Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Skull & Bones

Featured Replies

Opublikowano
7 minut temu, Sedrak napisał:

A oni dalej robią to jako grę multiplayer?

taa

• Odpowiedzi 119
  • Wyświetleń 12,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• W skrócie Ubisoft wziął jakieś dofinansowanie z Singapurskiego rządu na produkcje, teraz żeby nie musieć oddawać tych pieniędzy będzie musiał w końcu wydać tę grę, niezależnie od stanu w jakim się zna

• Abortaż to był grywalny w South Park Kijek Prawdy xD   A w Skull and Bones faktycznie brakuje abordażu, jakbym w to grał to bym się zasmucił.

• Ostatnio nawet była z nich beka na twitterze, jak jeden z ich developerów skrytykował minimalistyczny HUD w Elden Ring (że gracze się pogubią itp). To właśnie mu tym poniższym obrazkiem odpowiedz

Opublikowano
13 godzin temu, Figaro napisał:

bez kitu, patrzę na ten obrazek i mam ochotę sprzedać wszystko związane z grami video. Mam ochotę zwymiotować.

Żeby jeszcze ten HUD był odpowiednio stylizowany, a nie wyglądał jak z typowej mobilki...

Mam nadzieję, że nikt tego nie wesprze swoimi ciężko zarobionymi pieniędzmi. 

Opublikowano
8 godzin temu, Dr.Czekolada napisał:

Ubisoft od ponad dekady zbiera laury za takie piękne hudy.

Bez kitu, ich gry jako tako ratują mody na PC, gdzie można to wszystko powyłączać, plus te wszystkie świecenia/błyski/poświaty podczas walki, wtedy to trochę poważniej wygląda i nawet coś tam można się wczuć, a nie jakaś dyskoteka.

Opublikowano

No pamiętam jeszcze kilka lat temu jak obsmarowywany był hud Division i rzuciłem argumentem, że w SC:Conviction jeszcze jakoś potrafili zachować minimalizm (oczywiście, że to inny rodzaj gry od piratów) i tak zostałem wybrechtany ile rzeczy jest na ekranie xd

LttP: Splinter Cell Conviction - Terminal Amnesia Asylum? | NeoGAF

Opublikowano

Tak by zapewne wyglądał Elden Ring gdyby maczali w nim palce.

elden4_hwr0jSv.jpg

Opublikowano

No conviction miał bardzo fajny patent z tymi napisami na elementach otoczenia.

Swoją drogą gra była jebana za to że zrobiła z Sama Jasona Bourne, ale z perspektywy trochę tęsknie za takim Ubisoftem, kiedy potrafili zrobić coś innego niż ubi-openworlda zajebanego tysiącem znaczników.

Opublikowano

i Beyond Good & Evil :ogor:

Opublikowano

Ale z tym UI nie powinno być problemu, bo w ostatnich grach Ubi jest duża swoboda w dostrajaniu go do własnych potrzeb, więc jestem pewien, że cały ten niepotrzebny szajs z ekranu będzie można wyłączyć. 

Opublikowano
W dniu 7.07.2022 o 23:13, ASX napisał:

Swoją drogą UI też prezentuje się okropnie, niczym najgorszy wzorzec gier AAA

XqIq2i4.thumb.jpg.e28bc6d335eef78bb9ed76053c312cc9.jpg

Ostatnio nawet była z nich beka na twitterze, jak jeden z ich developerów skrytykował minimalistyczny HUD w Elden Ring (że gracze się pogubią itp).

To właśnie mu tym poniższym obrazkiem odpowiedzieli:

W dniu 8.07.2022 o 14:15, Bigby napisał:

Tak by zapewne wyglądał Elden Ring gdyby maczali w nim palce.

elden4_hwr0jSv.jpg

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Po zapowiedzi w nowym PSX moje zainteresowanie spadło do "olać ten twór". Zrobić grę o piratach bez pojedynków na szpady i pistolety (czy jak się to fachowo nazywa),  to jak star warsy bez mieczy świetlnych i blasterów. 

Od czasów ich Black Flaga nadal nie doczekamy się dobrej gry o piratach. Postacie i historie są gotowe i jest ich pełno, Ubi ma od cholery gotowych assetów i mechanik- ale nie chcą tego poskładać do kupy. 

