Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano

Plus to jest lipa, można co najwyżej sobie kupić konto na 2 tygodnie za złotówkę jak wyjdzie jakaś ciekawa gra.

Opłacałem PS+ na PS3 jak dodawali same sztosy miesiąc w miesiąc, przestałem to robić na PS4 bo jakość gier spadła drastycznie przez wymuszone, płatne, multi. Minus plusa jest taki, że jak nie byłem na smyczy i nie dodawałem co miesiąc gierek (jak już coś ciekawego się trafiło) to te gry nie będą dla mnie dostępne jak wykupie abo teraz.

Mógłbym wykupić 3 miesiące dla PS+ Collection i ograć te 2-3 exy, których jeszcze nie ograłem, no ale posiadacze PS4 mogą obejść się smakiem.

Edytowane przez Czoperrr

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 931,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano
9 godzin temu, C1REX napisał:

Sony wcale nie miało online w Virtua Fighter. Tylko x360.

Tym bardziej nie widzę sensu opłacania co miesiąc, ja przynajmniej grałem w killzone w mp. 

9 godzin temu, Lokomotywa napisał:

prawda, trochę boli ale tak to TERAZ wygląda

ale jestem zdania że moc pokaże z czasem, tak jak to zrobił One X (na początku było prawie to samo co PS4 Pro), do tego MS kupił sporo studiów i nie ma opcji żeby gier brakowało w przyszłości

Tam gówno, po ostatnich testach na df nowych kart amd to chyba tylko tacy fantaści mogą wierzyć w mityczną moc nowych maszyn. Będzie trochę ładniej i płynniej (do czasu) jak obecnie, z tym, że widać, że to nic niesamowitego nie będzie, vide demon. 

Opublikowano
9 godzin temu, UberAdi napisał:

Jaka ranga? Za twój foruming niejeden chciałby cię z półobrotu dojechać więc czaje się na rankedach  :shotgun:

Z półobrotu to tylko karateka ale on mawashi geri na sobie zastosował i skończył swój pobyt tutaj. 

Opublikowano
54 minuty temu, mcp napisał:

a ile jest gier dostępnych w ramach PS+ ?

677 gier mam do pobrania w ramach PS+

Opublikowano
57 minut temu, Lokomotywa napisał:

w cholerę ludzi miesiąc w miesiąc go opłaca i lepiej na tym wychodzi, niż wyznawcy Gamepassa

bardzo długo opłacałem plusa na PS4 i ostatecznie najlepsze gry już dawno miałem, a potem dawali jakieś gowno którego w XGP bym nawet nie odpalił

no jaranko PS+ jest usprawiedliwione, ale gdzie temu do XGP? XDDD

Opublikowano

Długo miałem plusa bo grałem sporo online w buterfildy i fronty ale jak mi się znudziło to przez ostatnie lata ograłem tylko Detroit i odświeżyłem bajoszoki. A tak to jeszcze czasami kupiłem jakiegoś indora z zniżką dla plusowiczów. Serio jak ktoś nie gra online to nie wiem jaki jest sens to opłacać no chyba że ktoś gra w gry po kilku latach od premiery i liczy że się akurat trafią. 

Opublikowano
24 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

bardzo długo opłacałem plusa na PS4 i ostatecznie najlepsze gry już dawno miałem, a potem dawali jakieś gowno którego w XGP bym nawet nie odpalił

no jaranko PS+ jest usprawiedliwione, ale gdzie temu do XGP? XDDD

Dobra smycz dla tych co lubią być uzależnieni od abo. Do 99% starych gier nie wracam, więc koło jajec mi lata ile tego cyfrowego szrotu tam jest. Gdybym nie łupał w mp to i gpu nie byłoby w tak atrakcyjnych promo, to też nie opłacałbym co miesiąc tylko jak by coś zajebistego wpadło. Dziwi mnie przywiązanie do jakiś starych śmieci ale widać na sonce jest to silne, co widać po demonach, wow nowa jakość, tylko tak ma już 12 lat. 

I jeszcze ta racjonalizacja, bo ja opłacam bo gram mp. A w co? No nic ale 2 lata temu to w tekken. To tak jakbym kupował fajki i nie palił, ale fajnie bo kupuje, bo kitram i mam już 500 kartonów w piwnicy. 

