Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano

Największy rak branży to wybór trybów graficznych. Devi lecą w chuja i taka jest prawda, zamiast się postarać wykorzystać moc konsol do końca to lecą na łatwiznę wprowadzając dwa tryby, z których żaden nie jest idealny. Oglądam właśnie test Elden Ring i to mi przychodzi na myśl.

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 935,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano
5 minut temu, Czoperrr napisał:

Największy rak branży to wybór trybów graficznych. Devi lecą w chuja i taka jest prawda, zamiast się postarać wykorzystać moc konsol do końca to lecą na łatwiznę wprowadzając dwa tryby, z których żaden nie jest idealny. Oglądam właśnie test Elden Ring i to mi przychodzi na myśl.

Jestem jak najbardziej za. Jebać 30 i 120 klatek. Odgórnie powinien być nakaz w każdej grze 60 klatek i optymalizacja. Ale teraz nie dość, że dev musi robić pod 3 modele PlayStation i 4 Xboxy to jeszcze sobie dokłada x2 bo rozdzielczość i wydajność zamiast skupić się na dopracowaniu jednej wersji.

Opublikowano
13 godzin temu, Daddy napisał:

No cóż Elden Ring średnio płynniejszy o 10fps + VRR w nadkonsoli  :banderas:

plejśmieciara 4.5 bez gier co tam? 

FElSgBHWUAo8FJS?format=jpg&name=medium

^^ 

Daddy ale ty oglądałeś ten filmik czy tak pierdolisz aby pierdolić. Na każdym porównaniu czy to fps mode czy quality mode czy na koniu czy kurwa samolocie Ps5 ma lepszy framerate. Taki to macie sprzet do multiplatform. Powtórka z poprzedniej generacji - klocek się wystrzela z tego co ma na początku a potem cała generacja w plecy za PS raz na ruski rok coś tam dorzuca do pieca aby nie zgasło. Multioplatformy i eksy standardowo lesze u konkurencji. Zostaje srakpass.

Opublikowano
32 minuty temu, creatinfreak napisał:

Jestem jak najbardziej za. Jebać 30 i 120 klatek. Odgórnie powinien być nakaz w każdej grze 60 klatek i optymalizacja. Ale teraz nie dość, że dev musi robić pod 3 modele PlayStation i 4 Xboxy to jeszcze sobie dokłada x2 bo rozdzielczość i wydajność zamiast skupić się na dopracowaniu jednej wersji.

Niestety, powinno być minimum ustalone przez Sony i MS np. 1440p (natywne) lub 4k CB i 60 FPS a jeśli zostają zasoby już po zrobieniu eleganckiej gry (szczególnie zasięgu rysowania obiektów i LOD) to wtedy dodajemy RT czy zwiększamy rozdzielczość. A tak czas devów i testerów musi być rozkładany na w sumie 12 trybów albo i więcej i wszędzie są jakieś kompromisy.

Opublikowano

Jakim spokojnie, przyzwyczaj się że śmieciara 4.5 dostaje i będzie dostawać gorsze multiplatformy, pretensje wylewaj do Cernego że zrobili middlegena ;)

Opublikowano
4 minuty temu, Jakim napisał:

Na każdym porównaniu czy to fps mode czy quality mode czy na koniu czy kurwa samolocie Ps5 ma lepszy framerate.

Cytat

Now, there are outlies wich do favor Series X. Rapid traversal by horse for example is consistently smoother. This entire route gives Series X a near-ten FPS lead on it's own as we approach the carriage. And also, approaching the flying dragon shows a consistent Series X lead.

A czy Ty oglądałeś ten filmik? Bo chyba coś tutaj wygodnie pomijasz.

Opublikowano

Ale widzisz nie mam się do czego przyzwyczajac chyba, że do lepszych multoplatform:)

Generalnie pasuje mi taki stan rzeczy.

Opublikowano
6 minut temu, Bzduras napisał:

A czy Ty oglądałeś ten filmik? Bo chyba coś tutaj wygodnie pomijasz.

Oczywiście. Raz pokazują lepszy framerate na koniu na xsx a raz na ps5. Generalnie lepiej wypada to na PS5.

Opublikowano
3 minuty temu, Jakim napisał:

Generalnie lepiej wypada to na PS5.

Generalnie to na XSX jest VRR i całe to Potatostaion 4,5 jest wtedy w ciemnej dupie.

