Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Wyświetleń 618,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano
45 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Trzeba przyznać, że ładnie odpłynął jak nawet klapy cisnął mu w komentarzach. xddd Maciomaniak chuj ci na imię.

No z tym ostatnim zdaniem to normalnie Odyseusz się chowa, taki daleko odpłynął.

A to, że Xbox One to był scam (najpierw wymuszenie Kinecta 2.0 do każdej konsoli, która okazała się słaba, potem wydanie nowej wersji z lepszymi bebechami). Szczęśliwie xbox to ostatni pretendent w stawce, więc szkody jakie wyrządza są statystycznie na najmniejszej ilości graczy. Tak, niezdecydowany czytelniku tego tematu - chcesz największej ilości graczy, sięgaj po PlayStation. Jak zwykle zresztą ;)

Opublikowano

Xbox One to był scam i żart to prawda, raz mendrek napisał coś mądrego. Jedyny Xbox, którego nie kupiłem bo nie było po co. Natomiast teraz role się odwróciły i Series X ośmieszy małża

Opublikowano

Dla mnie xone to była elegancka konsola.

Gry na start miała 

Abonament od EA , legendy w fut 

Wibracje na trigerrach,ta funkcja snap też była git.

Sunset I Titanfall to były totalne sztosy .

Gears of war remaster też grało się fajnie online

MCC było okurtnie zjebane ale halo 5 było jednym z najlepszych FPS jakie grałem.

Ale to były czasy gdzie szło sie do sklepu i kupowały gry,dzisiaj masz abonamenty kurwa i masz symulator samolotu do Choroszczy i halo w którego nikt nie gra i już twórcy mają w niego wyjebane.

Opublikowano

Fabularnie, może tak. Cała reszta tip top. Wejście trochę w stylu Avengersów, ale gameplay - cud, miód, malinka niejedna. 

Opublikowano

Gierka stworzona czysto pod coopa na 4 graczy, przechodziłem samemu więc to nie było to. Parę dni wcześniej kończyłem Halo 4 i te o wiele bardziej mi się podobało, IMO najlepsza odsłona.

Opublikowano
4 godziny temu, Czoperrr napisał:

Xbox One to był scam i żart to prawda, raz mendrek napisał coś mądrego. Jedyny Xbox, którego nie kupiłem bo nie było po co. Natomiast teraz role się odwróciły i Series X ośmieszy małża

Czym się różni Series X od One, że się role odwróciły i Series X ośmieszy małża ?

Opublikowano

Halo 5? Niestety najgorszy singiel w historii tej serii. krótki z korytarzowymi levelami, z idiotycznym pomysłem na fabułę (Cortana jako villain), do tego odrzucający design przeciwników i okrutny recykling bossów, a w zasadzie bossa, bo przez całą grę 6 czy 7 razy walczymy z tym samym bossem, co jest gorsze niż walczenie z kolejnym trollem w God of Warze, bo ten ostatni chociaż zmieniał kolor. Gameplay i multi może być, grałem 420 godzin. 

Opublikowano

A co tam w pctowym bagienku? Ojoj, no nie ma lekko. Cheaterstwo online, zepsute porty z konsol, a na dokładkę za wszystko to trzeba zastawić nerkę (i wypiąć się bardzo głęboko):

https://www.komputerswiat.pl/artykuly/redakcyjne/nvidia-pluje-graczom-w-twarz-ceny-nowych-kart-to-niesmieszny-zart-opinia/86bf28h

Cytat

Granie na pecetach nie jest tanią rozrywką i wie to każdy, kto składał kiedykolwiek wydajny komputer do gier. Ostatnie lata to jednak prawdziwa tragedia dla fanów komputerowej rozgrywki. Ceny podzespołów poleciały w kosmos, a trwający przez kilkanaście miesięcy boom kryptowalutowy dodatkowo ograniczył dostępność GPU dla zwykłych klientów. Jeśli ktoś sądził, że Nvidia poprawi nam humory serią GeForce RTX 40, to mocno się przeliczył. Bo śmiać się możemy, ale będzie to śmiech przez łzy, a nie z radości.

