Opublikowano 14 lutego 20251 r Just now, Paolo de Vesir said: Niestety, premiera dopiero 18 Poczekamy poczekamy. Grasz na premierę? Czy jakąś wymówkę masz?
Opublikowano 14 lutego 20251 r 5 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a): Napisał ziomek który pluje na Xboxa z automatu. Klasyczek forumka. Szkoda, że zamiast dowiedzieć się czegoś o wrażeniach z gry to mamy teraz miękkie CW w tag teamach. Przypudrowane technikaliami żeby posty nie znikały, ale wszyscy wiemy o co chodzi i kto z kim rozgrywa. Ten to ma tupet jebaniutki xD
Opublikowano 14 lutego 20251 r Cw jak cw, ale najgorsze są te anty-woke oszołomy. Masakra, w ostatnim roku wysypało tych retardów i rozeszli się jak karaluchy po całym internecie. Resetera 0.8, bo jest jeszcze gorzej.
Opublikowano 14 lutego 20251 r 2 minuty temu, Antihero_ napisał(a): Ja bym wrócił do 2014-2015, kiedy była faza na kampanie kickstarterowe, w tym na Divinity: Original Sin i Pillars of Eternity, bo to jest idealny czas na porównanie kondycji obu studiów. Nad pierwszym Divinity: Original Sin pracowała chyba podobna ilość ludzi (50 osób, całe studio!), co w Obsidianie nad Pillars of Eternity (w dodatku w międzyczasie dowieźli przecież South Park: Stick of Truth, samo studio musiało mieć więcej niż 100 osób). W dodatku w tamtym czasie Obsidian miał pokaźne portfolio udanych gier, wręcz klasyków gatunku RPG (do tego dorzućmy fakt, że przecież tam też pracowali/pracują weterani ze starego dobrego Black Isles Studios), Larian za sobą całkiem nieźle przyjęty eurojank, flop (Divinity 2), jakieś niszowe średniaki i w zasadzie ciągłą walkę o utrzymanie się na powierzchni (o ile dobrze pamiętam to się parali nawet robieniem gierek dla dzieci jako zlecenie od belgijskiej telewizji czy rządu?) - do tego stopnia, że nawet fundraise'owany D:OS to był już dla nich "być albo nie być". Obsidian chciał na własną rękę wrócić do dostarczenia klasycznego RPG rodem z gierek opartych na silniku Infinity. Więc biorąc pod uwagę tamten okres (gdzie i tak D:OS nie był żadnym mesjaszem RPG, fabularnie to była wręcz infantylna gra), Larian niesamowicie się rozwinął. Obsidian zdecydowanie mniej i oczywiście - nie każde studio musić mieć ambicje do dowożenia non stop gier AAA, można celować w mniejsze, bezpieczniejsze budżety, mniejsze zespoły i dowożenie większej ilości gier w krótszym czasie i nie oznacza wcale to, że gra zacznie tracić na jakości. Tylko to nie oznacza nagle tego, że sobie machnę ręką w sytuacji, gdy wydawana jest gra rodem z szóstej/siódmej generacji i na dzień dobry odczuwam wręcz regresję w gameplayu względem takiego starusieńkiego już New Vegas, chociażby. Ja nie wiem, nie wypowiem się odnośnie regresu w gameplayu bo jeszcze nie grałem. Ale z tego co czytam w recenzjach pod względem struktury świata, eksploracji, czy systemu walki to wspominają jednak że jest jednak duży krok naprzód względem np. ostatniego Outer Worlds. No i generalnie uważam że oba podejścia są w porządku. Super że Larian robi takie gry jak BG3, ale podejście Obsidian czyli robienie większej ilości gier, ale gdzie widać mniejszy budżet, a co za tym pewne kompromisy też jest w porządku. To byłby problem jakby powstawały tylko same gry AAA na które trzeba czekać 6 albo 7 lat, albo same średniobudżetowe gierki, ale że powstają zarówno jedne i drugie to nie mam nic przeciwko.
