Skocz do zawartości

Lies of P

Featured Replies

• Odpowiedzi 869
  • Wyświetleń 84,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Nabiłem już jakoś z 38-40 godzin, więc w kilku zdaniach podzielę się wrażeniami.   IMO gierka jest fantastyczna, pod wieloma względami. Wykreowany świat wciągnął mnie okrutnie, do tego stopn

• Kopia wpisu z tematu "właśnie ukończyłem".     tl;dr:   Byłem oczarowany od samego początku. Już po uzyskaniu kontroli nad postacią, wysiadce z pociągu i pierwszych sz

• Laxasia, druga faza no-hit first try   Szkoda, że nie mam więcej czasu na granie.

Opublikowano
  • Autor

W Lies of P też masz odnogi z lootem, można pominąć trochę rzeczy. Ale no dobra, w pinokiu raczej nie będzie motywu jak z Firelink Shrine w DS, my bad ;)

Opublikowano

Chyba już czas najwyższy przenieść wątek do soulslike.

Opublikowano

Chyba czas najwyższy poprzenosić wiele tematów w wiele innych miejsc, a najlepiej trochę odchudzić forum z podtematów, bo burdel jest niesamowity.

Opublikowano
5 godzin temu, Dr.Czekolada napisał:

Od From najbardziej linowy w progresie był Bloodborne.

Chyba 3 bardziej. 

Opublikowano

Ej no przecież nikt chyba nie oczekiwał że gierka da swobodę jak Elden.
Tym bardziej że gra kosztuję chyba z 60 dolców.
Małe studio, i tak wyszło bdb.
Niech się sprzeda, niech będzie dobry feedback i zobaczymy może jeszcze w przyszłości czymś zaskoczą.

Opublikowano

Jakbym miał porównać to chyba najbliżej kukiełce do Sekiro, tam musisz ogarniać system walki albo nara, nie ma levelowania jak w Soulsach, gdzie jak dostajesz po dupie od bossa to idziesz sobie pofarmić dusze i jazda. No i Sekiro też liniowy, chyba najmniej sekretów i odnóg posiada w porównaniu do DS i BB 

Opublikowano

Ciekawe tylko jak z przedmiotami do upgradowania broni.
Bo jest sporo możliwości caly czas coś pewnie dochodzi.
I fajnie jakby była możliwość pobawić się potestować a nie że podstawowa +6 i nie ma odwrotu bo materiałów brakuję.

Opublikowano
  • Autor

No i tu wjeżdża replayability i nowe NG robisz inny build i innymi brońmi.

Opublikowano

Powerpyx.com ocenił poziom trudności platyny na 8,5/10 :O Tak wysokie oceny na tej stronie są bardzo rzadkie, oj będą chyba pady rozwalane  :sonkassie:

Edytowane przez Rotevil

Opublikowano

Trochę szkoda, że gra jest trudna jak Soulsy, bo nie mam już zamiaru pałować się z bossami w nic nie wnoszącej podróbie soulsów. Może Lords of the fallen będzie łatwiejszy. 

Opublikowano

Bardzo dobra gierka, serio. Dla fanów BB i innych tworów FS opozycja obowiązkowa IMO. Optymalizacja na PC fantastyczna wręcz, oprawa też solidna. Przyjemna się ją ogląda po prostu, a systemowo (i fabularnie) również czuję się zaintrygowany. Póki co utkwiłem na jednym bossie i chwilowo robię przerwę, jednak wyraźnie czuję tutaj ten magnetyzm (chęć ponownego próbowania) zamiast irytacji czy zmęczenia. Dodatkowo brałem wersje deluxe na Steam (320zł), a policzyło mi... równe 46zł. Dziwne, ale nie mam nic przeciwko w sumie.

Tak więc serio, jeszcze raz polecam!

Edytowane przez Amer

Opublikowano
11 minut temu, Amer napisał:

Bardzo dobra gierka, serio. Dla fanów BB i innych tworów FS opozycja obowiązkowa IMO. Optymalizacja na PC fantastyczna wręcz, oprawa też solidna. Przyjemna się ją ogląda po prostu, a systemowo (i fabularnie) również czuję się zaintrygowany. Póki co utkwiłem jednym bossie i chwilowo robię przerwę, jednak wyraźnie czuję tutaj ten magnetyzm (chęć ponownego próbowania) zamiast irytacji czy zmęczenia. Dodatkowo brałem wersje deluxe na Steam (320zł), a policzyło mi... równe 46zł. Dziwne, ale nie mam nic przeciwko w sumie.

Tak więc serio, jeszcze raz polecam!

Jak to zrobiłeś te 46 złotych, może jakieś porady :)?

Opublikowano

Jakiś błąd na steam, na etapie zakupu pokazywało mi normalną cenę, a teraz patrzę w historii zakupów że pobrało 46zł.

Opublikowano

Miałem nie brać na premierę ale w dobrej cenie puścili wersję deluxe i mnie poniosło. Dawno nie grałem w nic soulsowego, więc się stęskniłem.

Opublikowano
  • Autor

Przeszedłem demkowy fragment i kawałeczek, ale spać się chce. Jest turbo dobrze :banderas:.Jutro pizgane od rana.

Było to jasne po demie, ale dla każdego fana Soulsbornów - obowiązkowa pozycja. Tym bardziej, że Lies of P najbliżej temu oryginalnemu feelingowi spośród klonów :cool:

Opublikowano
9 hours ago, Amer said:

Jakiś błąd na steam, na etapie zakupu pokazywało mi normalną cenę, a teraz patrzę w historii zakupów że pobrało 46zł.

Nie miałeś większości środków w portfelu steam?

Opublikowano

Nie, nie korzystam z tej formy płatności - całą kwotę miało pobrać z rachunku bankowego.

Opublikowano

Idealny tytuł na jesienny klimat a że uwielbiam motywy niczym z Bloodborne oraz demko to przejdę. Dobrze że w GP bo tyle tych tytułów teraz że portfel odczuwa :D 

Opublikowano
15 minut temu, Whisker napisał:

Idealny tytuł na jesienny klimat a że uwielbiam motywy niczym z Bloodborne oraz demko to przejdę. Dobrze że w GP bo tyle tych tytułów teraz że portfel odczuwa :D 

Nom. Kusi już kliknąć " kup" ale wytrzymam do wtorku w gp.