcie xD Skoro to nie problem

No właśnie to jest dobre pytanie. Czy sprzedaż SD napędza sprzedaż gier czy jest odwrotnie, że ci co mają tych gier w ciul kupili SD żeby je ograć na sraczu czy w plenerze?

Nie widzę powodu dlaczego by miała zmniejszać. Na 100% steam zwiększył swoją bazę użytkowników o ileś milionów. Na pewno indyki dostały największego boosta sprzedaży.

?u=https%3A%2F%2Fwww.demandsage.com%2Fwp

Opublikowano
15 minutes ago, iluck85 said:

1. Dojebałem się stwierdzenia które zapodałeś. Teraz mam uśredniać że statystyk które wklejasz. ASX Stajl.

2. 30% z tej garstki, to nadal mało i ma się nijak do tezy ZE KUPUJĄ NAJWIECEJ

3. No to kupują najwięcej czy wnioskujesz po danych które nie oddają sytuacji?

4. Wyżej sam napisałeś że nie stwierdzisz na czym gram, więc nie idzie stwierdzić że gra była KUPIONA przez SD. Statystka xD

5. Tak kurwa, bo miałeś czas napisać posty, ale zapomniałeś wrzucić STATYSTYK.

EOT.

Dojebałeś się żeby się dojebać. Reszta posta to jakieś totalne bzdury więc nawet nie ma czego komentować

Opublikowano

Nisza z ułamkiem ilości sprzętowej rozbiła bank i kupują NAJWIĘCEJ.

Można się rozejść.

Dobrze że Jaczes nie jest spółka komandytowa i nie miał tego w ofercie. Jakby jebnął nocna premierę, to jeszcze babka z lokalnego butiku o 10 przedzierałaby się przez kolejkę kupujących.

Przepraszam xD już zamykam mordę

Opublikowano

Ej, a jak myślicie, nowy Xbox będzie mieć Steama?

Opublikowano

Ogolnie bekowe na pc sa te wojenki sklepikowe, takie console wars dla biedoty. Sam mam ziomka, ktory predzej sie zesra niz kupi gejpasa pc albo gre na epicu, nawet jesli droga na steamie gra w ktora chce zagrac jest w owym gejpasie xd
GOG to takie nintendo z tego co mi sie wydaje