Donatello1991 1 374 Opublikowano 4 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 W trybie 60 i rt widać niestety ze rozdzielczość spada. Najlepszy wydajność. Ogólnie gra się świetnie i szykuje się dużo grania. Dzwiek faktycznie wymiata. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 4 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 Jutro jadę po Series S i zaczynam zabawę. Jaram się jak małe dziecko. Będzie upalane Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 4 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 Na kierownicy jest moc i to na ustawieniach FF itd z siódemki (czekam jak mądrzejsi wymyślą odpowiednie ustawienia), odpaliłem Suzuke i R8 z forumkowej rywalizacji i trzeba się momentami siłować z autem Ale drifty piękne wchodzą. No ale pewnie do rywalizacji na ułamki sekund i tak pad będzie lepszy, bo po wzięciu pada od razu czas 4s lepszy niż na kierownicy Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 4 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 3 minuty temu, Bartg napisał: Na kierownicy jest moc i to na ustawieniach FF itd z siódemki (czekam jak mądrzejsi wymyślą odpowiednie ustawienia), odpaliłem Suzuke i R8 z forumkowej rywalizacji i trzeba się momentami siłować z autem Ale drifty piękne wchodzą. No ale pewnie do rywalizacji na ułamki sekund i tak pad będzie lepszy, bo po wzięciu pada od razu czas 4s lepszy niż na kierownicy Z jakiej kierownicy korzystasz? Nigdy nie interesowałem sie tematem. Tzn. nie interesowałem się do momentu w którym zrobiłem prawko. hehe Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 4 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 Tylko Thrustmaster TMX z pedałami T3PM, więc najniższa półka, ale i tak radocha jest ogromna. Do bicia rekordów i tak będzie pad 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kaktusr 32 Opublikowano 4 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 37 minut temu, Bartg napisał: Tylko Thrustmaster TMX z pedałami T3PM, więc najniższa półka, ale i tak radocha jest ogromna. Do bicia rekordów i tak będzie pad Podaj te ustawienia to odkurze swojego t300 rs Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 4 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 4 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 5 minutes ago, kaktusr said: Podaj te ustawienia to odkurze swojego t300 rs https://www.briankoponen.com/forza-motorsport-7-thrustmaster-tx-t300-settings/ Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 4 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 wyścigi w deszczu wyglądają naprawdę spoko Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 374 Opublikowano 4 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 Uj już z grafiką. Jest bardzo dobra i tyle. Gameplay to jest mistrzostwo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 132 Opublikowano 4 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 42 minuty temu, ASX napisał: wyścigi w deszczu wyglądają naprawdę spoko Albo tej grze tak szkodzi bitrate YT albo wygląda to naprawdę słabiutko, a ten "latający" Lotus od 4:30 to jakiś żart. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 4 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 No jeździ się godnie, zarówno na padzie jak i na kierownicy Latający? Tak cienie od jupiterow padają. Nie wiem albo grafika jest tak nierówna, albo ktoś klamie. Niektóre recenzje czy userzy mówią ze grafika sredniutka, a Digital Foundry mówi, ze to jeden z najładniejszych racerow Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 028 Opublikowano 5 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 Aż jestem ciekawy jak to na Series S będzie wyglądać i działać Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 270 Opublikowano 5 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 4 godziny temu, ASX napisał: wyścigi w deszczu wyglądają naprawdę spoko Dynamiczna pora dnia + warunki pogodowe na wszystkich torach, to jest dla mnie gamechanger dla serii. Cytuj Odnośnik do komentarza
Soul 1 306 Opublikowano 5 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 Nie wiem czemu ludzie narzekają na grafikę. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 5 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 Przeczytałem i obejrzałem sporo recenzji i jedyne miejsce w którym widziałem narzekania na oprawę to recenzja na PPE xd Z tego co widzę, FM głównie obrywa się zawartość. Szczególnie małą liczbę torów, tylko 20, co prawda wszystkie są zrobione od nowa i nie kopiowania z poprzednich odsłon, ale taki GT7 miał na premierę ich ponad 30. Do tego rozczarowuje tryb kariery, który podobno jest bardzo zachowawczy i nie wnosi nic interesującego. Czytam że pod wieloma względami gra robi duży krok naprzód jak np. w kwestiach które są kluczowe w takiej grze jak fizyka i model jazdy (które są uniwersalnie chwalone i ludzie piszą że to najlepsza Forza w tym aspekcie), czy grafika i udźwiękowienie, ale pod innymi jak właśnie liczba torów i