Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 3 godziny temu, łom napisał(a):Nawet jak wyjdzie gra która ma dobry pomysł to będzie zjechana/pominięta bo to nie GTA/RDR a mało która firma ma zasoby finansowe na zatrudnienie tak dużej ilości osób żeby robić masę pierdół (lub jak kto woli smaczków). Zobacz ile jest filmików porównujących te wszystkie szczegóły z GTA4/5/RDR2 vs dowolny inny tytuł (nawet nie z segmentu open-world). Nawet jak wyjdzie gra która ma elegancki gameplay i widać włożony pieniądz to sprzeda dosłownie ułamek tego co sprzedaje GTA a uwaga zostanie skupiona nie na tym co robi dobrze ale co robi gorzej od GTA. Najlepszym przykładem jest Watch Dogs 2, pod względem rozgrywki wszystko (struktura misji, możliwości postaci, interakcja z otoczeniem na różne sposoby) oprócz modelu jazdy było lepsze niż GTA, w 2016-2017 graficznie też wymiatał a mimo to sprzedał mniej niż połowę tego co GTA5... na samym PS4 a jedno potknięcie z WD Legion zaorało serię.Logika krawaciarzy z excelem. Nie będą robić kolejnego klona GTA, ale Fortnite już jak najbardziej Dobrze, że są indyczki. Kupiłem ostatnio polskiego Rustlera za jakieś drobne na Steamie (na PSS było w promce chyba za 6 lub 12zł).
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Nie mam żadnego przywiązania do marek Ubisoftu. Przecież to tylko nazwy, a gry robią ludzie i jak dobra ekipa zrobi dobrego Splinter Cella, to co za różnica, jak będzie się nazywać? To tylko sentyment i nostalgia do STARYCH gier.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 10 godzin temu, Lukas_AT napisał(a):Ktos nowego Drivera moglby zrobic. Kiedys wychodzily gry podobne do GTA, a teraz nie ma zadnej alternatywy. Ostatnia byl chyba Watch Dogs: Legion, ale tego szkoda komentowac.Pomyslec, ze takie Sony przepalilo 400 mln na takiego Concorda (nie mowiac o innych grach uslugach), a moglo za te kase zrobic przyzwoita konkurencje dla GTA. Nie musieliby dorownac GTA. Mogliby po prostu zrobic porzadna gre, jak kiedys Sleeping Dogs byl porzadna gra, a nie musial dorownywac GTA 5. Ludzie od lat byli glodni takiej gry.Wystarczylaby kolejna czesc The Gateaway. Tam byl mocarny i ciezkibklimat. Wiadomo ze dzis ta seria potrzebowałaby potężnego uprgadu rozgrywki, ale wierze ze mogloby sie to udać.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 17 minut temu, krzysiek923 napisał(a):Nie mam żadnego przywiązania do marek Ubisoftu. Przecież to tylko nazwy, a gry robią ludzie i jak dobra ekipa zrobi dobrego Splinter Cella, to co za różnica, jak będzie się nazywać? To tylko sentyment i nostalgia do STARYCH gier.Splinter Cell to nie tylko skradanie, ale też ikoniczna postać Fishera, charakterystyczne dla tej serii gadżety i nawet przez te wszystkie lata udało im się zbudować jakieś lore (co bardzo umiejętnie wykorzystano w ekranizacji na Netflixie). Można zrobić inną skradankę, która też będzie dobra, ale bez tytułu i wspólnych cech to już nie będzie TEN Splinter Cell. Więc nie, to nie jest tylko kwestia przywiązania do marki ani jakiś śmieszny sentyment.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 1 minutę temu, Josh napisał(a):Splinter Cell to nie tylko skradanie, ale też ikoniczna postać Fishera, charakterystyczne dla tej serii gadżetyPiszesz tak, bo nie zapowiedzieli gry z serii SC, w której grasz jakimś synem Sama Fishera (tak, wiem), bez tych gadżetów, a z jakimiś innymi (no chyba, że Fisher ma opatentowany noktowizor).5 minut temu, Josh napisał(a):> Więc nie, to nie jest tylko kwestia przywiązania do marki ani jakiś śmieszny sentyment.> to już nie będzie TEN Splinter CellNowe Tomb Raidery to też nie TE Tomb Raidery. I mógłbym wymieniać. Są tacy, dla których Max Payne 3 to już nie TEN Max Payne, a przecież jest Max, jest bullet time. Edytowane 6 godzin temu6 godz. przez krzysiek923
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 37 minut temu, Josh napisał(a):Ubisoft: Prince of Persia z czarnym Księciem, Rayman pedał, Splintera nie będzie już nigdy.Tencent: Prince of Persia jako naszpikowany mikrotransakcjami rak na telefony, Rayman to samo i Splinter też.No jako gracze na pewno nic tu nie wygramy, ale przynajmniej Ubi posłuży jako dobry przykład dla innych studiów, żeby aż tak nie skręcać w lewo ze swoimi produkcjami.No ale tak naprawdę jedyna gra w której skręcili 'w lewo' to shadows z murzynem. Może jeszcze R6 Siege bo tam dziwne postaci są ale no to multi więc nikogo. Nie przypominam sobie aby w innych grach jakoś to było tak kontrowersyjne. Inne gry to po prostu słabe gry/zmęczenie materiału jak FC6, SW: Outlaws, XDefiant, Skull and Bones itp.