Opublikowano piątek o 13:031 dzień Cholera aż sprawdzę dziś w domu tryb wydajność, baaa nagram filmik z mojego trybu jakości, bo nic mi nie rwie, nic nie skacze. Dziwne tym bardziej, że jestem wyczulony na rwącą animację . Co jak co ale 40 h na liczniku i chłonę ten świat pełną piersią, lokacje z poprzedników w nowej oprawie-bardzo miły smaczek
Opublikowano piątek o 14:541 dzień Grę czeka jakiś jeszcze większy patch? Kiedyś pograłem 20h ale stwierdziłem, że wrócę jak połatają. Jak to obecnie na pc wygląda?
Opublikowano piątek o 15:091 dzień W przyszłym roku planują przerzucić się na nowszą wersję UE5, mają też wydać DLC. Jak nie masz parcia to można jeszcze poczekać.
Opublikowano piątek o 16:281 dzień Godzinę temu, Rooofie napisał(a):W przyszłym roku planują przerzucić się na nowszą wersję UE5, mają też wydać DLC. Jak nie masz parcia to można jeszcze poczekać.Bardzo dobrze niech szlifują, jeszcze zdążę ograć stare części w międzyczasie
Opublikowano piątek o 17:541 dzień 2 godziny temu, Donatello1991 napisał(a):Grę czeka jakiś jeszcze większy patch? Kiedyś pograłem 20h ale stwierdziłem, że wrócę jak połatają. Jak to obecnie na pc wygląda?Po ostatnim patchu jest lepsza wydajność a mają niby jeszcze przejść na nowszy build UE5. Ja od dłuższego czasu gram po trochu, lubię czasem włączyć i po prostu poszwendac się po świecie gry, poeksplorować bez wykonywania konkretnych questów. Ta gra tak ma po prostu, klimat jest pierwsza klasa. Ja korzystam z modów, w tym z ultra plus, którym mozna wycisnąć z silnika znacznie więcej niż to co gra oferuje na ustawieniach ultra w opcjach gry, można tak dostosować, że to serio jedna z najładniejszych gier na UE5, często ocierając się o fotorealizm. Tak, gra wciąż ma bugi czasem ale jest w o wiele lepszym stanie niż na początku. Jak będziesz chciał i wkrecisz się w grę mocno to ci mogę przeslac listę modów których używam, niektóre to takie must have dla mnie.
Opublikowano piątek o 22:201 dzień 4 godziny temu, Faka napisał(a):Ta do usranej śmierci najlepiej czekać XDMógłbym i do usranej śmierci, mam w co grać. Jak ktoś chce zagrać teraz to pewnie też będzie zadowolony bo coś tam połatali, wolno im to idzie ale i tak fajnie, że nie olali tego i idą śladami naszych redów. Z Bogiem
Opublikowano piątek o 22:561 dzień Tyle że S.T.A.L.K.E.R.2 nigdy nie był tak zabugowany jak Cyberpunk i od samej premiery prezentował się i działał świetnie, a teksty o jakichś strasznych błędach powielali ludzie, którzy nawet w to nie grali.
Opublikowano piątek o 23:011 dzień 2 minuty temu, Wredny napisał(a):Tyle że S.T.A.L.K.E.R.2 nigdy nie był tak zabugowany jak Cyberpunk i od samej premiery prezentował się i działał świetnie, a teksty o jakichś strasznych błędach powielali ludzie, którzy nawet w to nie grali.Nie no chłopak, obie przeszedłem na premierę i oba na PC, empirycznie mogę stwierdzić, że legendy o ich niedopracowaniu to legendy, ale jak zagrasz pierwszy raz kilka lat później to nie są gry na 8/10, tylko dużo więcej.Stalker 2 myślę, że za te 2 latka wejdzie już w fazę "to jest to, co chcieliśmy na premierę, ale była wojna itp.".S2 może prezentował się lepiej na konsolach, tego nie wiem, ale błędy w questach były nieraz fatalne i do tego dochodziły ogromne problemy ze stanem świata pod koniec gry, w CP2077 aż takich rzeczy nie było.
Opublikowano piątek o 23:051 dzień Piszę o wersjach konsolowych oczywiście i w przypadku Cyberpunka był to wręcz scam, a w przypadku S.T.A.L.K.E.R.a ja osobiście dostałem to, czego oczekiwałem.
