Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano
13 minutes ago, Dr.Czekolada said:

Odsłony z MSX jeszcze zrozumiem, zwłaszcza dwójkę. Nigdy nie grałem i nie powiem ciężko było się nauczyć dobrze skradać zwłaszcza, że widzą nas z całej planszy i trzeba gapić się w ten miniaturowy radar, nie wiedząc nawet w którą stronę chujki są obrócone, ale MGS z PSXa? Grałem w to dwieście lat temu i skończyłem tylko raz więc żaden ze mnie wymiatacz. Nie wiem w czym problem amunicji od cholery na normalu chyba, że próbowałeś tylko ogłuszać od tyłu i nie wychodziło.

Dla mnie to nie problem, bo MGSy 1-4 ograłem kilkanaście razy i gram w zasadzie na pamięć. Ale dla świeżego i nie siedzącego mocno w retro? Praktycznie zerowe pole widzenia, koszmarne sterowanie i ograniczone ruchy bohatera - to wystarczy. Gra się w to ciężko, bo gówno widać. Non stop widok fpp co kilka kroków. Ja rozumiem nostalgia i w ogóle, ale trochę obiektywizmu. 

• Odpowiedzi 33,3 tys.
  • Wyświetleń 637,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano
5 minutes ago, Homelander said:

Dla mnie to nie problem, bo MGSy 1-4 ograłem kilkanaście razy i gram w zasadzie na pamięć. Ale dla świeżego i nie siedzącego mocno w retro? Praktycznie zerowe pole widzenia, koszmarne sterowanie i ograniczone ruchy bohatera - to wystarczy. Gra się w to ciężko, bo gówno widać. Non stop widok fpp co kilka kroków. Ja rozumiem nostalgia i w ogóle, ale trochę obiektywizmu. 

Trzeba na radar patrzeć 

Opublikowano

Może powinni zrobić remake z widzeniem przez ściany w trybie nasłuchu i kraftingiem na szybko amunicji? Do tego autosave co dwa kroki, quest markery na radarze, objective w lewym górnym rogu na ekranie i panie, wtedy można grać jak człowiek.

A, zapomniałem, że jak kliknąć R3 to niech pokazuje ścieżkę do celu, taką narysowaną na ziemi!

Opublikowano
3 godziny temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Brałem się z dwa lata temu za MGSa z PSX Classic no i nie pykło. :dunno: Poczekam na trójkę w remake'u z gameplayem godnym XXI w.

Jak można nie lubić tej serii i w nią nie grać, to trzeba nie być graczem. Mam za sobą wszystkie Metale, nawet te z przenośnych i MSX, ogarnięcie teraz jest już bez sensu bo jak widać Cię odpycha gameplay który kiedyś robił robotę wraz z narracją. 

Opublikowano
6 minutes ago, Whisker said:

Jak można nie lubić tej serii i w nią nie grać, to trzeba nie być graczem. Mam za sobą wszystkie Metale, nawet te z przenośnych i MSX, ogarnięcie teraz jest już bez sensu bo jak widać Cię odpycha gameplay który kiedyś robił robotę wraz z narracją. 

Mnie odpycha piątka. I gameplayem i narracją. Ten prolog fajny, szpital wymiata. Ale to co potem już nie bardzo. Na samą myśl o słuchaniu kaset mam dość

Opublikowano

:laugh:

Po co tak konsola wyszła? Ten RT odbić w trybie quality w jakichś 240p :laugh: Poza tym tak jak się można było spodziewać, PSSR upscalując z okolic 1080p i niżej wygląda tak samo hujowo jak FSR.

Opublikowano

Nie no jaraniem się kawałkiem plastiku, piękny fetysz nie ma co ;) 

Opublikowano

Jeszcze rozumiem jakby to było jakieś nowe Nintendo czy wogóle nowa konsola z nowymi grami itp.

A to jest to samo tylko że z upscallerem i bez gier ;) naprawdę niczyjej zazdrości tym nie wzbudzicie 

Opublikowano
49 minut temu, Assassins_78 napisał(a):

Nie no jaraniem się kawałkiem plastiku, piękny fetysz nie ma co ;) 

Najpiękniejszy kawałek plastiku w moim salonie, każdy kto przychodzi z gości pyta się co to za cudo tam stoi, podchodzi, dogląda ale magia dzieje się wtedy kiedy odpalam i subtelnie podświetla się od dołu do góry powodując opad szczęki i niczym owad nie można się oderwać od niebieskiej poświaty. Sprzęt idealny? Jak najbardziej :)