Opublikowano

Super. Jak tv nie ma takiej funkcji to co?

Opublikowano
4 minuty temu, Jakim napisał:

Super. Jak tv nie ma takiej funkcji to co?

To znaczy że to jakiś trupek. A do gówno trupków faktycznie najlepiej pasuje gówno konsola typu Potatostaion 4,5 która jest tak samo technologicznie zacofana jak te gówno telewizorki bez VRR pod które jest podłączana :yao:

I dam sobie jaja uciąć że ty też masz taki gówniany przestarzały Tv bez VRR.

Edytowane przez PIOTR8642

Opublikowano

Czyli xsraka musi się posługiwać technologią dodatkową, wykorzystującą urządzenia trzecie bo sam nie wyrabia i jest gównem? Parafrazując twoją wypowiedź dobrze zrozumiałem?

Opublikowano

Urządzenia trzecie to w powszechnym rozumieniu byłyby w jakiś sposób zewnetrznie podłączane. A VRR jest integralną funkcją konsoli. Oczywiście takiej nowoczesnej jak XSX, a nie takiego technologicznego trupa jak Potatostation 4,5 :kaz:

Edytowane przez PIOTR8642

Opublikowano

Niech będzie- odbiornik tv ratuje to zielone gówno? Tak jest dobrze?

Opublikowano

Nie odbiornik tv, bo odbiorniki tv z obsługą VRR to już masz na rynku w ilosciach astronomicznych. Tylko co z tego skoro te badziewne technologicznie przestarzałe Potatostation 4,5 "nie umi" w VRR. 

Po prostu XSX jest tak zaawansowany technologicznie że wykorzystuje właśnie taki ficzer jak VRR, który został właśnie po to stworzony żebyś nie miał problemu ze skikającym fps jak na Potatostaion 4,5

Dla posiadaczy 12TF bestii VRR to coś naturalnego, dla niebieskich robaków to technologia ze Star Treka.

Opublikowano

Dodam tylko, że TV Sony nie mają VRR.

Tzn ma, ale nie działa.

Trochę jak z obcinaniem rozdziałki o połowę przy 120hz w niektórych modelach 

Edytowane przez C1REX

Opublikowano

Dobre to Halo i obiektywnie to trochę Sony dostało po dupsku, ze do tej pory nie ma np. TLoU 2 online. Graficznie nowy Chief mocno przeciętny ale gameplayowo jest sztos. Musze jeszcze spróbować wersje na PC, czy jednak online nie będzie lepiej pykac na klawie i myszce. Gratuluje M$ świetnej gry.

Opublikowano

Mi na padzie w multi gra się wybornie. Jedyne dwie gry warte uwagi forza i halo czyli święta dwójka No i Gearsy ale o nich słuch zaginął. Niby to tylko dwa tytuły VS kilkanaście na Sony ale zawsze coś a nie same i indyki i tona gówna z GP

Opublikowano
31 minut temu, Whisker napisał:

Mi na padzie w multi gra się wybornie. Jedyne dwie gry warte uwagi forza i halo czyli święta dwójka No i Gearsy ale o nich słuch zaginął. Niby to tylko dwa tytuły VS kilkanaście na Sony ale zawsze coś a nie same i indyki i tona gówna z GP

No Microsoft już ma w 66% zaliczoną generacje, jeszcze Gearsy i heja :)

Opublikowano

No mam nadzieję że będą gearsy.

Co do halo to nie potrzeba pc żeby spróbować gry na myszce i klawie na konsoli też można i każda powinna być kompatybilna.

Opublikowano
2 minutes ago, devilbot said:

Co do halo to nie potrzeba pc żeby spróbować gry na myszce i klawie na konsoli też można i każda powinna być kompatybilna.

Chyba taka sama sytuacja jest z myszką i klawiaturą w Fortnite na PS4. Gdzieś tak słyszałem. Dobry trend. 

Opublikowano
Godzinę temu, devilbot napisał:

Wiem ale u mnie logistyka na to nie pozwala. Zreszta świetnie się gra na padzie bardziej chce sprawdzić z ciekawości jak się gra prezentuje na PC w porównaniu do XSX.

Opublikowano

A jak ma sie prezentować? Na XSX pewnie ustawienia ultra z PC. To nie potatostation 4,5 że low wymieszane z medium.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.