Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano
7 minut temu, PanKamil napisał:

Lepiej wyruchać raz laskę 10/10 niż po razie 5 kaszalotów 1/10

Wam nie grozi ani jedno ani drugie 

Nie tylko w graniu najlepiej wam wychodzi teoria

Edytowane przez drozdu7

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Wyświetleń 616,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano

Co drugi klap w temacie: ej patrzcie, ten iksboks jest tak chujowy, że gram w ich gry i muszę się pochwalić, hyhy, tylko sonka

I oni nawet nie czują, skąd idzie beka w ich kierunku xd

Opublikowano

Owszem. Klaperskie grają głównie na Xboksie, ale robią to z ABSMAKIEM :szopenhauer:

Opublikowano
18 minut temu, drozdu7 napisał:

Wam nie grozi ani jedno ani drugie 

Nie tylko w graniu najlepiej wam wychodzi teoria

w sumie to chuj co tam sobie wymysliłeś:obama:Pani Jadzia z warzywniaka w Ostrołęce nigdy nie grała na playstation. Playstation dalej rozpierdala xkurwe na strzępy:kekw:

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Nowe CW więc warto przypomnieć, że PC to najlepsza stacjonarna platforma do grania a Steamdeck to najlepszy handheld.

Sony i Microsoft dostarczają gry na PC jednocześnie lejąc ciepłym moczem na spoconych fanatyków konsolowej ekskluzywności tak jak to przwidziałem już z 3 lata temu. Tak jest betony, czas się otworzyć na to co dobre zamiast siedzieć nadal w konsolowym świecie taniego plastiku z aliexpress.

O japońskich scamerach zwanych nintendo (specjalnie z małej) nie wspominam bo switch (specjalnie z małej) to konsola dla degeneratów i miłośników subkultury furry (na jedno wychodzi). Po co to komu jak jest mocarny Steamdeck.

Poza tym yebać gierki panowie, ten rynek w tej chwili to jakiś żart. Remastery remasterów, gierki na komórki, gry za 70$ i premiery przekładane o 2 lata więc nie wiem o czym tu będziecie pisać do końca tego roku xD

Edytowane przez UberAdi

Opublikowano
18 minut temu, UberAdi napisał:

Remastery remasterów, gierki na komórki, gry za 70$ i premiery przekładane o 2 lata więc nie wiem o czym tu będziecie pisać do końca tego roku xD

Dokładnie o tym co napisałeś :)

Każdy dostaje knagą po twarzy, tylko na zmianę :)

Opublikowano
56 minut temu, UberAdi napisał:

Nowe CW więc warto przypomnieć, że PC to najlepsza stacjonarna platforma do grania a Steamdeck to najlepszy handheld.

Sony i Microsoft dostarczają gry na PC jednocześnie lejąc ciepłym moczem na spoconych fanatyków konsolowej ekskluzywności tak jak to przwidziałem już z 3 lata temu. Tak jest betony, czas się otworzyć na to co dobre zamiast siedzieć nadal w konsolowym świecie taniego plastiku z aliexpress.

O japońskich scamerach zwanych nintendo (specjalnie z małej) nie wspominam bo switch (specjalnie z małej) to konsola dla degeneratów i miłośników subkultury furry (na jedno wychodzi). Po co to komu jak jest mocarny Steamdeck.

Poza tym yebać gierki panowie, ten rynek w tej chwili to jakiś żart. Remastery remasterów, gierki na komórki, gry za 70$ i premiery przekładane o 2 lata więc nie wiem o czym tu będziecie pisać do końca tego roku xD

Wyjaśnione, można już zamykać temat

Opublikowano
40 minut temu, drozdu7 napisał:

Każdy dostaje knagą po twarzy

To powinien być tytuł obecnej edycji CW

Opublikowano

Noo widziałem tego niusa i odrazu mnie cofnęło. 

Kurwa czy drużynowe shootery to jest szczyt kreatywności? Czemu iść na łatwiznę i utonąć w morzu podobnego guwna? 

