Opublikowano 15 kwietnia15 kwi Na niemieckim direct PlayStation napędy po 79.99€, czyli niedługo u nas w sklepach po 400-450 zł 😉 Edytowane 15 kwietnia15 kwi przez niunias101
Opublikowano 24 kwietnia24 kwi Czy tylko ja mam wrazenie ze z nowym updatem gry dzialaja plynniej i obraz jest stabilniejszy ? Szczegolnie te ktore odpalam w trybie "jakosci" w 30fps ? Edytowane 24 kwietnia24 kwi przez gnom
Opublikowano 30 kwietnia30 kwi https://www.amazon.de/dp/B0CMXL75GHPo 377 zł z wysyłką, z tym że wydłużony czas wysyłki.
Opublikowano 30 kwietnia30 kwi Piękna cena, czekałem na taką żeby sobie wziąć zapasowy napęd na dalszą przyszłość. Dzięki!
Opublikowano wtorek o 10:013 dni Napęd za 350złhttps://www.amazon.de/dp/B0CMXL75GH?language=pl_PL¤cy=PLN
Opublikowano wtorek o 10:133 dni 3 minuty temu, mario10 napisał(a):Pytanie zasadnicze czy będzie ten sam?Teoretycznie modularność + wsteczna powinna zostać do każdego akcesorium, a takim jest też teraz napęd, praktycznie zależy od wyników finansowych firmy xD .
Opublikowano wtorek o 10:183 dni Oczywiście, że nie będzie ten sam, nie wiem jak w ogóle można tak naiwnie myśleć. Po to firmy robią generacje sprzętu żeby zaczynać tę zabawę od nowa. I nie wymyśliło tego wczoraj pazerne Sony tylko tak po prostu jest z akcesoriami na tym rynku odkąd wychodzą konsole.
Opublikowano wtorek o 10:193 dni Bo faktycznie lata ten napęd za połowę ceny sprzed kilku miesięcy więc warto by było sobie zakupić jak by pasował do kolejnej generacji. Ale sony to sony wiecie jak może być. Kupi człowiek napęd a przy premierze ps6 się okaże, że trzeba dokupić plastikową przejściówkę i kabelek za 399zł
Opublikowano wtorek o 10:303 dni 8 minut temu, jimmy napisał(a):Oczywiście, że nie będzie ten sam, nie wiem jak w ogóle można tak naiwnie myśleć. Po to firmy robią generacje sprzętu żeby zaczynać tę zabawę od nowa. I nie wymyśliło tego wczoraj pazerne Sony tylko tak po prostu jest z akcesoriami na tym rynku odkąd wychodzą konsole.Strzelam, ale między słowami można wyczytać, że wsteczna będzie możliwa na modularnym napędzie (być może będzie to to samo akcesorium, co na PS5 Slim/PS5 Pro, a może jednak inne), a na PS6 wywalą całkiem czytniki dla gier natywnych na PS6. Kolejny krok w ewolucji.
Opublikowano wtorek o 10:553 dni Jeśli PS5 będzie ostatnią konsolą z napędem to taki napęd będzie wart kupę siana za 10 lat ale wątpię, żeby Sony zarżneło 50% swojej sprzedaży.
Opublikowano wtorek o 11:013 dni 5 minut temu, Patapon napisał(a):Jeśli PS5 będzie ostatnią konsolą z napędem to taki napęd będzie wart kupę siana za 10 lat ale wątpię, żeby Sony zarżneło 50% swojej sprzedaży.Sprzedaż konsol z napędem góruje nad konsolami digital, ale 78% sprzedanych w US gier na PS to były wersje cyfrowe. Wiadomo, że wybór lepiej mieć niż go nie mieć, ale liczenie, że Sony nie postawi na digital to niezła ułuda.
Opublikowano wtorek o 11:033 dni Wróżenie z fusów. Te napędy zaczęły zalegać sklepom dlatego wypychają to jak mogą. Można kupić do ps5pro, bo gta VI i kolejne gry wydane w 2026/2027 beda już korzystały z mocy prosiaka. Także zakup przyszłościowy.
Opublikowano wtorek o 11:173 dni 7 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):78% sprzedanych w US gier na PS to były wersje cyfroweZawsze śmieszą mnie takie statystyki. Dokładnie o jakie gry chodzi? Wszystkie? Jak dużo wychodzi tylko cyfrowo a w dodatku część starszych pojawia się na wyprzedaży za 10-20 zeta to wiadomo że ich sprzedaż będzie o wiele większa niż pudełek. Co innego jeśli mowa o premierze dużej gry, z wycieków Insomniac wynikało że pudełka to nadal spory kawałek tortu i poza samą sprzedażą wchodzi też element darmowej reklamy na powierzchni sklepu i trafienie do osób które na co dzień nie siedzą w gierkach.Kolejna konsola Sony na 100% będzie miała napęd tylko pewnie dokładany jak obecnie.
