Opublikowano 5 marca 20241 r 22 minuty temu, Koleś88 napisał: Tak, już ogarnięte odkryłem wszystkie bronie i już mogę ulepszać, chociaż ciągle ginę w 3-cien krainie. Ale nie poddaje się już chyba ponad 20 śmierci za mną. Spoko, pierwsze przejście to dopiero początek
Opublikowano 5 marca 20241 r Jakieś rady na start? Moc Bogów jest różna w zależności od broni? Tzn chodzi mi o to, czy np. Ares będzie lepszy do miecza itp?
Opublikowano 6 marca 20241 r Moce bogów nie wpływają indywidualnie na bronie, niezależnie od oręża dodają punkty obrażeń. Zdecydowanie na początku warto: - brać moce odbijania Ateny, - odskoki Posejdona albo Ateny, - jak najszybciej odblokowywać lustro i dodatkowe 3 życia oraz odskok, - obdarowywać wszystkich ale przede wszystkim szkieletorka, bo jego nagroda daje jeszcze dodatkowe 4 życie, - kupić jak najszybciej wędkę i łowić, - u budowlańca odblokować dodatkowe ilości kamieni za przejścia ponownie leveli tą samą bronią. Edytowane 6 marca 20241 r przez Rtooj
Opublikowano 6 marca 20241 r Kukła do ćwiczeń w miejscu gdzie dobierasz broń. A wędka pojawi się w pewnym momencie do kupienia u budowlańca.
Opublikowano 7 marca 20241 r W dniu 6.03.2024 o 08:13, Koleś88 napisał: O którego szkieletora chodzi i jak i gdzie kupić wędkę? Po prostu graj, odblokujesz wszystko co trzeba, nie ma nic ukrytego. I wygrywając, i ginąc coś odblokowujesz.
Opublikowano 8 marca 20241 r Ok 30 prób ucieczki za mną i bodajże 3 potyczki z Hadesem, niestety we wszystkich poległem, chociaż raz podchodzilem do niego ze zdrowiem ponad 300pkt i trzema odrzuceniami śmierci, wtedy byłem najbliżej ale niestety, została mu żyletka życia.
Opublikowano 8 marca 20241 r Hades to bardzo trudny boss, jak źle dobrałeś set, albo miałeś pecha z upgrade'ami to zawsze może być niebezpieczny. Pociesz się że trzeba go pokonać tylko min. 10 razy ;]
Opublikowano 8 marca 20241 r Zawsze najlepiej planować run z myślą o walce z Hadesem. "Czy ten boon który przyda mi się teraz na grupę pokrak przyda się też w walce z pojedynczym bossem?" to podstawowe pytanie, które trzeba sobie zadawać po każdej potyczce, wtedy będzie Ci łatwiej na koniec.
Opublikowano 8 marca 20241 r Hades? Tarcza tarcza tarcza, najlepiej z dodatkowymi odbiciami, wzbogacona o pioruny. Do tego podwójny dash z obrażeniami. No i nauka jego ciosów. Po iluś razach wejdzie
Opublikowano 8 marca 20241 r 6 godzin temu, Rudiok napisał: Hades? Tarcza tarcza tarcza, najlepiej z dodatkowymi odbiciami, wzbogacona o pioruny. Do tego podwójny dash z obrażeniami. No i nauka jego ciosów. Po iluś razach wejdzie Każda broń odpowiednio "prowadzona" z odpowiednimi dopałkami się sprawdza. Dla mnie największym killerem wśró broni która robi tryb easy to łuk z naprowadzanymi strzałami za pierwszą trafioną, powiększona i dopalona paroma młotami jest śmiertelna i sprawia mnóstwo frajdy.
Opublikowano 9 marca 20241 r Mi najbardziej pasowały rękawice, tarczy nie lubiłem a tryb easy to karabin.
Opublikowano 9 marca 20241 r Każda broń odpowiednio "prowadzona" z odpowiednimi dopałkami się sprawdza. Dla mnie największym killerem wśró broni która robi tryb easy to łuk z naprowadzanymi strzałami za pierwszą trafioną, powiększona i dopalona paroma młotami jest śmiertelna i sprawia mnóstwo frajdy.Te naprowadzane strzały to od jakiegoś Boga się dostaje konkretnego, czy młotek?
Opublikowano piątek o 09:494 dni W końcu kupiłem i sprawdziłem o co cały raban z tym Hadesem. Ogółem gra się świetnie, lubię rogaliki, ale boję się, że powtarzalność tych pierwszych lokacji szybko zacznie męczyć. Progres jest chyba trochę za wolny. Na pewno skończę chociaż raz, może dwa i to tyle.
Opublikowano piątek o 09:544 dni W dniu 9.03.2024 o 10:10, Koleś88 napisał(a): W dniu 8.03.2024 o 23:47, Rtooj napisał(a):Te naprowadzane strzały to od jakiegoś Boga się dostaje konkretnego, czy młotek?Bóg.3 minuty temu, Figaro napisał(a):W końcu kupiłem i sprawdziłem o co cały raban z tym Hadesem.Ogółem gra się świetnie, lubię rogaliki, ale boję się, że powtarzalność tych pierwszych lokacji szybko zacznie męczyć. Progres jest chyba trochę za wolny. Na pewno skończę chociaż raz, może dwa i to tyle.No zależy, ja już w uj razy je robiłe i znużenia nie czuje. Tu zawsze coś nowego jest po śmierci. Rzeczy dialogi itd. Czasem jedynie może zirytować fakt, że kiepski dary są i wiesz, że nie dasz rady run zrobić do końca.