Opublikowano
28 minut temu, PiotrekP napisał:

Od czasów ich Black Flaga nadal nie doczekamy się dobrej gry o piratach

:pirate::asax::obama:

Opublikowano

Nie no bądźmy poważni, żeby napisać że od czasów przyzwoitego Black Flag nie było żadnej dobrej gry o piratach to trzeba być totalnym ignorantem.

No chyba że chodziło o to że nie było żadnej dobrej gry na PlayStation lub Switcha, wtedy można się zgodzić 

Opublikowano

Wcześniej to był tylko Sid Meier's i Sea Dogs (dwójka nawet wyszła u nas na licencji Piratów z Karaibów. W tamtych latach to właśnie ta gra robiła wrażenie jeżeli chodzi o wodę i żeglugę). To drugie dalej dostaje nawet jakieś nowe odsłony ale to mega, mega niszowy temat i robiony przez bodajże ruskich na PC.

Opublikowano

no jest

ale jakie ma to znaczenie? dobra gra o piratach, to po prostu dobra gra o piratach

Opublikowano

Nie neguje absolutnie, że to dobra gra. Po prostu chciałem dopytać, bo ja głównie single gram i z chęcią bym zagrał. Stąd po prostu chciałem doprecyzować.

Opublikowano
16 minut temu, ASX napisał:

ale jakie ma to znaczenie?

No właśnie, jak chcesz sobie usiąść i pograć sam na czillerze to jakie ma znaczenie, że grasz z ekipą  w zupełnie inny rodzaj gry? Nie rozumiem kompletnie. Jak masz ochotę na truskawki to jakie ma znaczenie, że pod ręką masz tylko mandarynki? I to owoc, i to owoc, nie marudź.

Opublikowano

no dla mnie to nie ma większego znaczenia, czy gra jest singlowa czy multi, czy akcja prezentowana jest zza pleców czy z oczu bohatera, albo czy ma stylizowaną oprawę graficzną czy celuje w realizm. Dla mnie liczy się przede wszystkim to żeby była po prostu dobrą grą o piratach. Te wszystkie powyższe kwestie to tylko narzędzia, które służą osiągnięciu tego celu.

Opublikowano
18 minut temu, ASX napisał:

no dla mnie to nie ma większego znaczenia, czy gra jest singlowa czy multi

Fajnie, ale akurat w tym poglądzie jesteś w mniejszości, przynajmniej na forum. Z moich nieoficjalnych i nieprofesjonalnych obserwacji wynika, że jednak ludzie mają jakieś swoje preferencje i jeśli chcą singielka to szukają gierki z singlem, a jeśli chcą grać w multi to szukają gierki z multi. Nie odmawiam nikomu prawa do funu i nie twierdzę, że SoT jest kiepskie ze względu na swoją konstrukcję czy nastawienie na granie z fumflami, ale taka gra nie wypełnia luki, o której wspomniał @PiotrekP.

Opublikowano

tylko że Piotrek nic nie pisał o multi, napisał po prostu, że

11 godzin temu, PiotrekP napisał:

Od czasów ich Black Flaga nadal nie doczekamy się dobrej gry o piratach.

co było po prostu nieprawdą.

A teraz ty dorabiasz do tego teorię że SoT się nie liczy i nie wypełnia luki "dobrej gry o piratach" bo to gra multiplayer.

EOT

Opublikowano

No dobra, to nie Piotrek, a @Sedrak. Ale widzę, że srogo wjechała obrona Częstochowy, bo zarzucasz mi jakieś "teorie, że coś się nie liczy". Nigdzie tak nie napisałem, nigdy tak nie twierdziłem, mówię tylko, że z moich obserwacji w skali forumowej wynika, że jak ktoś chce gry w singlu to nie sięga po grę multiplayer.

Opublikowano

Zgadzam się z Bzdurasem. Jasne można powiedzieć, że SoT jest najlepszą gra piracka od czasów AC4 tylko, że dla mnie jako gracza single mogła by ona nie istnieć i nic by to nie zmieniło. 

Edytowane przez Sedrak