Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

007 First Light

Featured Replies

Opublikowano

Również właśnie skończyłem i mega, dla mnie 9/10. Liczę że zrobią kolejną część

• Odpowiedzi 490
  • Wyświetleń 34,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak na kogoś kto masowo zajada się takimi hitami, to sporo narzekasz na gameplay Nie zapomnij dopisać w minusach, ze trzeba pograć więcej niż 15 minut, żeby wbić platynę.

• Straszliwe durnoty widać na tym gejpleju Ja rozumiem, że to jest gra konkuterowa, że to arcade, ale to co widać na tym pokazie to już za duża przeginka w drugą stronę. Po pierwsze, to nikt z tłumu lud

• Szkoda, że nie cofnęło aż do czasów PS2, ale i tak mnie zachęciłeś. Kupione.

Opublikowano

Też skończyłem. Zajęło 19h, ostatnie 2 rozdziały takie trochę słabe, już nie mówiąc o głupotach jakie tam są no ale na to mogę przymknąć oko. Pierwsze 70% gry świetne, później już ten poziom nieco słabszy ale ogólnie oceniam na 8/10. Brakuje mi gier tego typu. Oprawa nieco nierówna, są momenty gdzie wygląda naprawdę świetnie ale również tak, że faktycznie jak z początków PS4. Path tracing zapewne podniesie grafikę sporo wyżej więc zagram sobie jeszcze raz gdy to wypuszcza, będzie dobra okazja żeby porównać grając wcześniej bez. Klimat generalnie bardzo fajny, gra rzuca w różne miejsca i jak już pisałem wcześniej gra się w to trochę jakby się oglądało serial w klimacie szpiegowskim składający się z ilus tam odcinków. Całkiem udana gierka.

Edytowane przez Qbon

Opublikowano

Jestem po prologu, no trochę takie Unearthed, czy jak się nazywał ten twór z Indii, ale pogram dalej, widać, że te sekcje wybuchów, wpadania z buta w meble itp. robili pod fanów ND, ale mięsko zapewne jest gdzie indziej, bo inne rzeczy chyba robią lepiej, niż to, oby...:). Trzeba się pogodzić, że nikt nigdy nie dogoni flow z gier ND.

Opublikowano

Mnie najbardziej męczy schemat misji, chodzenie, szukanie poszlak, jakaś ucieczka/gonitwa a dopiero na końcu strzelanie.

I tak w każdej misji, czy na prawdę nie dało się tego trochę wymieszać?!

Tak pozatym bardzo przyjemna gierka.

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Ja w trakcie zacząłem to doceniać, bo dzięki temu naprawdę mamy gierkę szpiegowską, a nie jakieś Rambo-napierdzielanie.

Opublikowano

Przecież ta gra jest właśnie wymieszana. Chyba, że serio Ci chodzi o kolejność. Jeśli o ilość to bym gre po 2h wyjebał gdyby sie na strzelaniu opierała.

Opublikowano
19 minut temu, Donatello1991 napisał(a):

Przecież ta gra jest właśnie wymieszana. Chyba, że serio Ci chodzi o kolejność. Jeśli o ilość to bym gre po 2h wyjebał gdyby sie na strzelaniu opierała.

Trochę pograłem więcej i ten miks jest dobrze wyważony, ale zdecydowanie te szpiegowskie hitmanowe elementy biją na głowę inne jak jazda czy walka, no i fakt fajna dyskoteka i babki jak w Cyberze, co jest niesamowitą rzadkością w branży niesamowitych paszczurów.

Nie wiedziałem, że na początku jest Malta, 2 dni temu stamtąd wróciłem, cóż za immersja:). Btw może to robota Bonda xD https://youtube.com/shorts/KHjyx-w3clA?is=GsmTdAArgjkT-yyc.

Opublikowano
51 minut temu, Donatello1991 napisał(a):

No chodzi mu o kolejność, że czasem na przykład sekcja strzelania mogłaby być na początku, a potem już ta spokojniejsza sekcja.

