Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 931,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano
5 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Forbes? Wybitny autorytet w kwestiach giereczkowych. Jedynie krok za WatchMojo i Topową 10. :obama: 

No spodziewali się rewolucji gameplayowej tj. skakania jak małpa po żyrandolu z jakimiś nunchakami czy innymi wibratorami, przecież każdy normalny gracz tylko o tym marzy, nawet jak jest to w jakości 720p, chociaż daliby jakiś karton do sklejenia za 400 PLN to może by nie było tak źle. Poza tym ms za mało wyjebał swoich klientów bo darmowe upgrejdy, wsteczna do og xboxa, gpu za 4 zeta, kto to o tym słyszał, przynajmniej ze 3 bomby taki upgrejdzik powinien kosztować. 

Opublikowano

Czytanie gazet, szmaciurów czy innemu podobnego formatu, co forbes, gdzie kompletnie nie mają nic wspólnego z grami i się nie znają, będzie nam mówił jaka to konsola niewypał XD - normalnie autorytet gejmingu z szambiarki nju jork.

Opublikowano

mnie rozsmieszył ten cytat:

Cytat

But without any real initial spark, and not much shining on the horizon, it’s not looking too exciting for the latest Xbox; just disappointing.

szczególnie biorąc pod uwagę wszystkie zapowiedziane i wydane gry first party w 2020

spacer.png

Opublikowano
19 minut temu, Czoperrr napisał:

Tell me Why czy Wasteland 3 to nie bardzo Xbox Game Studios.

A z tym wastelandem to czy przypadkiem nie chwalili się jak to ms im pomógł bo byli z tym projektem w czarnej dupie? 

Aż strach pomyśleć jak ta gra by wyglądała bez wsparcia. 

Opublikowano

Niezle bomby prawdy, zwykły upgrade, nic nowego, świeżego, na dodatek zero gier, gorsze multiplatformy, ten sam pad i to samo dzbaniarskie community. 

Kolejny xbox na którego można śmiało pluć. 

Opublikowano

Jak to dobrze, że największe karaczany nie zmieniły obozu i dalej siedzą na sonce ps4 :usmiech:

Opublikowano

Jeden artykuł w Forbes i wszystkie boty dupy popękały, piękne bomby i każdy się chyba tu wypowiedział hahha stara śpiewka, że gazet nie czytają, że oni się nie znają No kurwa Polacy naród wybrany dyktuje trendy światowe ja pierdole :D

Opublikowano

MS sam sobie jest winien takiego PRu. O ile można i wręcz należy ich chwalić za pro konsumenckie rozwiązania w postaci GPU, SmartDelivery / wsteczna i all access. Ogólnie fajny pięknie zapakowany sprzęcik no mucha nie siada. Problemem jest to co od dawna wiadomo, brak chociaż jednego tytułu, który byłby kojarzony strikte z seksiakiem i był swego rodzaju synonimem "next gen experience". Może CP2077 miał być czymś takim nie wiem, ale liczenie że third party studio dostarczy system sellera jest trochę koślawe i ciężko w to uwierzyć. Zamiast przejmować, któreś tam z kolei studio powinni poganiać batem te, które już mieli pod strzechami. Tyle. 

Sony? Można toczyć bekę, Spider to dlc a DS remaster. Lub też, że Astro i Sackboy to popierdółki, ale jest to coś nowego dostarczonego na półki wraz z premierą PS5. DualSense intryguje bardziej niż więcej fps i wyższa rozdziałka. 

PS5: czysty przekaz, nowa konsola i nowe doznania -> NextGen.

XseriesX no to tak jakby zrobić upgrade pc, XoneS na XoneX aż w końcu na seriesX. "Ten sam sprzęt" i te same gry... ZIEEEW. 

No fajni ci księgowi, wywrotka dolarów za Bethesde, a ujebali start konsoli brakiem chociaż jednej nowej gry. 

Opublikowano

Ziew, psy szczekają, a wszyscy na xboxie jedyny problem jaki mają, to w co grać z gp.

