Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wasze komiksy

Featured Replies

Opublikowano

https://chomikuj.pl/dioda27/KOMIKSY/Hugo/Hugo+01+-+Zaklecie+w+fasole,14985364.cbr

albo tu

https://chomikuj.pl/bogins1/Komiks/HUGO/Hugo+04+-+Zamek+Mew,2294919537.cbr

Hugo tomy od 1 do 5 tylko bardzo słabe skany 

A tutaj w PDF wydanie zbiorcze od Egmontu z dobrymi skanami

https://chomikuj.pl/franek998/KOMIKSY/HUGO/HUGO,5669148118.pdf

Edytowane przez bulaxyz82

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Wyświetleń 390,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ja byłem ostatnio zadowolony z promocji Gildii na urodziny, wyrwałem m.in. pierwszy cykl "W poszukiwaniu ptaka czasu" za bezcen.   A wracając do tematu to z racji powiększania kolekcji dokupiłem re

• kilka lat zbierania, wszystko przeczytane (kilka się znów czyta), wiele pożyczonych Pluto, Wilq (50% nigdy nie wróciło, jak dorwę tego qurwia co mi Kaznodzieję...) kilka serii czeka na wydanie ponowne

• O tak, Alfy były fajne. Szkoda, że wyszło stosunkowo niewiele numerów. No ale to taki komiks środka - ni to dla dzieci, ni dla dorosłych.   Tymczasem ciąg dalszy porządków na półkach:       Jak

Opublikowano
17 godzin temu, bulaxyz82 napisał:

Ja głównie korzystam z YacReader i cenie sobie tą apkę szczególnie za świetne i wygodne zarządzanie swoją kolekcją e-komiksów.

Rozi pytałeś o źródła w necie gdzie można dopaść komiksy. Od siebie polecam różne grupy translacyjne. Dwie z nich działą już prawie 2 dekady ;). Przez lata przeczytałem już tak ze 300 GB komiksów i na dysku mam jeszcze ze 100 GB, które czeka, a grupy cały czas tłumaczą i wrzucają na net swoje prace. Grupy te mają zasadę, że jak jakiś wydawca zapowiada wydanie fizyczne komiksu, któy oni już przetłumaczylli to zaprzestają udostępniać i zachęcają do zakupu, ale tak między innymi poznałem całą przetłumaczoną serię DMZ, Niezwyciężony czy Niewidzialni zanim wydawcy się za to zabrali. A nawet jak przestaną udostępniać to da się to wszystko znaleść na Chomikuj (relikt internetu ale jak ma się swoje sprawdzone źródła to wiele dobrych skanów komiksów w wersji PL można tam dopaść - np wszystkie Thorgal, Wiedźminy itd) - polecam min użytkowanika Daruch41 lub Komiksiarzyk

Tutaj jest link gdzie wszystko znajdziesz w jednym miejscu

https://polskascenatranslacyjna-spis.blogspot.com/

Wygląda to archaicznie ale wszystko tam jest w miarę uporządkowane alfabetycznie od grup translacyjnych, także nawigowanie po stronie jest dosyć intuicyjne - komiksy trzeba ściągnąc, są wrzucane na Mega lub Mediafire.

Grupy, które polecam mają własne strony i robią to dobrze i są cały czas aktywne (wpisać w google) to Grumik, CFC Comics Flying Circus, TKT Translations, Translacje Bury Wilk, Chomikowe Translacje (nie mają włesnej strony - ich tłumaczeń trzeba szukać w linku powyżej lub u Komiksiarzyk na chomikuj)

Kiedyś wydawałem sporo kasy na to hobby, ale teraz posiłkuje się tylko tymi półprofesjonalnymi translacjami oraz biblioteką wojewódzką w swoim mieście gdzie dział komiksów jest w miarę aktualizowany o nowe i duże hity polskich wydawców, także tyle mi starcza, żeby zaspokajać głód poznawania nowych historii w obrazkach.

Dzięki za post, jednak ja mogę czytać  komiksy po angielsku :lapka: Już sprawdziłem GetComics, jest tam wszystko, co chciałem przeczytać z Marvela i DC xd

Tablet już zamówiony, a jakie najlepsze programy do wyświetlania komiksów? Słyszałem o CDisplay, dobry?

Opublikowano
Godzinę temu, Rozi napisał:

Tablet już zamówiony, a jakie najlepsze programy do wyświetlania komiksów? Słyszałem o CDisplay, dobry?

pisałem pare postow wczesniej, ze uzywam od lat perfect viewer, przetestuj sobie

Opublikowano

TM-Semic 4life, przygotowanie do sezonu wiosna/lato rozpoczęte, muszę jeszcze dokupić Dziedzictwo.

IMG_20240309_164533.jpg

Opublikowano
2 godziny temu, YETI napisał:

TM-Semic 4life, przygotowanie do sezonu wiosna/lato rozpoczęte, muszę jeszcze dokupić Dziedzictwo.

IMG_20240309_164533.jpg

Ten GR to nie ma przypadkiem 2 tomów? Przynajmniej w eng wersji miał dwa. Ciągle się czaję na przeczytanie tego runu razem z Rise of the Midnight Sons.

Opublikowano

Jeden tom, możliwe że mucha wydała to w całość, bo duża cegła, 524 strony. Pamiętam jak czytałem jakiś zeszyty z tego GR za guwniak.

Opublikowano
17 godzin temu, Rozi napisał:

Brakło Ci "Dziedzictwa" przed Ziemią Niczyją :lapka:

Wiem, pisałem że muszę dokupić.

