Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PS5 PROpremiera, preorder i ogólna szajba :]

Featured Replies

Opublikowano
37 minut temu, smallv86 napisał(a):

Btw. Kiedy zaczną wysyłać te limitowane konsole z padami? Wisi mi cały czas zamówienie na pada w euro agd.

Za dwa tygodnie jakoś.

• Odpowiedzi 9,8 tys.
  • Wyświetleń 917,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ja też nie rozumiem a na dodatek dostałem  dzisiaj od żony, która oczywiście nie jest zbytnio świadoma że potajemnie wymieniłem PS5 na wersję Pro- Stellar Blade w wersji pudełkowej. Zamiast cieszyć si

• https://www.mediaexpert.pl/gaming/playstation-5/konsole-ps5/konsola-sony-playstation-5-pro-ea-sports-fc-25-gra-ps5    Polecam! Konsola bez napędu w zestawie z grą na płycie  

Opublikowano

Sprawdziłem ragnaroka i tlou 2, słychać wiatrak bardziej niż na premierowej wersji oraz standardowy trzask plastiku jak się nagrzeje. Gow w 60 kl. w trybie jakości z wyostrzeniem pssr robi robotę :D

Opublikowano

Sprzęt mocniejszy to i musi bardziej schłodzić, coś za coś :) Tym bardziej, że podzespoły jednak w jakby nie patrzeć małej obudowie. Nie wiem jak głośne jest ps5 pro, bo nie mam ale zakładam, że PS4 pro nie przebije :D

Opublikowano

Ja porównałem siebie wczoraj tytuł F2P na UE5 - Off The Grid, jest dużo lepiej niż na bazowej konsoli. Tam framerate spadał mocno, wahając się w granicach 28-54 klatek, na Pro mam 58-60 z TSR zamiast FSR. Prognoza chyba dobra dla nowych gier na UE5 typu Snake Eater czy nowy Wiedźmin.

Opublikowano
11 godzin temu, Insane3d napisał(a):

Odpaliłem TLOU1 w nowej wersji pod ps5 pro i kurde jest dość głośno, wcześniej na PS5 nic nie słyszałem. Też tak macie ? 

Ostatnio odpalałem part 1 na ps5 i szła cichuteńko jak przy innych grach :) więc może coś jest na rzeczy

Opublikowano
4 godziny temu, Qbon napisał(a):

Sprzęt mocniejszy to i musi bardziej schłodzić, coś za coś :) Tym bardziej, że podzespoły jednak w jakby nie patrzeć małej obudowie. Nie wiem jak głośne jest ps5 pro, bo nie mam ale zakładam, że PS4 pro nie przebije :D

Nie no PS4 Pro to grało w swojej lidze, przy GOW 2018 niemal odlatywało w kosmos, tutaj jest podobna głośność jak bazówka PS5 imo, a nawet ciszej, ze względu na to, że konsola jeszcze nowa i bez kurzu :).  

8 godzin temu, Donatello1991 napisał(a):

To zarzućcie screenami porównawczymi tego stellara.

Taa, screeny z PS to nie to samo co screeny z PC, przecież wszyscy o tym wiedzą, że na PC można podrasować i wysłać bez kompresji, a na PS5 trzeba używać third party. Jest naprawdę dobrze i był to potrzebny upgrejd. 

Opublikowano

Tutaj fajna nitka z opisem co i jak poprawione w niektórych grach. Dzisiaj zacznę sprawdzać to co w cyfrze mam[emoji846]

Opublikowano

Szkoda, że wszystkie gry nie są tak zoptymalizowane jak GT7, jeszcze bez patcha śmiga teraz native 4k 120 fps, kosmici.  

Opublikowano

@KrYcHu_89 Panowie ja rozumiem że jest strzał dopaminy ale bez przesady, wpadam tutaj poczytać jak wrażenia by za jakiś czas nabyć własnego prosiaka ale konsola jest głośniejsza i pisanie że jest cichsza bo bazowe ps5 jest zasyfione to wyższy poziom odurzenia.

Opublikowano
6 minut temu, SpacierShark123 napisał(a):

@KrYcHu_89 Panowie ja rozumiem że jest strzał dopaminy ale bez przesady, wpadam tutaj poczytać jak wrażenia by za jakiś czas nabyć własnego prosiaka ale konsola jest głośniejsza i pisanie że jest cichsza bo bazowe ps5 jest zasyfione to wyższy poziom odurzenia.

A macie konsole, czy pierdolicie głupoty xD?