Opublikowano 14 lutego 20251 r 1 minute ago, ASX said: Ja nie wiem, nie wypowiem się odnośnie regresu w gameplayu bo jeszcze nie grałem. Ale z tego co czytam w recenzjach pod względem struktury świata, eksploracji, czy systemu walki to wspominają jednak że jest jednak duży krok naprzód względem np. ostatniego Outer Worlds. No i generalnie uważam że oba podejścia są w porządku. Super że Larian robi takie gry jak BG3, ale podejście Obsidian czyli robienie większej ilości gier, ale gdzie widać mniejszy budżet, a co za tym pewne kompromisy też jest w porządku. To byłby problem jakby powstawały tylko same gry AAA na które trzeba czekać 6 albo 7 lat, albo same średniobudżetowe gierki, ale że powstają zarówno jedne i drugie to nie mam nic przeciwko. Przekonamy się wszyscy jak nam zrelacjonujesz po premierze. No bo jako naczelny obrońca zagrasz, prawda?
Opublikowano 14 lutego 20251 r Nie poczuwam się do bycia naczelnym obrońcą, bo jak sam podkreślam nie mam jeszcze opinii na temat Avowed. Ale tak mam w planach zagrać, grałem prawie we wszystkie ostatnie gry Obsidianu i do tej pory raczej się nie zawiodłem.
Opublikowano 14 lutego 20251 r Gurwa wystarczyło, że po zajebistym Indianie XGS wydał średniaka tudzież grę, która może się jednak nie spodobać osobom, które na nią czekały i odpala się Paolo defense force Do bingo brakuje tylko, że będzie się grą rozkoszować na swoim dojebanym ERTEIKS 3060TIJAJ.
Opublikowano 14 lutego 20251 r Niesamowitym jest jak mała gra studia MSu wywołuje takie emocje, nawet wśród tych którzy w tę grę nigdy nie zagrają. Cóż, po tym poznaje się gry wybitne.
Opublikowano 14 lutego 20251 r 2 hours ago, KrYcHu_89 said: pisarzy z New Vegas Juz przy Outer Worlds nie pracowali.
Opublikowano 14 lutego 20251 r Przypał będzie jak jednak okaże się, że jednak faktycznie gówno. Najtrudniej będzie się pogodzić ze śmiercią studia które zrobiło jedynego dobrego Fallouta 3D. edit: cholera, to nie disco
Opublikowano 14 lutego 20251 r 2 minuty temu, Sedrak napisał(a): Juz przy Outer Worlds nie pracowali. no teraz jest to trochę inny zespół chociaż Lead Writer przy New Vegas wrócił do Obsidianu. https://www.windowscentral.com/gaming/obsidians-fallout-new-vegas-lead-writer-has-returned-to-the-studio-for-exciting-times ale miną lata zanim wyjdzie coś przy czym pracuję.
Opublikowano 14 lutego 20251 r 2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a): Przypał będzie jak jednak okaże się, że jednak faktycznie gówno. Najtrudniej będzie się pogodzić ze śmiercią studia które zrobiło jedynego dobrego Fallouta 3D. Pamiętaj o fanowskim Fallout London kurde fele, amatorzy zrobili "lepszą grę" niż becia.
Opublikowano 14 lutego 20251 r 15 minut temu, ASX napisał(a): Ja nie wiem, nie wypowiem się odnośnie regresu w gameplayu bo jeszcze nie grałem. Ale z tego co czytam w recenzjach pod względem struktury świata, eksploracji, czy systemu walki to wspominają jednak że jest jednak duży krok naprzód względem np. ostatniego Outer Worlds. No i generalnie uważam że oba podejścia są w porządku. Super że Larian robi takie gry jak BG3, ale podejście Obsidian czyli robienie większej ilości gier, ale gdzie widać mniejszy budżet, a co za tym pewne kompromisy też jest w porządku. To byłby problem jakby powstawały tylko same gry AAA na które trzeba czekać 6 albo 7 lat, albo same średniobudżetowe gierki, ale że powstają zarówno jedne i drugie to nie mam nic przeciwko. Ja mam też problem z tym, że Outer Wilds kompletnie mi nie siadło. Było dla mnie kompletnie nijakie, chociaż całkiem poprawnie wykonane. Aczkolwiek i tak pewnie z sentymentu do PoE prędzej czy później znajdę chwilę, żeby sprawdzić Avowed. Co do podejść do wydawania, to ja się w pełni zgadzam (choć będę hipokrytą, bo te parę lat temu wraz z informacją o przejęciu Obsidiana przez Microsoft liczyłem, że będą starać się wjeżdżać na pełnej w pierwszą ligę). Ale to wciąż moim zdaniem nie wyklucza tego, że można postarać się o lepsze wykonanie w mniejszych segmentach budżetowych, ale chill, to tylko moja opinia.