Opublikowano piątek o 23:091 dzień 1 minutę temu, Wredny napisał(a):Piszę o wersjach konsolowych oczywiście i w przypadku Cyberpunka był to wręcz scam, a w przypadku S.T.A.L.K.E.R.a ja osobiście dostałem to, czego oczekiwałem.No fakt w CP2077 była jednak ta ogromna różnica, bo na PC jakoś to było, duża czesc bledow była związana z tym, że na PS4 po prostu gra nie działała xD. Jeden plus z grania na premierę jest taki, że do takich gier i tak lubi się wracać i wtedy poczuć te "nowości".Swoją drogą będzie jakieś DLC do S2? Chyba 2026 gdzieś czytałem, ale szczegółów nie podali.
Opublikowano wczoraj o 08:14 1 dzień Pytanie do tych co grali/skończyli grę, da się z ekwipunku pozbyć pistolet Skifa, czy już do końca będę zmuszony taszczyć go w plecaku?Co do samej gry, to jestem zachwycony klimatem i eksploaracją - to mój pierwszy Stalker. Tylko ta ciągła walka z przeciążeniem... [emoji16]
Opublikowano wczoraj o 08:19 1 dzień Teraz, KOMARZYSKO napisał(a):Pytanie do tych co grali/skończyli grę, da się z ekwipunku pozbyć pistolet Skifa, czy już do końca będę zmuszony taszczyć go w plecaku?Też mnie ten pistolet drażnił w plecaku, ale już przywykłem że mieć go muszę, to tylko 0,222 kg więc za wiele nie zyskało by się po jego usunięciu.Chyba złapałem pierwszego buga- mam zadanie odnośnie frakcji Czyste Niebo, muszę pogadać z Traperem by uzyskać informacje o innym Stalkerze. Problem polega na tym, że nie da się zainicjować rozmowy z Traperem, chodzi chłop w kółko i przy próbie interakcji z nim powtarza ciągle coś co brzmi jak „dawaj Putin, dawaj”. Nic to wczytuje sejwa wcześniejszego i zobaczę czy dalej lipa będzie.Edit: Po wczytaniu wcześniejszego sejwa dalej była lipa, zmarnowany więc strzeliłem w twarz gościowi i….o dziwo pchnąłem zadanie dalej po przeszukaniu jego zwłok i przeczytaniu PDA Edytowane wczoraj o 08:44 1 dzień przez Szajka
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. O matulu, jakie to dobre . Przynerdzilem od 9 rano do teraz. Zwracam honor @Wredny , w trybie wydajności działa to mega płynnie, ale i tak gram w „jakości” . Nie działa to jak Bloodborn, da się komfortowo grać. Docieram do króliczej chałupki, ale jest już późna pora, mgła fest, zarośla bagienne i jakiś skurwol mutancki który się kręci wokół mnie i mnie na 2-3 hity ściąga na 100m przed chatką. Do tego zbiera się na burzę, jestem obciążany fest i mało mam ammo przy sobie. Czy uda się wrócić, pewnie uda, ale kombinować trzeba będzie sporo . I to lubię w grach, żeby mnie angażowały
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. Pytanie do tych co grali/skończyli grę, da się z ekwipunku pozbyć pistolet Skifa, czy już do końca będę zmuszony taszczyć go w plecaku?Co do samej gry, to jestem zachwycony klimatem i eksploaracją - to mój pierwszy Stalker. Tylko ta ciągła walka z przeciążeniem... [emoji16]Nie, nie ma takiej opcji. Ja go używam do otwierania skrzynek, bo nie chce mi się machać nożem. Gdzieś przeczytałem, że nie można go sprzedać bo jest częścią niektórych cut-scenek.Co do przeciążenia to przede wszystkim lepszy sprzęt, potem są egoszkielety, artefakty dodające udźwig (można chyba je stackować), no i jest jeden arch-artefakt który daje 40 kg (weird water), ale po przekroczeniu jakiejś wartości robimy się pijani (taki minus tego artefaktu). Także opcji jest sporo, ale początkowa faza gry to i tak non stop latanie na limicie. W razie czego, radiacje artefaktów można niwelować innymi artefaktami, albo robiąc ołowiane kieszonki w pancerzu, ale jest to drogie, szczególnie na początku gry.