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 33 minuty temu, krzysiek923 napisał(a):Piszesz tak, bo nie zapowiedzieli gry z serii SC, w której grasz jakimś synem Sama Fishera (tak, wiem), bez tych gadżetów, a z jakimiś innymi (no chyba, że Fisher ma opatentowany noktowizor).Nowe Tomb Raidery to też nie TE Tomb Raidery. I mógłbym wymieniać. Są tacy, dla których Max Payne 3 to już nie TEN Max Payne, a przecież jest Max, jest bullet time.Przyznam, że dobre przykłady z Tomb Raiderem i Max Paynem oraz słuszna uwaga, bo to prawda, że nie każda gra która nazywa się Splinter Cell musi być "tym" Splinter Cellem i w sumie nie trzeba tu szukać podobnych przykładów po innych seriach, tylko można powołać się bezpośrednio na Conviction (najmniej "splinterowy" ze wszystkich SC). Ale z drugiej strony na pewno taka gra też nie będzie Splinter Cellem jeżeli zrobimy ją w innym uniwersum, z innymi bohaterami, zupełnie odmiennym arsenałem i nazwiemy np. Cplinter Sell. No bo co wtedy zostanie? Podobny gameplay i klimat? To już coś, ale nie wiem czy to dla mnie wystarczy, żeby było to coś więcej niż tylko duchowy spadkobierca. 24 minuty temu, suteq napisał(a):No ale tak naprawdę jedyna gra w której skręcili 'w lewo' to shadows z murzynem. Może jeszcze R6 Siege bo tam dziwne postaci są ale no to multi więc nikogo. Nie przypominam sobie aby w innych grach jakoś to było tak kontrowersyjne. Inne gry to po prostu słabe gry/zmęczenie materiału jak FC6, SW: Outlaws, XDefiant, Skull and Bones itp.Niech ktoś kto grał w Outlaws potwierdzi czy to na serio czy tylko jakieś śmieszki w internecie Podejrzewam, że gdyby Shadows sprzedało się lepiej, to zachęcone sukcesem Ubi jeszcze mocniej by zapięło wrotki i rozpędziło się w tym kierunku. Na szczęście zdążyli wpaść pod rozpędzoną ciężarówkę chwilę po rozpoczęciu przejażdżki, więc raczej nie będziemy już mieli wątpliwej przyjemności oglądania jak im mocniej odpierdala.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 17 minut temu, Josh napisał(a):No bo co wtedy zostanie? Podobny gameplay i klimat? To już coś, ale nie wiem czy to dla mnie wystarczy, żeby było to coś więcej niż tylko duchowy spadkobierca.Dobrym przykładem jest też nowy God of War z tymi zmianami w rozgrywce i memicznym już "chłopcze". Nie każdemu fanowi poprzednich gier przypasowały zmiany w gameplayu/postaci i jestem pewny, że wielu z nich chętniej zagrałoby w GoW-a nie będącego GoW-em, a mocną inspiracją tego z PS2/PS3, niż tego nowego. Klasyczne podejście do gameplayu, bossowie, epickie akcje, jucha... To znaczy OK, wyszło kilka części i potrzebne było odświeżenie, ale dyskusyjne jest, czy akurat na zmiany w tym kierunku liczyli fani oryginalnych części serii.Duchowy spadkobierca to już nie TEN God of War, ale czy obecny God of War to wciąż TEN GoW? Abstrahując od tego, czy gra sama w sobie jest OK.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 59 minut temu, Josh napisał(a):Niech ktoś kto grał w Outlaws potwierdzi czy to na serio czy tylko jakieś śmieszki w internecie Podejrzewam, że gdyby Shadows sprzedało się lepiej, to zachęcone sukcesem Ubi jeszcze mocniej by zapięło wrotki i rozpędziło się w tym kierunku. Na szczęście zdążyli wpaść pod rozpędzoną ciężarówkę chwilę po rozpoczęciu przejażdżki, więc raczej nie będziemy już mieli wątpliwej przyjemności oglądania jak im mocniej odpierdala.Przecież to jest jakaś totalna pierdoła w porównaniu z aferą z shadows. Takie rzeczy są na luzie w R6 Siege ale nikt już o tym nie pamięta.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Głównym problem z tym jest taki, że w języku polskim ten opis brzmi idiotycznie, śmiesznie: te wszystkie "zmieniłu", "wyobrażału" w zestawieniu z resztą normalnej polszczyzny brzmi mocno retardowo. No nawet nie chodzi o sam podział na płci, czy nieidentyfikowanie się z żadną, to inny temat. Niech wymyślą sobie określenia tak, żeby brzmiało to jakoś normalnie i nie wywoływało takiego uśmiechu politowania (nie wiem jak, niech społeczność wysili szare komórki jeśli im zależy, żeby się nie ośmieszać).Jak pierwszy raz coś takiego zobaczyłem (tu na forum btw), to nawet nie wiedziałem o co chodzi, zaśmiałem się, ale myśląc, że to jakieś ułomne tłumaczenie i ktoś to tak przepuścił tłumacząc.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 2 godziny temu, suteq napisał(a):No ale tak naprawdę jedyna gra w której skręcili 'w lewo' to shadows z murzynem. Może jeszcze R6 Siege bo tam dziwne postaci są ale no to multi więc nikogo. Nie przypominam sobie aby w innych grach jakoś to było tak kontrowersyjne. Inne gry to po prostu słabe gry/zmęczenie materiału jak FC6, SW: Outlaws, XDefiant, Skull and Bones itpNie no UBI od lat jest mocno "lewe", a to nie tylko "murzyny" i geje, ale również zastępowanie facetów wszystkowiedzącymi/umiejącymi babochłopami - FC New Dawn i podobno FC6 (tu akurat nie grałem), a ostatnio chociażby Massive i ich SW Outlaws oraz AVATAR.Ja wiem, że teraz to jest tak nagminne, że niektórzy już nie zwracają na to uwagi, ale to jest dla mnie gorsze niż 5 sekund występów jakiegoś "niebinarszcza".