Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wiedźmin 4

Featured Replies

Opublikowano
2 minuty temu, Homelander napisał(a):

Rozumiem, że książek nie czytałeś i nie masz pojęcia jak zginął Geralt w Sadze?

A co to ma do rzeczy, skoro CDP poszło ze story w swoim kierunku? 

• Odpowiedzi 585
  • Wyświetleń 51,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak, tez mysle, ze o to moze chodzic

• A Wy kurwa czytaliście książki? Ciri nie była za ładna w książkach. Nawet Yennefer nazywała ją brzydulą. Już serio we łbach wam się poprzestawiało

Opublikowano
Just now, Josh said:

A co to ma do rzeczy, skoro CDP poszło ze story w swoim kierunku? 

Kontunuowało. W swoją stronę to poszły te wypierdy z Netflixa. 

Opublikowano

I wprowadzili przy okazji masę postaci, których nie było nigdy w książkach rozwalając power-scaling i ostro mieszając w uniwersum. Ale ok, niech będzie że materiał źródłowy jest jeszcze istotny. 

Poza tym chyba nie zczaiłeś, że robię sobie jaja z tym spoilerem. 

Edytowane przez Josh

Opublikowano

Jaja to sobie wyhoduj, to Cie może silne kobiety nie będą w grach dla dzieci prześladować. ;)

Edytowane przez LiŚciu

Opublikowano
8 minutes ago, Josh said:

I wprowadzili przy okazji masę postaci, których nie było nigdy w książkach rozwalając power-scaling i ostro mieszając w uniwersum. Ale ok, niech będzie że materiał źródłowy jest jeszcze istotny. 

Poza tym chyba nie zczaiłeś, że robię sobie jaja z tym spoilerem. 

Zczaiłem. Rozwalając power-scaling? A co masz na myśli? Że Geralt w grze jest większym wymiataczem niż w książkach? No to Cię informuję, że NIE jest. To co najbardziej drażni mnie w Wiedźminie 3 to właśnie fakt całej rpgowości tej gry i to, że Geralt growy jest tak słaby w porównaniu do książkowego. No i rozbaw mnie, jak zginął ten wymiatacz Geralt?

Opublikowano

Jest większym wymiataczem niż w książkach - tam Geralt sam przyznał, że nie byłby w stanie pokonać Regisa w walce. Tego samego Regisa, który w grze został zmieciony z planszy przez Detlaffa... którego Wiesiek dał radę samodzielnie sklepać. A więc w grach nasz słowiański Dante jest na tyle silny, żeby rozprawić się z Wyższymi wampirami, czego w powieściach nigdy nie dokonał i nawet wprost mówił, że raczej by mu się to nie udało. Również sobie nie przypominam, żeby w książkach pojawiały się takie koksy jak Unseen Elder lub Gaunter o 'Dimm, antagoniści którzy wznoszą power-scaling na totalnie inny poziom, przy których najmocniejszy ziomek z książek (Vilgefortz) to zwykła popierdółka. Generalnie CDP pozwoliło sobie (zapewne za zgodą Sapkowskiego) na duże zmiany w uniwersum, z pewnością nie aż takie jak Netflix ze swoim fanfikiem, ale jednak swoje namieszali i pokazali, że nie trzymają się tak sztywno materiału źródłowego. Nie widzę więc powodu, żeby sądzić, że Wiedźmin 4 nie pójdzie jeszcze dalej w swoim własnym kierunku. 