Opublikowano
15 minut temu, Wesker napisał:

No kurwa Polacy naród wybrany dyktuje trendy światowe ja pierdole :D

No tez mnie zawsze bawi jak polaki uznaja sie za ostatni bastion PlayStatioin i gier na fizyku :)

10 minut temu, alb84 napisał:

To chodzi o tego Spidermana na PS4 czy drewno z 2009 w nowej graficzce? :) Ja jebie, MS daje te sama jakosc w ramach XGP i darmowych DLC. Tfu na niebieskie mordy, oni to lubia. :) 

Opublikowano
44 minuty temu, alb84 napisał:

MS sam sobie jest winien takiego PRu. O ile można i wręcz należy ich chwalić za pro konsumenckie rozwiązania w postaci GPU, SmartDelivery / wsteczna i all access. Ogólnie fajny pięknie zapakowany sprzęcik no mucha nie siada. Problemem jest to co od dawna wiadomo, brak chociaż jednego tytułu, który byłby kojarzony strikte z seksiakiem i był swego rodzaju synonimem "next gen experience". Może CP2077 miał być czymś takim nie wiem, ale liczenie że third party studio dostarczy system sellera jest trochę koślawe i ciężko w to uwierzyć. Zamiast przejmować, któreś tam z kolei studio powinni poganiać batem te, które już mieli pod strzechami. Tyle. 

Sony? Można toczyć bekę, Spider to dlc a DS remaster. Lub też, że Astro i Sackboy to popierdółki, ale jest to coś nowego dostarczonego na półki wraz z premierą PS5. DualSense intryguje bardziej niż więcej fps i wyższa rozdziałka. 

XseriesX no to tak jakby zrobić upgrade pc, XoneS na XoneX aż w końcu na seriesX. "Ten sam sprzęt" i te same gry... ZIEEEW. 

No fajni ci księgowi, wywrotka dolarów za Bethesde, a ujebali start konsoli brakiem chociaż jednej nowej gry. 

No i fajnie. Rzecz w tym, że to M$ w zupełności nie przeszkodziło opchnąć na pniu całego nakładu konsol, nawet w Polandii, kraju Plejstejszon.

Opublikowano
59 minut temu, alb84 napisał:

Ten Dualsense to będzie największy nextgen sony, serio. Jak xsx jest słabszy niż 6800 ati a sony to nawet słabsze niż poprzednią generacja gpu 5700, no to sorry suckboye w 1440 to max tego szrotu. 

Znowu rzucą kilka cinematic ubi i się zesracie z radości. Co za skansen, do British muzeum was tylko wstawić zaraz obok denisowian.

Edytowane przez lpcl

Opublikowano

Człowiek naprawdę przyzwyczaił sie do tego game passa, w tym roku u mnie olbrzymia zmiana proporcji gier kupionych a gier ogranych w abonamencie. Czy to gorzej? No szczerze wątpię bo swietnie się bawiłem. 

Tylko w ostatnim czasie we wstecznej nadrobiłem Wiesia2, teraz Gears Tactics, w kolejce Jedi Fallen Order a tu Spencer na grudzień kolejne fajne wrzutki da. 

Ja wiem że ten mityczny "GRACZ" to już dawno wszystkie najważniejsze gierki kupił na premierę, ale jakoś nie czuję żeby cos mnie omijało. 

Opublikowano
1 godzinę temu, alb84 napisał:

no i co komu z tych średnich gier (tak, to "popierdółki", jak sam napisałeś), poza tym że nowe (bo oczywiście najważniejsze, żeby były nowe, wtedy można się pochwalić w internecie że mój kawałek plastiku ma a twój nie, nie muszą to być wcale jakieś niesamowite produkcje) i już ukończone? teraz jeden z drugim siedzą w temacie "awaryjność" i coś im stuka i puka. między innymi własnie dlatego kupiłem na premierę xboksa. tak naprawdę na obu konsolach nie ma w tej chwili next genowych gier, ale wybrałem konsolę ms, bo wydając 2300 zł chcę się po prostu cieszyć wejściem w nową generację z dobrym sprzętem, z którym nie będzie żadnych "ale" (wadliwe produkcyjnie sztuki to nie słaby sprzęt, to normalne i mieści się w normie) które powodowałyby u mnie ból głowy, bo wydałem sporo siana na bubel. a jeśli wyjdą jakieś eksy które NAPRAWDĘ spowodują że warto kupić dla nich słaby sprzęt za 2,3 koła to wtedy kupie. samo działanie xsx to jest next gen w porównaniu z poprzednią generacją, więc przestań gadać głupoty, że tylko ten pad od ps5 jest tego definicją, bo tak jest dla ciebie, a nie obiektywnie dla wszystkich.

