Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano

Kurcze, wystarczyly 3 miesiace, a Sony rozyebana w multiplatformach jak gowno po polu. :obama: Nie dosc, ze grafika jest zasobniejsza w szczegoly, lepszy raytracing i wyzsza rozdzieczlosc to w dodatku wersja na XSX powstala w oparciu o niesfinalizowane narzedzia developerskie.

Przeciez jak The Coalition i Playground wydadza swoje gry to bedziemy mieli na nowo wyznczone standardy graficzne, niesamowita konsola. :banderas: Szkoda tylko, ze tak niedostepna, w Gdansku ani w Gdyni nie znalazlem jej lokalnie, a w necie jest +500zl do ceny premierowej. :/ 

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 927,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano
13 minut temu, LiŚciu napisał:

Ale w tej fotce chodzi o to ze XsX nie jest w stanie oddzielić źródeł światła i poswiat od cieni tym samym robiąc jedno wielkie mleko w miejscu gdzie powinien być kontrast? I o to ze Sonka jak widać sobie świetnie z tym radzi wyostrzając plany przed źródłem światła jak przystało na dobry hdr? 

Dzieki soul, wiedziałem ze klapem nie przestałeś nigdy być. Dobry z ciebie kret u zielonych. 

Tutaj chodzi o to ze plejkurwa 5 to gówno jebane pozdrawiam :cool: :lapka:

https://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2021-the-division-2-next-gen-upgrade-hits-60fps-but-somethings-up-with-ps5

HAHAHA

Cytat

1800p-2160p range on Series X. Meanwhile, PlayStation 5 operates with a much wider range - 1080p is seemingly the lowest recorded resolution, rising to a maximum of 1890p.

Cytat

The most dramatic change is the total omission of volumetric lighting and atmospheric rendering: the fog effect streaming from lamps is removed on PS5, something the Snowdrop engine is famous for showcasing. Smoke haze is missing. Also, interiors lose volumetric lighting. PS5 is now a 60fps game but you're losing a big chunk of the atmosphere and it's hard to believe that this an intentional effect.

tenor.gif?itemid=5536533

Edytowane przez bluber

Opublikowano
43 minuty temu, Soul napisał:

Zabawa w Yetiego.

12.jpg

Poziom detali i szczegółowości to tutaj widzę na korzyść PS5

24FC0F10-D477-4208-80CF-B8AB31CF63A8.jpeg

A w ogole to beka jak boty wojują grami z poprzedniej bo tylko to pozostało :D

24 minuty temu, Soul napisał:

@LiŚciu w tej fotce chodzi o to, że brakuje mgły, odbić w wodzie i cieniowania na murku w prawym dolnym  rogu na PS5, jeżeli uważasz to za przewagę to wiem, że jesteś byłeś i zdechniesz klapem. 

Kiedyś za czasów psx’a „mgła” była objawem nie wyrabiającej konsoli i deepfield’a a teraz boty robią z tego plus, nowa jakość bo jest mgła :D

Edytowane przez Whisker

Opublikowano

Machina PayStation nabiera rozpędu 

Opublikowano
28 minut temu, Whisker napisał:

Kiedyś za czasów psx’a „mgła” była objawem nie wyrabiającej konsoli i deepfield’a a teraz boty robią z tego plus, nowa jakość bo jest mgła :D

Detale są te same, ale na PS5 brakuje pewnych efektów graficznych, z których poniekąd Dywizja słynie (głównie 1 część)

Ubi zna problem i pracuje nad poprawką

https://forums.ubisoft.com/showthread.php/2317891-The-division-2-update-1-30-PS5-problem?p=15338284&viewfull=1#post15338284

Jak dalej do łba nie dociera, to tutaj masz wszystko ładnie opowiedziane, jeżeli nie umiesz w literki, które wyżej bluber linkował

Opublikowano
31 minut temu, Whisker napisał:

tenor.gif?itemid=5536533

temu sie pojebało od tego chlania xddddd

Opublikowano
2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Czaicie? "Next-gen" który nie radzi sobie grą z past-genów.

tenor.gif?itemid=5536533

Dokładnie, ten X to już się pogrążył

Czacie? Boty jarają się past genami haahah

Edytowane przez Whisker

Opublikowano
2 minutes ago, Paolo de Vesir said:

hahaha "CHYBA TY" Plejkurwa nie radzi sobie z grą z past-genów, ALE XBOX SIĘ POGRONRZYŁ XDDDD

Whisker dzisiaj

Tumblr: Image

Jak nim tak telepie bez picia, to nic dziwnego, że musi zrobić butelkę łiskacza, by pada utrzymać przy samograjach nawet.