Edytowane przez lpcl

Opublikowano
10 godzin temu, sajmon34 napisał:

- game pass z gierkami z poprzedniej/poprzedniej/poprzedniej generacji (4zl na to by mi bylo szkoda. Wole harnasia jebnac) 

10 godzin temu, sajmon34 napisał:

- kolekcja psplus

- ponad 300 gier GP, dużo sztosów i w ogóle jest w czym wybierać (tutaj nie wszystko ograne)

- jakieś tam 20 gier z kolekcji ps plus XD też z poprzedniej generacji (notabene, ograne prawie wszystkie na PS4)

Niezłe pajacerstwo i ignorancja pełną, zapchaną mordą kutangiem od kaza.

Opublikowano

360 zł piechotą nie chodzi, nie nastawiałbym się z lekkim opóźnieniem. Prędzej Ci to wrzucą po 2-ch latach od premiery gry, te first party oczywiście.

Opublikowano

trzeba pamiętać że do gamepassa oprócz ogromnej biblioteki gier, często trafiają także nowe, premierowe tytuły. Do tego premierowe gry zapowiadane są z dużym wyprzedzeniem, już teraz wiadomo o kilkudziesięciu nowych grach które trafią day one do gamepassa Day one ( jak np. Starfield, The Elder Scrolls, Halo Infinite, Everwild, Stalker 2), gdzie w PS Now czy Plusie to zwyczajna loteria i nigdy nie wiadomo co rzucą w danym miesiącu graczom.

Sam ten fakt premierowych gier sprawia że jakiekolwiek porównania Gamepassa do PS Now czy Plusa nie mają za dużo sensu, bo tym usługom bliżej jest jednak do Nintendo Switch Online

Opublikowano
11 godzin temu, sajmon34 napisał:

Podsumowujac:

Nowy xbox:

- brak jakiegokolwiek exa pokazujacego chociaz czesciowo moc konsoli

- zwykły upgrade konsoli (ssd, procek, karta) 

- pad bez innowacji ( na paluszki hehe) 

- game pass z gierkami z poprzedniej/poprzedniej/poprzedniej generacji (4zl na to by mi bylo szkoda. Wole harnasia jebnac) 

- obiecancki cacanki bossa xboxa

Zwykły upgrade + 4zl za ogrywanie staroci :)

Ps5:

- kilka zajebistych gierek pokazujacych jak moga wygladac gry first party

- rewolucyjny dualsense

- kolekcja psplus

- zapowiedzi nowych zajebistych gier, nie jak w przypadku xboxa obiecancki cacanki Spencera

- historia ps3 i ps4. Wierze w marke i tyle. Nie zawiodłem sie nigdy. 

Brak uczucia jak w przypadku xboxa ze to tylko zwykly upgrade ladnie ubrany w obiecanki cacanki Spencera. 

Łykneliscie jak malolaty bujdy Spencera :)

A nie czekaj czy Spencer już tak nie obiecywal przy starcie poprzedniej generacji? Hehe

Was to nic nie nauczy. 

podsumowując

Nowy Xbox

-mały, potężny cichy sprzęt, pad jeszcze lepszy niż był 

-23 studia developerskie (masa zapowiedzi) pierwsze gry już zaczynają się pojawiać

-gamepass tyle dobra, że nie wiadomo w co ręce włożyć 

-quick resume gierki odpalają się szybciej niż na mitycznym dysku od PS5 

PS5

-wielka krowa, która już zaczyna wyć.

-te same obiecanki i podrasowane filmiki a jak odpalasz grę to okazuje się, że coś jest nie tak, a wy dalej łykacie te przerysowane gameplaye jak niemka spermę, który mamy rok 2020 a to już trwa od legendarnego filmiku z killzona ja pier%^&*%$

-kolekcja ps plus starych szrotów, które już każdy ograł no ale tu jaranko a gamepass jest beeeeee, typowe klapersowe podwójne standardy

-exy do ogrania na PS4 każdy jeden, a taką jakość to już prezentował ONE X no ale nie dziwota, że ktoś z PS4 PRO w końcu zobaczył jak wygląda natywne 4K :)

jeżeli to są wasze wymogi graficzne dotyczące PS5 to są one bardzo niskie, współczuje. 