jedna i druga konsola nie ma ekskluzywnych gier które usprawiedliwiałyby ich zakup - taka prawda

xsx to wzorowy sprzęt, ps5 jak zwykle robione na wariackich papierach przez "niesamowitych japońskich inżynierów". no nic dziwnego, że pokazali pada, a później długo długo nic, nawet wentylator dobierali na chybił trafił

Opublikowano

Kurde miałem X360 bawiłem się przy nim dobrze, później wjechał Ps4 i tutaj nie wyobrażam sobie nie ograć takich tytułów jak Days Gone, TLOU. HZD, GOW itd na prawdę ta generacja dla mnie z grami na PS4 wybornie mi siadła. Next gena na razie odpuściłem, ale nadal bardziej skłaniam się do PS5.
Niestety dwie konsole na raz odpadają bo i tak nie mam tyle czasu żeby ograć wszystko, ale jak tak sobie czytam wszystkie opinie to trzeba oddać Xboxowi, że faktycznie działa to fajnie i przygotowali na prawdę fajną konsolę pod względem technicznym. Zero problemów z kulturą pracy i ogólnie sprzęt działa bezproblemowo co potwierdza też ziomek co ma już pod telewizorem.
Martwi mnie w Sony te dziwne akcje znów z tymi różnymi wentylatorami, stukającymi cewkami, brudzącymi się panelami tak jakby trochę przyspali z tą generacją.
Liczę, że będą to przypadłości wieku dziecięcego i jeszcze czasu do zakupu trochę minie i to poprawią i znów będą wyborne gry na tą generację.

Co do samych gier to Astro pokazówka pokazująca możliwości dual sense, DS zależy co kto lubi na start coś jest w PS5, X na start nie ma nic, ale nadrabia GP.
Ogólnie żadna platforma nie ma jakiegoś mózgojeba na początek co wyrwie z butów, więc trzeba czasu aż pokażą swoje możliwości.

Wojna między fanbojami będzie zawsze ale chyba dobrze jest poczekać trochę i zobaczyć jak się sytuacja rozwinie w obu platformach i za jakiś czas podjąć ostateczną decyzję, który sprzęt kupić. Ja pewnie tak zrobię bo jeszcze zaległości są, ale tak czy inaczej podoba mi się nowa generacja i liczę na świetne gry i przednią zabawę :)

Opublikowano

Gamepass to jest sztos, zaraz odpalę sobie Untitled Goose Game przecież normalnie bym nawet się nad zakupem tej gry nie zastanawiał. Gra, którą kupię to Cyberpunk na wiosnę a tak to wywalone jaja na zakupy growe. 

Opublikowano
W dniu 1.12.2020 o 20:02, 20inchDT napisał:

Pewnie czitowaliscie scoorvesyny z tym glitchem na luck

Dark Souls Remaster, mój piąty z kolei DS/BB przeszedłem praktycznie z marszu. 

Pierwszy kontakt z tymi grami, faktycznie może być bolesny, ale kolejny? Panowie szanujmy się. 

Opublikowano
2 godziny temu, lpcl napisał:

Ten Dualsense to będzie największy nextgen sony, serio. Jak xsx jest słabszy niż 6800 ati a sony to nawet słabsze niż poprzednią generacja gpu 5700, no to sorry suckboye w 1440 to max tego szrotu. 

Znowu rzucą kilka cinematic ubi i się zesracie z radości. Co za skansen, do British muzeum was tylko wstawić zaraz obok denisowian.

Na chwilę obecną, nie wiem czy przespałeś ostatnie tygodnie ale to xsx nie domaga w kwestii grafy/wydajności a nie ps5. 

Także ten :kaz:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.