tryb kariery stoi w miejscu lub wręcz robi krok wstecz. I te kilka aspektów, zaważyły głównie na tym że gra nie jest jeszcze lepiej przyjęta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bowser 115 Opublikowano 5 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 (edytowane) Początek również za mną. Dotąd Forzy, w jakie grałem to: 7 i wersje z X360. Na bieżąco byłem tylko z serią GT. Po pierwszych godzinach muszę przyznać, że jest super. Fizyka jazdy znacznie bardziej do mnie przemawia niż w GT, grafika jest spoko (XSX), ale musiałem pokombinować z ustawieniami HDR-u. Warto porównać sobie tryb wydajności z wydajności RT. Mnie bez RT gra się lepiej, bo rozdzielczość nie spada i po prostu przyjemniej się gra (4k / 50 cali). Na tę chwilę jestem zadowolony, a już się balem, że nie potrzebnie dokupiłem premium. aaaa... bym zapomniał. Dźwięki samochodów są naprawdę ekstra! Edytowane 5 Października 2023 przez Bowser Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 374 Opublikowano 5 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 (edytowane) Ja się bałem o karierę a mi pasuje. Nawet treningi robie za każdym razem, a można pominąć przecież. Jak dodadzą kilka jeszcze torów to będzie lux. Jeżdżąc cały czas trzeba być skupionym i łapie się na krzywieniu głowy na zakrętach. Ja się cieszę, że nie ma żadnych udziwnień jak rozbijanie kręgli itp. Od tego jest forza horizon. Raz już miałem, że musiałem grę zrestartować, bo się załadować nie mogła trasa. Jeśli mają coś poprawić w grafice to te świecenie w nas przez słońce, bo ono daje efekt mleka. Edytowane 5 Października 2023 przez Donatello1991 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 010 Opublikowano 5 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 Graficznie prezentuje się słabo, gorzej niż Horizon 5 co mnie dziwi bo Motorsport rozgrywa się na mniejszych, zamkniętych trasach. Cytuj Odnośnik do komentarza
second 3 692 Opublikowano 5 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 Gracie z tymi liniami na torze, czy bez? Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 374 Opublikowano 5 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 1 minutę temu, second napisał: Gracie z tymi liniami na torze, czy bez? Lol bez. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Emet 1 072 Opublikowano 5 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 (edytowane) @Czoperrr Ja bym nie powiedział, że wygląda słabo. Wygląda bardzo dobrze. Tylko tu jest taki paradoks. Arcadeowy Horizon wygląda bardziej realistycznie, a Motorsport jest bardziej przystylizowany. Za dużo tu tej mgły itp w każdej sytuacji. W dzień gra wygląda średnio. Rumieńców nabieraw nocy, chociaż tu też jest nierówno. Deszcz wygląda efektownie ale niezbyt realistycznie - tu zależy czy komuś bardziej pasuje efektowny czy realistyczny wygląd. Na pewno co trzeba oddać, to że drzewa są ładnie wymodelowane, gdzie np. w GT7 jest z tym różnie. Tam przeplatają się ładne modele z płaskimi. Porównania z FM7 są akurat bez sensu bo tam był ogromny downgrade względem FM5 (FM6 to coś pomiędzy) pod kątem roślinności. W FM1-FM5 większość drzew też było złożonymi modelami. Na plus też, że w końcu zaczęli coś próbować ze światłami w samochodach. Nie we wszystkich poprawili, ale tam gdzie tak.. to już nie rażą jak do tej pory. Nie jest rewelacyjnie, a jak są zapalone to nadal mamy jasną teksturę rodem z PS2, ale w normalnych warunkach jest już ok. Ciekawi mnie ten model jazdy. Pewnie niedługo sprawdzę. Edytowane 5 Października 2023 przez Emet 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 5 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 11 minutes ago, Czoperrr said: Graficznie prezentuje się słabo, gorzej niż Horizon 5 co mnie dziwi bo Motorsport rozgrywa się na mniejszych, zamkniętych trasach. Moim zdaniem jest dokładnie odwrotnie Też wolę tryb bez RT, w trakcie jazdy i tak tego nie widać, a wyższa rozdziałka na Oledzie borzym zawsze na plus. Niestety AI jest fajne ale tak do 6/8 trudności, ustawcie na 7 i mamy klasyczną Forzę Motorsport czy Horizon, pierwszy wypierdala jak Verstappen i mamy minimalne szansę go dogonić na tych kilku okrążeniach, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 784 Opublikowano 5 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 Dokładnie. Od 7 poziomu nie ma sensu jeździć bo i tak nie da się dogonić. Nie wiem tylko po co to dowolne wybieranie miejsca na starcie. Już wolałbym kwalifikacje z opcją ich pominięcia i startowania od końca. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 5 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 Wybieranie miejsca akurat uważam za spoko pomysł, przy oszukującym AI od pewnego momentu można sobie ustawić odpowiedni poziom wyzwania. Na pewno lepsze to, niż startowanie wiecznie z samego końca wymuszone przez grę. To po co Ci kwalifikację z opcją pominięcia i startowania od końca jak możesz sobie wybrać ostatnie miejsce? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi