Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

DualSense i PSPortal

Featured Replies

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Wyświetleń 229,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wiedza userów niczym z komentarzy z fb   WIęc tylko napisze, że ps5 uruchamia się z trybu uśpienia z domu a grać można na drugim końcu polski, byleby był router na częstotliwości 5ghz. Już p

• Wygrał XD  

• Ja tam liczę że jeszcze jest jakiś odsysacz kwaśnych potów popularnych na forum przy premierze ps4, niektórym mógłby też pazury obcinać

Opublikowano
11 godzin temu, Plugawy napisał:

Moze jakies polecenia glosowe beda w konsoli?

Jakoś czas temu wyciekły patent Sony, który polega na tym, że konsola podpowiada nam rozwiazanie w danym momencie gry, poda jakieś statystyki czy zaproponuje kupno dodatku. Gadasz do pada, "jak pokonać tego bossa", a Nadkonsola 5 odpowiada "jak jesteś taką lamą, to kup złoty miecz za 5zl, frajerze". 

Opublikowano

mam nadzieje że jednak nie wprowadzą w życie tego patentu i nie będą reklamowali mikrotranskacji w grze

Opublikowano
14 minut temu, YETI napisał:

Jakoś czas temu wyciekły patent Sony, który polega na tym, że konsola podpowiada nam rozwiazanie w danym momencie gry, poda jakieś statystyki czy zaproponuje kupno dodatku. Gadasz do pada, "jak pokonać tego bossa", a Nadkonsola 5 odpowiada "jak jesteś taką lamą, to kup złoty miecz za 5zl, frajerze". 

XD

Powiem głośniej o waleniu konia to mi odloty zaproponuje?

Opublikowano

Mikrofon może być ciekawym patentem w grach, coś na wzór mikrofonu w nds. np gaszenie świeczek czy całkowita cisza żeby Cię przeciwnik nie usłyszał jak przechodzisz za jego plecami. Oczywiście pewnie nie było by to obowiązkowe ale z nowymi wibracjami i triggerami mogli by dac fsjny efekt. Ludzie jeszcze w rękach nie mieli A tylko marudza i marudza :D

Opublikowano
1 minutę temu, pele15 napisał:

Ludzie jeszcze w rękach nie mieli A tylko marudza i marudza :D

Marudzą, bo widzą, że touchpad, żyroskop, haptyczne wibracje i mikrofon próbowano zaimplementować już w wielu innych sprzętach (Vita, DS, Switch, Dual Shock 4, Sixaxis) i generalnie były to zbędne bajery. ;) 

Opublikowano

Tu też jest jakieś pole do popisu, ale czy z tego skorzystają? Byłoby miło. 

Opublikowano
5 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

żyroskop

To to nawet wewnętrzne studia olały bardzo szybko na PS3. W pierwszym Uncharted było to spoko wykorzystane, ale w U2 już tego nie było. Jak wyszły remastery to z UDF też zostało wycięte.

Z DualShocka 4 to chyba tylko inFamous SS fajnie korzystał. Ani żyroskop, ani touchpad nie są wykorzystywane obecnie. W takim Alienation to można sobie było mini-mapkę chociaż przesuwać.

Opublikowano
4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Marudzą, bo widzą, że touchpad, żyroskop, haptyczne wibracje i mikrofon próbowano zaimplementować już w wielu innych sprzętach (Vita, DS, Switch, Dual Shock 4, Sixaxis) i generalnie były to zbędne bajery. ;) 

Co? Akurat w konsolach od Nintendo, takie bajery to jest jedna z lepszych rzeczy, bo są wykonane bardzo dobrze i dokładnie, jak np. wibracje i żyroskop w Switchu. Dmuchanie w mikrofon 3DSa, żeby zdmuchnąć proszek daktyloskopijny w Phoenixie Wrightcie? Miazgunia.

Opublikowano

Ja to bym chciał, żeby devi w końcu zaczęli korzystać z tego żyroskopu, ale co jak co to jest najlepszy patent w grach fpp i tpp jeśli chodzi o strzelanki, wygodne to w uj i łatwo się fraguje. Zwłaszcza Nintendo w te klocki zayebiscie implementuje w grach.

