Opublikowano 25 kwietnia 202525 kwi Ze wszystkich rimejków jakie mają na stole do wyboru to CV bym brał bez zastanowienia. Ta gra ma kilka rzeczy do poprawki i odświeżenie jej przez team A byłoby czymś fantastycznym Z jedynką to niech się bujają gdzieś na koniec, RE HD do dzisiaj jest grywalne i świetne.
Opublikowano 22 stycznia22 sty Długo zajęło, zanim mi ta gra zaskoczyła, z ok. 10h.Ale jak już to poczułem, to gra się bardzo dobrze. Dawno już nie grałem w taką nowoczesną grę w stylu "sklep" co chwilę w różnych dziwnych miejscach, czy horror + jakieś fikołki w powietrzu i takie tam (preferuję jak gra w miarę realistycznie oddaje niektóre elementy), ale zacząłem się w to wgłębiać, żeby zrozumieć i wychodzi na to, że to cechy m.in. horrorów typu B, czyli jakichś tam niskobudżetowych i tandetnych.Jak taka walka będzie w RE Requiem i dobrze zbalansują grę, to jestem sprzedany. Jak przejdę RE4 Remake, to ogram Mercenaries, a później może na PC spróbuję jakieś mody np. Randomizer czy coś.
Opublikowano wczoraj o 07:11 1 dzień Gurwa, załączyłem sobie hardcore i z 20 razy już poległem w wiosce
Opublikowano wczoraj o 11:42 1 dzień Nie wiem, ja po latach ponownie gram i w wiosce spociłem się jak biurwa. ptsd z oryginalnej wersji granej na GC.
Opublikowano wczoraj o 12:12 1 dzień 4 godziny temu, grabipl napisał(a):Gurwa, załączyłem sobie hardcore i z 20 razy już poległem w wiosceJak ostatnio odpaliłem to też zginąłem kilka razy. Może jakbym nie chciał ubić Salwadora to by było łatwiej.Ale ogólnie hardcore jest fajnym poziomem.
Opublikowano wczoraj o 12:15 1 dzień W oryginale to ja zawsze najpierw biegnę do wyjścia zajebać jednego pana z piłą, a potem cofam do chatki co załącza standardową scenkę i pojawia się drugi. Skok przez okno na piętrze, chowanie się w drugim domku na przeciwko i stamtąd da się bez problemu utrzymać hordę ostrzeliwując przez zamknięte drzwi. Nawet na professional.W rimejku jest jednak trudniej.
Opublikowano wczoraj o 12:32 1 dzień 5 godzin temu, grabipl napisał(a):Gurwa, załączyłem sobie hardcore i z 20 razy już poległem w wioscePrzechodziłem parę dni temu drugi raz rimejka, i również poległem z 10 razy.Człowiek chce jak najwięcej zachować amunicji i zieleni, a w wiosce jest naprawdę gorąco. Podobnie jest pod koniec jak trzeba otworzyć metalowe wrota przy pomocy dwóch przycisków.
Opublikowano wczoraj o 15:04 1 dzień W rimejku nie ma sensu oszczędzać amunicji. Gra jest tak zaprojektowana, że w przypadku braku ammo zaczyna podrzucać masę prochu, więc na bieżąco można sobie craftingować pociski. Albo lepiej: błyskowe granaty, które pozwalają szybko przebijać się przez co bardziej zatłoczone lokacje nie strzelając ani razu.
Opublikowano wczoraj o 17:59 1 dzień Zależy kto jak gra, ja po prostu uwielbiam oszczędzać i powtarzać miejscówki w residentach. Zawsze mam lekkiego stracha w grach że zabraknie i będzie trzeba się bawić w wymijanie albo gra będzie nie do przejścia ;]
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. No udało mi sie przejść wczoraj tą wioske po 3 kolejnych próbach, narazie dotarłem do merchanta. Gram sobie na spokojnie starając się lizać ściany, troche czasu czasem zajmują mi walki bo często sam robie restart jak dostaje strzała.Mam wersje gold i widze że przy maszynie do zapisu mam jakiś extra pistolet i strzelbe, ktoś ma?(Oraz jakąś walizke zwiększającą drop ammo do pistoletu) Bo póki co to nie zabrałem ich bo boje sie aby nie były zbyt przegięte i popsuły balans gry Edytowane 15 godzin temu15 godz. przez grabipl
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. Pistolet to chyba dokładnie to samo co podstawowy tylko z większym magazynkiem. W wiosce pewnie podniosłeś shotguna więc z powodzeniem może sobie zdecydować którego używać.Wisiorek też kiedyś zamienisz na inny, nie psuje to balansu.
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. Strzelba jest kozak, ma mega fajną animacje przeładowania, ale nie wydaje mi się żeby była jakaś op