Bo ja mam i mówię, że chodzi podobnie jak mój FAT ostatnimi czasy. I słyszę ją jak podejdę blisko, a, że mam ją normalnie z 3m od TV to jej nie słyszę. 

image.png.2af94d3b4e0a739c7b38fd95a1d9d049.png

https://www.techradar.com/gaming/ps5-pro-review

---czyli prawidłowa odpowiedź, to zależy, ale na pewno lepiej niż odpowiednik z PS4. 

Opublikowano
2 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):

A macie konsole, czy pierdolicie głupoty xD?

Bo ja mam i mówię, że chodzi podobnie jak mój FAT ostatnimi czasy. I słyszę ją jak podejdę blisko, a, że mam ją normalnie z 3m od TV to jej nie słyszę. 

image.png.2af94d3b4e0a739c7b38fd95a1d9d049.png

https://www.techradar.com/gaming/ps5-pro-review

---czyli prawidłowa odpowiedź, to zależy, ale na pewno lepiej niż odpowiednik z PS4. 

Ludzie piszą że jest głośniejsza nawet tutaj w temacie. Sam zastanawiam się nad kupnem dlatego liczyłem na raczej szczere opinie. Wiesz ja jak odpalałem ps4 pro i byłem w pokoju obok też go nie słyszałem a jak stałem obok wyła jak odkurzacz.

Opublikowano
10 minut temu, SpacierShark123 napisał(a):

Bo tu jak czytasz to tylko że wszystko jest OK, nie można narzekać - nie można pisać prawdy. Resztę sam sobie dopowiedz ;) 

Opublikowano

No tak na pierwszy rzut to wiatrak w Pro słyszę bardziej niż w FAT. Oczywiście ma to miejsce tylko jak nie ma dźwięku, albo jest cicho. Czy to się zmieni z czasem to się zobaczy, pewnie też od gry będzie zależało, ale nie ma powtórki z PS4 Pro.

Na razie sprawdziłem tylko Astro Bota i Stellar Blade. Jak w Astro nie widziałem różnicy (robiłem czasówki tylko), tak w Stellar od razu bije jakość po oczach (tryb Pro, nie Pro Max).

Opublikowano
10 minut temu, SpacierShark123 napisał(a):

Ludzie piszą że jest głośniejsza nawet tutaj w temacie. Sam zastanawiam się nad kupnem dlatego liczyłem na raczej szczere opinie. Wiesz ja jak odpalałem ps4 pro i byłem w pokoju obok też go nie słyszałem a jak stałem obok wyła jak odkurzacz.

To nie wiem, może to dlatego, że mam zimno w domu i powietrze dobre, górskie. 

To co jest na pewno głośniejsze od FATA to sam napęd.

Tutaj dobry filmik dla wielbicieli stania pod konsolą i jej słuchania 

Napęd jest głośny, tak jak w Slimce + info o drganiu cewek

Opublikowano
4 minuty temu, Symeon_88 napisał(a):

Szybki unboxing od gościa realnie patrzącego na świat, a nie fanboja odklejeńca ;)

https://youtu.be/c9WiBsAIajo?si=cKrdF5sM6ezBdGst

Jakość filmiku powyżej od tego eksperta w porównaniu z tym od tego patostreamera z Polski razi po oczach od pierwszej sekundy, dramat. Czasami chyba lepiej być jednak fanbojem. :vegeta_smile:

Opublikowano

Arkadikuss xD Czekam na recenzję kiszczaka!

Opublikowano

W SB od razu było wiadomo, że będą dwa tryby na Pro. Jeden to dojebany Balans (Pro, z obsługą PSSR), drugi to ulepszony Jakości (Pro Max, niby bez PSSR).

Na prezentacji konsoli było to tak powiedziane jakby miał być jeden tryb w każdej grze, ale to i tak zależy od deva.

Opublikowano
30 minutes ago, SpacierShark123 said:

Moją PS4 FAT było nawet słychać z drugiego końca mieszkania :)

Opublikowano
4 minuty temu, Szermac napisał(a):

I ten Pro Max bez PSSR wygląda gorzej

Si, Pro mode najlepsze. TAA wypada znacznie słabiej niż PSSR w tej grze. 

---

Powiedziałbym nawet, że wygląda lepiej niż native 4k... no i 80 fps vs 50 fps. 

Opublikowano

Pro ps4 wyło strasznie przy wymagających tytułach - godzik reboot to juz bylo grubo na wentylatorze pamiętam w ciepłe dni.

Opublikowano
Teraz, Szermac napisał(a):

Dobrze, że poczekałem z drugim przejściem <3.