Opublikowano
3 minuty temu, Rozi napisał:

Co? Akurat w konsolach od Nintendo, takie bajery to jest jedna z lepszych rzeczy, bo są wykonane bardzo dobrze i dokładnie, jak np. wibracje i żyroskop w Switchu

Odnosiłem się bardziej do tych wibracji, bo o ile dobrze wiem znaczenie mają głównie w 1 2 Switch, a dalej są tylko dodatkiem, a a takie dodatki szybko tracą swoją świeżość, zwłaszcza w perspektywie Switcha Lite'a który tych wszystkich bajerów jest pozbawiony. Teraz Switch nawet nie ma wbudowanego mikrofonu.

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano

Nie wyobrażam sobie konsoli bez wibracji, czy to w Switchu, czy triggerów w Xboksie. Wzmacniają odbiór każdej gry.

Opublikowano

Nie, nie! Nie chcę iść w drugą stronę, bez wibracji to jak bez analoga, być muszą. Chodzi mi raczej o to, że te wszystkie fajne dodatki to głównie dodatki, a nie gamechanger. Swoją drogą; liczę że będzie opcja zmieniać kolor ledów w padzie, tak jak RGB w klawiaturach gamingowych. Tęczunia. :banderas:

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano

Wszystkie te "gamingowe" akcesoria komputerowe wyjebałbym do pieca, a popioły zabetonował na pustyni. Nie ma gorszego obrzydlistwa.

Opublikowano

Kombinują jak debile a tu dalej nie ma w standardzie manetek jak w Elitce. Bez tego pady sa dla mnie nie grywalne. Dobrze że Elitka bedzie trybic na XSX. 

No pad jak pad. Wibry wyłączam z biegu, światełka i inne gunwna. A tu znów trzeba będzie dokupić. Chociaż te akcesorium do DS4 tez badziew bo tylko dwie są. Eh. Już bym wolał z hologramem i tańczącą qurwą :/

Opublikowano
Godzinę temu, Rozi napisał:

Nie wyobrażam sobie konsoli bez wibracji, czy to w Switchu, czy triggerów w Xboksie. Wzmacniają odbiór każdej gry.

Swich to chyba jedyna konsola z wibracjami !? Nie pamietam, zeby moja czarnulka podskakiwala na widok np. Nemesisa :reggie:

Opublikowano

Mevek, uspokój się. 

Opublikowano
1 godzinę temu, II KoBik II napisał:

Kombinują jak debile a tu dalej nie ma w standardzie manetek jak w Elitce. Bez tego pady sa dla mnie nie grywalne. Dobrze że Elitka bedzie trybic na XSX. 

No pad jak pad. Wibry wyłączam z biegu, światełka i inne gunwna. A tu znów trzeba będzie dokupić. Chociaż te akcesorium do DS4 tez badziew bo tylko dwie są. Eh. Już bym wolał z hologramem i tańczącą qurwą :/

Elite nie jest padem podstawowym dodawanym do konsoli.
Podobnie u Sony. Jeżeli chcesz mieć pro pada to sięgasz po Nacona na przykład. Taki sprzęt podniósłby cenę zestawu a nie oszukujmy się, znacznie więcej jest casuali niż prosów.

Edytowane przez giger_andrus

Opublikowano
3 minuty temu, giger_andrus napisał:

Elite nie jest padem podstawowym dodawanym do konsoli.
Podobnie u Sony. Jeżeli chcesz mieć pro pada to sięgasz po Nacona na przykład. Taki sprzęt podniósłby cenę zestawu a nie oszukujmy się, znacznie więcej jest casuali niż prosów.

te Nacony będą działać z PS5?

Opublikowano
1 godzinę temu, II KoBik II napisał:

Też bym wolał, żeby zrobili pada coś na wzór pro pada, z łopatkami od dołu, oczywiście z wibracjami, a niepotrzebny panel, światełko i przycisk ps w tej formie wyebali.

Opublikowano

Tu nie chodzi o pro graczy. To jest w chuy ergonomiczne, wygodne, jak zwał. 

Ale lepiej każualom znowu wdupić jakieś wibratki i panelki z mikrofonem. Jedna gra na premiere obsłuży i tyle z INNOWACJI. 

Opublikowano

Skoro DS4 będzie działać to raczej nie ma powodów sądzić że taki Nacon nie będzie.