Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

DualSense i PSPortal

Featured Replies

Opublikowano

W fifie triggery były głupie totalnie, ale głupsze było to, że nie dało się tego wyłączyć. Na szczęście też to zmienili z tego co czytam.

Generalnie jak ktoś robi to z głową to pad działa super, ale czesto robią aby było, a wtedy jest do wyłączenia jak dla mnie.

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Wyświetleń 230,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wiedza userów niczym z komentarzy z fb   WIęc tylko napisze, że ps5 uruchamia się z trybu uśpienia z domu a grać można na drugim końcu polski, byleby był router na częstotliwości 5ghz. Już p

• Wygrał XD  

• Ja tam liczę że jeszcze jest jakiś odsysacz kwaśnych potów popularnych na forum przy premierze ps4, niektórym mógłby też pazury obcinać

Opublikowano

E8Agg_2VcAIc8c4?format=jpg&name=small

Fajny padzik dla nowych pracowników Asobi.

Ten niebieski plastik jest łatwo wymienialny, ja na miejscu $ony widziałbym w tym pieniądz i dał możliwość kupna innych wersji kolorystycznych, ale marża pewnie nie taka jak na nowej wersji kolorystycznej pada :reggie:

Opublikowano

Problem w tym, że żaden inny kolor niż czarny nie pasuje do białego pada i przy czarnej kolorystyce pozostałych elementów. Dla mnie to zalatuje mega tandetą, ale oczywiście kto co lubi.

Opublikowano

Ma ktoś nieoryginalna stacje do padów? W ps4 miałem snakekbyte i działała ok.

Opublikowano

Mam z Ali za ok 30zł jak dobrze pamiętam i działa bezproblemowo.

IMG_20210805_172531973.jpg

Edytowane przez rah

Opublikowano

Mam problem z graniem na padzie od ps5 na ps remote play na tablecie z androidem. Tzn. pad podłączony do tableta przez bluetooth, działa z tabletem, normalnie mogę nim sterować i np. uruchomić aplikację ps remote play. Ale w samej aplikacji pad nie działa, mam tylko ten ekranowy. Miał ktoś taki przypadek? 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Powiedzcie mi czy gry PS5 obsługują w ogóle lightbar w Dualsense? O ile w DS4 to mi się nie do końca podobało, tak tutaj wygląda kozacko, ale na razie widzę to tylko w wersjach gier z PS4...

Opublikowano

A która gra korzystała z tego światełka na PS4? To nie było tylko pod kamerkę wymagane? Chyba, że chodzi Ci o samą zmianę koloru to Borderlands 3 i Rocket League mają ten "feature", ale to gry z poprzedniej generacji.

Opublikowano

Chyba w niektórych grach się zmieniał kolor i obrazował np stan energii bohatera z tego co pamiętam.

Opublikowano
23 minuty temu, _daras_ napisał:

Powiedzcie mi czy gry PS5 obsługują w ogóle lightbar w Dualsense? O ile w DS4 to mi się nie do końca podobało, tak tutaj wygląda kozacko, ale na razie widzę to tylko w wersjach gier z PS4...

Terminator Resistance fajnie wykorzystywał lightbar, ale pewnie tak samo jak w wersji na PS4

15 minut temu, Square napisał:

A która gra korzystała z tego światełka na PS4? To nie było tylko pod kamerkę wymagane? Chyba, że chodzi Ci o samą zmianę koloru to Borderlands 3 i Rocket League mają ten "feature", ale to gry z poprzedniej generacji.

w GTA V jak cie pały ścigały to mrugał jak koguty na radiowozach :yao:

Opublikowano

W GTA też kolor był zależny od bohatera, którym sterowaliśmy.

Na PS5 też kolorki się zmieniają, ale chyba tylko w niektórych gierkach.

Opublikowano

Ogólnie to mogliby częściej używać żyroskopu, bo przy premierze PS3 mało tytułów miało to aktywne, a z kontynuacji było już wycinane (np. Uncharted). Sucker Punch fajnie to wykorzystali w inFamous SS, potem pominęli całkowicie w Ghost of Tsushima i dopiero zaimplementowali w dodatku Iki Island.

Opublikowano

Nienawidziłem tego żyroskopowego sterowania, poza właśnie Infamousem i pierwszym TloU ale w tym drugim tylko potrząsanie żeby latarka świeciła i pewnie dlatego mnie to nie wkurwiało.

Sterowanie strzałami w Heavenly Sword :yuno:

Opublikowano

W Sackboy’u kolor na padzie dopasowany jest do poszczególnego gracza w trybie kooperacyjnym.

Opublikowano

W Marvel's Avengers kolory zmieniają się odpowiednio do sterowanej przez nas postaci.

Opublikowano

Myślicie, że kiedyś doczekamy się % wskaźnika naładowania pada?

Opublikowano
1 godzinę temu, PanKamil napisał:

Granie na fujarce dla zwierzątek w GoT bardzo fajne:xboxssie:

Trzymanie cięciwy to jedno  z najlepszych doznań na dual sensie, idealne połączenie drgań, oporu spustu i tego co się dzieje na ekranie. Dla mnie Sony rozbiło bank z tym padem, od zakupu cały czas  doceniam te funkcje i nie ma sytuacji że "mogłoby tego nie być".

Opublikowano
1 minutę temu, Rtooj napisał:

Trzymanie cięciwy to jedno  z najlepszych doznań na dual sensie, idealne połączenie drgań, oporu spustu i tego co się dzieje na ekranie. Dla mnie Sony rozbiło bank z tym padem, od zakupu cały czas  doceniam te funkcje i nie ma sytuacji że "mogłoby tego nie być".

Czasem jak właśnie ogrywam gry we wstecznej to mega brakuje mi tego co oferuje dualsense. W taki control nawet zwykłe chodzenie czuć pod dłoniami. Death stranding to będzie dosłownie inna gra przy dualsense :banderas:

Opublikowano
10 minut temu, Square napisał:

Myślicie, że kiedyś doczekamy się % wskaźnika naładowania pada?

To by była dobra opcja, przedwczoraj burzył się pad, że jest rozładowany, wczoraj jeszcze 1,5 godzinki pograłem i nadal działał. Więc % byłyby wskazane :)

Opublikowano

Zdecydowanie polecam ładowarkę, odkładam tam pady od zakupu i nawet jeżeli takie ciągłe ładowanie miało by zaszkodzić, to pewnie się o tym nie dowiem bo... ciągle się ładują :] Szkoda ze do Pulse'ów nie zrobili takiej ładowarki, ciągle muszę walczyć z rozładowującymi się słuchawkami.

W tym miejscu warto też wspomnieć o doznaniach przy ogrywaniu Astro ;)

Opublikowano
2 minuty temu, Rtooj napisał:

Zdecydowanie polecam ładowarkę, odkładam tam pady od zakupu i nawet jeżeli takie ciągłe ładowanie miało by zaszkodzić, to pewnie się o tym nie dowiem bo... ciągle się ładują :] Szkoda ze do Pulse'ów nie zrobili takiej ładowarki, ciągle muszę walczyć z rozładowującymi się słuchawkami.

Ze słuchawkami bezprzewodowymi walczyłem dokładnie tak jak Ty, a teraz mam przewodowe i wpinam do pada :)

Opublikowano

Rozumiem że Pulseów nie można ładować w trakcie używania, tym bardziej z pada?