Gra i tak skonczy jako ftp i jebac tych hienas z Creative assembly

Opublikowano

Klapy jak się zagotowały że Nadkonsola ma więcej exów w tym roku niż plejśmieciara 4.5  :) 

łapcie na pocieszenie

FV3FWQmWAAA6rUj?format=jpg&name=large

:banderas:

Opublikowano

Podobno jest problem z zasilaczami do ps4.5. Ja bym nie kupował tego małża, może wybuchnąć podczas grania w gry z PSX.

Opublikowano
5 godzin temu, UberAdi napisał:

Dzisiaj kupowanie 2-3 konsol mija się z celem jak zarówno MS jak i Sony prędzej czy później wydają wszystko na PC. 

Już nie mówiąc o tym, że teraz podstawowym dylematem klepanym przez pierwsze 20 stron dowolnej gry na konsolach są wywody na temat tego który upośledzony tryb graficzny ustawić.

Opublikowano

Jak już tak ciśniemy po konsolach to powiem tylko, że w dniu dzisiejszym nawet Xboksowy ex Horizonek 5 otrzymał swoją definitywną wersję na PC, dodali TAA i jak to kurwa pięknie teraz wygląda. Niby tylko antyaliasing, a jest kosmos, zero migotania roślinności, smużenia, wszystko głaciutkie w ruchu jak pupka niemowlaka, a przy tym ostre jak żyleteczka. Kto ma na PC i nawet już ograł niech chociaż sobie włączy zobaczyć najpiękniejszą ścigałkę.

Edytowane przez tjery

Opublikowano
6 godzin temu, UberAdi napisał:

I co, kupować blachę do grania za ten tauzen zlotych? Tylko umysłowych upośledzeńców stać na coś takiego.

Opublikowano
12 minut temu, Czezare napisał:

I co, kupować blachę do grania za ten tauzen zlotych? Tylko umysłowych upośledzeńców stać na coś takiego.

Przy obecnych cenach, gdzie 3080 można już dostać za 4K, to przy koszcie 2 konsol wynoszącym koło 5500, za wcale nie aż tak dużo więcej masz kompa ponad 2x mocniejszego niż konsole (+DLSS i potężne RT) plus darmowy online, tańsze gierki (cyfrówki). Więc już te ceny wcale takie kosmiczne nie są.

Edytowane przez tjery

Opublikowano

W związku ze śmiercią xbox gamepassa (znaczy niby tam żyje, ale korzystanie z niego w obliczu premiery PLAYSTATION PLUS PREMIUM, to bycie obrazą dla rozwoju gatunku ludzkiego), chciałbym zapytać jego użytkowników, czy byliście zadowoleni z tej usługi, jak ją będziecie pamiętać i czy zalew śmieci w ostatnim czasie połączony z brakiem ex'ów nie wywoływał w was dyskomfortu, że płacicie 7 bomb rocznie za taki ściek, a tymczasem konkurencja właśnie zrobiła to taniej, lepiej, lepiej, lepiej, jak zwykle zresztą?

Średnio ciekaw jestem waszej opinii, bo skoro macie Xboxa to średnio znacie się na branży, ale mimo wszystko zachęcam do dyskusji ;)

Opublikowano

Przed plejstejszon plus: haha płaco za starocie

Po plejstejszon plus:

34 minuty temu, Mendrek napisał:

Podoba mi się to zróżnicowanie, dużo gier ukrytych perełek które mam, ale cieszę się, że niektórzy będą mogli je sprawdzić (albo zauważyć :) ). Np. takie Wild Arms Reloaded. Klasyczne gry z PS1 i PS2 trochę meh wciąż (w sensie ilości, bo tytuły zacne), za to mega klasyka z PS3. Generalnie wezmę, bo jest tam sporo gier, które gdzieś tam widniały na liście do kupienia kiedyś. W sumie jestem pozytywnie zaskoczony, bo sam nie jestem zbytnim fanem abonamentów, a ponadto mam spory backlog, ale jednak wrodzony cebulizm kusi by mieć tyle fajnych rzeczy ;)

A wiatr szumi, a chorągwie powiewają