Opublikowano 14 lutego 20251 r Może załóżcie jeden zbiorczy temat żeby wszyscy ci co mają permanentnie ból pizdy o gry z xboxa tam wylewali swoje żale? Co premiera to to samo, posty tych samych ludzi których gierka nawet nie interesuje.
Opublikowano 14 lutego 20251 r 21 minut temu, Sedrak napisał(a): Juz przy Outer Worlds nie pracowali. No tam przynajmniej miało być śmiesznie (i było).
Opublikowano 14 lutego 20251 r 8 minutes ago, MaZZeo said: Może załóżcie jeden zbiorczy temat żeby wszyscy ci co mają permanentnie ból pizdy o gry z xboxa tam wylewali swoje żale? Co premiera to to samo, posty tych samych ludzi których gierka nawet nie interesuje. No to załóż temat gdzie będziesz się z kolegami lizał po fiutach za każdym razem jak do gamepassa wpadnie jakiś średniaczek
Opublikowano 14 lutego 20251 r Ty też tam byś pasował ze swoim wiecznym utyskiwaniem że szkoda ci czasu na gry z 80% na meta. Albo znajdź sobie temat w graczpospolitej na takie wynaturzenia, tutaj gówno kogo to obchodzi.
Opublikowano 14 lutego 20251 r 1 minute ago, MaZZeo said: Ty też tam byś pasował ze swoim wiecznym utyskiwaniem że szkoda ci czasu na gry z 80% na meta. Albo znajdź sobie temat w graczpospolitej na takie wynaturzenia, tutaj gówno kogo to obchodzi. Podobnie jak mnie gówno obchodzi Twoja opinia czy narzekam albo chwalę. Nie chcesz to nie czytaj.
Opublikowano 14 lutego 20251 r Ludzie ale z tymi personalnymi wycieczkami to lećcie do CW albo gdzieś tam. Gra będzie w passie, kto chce, ten za małe pieniądze zagra, i wyrobi sobie najlepsza możliwą opinię czyli swoją własną. Wpisy co niektórych co jeszcze sami gry nie sprawdzili straszne, można posłuchać kogoś w internecie ale najlepiej mieć własne zdanie. A niektórzy uwiesili się na ta grę z jakimś uporem maniaka, nie wiem przyszli do tematu najnowszej gry od MS żeby odreagować ten potężny State of Play od Sony. Ludzie wstańcie od komputera i idźcie to rozchodzić. Edytowane 14 lutego 20251 r przez tedi007
Opublikowano 14 lutego 20251 r 15 minut temu, Homelander napisał(a): Podobnie jak mnie gówno obchodzi Twoja opinia czy narzekam albo chwalę. Nie chcesz to nie czytaj. Ale czego nie rozumiesz. Masz pisać o grze dobrze albo wcale. Jego ekscelencja Mazzeo czy inne klaunujące na lewo i prawo Buuldupossy nie życzą sobie, żebyś miał inne zdanie.
Opublikowano 14 lutego 20251 r Swoją drogą gra idealne, żeby wyjść równocześnie na PS5. Wiadomo czemu tego nie zrobili?
Opublikowano 14 lutego 20251 r Najpierw betatesty w GamePassie, a potem najlepsza wersja na PRO w pudełku. edit: cholera, nie to konto
Opublikowano 14 lutego 20251 r 43 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a): No tam przynajmniej miało być śmiesznie (i było). Jak jesteś juz pijany i śmieszy Cię nawet jak płyta chodnikowa jest źle położona to może wtedy OW śmieszy
Opublikowano 14 lutego 20251 r 2 godziny temu, Homelander napisał(a): A ja nie mogę się doczekać relacji forumowych obrońców tego tytułu. Liczę, że tym razem ktoś zagra Ja ściągnąłem ale już chciałbym usunąć