Opublikowano

Dotarł ostatni omnibus z listy, już raczej nie planuje kupowania staroci, można zaczać czytac.

20240313_170717.thumb.jpg.20497b91a85fad8743254d581c957c5a.jpg

Opublikowano
W dniu 6.03.2024 o 14:35, Rozi napisał:

Zakupy z ostatniego miesiąca, jedna nowa polska premiera (Uniwersum...), uzupełnianie kolekcji (dwa tomy Sagi o potworze z bagien i Sin City - trzeci i czwarty, Damulka warta grzechu do mnie jedzie), dwa Batmany - jeden niewydany w Polsce, drugim chcę zacząć drogę do Ziemii Niczyjej, a na koniec podobno absolutny sztos - Animal Man. Jest co czytać:

IMG_20240306_142517.jpg

IMG_20240306_142555.jpg

IMG_20240306_142529.jpg

IMG_20240306_142618.jpg

Dobry ten potwór..? Myślałem nad kupnem, gdzie dostałeś 3 tom?

Opublikowano

Czy Potwór od Alana Moore'a jest dobry? Jest WYJEBANY w kosmos, zarówno pod względem kreski, jak i historii tam. Must read. Teraz próbuję czytać runy innych autorów, no nie da się, opus magnum.

A trzeci tom kupiłem na Gildii, ale coś ludzi pojebało, bo w ciągu dwóch tygodnich zniknął ze wszystkich sklepów i księgarń.

Opublikowano

No potwór nawet spoko, ale dla mnie trochę nuda powiewało w pewnych momentach. Pełno wewnętrznych monologów, a jak znalazł się w 

Spoiler

Kosmosie

To odechciało mi się czytać. No ale jako całość na tle całego super Hero to sztos.

Ja wyrwałem 3 tomy na olx za 220 :cebula:

Edytowane przez GSPdibbler

Opublikowano
W dniu 18.03.2024 o 14:02, GSPdibbler napisał:

To odechciało mi się czytać.

Też to był dla mnie najsłabszy moment, ale

Spoiler

odrodzenie na niebiesko, albo to trafienie jego świadomości do tej matki-planety, no kurwa, opisy soczyste, jak w jakimś najwyższej klasy sci-fi :obama:

A u mnie wpadły dwa kolejne albumy z Batkiem, atakuję na full Ziemię Niczyją:

IMG_20240320_175233.jpg

Opublikowano

U mnie też monotematycznie. Mam słabość do twardej oprawy, bede musiał sprzedać Noir w miekkiej.

20240320_222942.thumb.jpg.f5dac8ed4f282f891d9f69d35e4cfb2f.jpg

Opublikowano

@Shen

image.thumb.png.046bcf15959afc2bcc1a42945d60c0e8.png

U mnie ten sam zestaw plus jak zwykle star warsy i nowe mangi z DC. Fajnie zrobili na czarno krawędzie stron noira.

Opublikowano

@Shen i @Jeez_PS wydanie noir wielkościowo pasuje do omnibusów oraz + za czarne brzegi. Na innym forum czytałem że farbuje palce, u mnie tego nie ma a jak u was? Fajnie że wychodzi Straczynski bo nie trzeba inwestować w omni :nosacz3: oraz Marvel Origins ponieważ można zapoznać się początkami Spider-man choć (moje osobiste zdanie) jest infantylny do czytania. Ciężko mi skończyć jeden zeszyt na raz:reggie: a zeszyty w "Epic" Egmontu czytam po kilka naraz :drakeyeah:

Opublikowano
2 minuty temu, PIOTREKN64 napisał:

@Shen i @Jeez_PS wydanie noir wielkościowo pasuje do omnibusów oraz + za czarne brzegi. Na innym forum czytałem że farbuje palce, u mnie tego nie ma a jak u was?

Panie ja to czytalem juz dwa razy, raz skany, drugi raz jak kupiłem sobie zbiorcze po angielsku w miekkiej, to tylko do kolekcji :kekw:

Opublikowano

Pierwszy numer nowego ongoinga i najlepsze dziewczę spiderowe, nie żaden Spider-Gwen udawaniec.

image.thumb.png.2d99275fde80dd150bd21ad788b2c182.png

Edytowane przez Jeez_PS

Opublikowano

Spectacular jakos mnie nie jara, ale chyba wezme sie za skany Ultimate, nie wytrzymie do premiery zbiorczego.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pierwszy nr z 1994 (kupiony za 13zł jakos w 2005r. ale nie sądze, żeby to było coś wiecej warte dzis :) ) Poza tym  nr 1000 i najnowszy 'specjal' na 30-lecie.

Chyba im się pomysły skończyły bo na każdą okazje się odnoszą do tego 1 numeru.

image.thumb.png.2e8d0181812c426a7da135a86ae15cab.png

btw. red. naczelny "kaczora" z lat 1995-2004 (czasy mojego zbierania) nagrał prawie 1h filmik na yt  z ciekawostkami (można sobie posłuchać w tle :D )

Spoiler

Edytowane przez karmaster
błędy

Opublikowano

Dzisiaj odebrałem, komplet pięknie się prezentuje.

IMG_0871.JPG

IMG_0870.JPG

Opublikowano
W dniu 10.04.2024 o 16:06, tlas napisał:

Dzisiaj odebrałem, komplet pięknie się prezentuje.

Gdzie? Za ile? Kiedy?