Opublikowano wtorek o 11:333 dni To są statystyki z oficjalnych raportów Sony, wiadomo że sprzedaż gier jest bardziej zniuansowana, a singlowe gry AAA wciąż potrafią dobrze sprzedawać się w pudełkach, ale jak na razie nikt lepszej statystyki nie wymyślił.To że wiele gier wychodzi tylko cyfrowo to tylko świadczy o kondycji dystrybucji pudełkowej. Gdzie mniejszym tytułom coraz częściej nie opłaca się dystrybucja fizyczna. A fakt że cyfrowe wersje gier sprzedają się wiele lat po premierze to akurat też zaleta. Bo pozwala to wielu studiom na funkcjonowanie w okresach kiedy nie wydają gier.A co kompatybilności wprzód akcesoriów to coraz rzadziej jest tak że nowa konsola = nowe akcesoria. Coraz częściej jest jednak tak, że jeśli nie ma skoku technologicznego, to nie ma powodu by stary sprzęt nie zadziałał z nowym. W przypadku napędu, raczej na pewno takiego skoku nie będzie, więc jest szansa że zadziała o ile design będzie pasować.
Opublikowano wtorek o 11:523 dni 32 minuty temu, łom napisał(a):Zawsze śmieszą mnie takie statystyki. Dokładnie o jakie gry chodzi? Wszystkie? Jak dużo wychodzi tylko cyfrowo a w dodatku część starszych pojawia się na wyprzedaży za 10-20 zeta to wiadomo że ich sprzedaż będzie o wiele większa niż pudełek. Co innego jeśli mowa o premierze dużej gry, z wycieków Insomniac wynikało że pudełka to nadal spory kawałek tortu i poza samą sprzedażą wchodzi też element darmowej reklamy na powierzchni sklepu i trafienie do osób które na co dzień nie siedzą w gierkach.Kolejna konsola Sony na 100% będzie miała napęd tylko pewnie dokładany jak obecnie.To oficjalne dane od Sony, a to że będzie napęd opcjonalny to sprawa jasna. Po prostu dziwnie naiwna jest wiara, że Sony to jacyś dobrzy wujkowie i trzymają te wydania fizyczne bo zależy im na graczach. Już PRO zbadało wody i dokładany napęd będzie standardem, a następnie już full digital. Z resztą po cyrkach z PRO to okaże się, że napędów też może za dużo nie być.
Opublikowano wtorek o 11:553 dni Wszystko wskazuje na to że PS6 jeszcze będzie mieć opcjonalny napęd jak Pro. Wskaźnik sprzedaży cyfrowej jeszcze nie jest tak wysoki, to też przemawia za pozostawieniem kompatybilności z obecnymi doczepianymi napędami
Opublikowano wtorek o 12:003 dni Proste, dopóki to się będzie opłacało to będą pudełka ale jeśli np. okaże się że za parę lat w generacji PS6 wyjdzie powiedzmy Uncharted 5 i na 5 mln sprzedanych egzemplarzy w okolicach premiery tylko 10% to będą pudełka i taki sam trend będzie z innymi dużymi grami to PS7 pójdzie full digital.
Opublikowano wtorek o 12:063 dni No, ale kto napisał że będzie inaczej? Pudelkowcy strasznie zazdrośni o plastikowe krążki.
Opublikowano wtorek o 12:103 dni Dobrze, że zawsze mogą liczyć na przyjaciół korporacji, co oni by bez was zrobili.
Opublikowano wtorek o 12:123 dni NIektórzy z tych przyjaciół nawet nie potrzebują gier 1st party, bo konkurencja zrobi swoje.
Opublikowano wtorek o 12:123 dni 5 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):Pudelkowcy strasznie zazdrośni o plastikowe krążki.Wiadomo, tylko cyfra i 10 letnie gry za 4 bomby
Opublikowano wtorek o 12:143 dni Gościu, ale z czym do mnie? Pisałem już wielokrotnie, że dla mnie cyfra za 2.5 bomby to granica bólu i najcześciej kupuję gierki na nośnikach. Napisałem jedynie, że postępującym trendem jest cyfryzacja którą pchać będzie każdy z dużych wydawców i na co są też dane co z jakiegoś powodu mocno poruszyło ludzi którzy, jak mniemam, wierzą w dobre serce Sony którym zależy jedynie na dobru graczy i żeby pudła trwały wiecznie.