Opublikowano
2 minutes ago, Josh said:

Jest większym wymiataczem niż w książkach - tam Geralt sam przyznał, że nie byłby w stanie pokonać Regisa w walce. Tego samego Regisa, który w grze został zmieciony z planszy przez Detlaffa... którego Wiesiek dał radę samodzielnie sklepać. A więc w grach nasz słowiański Dante jest na tyle silny, żeby rozprawić się z Wyższymi wampirami, czego w powieściach nigdy nie dokonał i nawet wprost mówił, że raczej by mu się to nie udało. Również sobie nie przypominam, żeby w książkach pojawiały się takie koksy jak Unseen Elder lub Gaunter o 'Dimm, antagoniści którzy wznoszą power-scaling na totalnie inny poziom, przy których najmocniejszy ziomek z książek (Vilgefortz) to zwykła popierdółka. Generalnie CDP pozwoliło sobie (zapewne za zgodą Sapkowskiego) na duże zmiany w uniwersum, z pewnością nie aż takie jak Netflix ze swoim fanfikiem, ale jednak swoje namieszali i pokazali, że nie trzymają się tak sztywno materiału źródłowego. Nie widzę więc powodu, żeby sądzić, że Wiedźmin 4 nie pójdzie jeszcze dalej w swoim własnym kierunku. 

A gdzie tak przyznał? Bo jedyne co przyznał, że nie ma takiej kasy za którą by walczył. A to jest spora różnica. 

Opublikowano

Zgadzam się, jest różnica, jednak skoro stwierdził, że za żadne ojro nie podejmie się z nim walki, to już samo w sobie ukierunkowuje na myśl, który z nich by tę walkę wygrał.  Pójdźmy dalej: czy Geralt pokonał w książce kogoś równie silnego jak Dettlaff? W pojedynkę oczywiście. Jeżeli nie, to skąd myśl, że książkowy odpowiednik jest silniejszy od tego z gry?

Opublikowano

Jak wiadomo nie ma jeszcze gameplayu, ale wszyscy wiemy, że Unreal 5 to podobne reużywalne assety/tekstury/środowisko więc taka zajawka jak to może wyglądać:) 

Opublikowano
1 minutę temu, Josh napisał(a):

Zgadzam się, jest różnica, jednak skoro stwierdził, że za żadne ojro nie podejmie się z nim walki, to już samo w sobie ukierunkowuje na myśl, który z nich by tę walkę wygrał.  Pójdźmy dalej: czy Geralt pokonał w książce kogoś równie silnego jak Dettlaff? W pojedynkę oczywiście. Jeżeli nie, to skąd myśl, że książkowy odpowiednik jest silniejszy od tego z gry?

Co ty pierdolisz teraz? 

Opublikowano
4 minuty temu, Josh napisał(a):

W książce pokonał Vilgefortza, który "stopił" wampira także ten. Dettlaffa zaś nie pokonał tylko osłabił. Pokonał go inny wampir. Tyle w kwestii uszczegółowienia.

Opublikowano

W książce Geralt miał wsparcie innych bohaterów, nie pokonał Vilgerfotza w pojedynkę. Natomiast w grze samodzielnie rozprawił się z Dettlaffem, zostawiając sklepane ochłapy  Regisowi, żeby ten mógł go dobić. 

Albo tak słabo pamiętam jedno i drugie (możliwe, książki czytałem lata temu, w takim razie śmiało możecie mnie oświecić jeżeli było inaczej) albo my chyba serio czytaliśmy inne książki i graliśmy w inne gry. 

Opublikowano

Mi tam Ciri z trailera nie przeszkadza, dziwię się też głosom marud narzekających na jej wygląd. Ot dojrzała i doświadczona przez życie kobita ze szramą na policzku. Że zarysy policzkowe lub podbródek nietypowy to już trzeba dramatyzować? Serio? Ludzie naprawdę nie mają się czym w życiu zająć. Nie każda bohaterka musi być wypacykowana jak lalunia i biegać w rajstopkach, obcisłych legginsach i szpileczkach. 

21 godzin temu, Wredny napisał(a):

i jak nie Ciri to kto, ale no baby mają okres i często są jędzowate, więc nici ze spokoju i opanowania:frog:

Hmm w tym okresie to bym nawet widział mechanikę w gierce no w postaci jakichś czasowych buffów i debuffów np bonusa np do dmg podczas okresu, bonusa do crita i ujemnego do charyzmy lub podatności na magię itd, coś w tym stylu :D

Opublikowano
22 minuty temu, Josh napisał(a):

W książce Geralt miał wsparcie innych bohaterów, nie pokonał Vilgerfotza w pojedynkę. Natomiast w grze samodzielnie rozprawił się z Dettlaffem, zostawiając sklepane ochłapy  Regisowi, żeby ten mógł go dobić. 