To przecież kurwa wygląda jak brama niebieskiego królestwa :) 

Opublikowano
2 minuty temu, Whisker napisał(a):

Najpiękniejszy kawałek plastiku w moim salonie, każdy kto przychodzi z gości pyta się co to za cudo tam stoi, podchodzi, dogląda ale magia dzieje się wtedy kiedy odpalam i subtelnie podświetla się od dołu do góry powodując opad szczęki i niczym owad nie można się oderwać od niebieskiej poświaty. Sprzęt idealny? Jak najbardziej :)

To przecież kurwa wygląda jak brama niebieskiego królestwa :) 

To cudownie mieć znajomych (nie jesteś rudy prawda?) którzy podzielają twój zachwyt.....

Opublikowano
2 godziny temu, Whisker napisał(a):

A co to rano mówi nam dzień dobry? 

IMG_4125.jpeg

masz może portala? Wrzuciłbyś jakieś screeny jak tam handheldzik dostał boosta dzięki PRO. 

Opublikowano

Zwłaszcza Morales na Portalu mnie interesuje, dzięki z góry. A, i nie rób skrinów, rób zdjęcia ekranu telefonem, najlepiej takie rozmazane jakby ręka się trzęsła (nie powinno być z tym problemów na delirce)

Opublikowano

Czyli konsole są na półkach w sklepach? 

Co w takim razie z PiPoLiNiO który kupił 5 sztuk i sprzedaje na olx za 10k :(

Opublikowano

Z PS5 Pro jak z brzydką kobietą poderwaną na baletach. Najważniejsze, to nie trzeźwieć ;)

Opublikowano
3 minuty temu, Wooyek napisał(a):

Co w takim razie z PiPoLiNiO który kupił 5 sztuk i sprzedaje na olx za 10k :(

Pipolinio opłakuje na razie forum pclab. Potem tu wbije trollowac, januszować z 5 ps5 pro na sprzedaż.

Opublikowano
12 minut temu, Wooyek napisał(a):

Yup, nikt tego nie chce chociaż znalazło się kilka gnomów co się na to złapali :)

Swoją drogą, oglądając materiał DF nt. „PRO” powinni tę konsolę nazwać „Amator 1.5”. Po tej kompromitacji Soniarzy jeszcze bardziej zacząłem doceniać „ekosystem” i sprzęt o mocy nieosiągalnej dla tej niebieskiej poczwary. :banderas:

Opublikowano
12 godzin temu, Homelander napisał(a):

Mnie odpycha piątka. I gameplayem i narracją. Ten prolog fajny, szpital wymiata. Ale to co potem już nie bardzo. Na samą myśl o słuchaniu kaset mam dość

Piątka to imo najgorszcza część poza wspomnianym przez Ciebie prologiem. Kojimie się zamarzył open world z jakimś rozbudowywaniem bazy itd. i to po prostu nie pyklo. To taka gra dla nikogo bo niby sam gameplay wszedł na wyżyny serii ale starzy wyjadacze nie tego szukali, a dla nowych nie było tu żadnego haczyka, żeby wsiąknąć w ten świat. Japonce imo nie potrafią w ogóle w coś takiego jak side mission, to samo mam np. w serii Yakuza, gdzie uwielbiam wątek główny ale zygać mi się chce na samą myśl o tych wątkach pobocznych. A MGS5 to wygląda jakby zrobili jedną wielką misję poboczną, zapominając o fabule itd.

Opublikowano
3 minutes ago, izon said:

Piątka to imo najgorszcza część poza wspomnianym przez Ciebie prologiem. Kojimie się zamarzył open world z jakimś rozbudowywaniem bazy itd. i to po prostu nie pyklo. To taka gra dla nikogo bo niby sam gameplay wszedł na wyżyny serii ale starzy wyjadacze nie tego szukali, a dla nowych nie było tu żadnego haczyka, żeby wsiąknąć w ten świat. Japonce imo nie potrafią w ogóle w coś takiego jak side mission, to samo mam np. w serii Yakuza, gdzie uwielbiam wątek główny ale zygać mi się chce na samą myśl o tych wątkach pobocznych. A MGS5 to wygląda jakby zrobili jedną wielką misję poboczną, zapominając o fabule itd.

O Yakuza. Właśnie z tego powodu nawet nie podchodzę. Ciekawi mnie wątek główny i fabuła, ale na myśl o jakiś karaoke i innych bzdetach mam drgawki. 

Opublikowano

Robicie niedzielny zlot zagrywów w cw czy co się tutaj dzieje? :)