Prawda jest taka, że obie konsole to póki co dysk SSD i 60 fps bo ani jedna ani druga grami nie powala i tak już każdy gra w multiplatoformy albo w stare gry, połowa klperskiego nasienia od Demona się odbiła a Spiderman już lata na pchlim jak szalony, beka wnusiu.

Edytowane przez Soul

Opublikowano

To ze PS NOW jest lepsze od GP to nie jest zadna tajemnica, dziwi mnie ze konsolomaniacy polscy zachowuja sie tak jakby usluga nie istniala bo bylo mowione ze wystarczy zalozyc konto na zagranice i wtedy dziala nawet w Polsce. Zwlaszcza ze jakies geszefty typu cebulenie GP za 4zl albo kupowanie gier z tureckiego czy argentynskiego store sa na porzadku dziennym u nich. 

I ciesza sie ze pan Spencer dal im Control do GP, ktory w PS NOW byl juz na poczatku tego roku, w listopadzie pan Chinczyk dal Kingdom Come, Rage 2 i cos tam jeszcze takze o wiele lepiej obiektywnie rzecz biorac.

Edit: a widze ze grudniowy update byl - Horizon (znowu), The Surge 2, Darksiders 3 i jakies tam 3 inne gierki.

Edytowane przez Il Brutto

Opublikowano

Już za 4 lata, już za 4 lata, Spemcer będzie mistrzem świata.

Opublikowano
20 minut temu, Il Brutto napisał:

To ze PS NOW jest lepsze od GP to nie jest zadna tajemnica, dziwi mnie ze konsolomaniacy polscy zachowuja sie tak jakby usluga nie istniala bo bylo mowione ze wystarczy zalozyc konto na zagranice i wtedy dziala nawet w Polsce. Zwlaszcza ze jakies geszefty typu cebulenie GP za 4zl albo kupowanie gier z tureckiego czy argentynskiego store sa na porzadku dziennym u nich. 

I ciesza sie ze pan Spencer dal im Control do GP, ktory w PS NOW byl juz na poczatku tego roku, w listopadzie pan Chinczyk dal Kingdom Come, Rage 2 i cos tam jeszcze takze o wiele lepiej obiektywnie rzecz biorac.

Edit: a widze ze grudniowy update byl - Horizon (znowu), The Surge 2, Darksiders 3 i jakies tam 3 inne gierki.

Jeżeli Sony nie zacznie wrzucać gier do PS Now w dniu premiery i nie będzie ich usuwać, to PS Now nie będzie lepsze.

Opublikowano

Ojej a co będzie jak pan Spencer odłączy wtyczkę gamepassa? W co będziecie grać? Abonament zuo!

Opublikowano

PS Now lepsze od GP. Czym Was Wesker częstował?

Opublikowano
5 minut temu, sajmon34 napisał:

IMG_20201203_113057.jpg

No wiesz ale twoje upodobania seksualne nas nie interesują. 

Opublikowano

wczoraj Forbes dzisiaj CNN

Bez tytułu.jpg

Opublikowano

No. A na screenie Dual Shocki :yao:

33 minuty temu, devilbot napisał:

Ojej a co będzie jak pan Spencer odłączy wtyczkę gamepassa? W co będziecie grać? Abonament zuo!

Po chooy mam się martwić co potencjalnie może się wydarzyć za kilka lat? :reggie:

Edytowane przez Shago

Opublikowano
23 minuty temu, Shago napisał:

No. A na screenie Dual Shocki :yao:

Po chooy mam się martwić co potencjalnie może się wydarzyć za kilka lat? :reggie:

Nie odłączy do końca tej generacji i kolejnej i kolejnej - to będzie ich główna usługa gamingowa, po co mają to wyłączać? A Steama ktoś odłączył od kontaktu albo ma zamiar? No nie sądze.

Za to Sony może zbankrutować z taka polityką i wtedy pierdolną serwery PS Now :kaz:

Opublikowano

Oczywiście, że tego nikt nie odłączy. Co więcej, będą rozwijać w najlepsze i zrobi się z tego usługa ala Office w świecie biurowym. A MS będzie trzepał hajs jak poyebany.

Edytowane przez Shago

Opublikowano
49 minut temu, ASX napisał:

wczoraj Forbes dzisiaj CNN

Bez tytułu.jpg

Jakby dali czarnych ludzi z białymi padami to dopiero byłby rasizm.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.