Albo tak słabo pamiętam jedno i drugie (możliwe, książki czytałem lata temu, w takim razie śmiało możecie mnie oświecić jeżeli było inaczej) albo my chyba serio czytaliśmy inne książki i graliśmy w inne gry. 

No ale to opowiadasz jakby to był fanfik. Geralt równie dobrze mógł go nie zabijać bo i taka możliwość była. Idąc tym tokiem to najsilniejszą postacią w tym uniwersum jest chłop co Geralta widłami zabił. 

Nie był w stanie pokonać widocznie Vilgerfotza bez eliksirów, walka była z zaskoczenia i nie był przygotowany. W sumie niewiele potworów był w stanie pokonać bez tego. 

Opublikowano

Kazuo nie przyjmuje do wiadomości, że bohaterowie też mogą zginąć głupią, albo przypadkową śmiercią. Bohaterski dowódca w wielu bitwach Książę Józef Poniatowski przypadkowo utonął podczas przeprawy przez rzekę. Największy amerykański kozak i motherfucker IIWŚ gen. Patton zginął zaraz po wojnie w głupim wypadku samochodowym. Więc i ktoś pokroju Geralta może zginąć przypadkową śmiercią od wideł. Albo kija golfowego

Opublikowano

W dzisiejszych czasach to i tak powinniśmy się cieszyć że nie jest czarna. 

Ja tam akurat nie mam problemu z wyglądem Ciri, problem mam z tym że te jej sekwencje w W3 były raczej słabszymi częściami gry. Już wtedy tylko czekałem kiedy się skończą, więc nie jest to na tyle charyzmatyczna postać żeby spędzać z nią +100 godzin.

Opublikowano

Ciri w tym trailerze jest trochę starsza, po próbie traw...no nie mogła wyładnieć. Ale totalnie mi to nie przeszkadza. Wręcz twierdzę, że z fajnej młodej dupy, zrobiła się dojrzała milfka. Sam trailer kozak, aż kupiłem wiedźmina 3 na kolejną platformę.

Edytowane przez creatinfreak

Opublikowano

Właśnie ogrywam na Switchu (w eshopie wisi za 49 zł) i jak na Switchera wygląda to....poprawnie. Drama o CGI jest nieuzasadniona, przecie ona w grze wyglądać będzie inaczej. Trochę.

Opublikowano

Oglądnąłem drugi raz trailer i jak dla mnie jest świetny. Czuć słowiański klimat, Ciri wygląda bardzo dobrze. Czekam mocno :)

Opublikowano

Gwint potwierdzony. Tu wywiad z naszymi LINK, poniżej podsumowanie:

Spoiler

SmartSelect_20241216_131816_Reddit.thumb.jpg.0587c0c31118487102e02d75cf649b69.jpg

SmartSelect_20241216_131826_Reddit.thumb.jpg.7f775a982781b12eacbb2ec287ae6378.jpg

Opublikowano

Czy ta dyskusja z ostatnich stron tematu to ból du.py, bo nie ma Geralta? Czy chodzi o wygląd Ciri? Bo jeden i drugi powód jest równie absurdalny.

Opublikowano
34 minuty temu, jimmy napisał(a):

Gwint potwierdzony. Tu wywiad z naszymi LINK, poniżej podsumowanie:

Ukryj zawartość

SmartSelect_20241216_131816_Reddit.thumb.jpg.0587c0c31118487102e02d75cf649b69.jpg

SmartSelect_20241216_131826_Reddit.thumb.jpg.7f775a982781b12eacbb2ec287ae6378.jpg

Ja bardziej czekam na kontynuację Gwinta, niż same questy główne:

1. Znajdź Geralta w Velen

2. Znajdź Geralta w Novigradzie

3. Znajdź Geralta na Skelige  :)