Opublikowano

Da się tu po skończeniu gry powtarzać wybrany rozdział, czy trzeba wszystko od początku?

Opublikowano
29 minut temu, PiotrekP napisał(a):

Da się tu po skończeniu gry powtarzać wybrany rozdział, czy trzeba wszystko od początku?

Rozdziały masz do wyboru i poszczególne checkpointy w danym rozdziale.

Opublikowano
2 godziny temu, Soul napisał(a):

Mnie najbardziej męczy schemat misji, chodzenie, szukanie poszlak, jakaś ucieczka/gonitwa a dopiero na końcu strzelanie.

I tak w każdej misji, czy na prawdę nie dało się tego trochę wymieszać?!

Tak pozatym bardzo przyjemna gierka.

Też to zauważyłem. Czasami gra zmienia się w zbyt długi symulator chodzenia i zaczyna przynudzać (Włamanie do Gniazda).

Mogli to lepiej zbalansować. Misje, które urozmaicają ten schemat są tylko jest ich zbyt mało

Akcja snajperska z Greenwayembanderas

Opublikowano

Skończone, ~20+h i 61% znajdziek. Pewnie się dozbiera. Gra bardzo spoko no bo w końcu coś nowego i dobrego z Bondem, takie 8/10 imo oceny pewnie lekko zawyżone przez markę właśnie. Ale w klimat Bonda się wstrzelili idealnie trzeba im to przyznać.

Zgadzam się gra ma miejsca jak to wymienione w poście wyżej np. , mogli to dać w scence zamiast robić takie łażenie. No ale i tak chapter treningowy większy zamulacz momentami był.

Opublikowano

Jestem po Słowacji, wciąga nie powiem, ale podobnie bawiłem się przy Mafii Old Country, nie wiem dlaczego i skąd ta rozbieżność ocen, bo to bardzo podobna klasa gry.

Opublikowano
  • Autor

To jest tytuł przede wszystkim dla fanów IOI i tego co robią przy Hitmanie. Ja bawiłem się znakomicie, łażenie i rozkminianie lokacji jak u łysola z kodem kreskowym na łbie, idealnie pasuje do Bonda. Oczywiście wszystko w wersji Lite, ale wciąż gra nam daje kilka możliwości dojścia do celu. A samo strzelanie? Przy ogarnięciu klawiszologi i wszelkich gadżetów miałem vibe jak w Control albo Quantum Break od Remedy czyli dużo przemieszczenia się od osłony do osłonu i rotowania wyposażeniem. Poprawić system osłon jak i dać przeładowanie pod kwadratem, a nie kółkiem i będzie elegancko kaz

Czekam na następne części z gnojem w łapie.

Opublikowano
Godzinę temu, MYSZa7 napisał(a):

To jest tytuł przede wszystkim dla fanów IOI i tego co robią przy Hitmanie. Ja bawiłem się znakomicie, łażenie i rozkminianie lokacji jak u łysola z kodem kreskowym na łbie, idealnie pasuje do Bonda. Oczywiście wszystko w wersji Lite, ale wciąż gra nam daje kilka możliwości dojścia do celu.

No właśnie mi to troszkę przeszkadza. W Hitmanach miałem więcej swobody i samodzielnego działania, a tutaj nawet jak nie chcę to gra mi podsyła w zasadzie gotowe rozwiązania i prowadzi za rączkę. Troszkę jednak krok w tył w porównaniu z Hitmanami.

Opublikowano
  • Autor
6 minut temu, suteq napisał(a):

No właśnie mi to troszkę przeszkadza. W Hitmanach miałem więcej swobody i samodzielnego działania, a tutaj nawet jak nie chcę to gra mi podsyła w zasadzie gotowe rozwiązania i prowadzi za rączkę. Troszkę jednak krok w tył w porównaniu z Hitmanami.

No mając z góry określoną historię to idziesz na pewne kompromisy jak tutaj. Poza tym Hitman jest bardziej ordynarny jeśli chodzi o wskazówki w trakcie misji na domyślnym trybie niż ten Bond.