Opublikowano 1 kwietnia 20223 l a bo kurde starszy się napalił - kupił se xboxa jak zobaczył gierki z NESa, podłączamy pena, wchodzimy na przeglądarkę i nie działa. Akurat dzisiaj, wkurwiłem się
Opublikowano 1 kwietnia 20223 l To jak chcesz RA staruszkowi zainstalować uderz na konsoli na https://imyobread.github.io - masz RetroArch i Durango FTP na tej stronie.
Opublikowano 1 kwietnia 20223 l 12 godzin temu, Bzduras napisał: Ech, nie dasz się pobawić Tak, to żarcik. Ale 7 osób zmarło na zawał, masz ich na sumieniu.
Opublikowano 18 maja 20222 l Mam pytanie czy do emulacji ps2/will/psp wystarczy xss czy musi być xsx ? Aktualnie przesiadłem się z przerobionej ps classic na raspberry pi 4 emuluje wszystko ładnie ale brakuje mi właśnie emulacji ps2 i will a na emulacje PSP jest za słaba niestety
Opublikowano 19 maja 20222 l Wszystko rozbija się o rozdzielczość, do natywnej spokojnie wystarczy XSS, z 1080p też nie powinno być problemów. Summon @grzybiarz, on kupił XSS specjalnie pod emulację i może podpowie coś bardziej z pierwszej ręki.
Opublikowano 19 maja 20222 l 1080p spokojnie mi wystarczy, najważniejsze żeby to działało płynnie. Nie ukrywam że zdecydowanie wolałbym xss bo jest znacznie tańszy a praktycznie będę używał go tylko do emulacji bo i tak mam ps 5. @grzybiarzprosiłbym o opinie jak wygląda emulacja na xss
Opublikowano 19 maja 20222 l no właśnie ja od tych starych gier dostałem zawrotu głowy i ogrywam teraz backlog z ps3, a nawet niektóre tytuły chcę ukończyć drugi raz (infamous, max payne 3). Na koniec chcę konsolę ostreczować i schować do szuflady, dopiero potem biorę się za backlog ps4 i potem za xboxa series... --- PSP chodzi dobrze, PS2 to loteria, właściwie w większości tytułów mam freeze ekranu, dlatego dalej trzymam PS3 z CFW i na nim wszystkie najlepsze gry z PS2 (PS3 służy mi za bazę gier PSX PS2 PS3). A co dziwne np. emu Wii odpala Xenoblade'a, czy Mariana 2,5D, dość płynnie - da się grać (tyle że grzebania sporo z ustawieniem pada).
Opublikowano 19 maja 20222 l Ten czarny ekran to raczej coś nie tak z Twoimi ustawieniami. Tutaj nawet na x3 działają.
Opublikowano 19 maja 20222 l muszę obczaić, póki co masę czasu zajęło mi robienie playlist + okładki, a na konfigurację dokładną przyjdzie jeszcze czas
Opublikowano 19 maja 20222 l A powiedzcie mi jak w praktyce jest z emulacja ? Działa wszystko i jest przyjazne w użytkowaniu ? Bo jak czytałem komentarze to różne opinie były.. i pytanie czy normalnie się pobiera retroarch czy przez konto developer? Ogółem posiadam też dwie PS3 ale nie wiem czy można by któraś z nich przerobić bo jak czytałem o tym tematy to raczej mocno skalkulowane to było..
Opublikowano 21 maja 20222 l Taki błąd mam jak próbuje odpalić jakąkolwiek grę z Dreamcasta. Wszystkie inne konsole w tym PS2 i Gamecube działają. Odpalam z dysku pod USB.
Opublikowano 21 maja 20222 l Autor A koniecznie chcesz odpalić retroarchem? Ja używam flycasta z tej samej stronki i do konsol powyżej PSX lepiej imo używać emulatorów standalone.
Opublikowano 21 maja 20222 l Flycast standalone w ogóle mi nie odpalał nawet z internala, a na Retroarch działało. Używam go do wszystkiego oprócz PSX bo dla niego mam Duckstation.
Opublikowano 21 maja 20222 l z dreamcasta mam pliki CHD, a nie bin/cue. pisałem jakiś czas temu, że zaoszczędziłem jakieś 20 GB. https://edgeemu.net/browse-dc.htm nie dość że miejsce zaoszczędzone to format CHD podobno najlepszy do emulacji i wszystko hula.
Opublikowano 21 maja 20222 l 4 minutes ago, grzybiarz said: z dreamcasta mam pliki CHD, a nie bin/cue. pisałem jakiś czas temu, że zaoszczędziłem jakieś 20 GB. https://edgeemu.net/browse-dc.htm nie dość że miejsce zaoszczędzone to format CHD podobno najlepszy do emulacji i wszystko hula. W Retroarch czy standalone?
Opublikowano 21 maja 20222 l 55 minut temu, Czoperrr napisał: Taki błąd mam jak próbuje odpalić jakąkolwiek grę z Dreamcasta. Wszystkie inne konsole w tym PS2 i Gamecube działają. Odpalam z dysku pod USB. Wyglada jak problem z biosami.
Opublikowano 21 maja 20222 l 52 minuty temu, Czoperrr napisał: W Retroarch czy standalone? Ja używam tylko Retroarch. Ale ogólnie chd to podobno najlepszy format. I w Saturnie czy Psx Próbuj chd - od razu pójdzie Ten błąd miałem wcześniej, ale wcześniej tez używałem zwykłego pena a teraz mam ssd na USB
Opublikowano 21 maja 20222 l OK ściągam w tym formacie, zobaczymy. Wcześniej o nim nawet nie słyszałem. Edytowane 21 maja 20222 l przez Czoperrr
Opublikowano 21 maja 20222 l @Bzduras, a Ty nie wiesz może czy gdzieś jest lista dostępnych systemów/rdzeni? Chciałbym wiedzieć co mogę emulować, niby wszystko rusza, ale coś easyrpg (gry z rpg maker) chyba nie działają: albo nie ma tego rdzenia, albo coś nie tak wpisuję w playlistę.
Opublikowano 21 maja 20222 l 2 minuty temu, grzybiarz napisał: a Ty nie wiesz może czy gdzieś jest lista dostępnych systemów/rdzeni? Niestety jedyne co mi przychodzi do głowy to odpalenie RA i sprawdzenie, jakie są dostępne rdzenie. Listy nigdzie chyba nie widziałem, przynajmniej nie dla tego RA na Xboxie.
Opublikowano 21 maja 20222 l ja tam widzę sporo, ale myślę że to tylko pliki "info", ok sprawdzę na spokojnie kiedyś
Opublikowano 22 maja 20222 l W dniu 21.05.2022 o 16:16, grzybiarz napisał: ja tam widzę sporo, ale myślę że to tylko pliki "info", ok sprawdzę na spokojnie kiedyś Jakbyś coś znalazł to wstaw ja niedługo zamówię xss i zacznę testy
Opublikowano 22 maja 20222 l @szalek22 wszystkie systemy raczej zemulujesz, tylko ja wydziwiam, bo np na PlayStation Classic czy miniNES/miniSNES działała mi moja stara gierka z rpg makera, a tutaj ten core albo nie działa albo go nie ma, albo coś złe robie.