Opublikowano
Godzinę temu, Whisker napisał:

Whisker Gmoch

Znalezione obrazy dla zapytania: jacek gmoch

Opublikowano

Jak już nie może być gorzej po cringe-u blubera i wezyra to wjeżdża cipex cały na biało. Co za ekipa:ragus: 

Jakby ktoś się pytał czemu tu tyle siedze to odpowiadam - ratuje świat przed takimi jak Oni:)

Opublikowano

Czy to są te słynne niesłyszalne cewki w niczym nie przeszkadzające? Ludzie na sklepie myśleli że ktoś z karabinu strzela xD

Opublikowano

Ja yebię, ale z tym The Division to mnie wk#rwili. 

Jasne, niby mam XSX, więc nic nie stoi na przeszkodzie, żebym zagrał w najlepszej konsolowej jakości (no kuźwa to jest przepaść na tych screenach), ale z racji progresu z PS4 chciałem kontynuować zabawę na PS5. 

Chyba, że staty i progres przynoszą się crossplatformowo :philosoraptor:

Wtedy jebać PlejSzmaciurę międzygeneracyjną :xboss:

(albo czekać na PS5pro:reggie:

Opublikowano
10 minut temu, Wredny napisał:

Ja yebię, ale z tym The Division to mnie wk#rwili. 

Jasne, niby mam XSX, więc nic nie stoi na przeszkodzie, żebym zagrał w najlepszej konsolowej jakości (no kuźwa to jest przepaść na tych screenach), ale z racji progresu z PS4 chciałem kontynuować zabawę na PS5. 

Chyba, że staty i progres przynoszą się crossplatformowo :philosoraptor:

Wtedy jebać PlejSzmaciurę międzygeneracyjną :xboss:

(albo czekać na PS5pro:reggie:

oni już dawno powinni zrobić crossplay / crosssave w tych swoich grach, tak jak Acti w Codach, mam wtedy chęć czasami kupić taką samą grę 2 razy więc by zarobili xD 

Edytowane przez Lokomotywa

Opublikowano

Generacja konsol się jeszcze nie rozpoczela a Pleykurwa już przegrywa w multiplatformach, przecież to tak jak kupić podrobione buty a później każdy na ulicy pokazuje Cie palcem, ja na miejscu klapow bym nawet tu nie zaglądał bo tu nie ma Console Wars tu jest dyktatura

Microsoftu, sponiewieranie szmaty jaka jest PlayStation.

Opublikowano

BEF137B5-9D7F-4357-BD33-5B4A50BE8E78.jpegCały Petr:banderas:

Edytowane przez LiŚciu

Opublikowano

pley w sklepie stacjonarnym, niebieskie urojenia mocno

Opublikowano

Ubi nie oferuje juz crosssave w jakiej gierce?

Opublikowano

https://kotaku.com/ps5-controllers-are-drifting-and-the-repairs-are-a-has-1846233739/amp?__twitter_impression=true

Cytat

Since the PS5 was released last November, players have taken to social media to share stories about DualSense drift. One user reported the issue 10 days after receiving their PS5, stating they tried every possible fix—power-cycling the console, turning Bluetooth on and off, resetting the controller, and, finally, charging it fully overnight—to no avail.

Cytat

Once I eventually made it through to a person, I was told that DualSense drift is covered under warranty. You will, however, have to pay for shipping your controller to a Sony repair center—a cost that varies based on a number of factors, including location and the total weight of your package—but Sony apparently covers the return shipping. No recoup on whatever you pay for that first shipping label.

Uuuu

Opublikowano
16 minut temu, 20inchDT napisał:

Ubi nie oferuje juz crosssave w jakiej gierce?

No właśnie nie i większość progresu w Division 2 mam na ps4, że nie uśmiecha mi się dwa razy od nowa robić na xsx, bo to jest w chuj czasochłonne, tak ze 2k godzin mam nabite. Nie poszli wzorem Bungie z crossplay. 

Opublikowano

To od razu trzeba bylo grac na najlepszej konsoli, spadochroniarze :usmiech:

Opublikowano

gdzie moje sejwy Ubisoft? jebany Xbox

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.