Nvidia chętnie podnosiła ceny swoich flagowych konstrukcji, które w ostatnich latach dobiły do granicy 11 tys. zł za RTX 3090 Ti. Flagowego RTX 4090 wyceniono na 9399 zł, więc teoretycznie "tragedii nie ma", ale trzeba pamiętać, że dokładnie tę samą wycenę w dolarach (1499 dol.) miał RTX 3090, a kosztował (teoretycznie oczywiście) 7029 zł. Rozumiem, że jest inflacja i zmienił się kurs dolara, ale w Polsce płacimy więcej niż Niemcy, o Brytyjczykach nie wspominając. O ile jednak absurdalna wycena flagowca to w zasadzie norma, to już to, co Nvidia zrobiła z obiema wersjami RTX 4080 (bo z jakichś powodów są aż dwie), jest prawdziwym kryminałem.

Zieloni wpadli na sprytny plan, by nazwać dwie zupełnie różne karty, wyposażone w zupełnie różne rdzenie i różniące się ilością pamięci, dokładnie tak samo. Z dwójki prawdziwym RTX-em 4080 jest tylko wariant z 16 GB pamięci. Wersja z 12 GB, z obciętą szyną i mniejszą liczbą procesorów strumieniowych zasługuje co najwyżej na miano RTX-a 4070, którego w ogóle nie zobaczyliśmy na pokazie. Przypominają się czasy GeForce'a GTX 1060 6 GB i 3 GB, gdzie zmniejszenie pamięci nie było jedyną modyfikacją wprowadzoną w karcie.

Jak widać Nvidia podniosła rękawicę rzuconą przez Microsoft kto najbardziej wyrucha swoją klientelę.

Jesteś graczem? Omijasz pc gaming i xboxa. Proste ;)

Opublikowano

A mi się fajnie samemu przechodziło Guardians, chociaż przyznaje Halo 4 to sztos okrutny! I ten OST

Opublikowano

Jak tam boty? Co w tym roku w listopadzie i grudniu macie? Przecież rok temu uznaliście to za wasze miesiące miazdzace cały rok xd xd a w tym roku gówno macie xd xd byaha

Opublikowano
3 godziny temu, Donatello1991 napisał:

Jak tam boty? Co w tym roku w listopadzie i grudniu macie? Przecież rok temu uznaliście to za wasze miesiące miazdzace cały rok xd xd a w tym roku gówno macie xd xd byaha

Jak to co? Przecież czekanie to tez forma gejmingu

Opublikowano

beczka, że PlayStation z "duszą" i "tradycjami" od zniknięcia z rynku konsol dzieli zakup jednej strzelanki z komandosami :kekw: 

Rynek z XS, PC i Switch w pełni pokryje zapotrzebowanie na każdy rodzaj sprzętu, a Sony w końcu skupić się będzie mogło nad robieniem gier do XGP. Uwolnieni spod jarzma zarządu Sony twórcy w końcu będą mogli pozwolić sobie na to co było zakazane za czasów pisania gier na Plejkę - wolność twórczą, oryginalność i kreatywność.

Opublikowano
2 minutes ago, creatinfreak said:

Zima na xboxie? To samo co na PlayStation tylko w lepszej jakości minus jeden god od war. Ale kto chce ten ogra co będzie chciał.

IMG_20220925_085310.jpg

Seksowne bydle z tego nowego Elite

Opublikowano
10 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

beczka, że PlayStation z "duszą" i "tradycjami" od zniknięcia z rynku konsol dzieli zakup jednej strzelanki z komandosami :kekw:

Raczej na odwrót. Tylko Sony może uratować byt CoD na rynku. Jak to przejdzie na wyłączność do Xboxa, to skończy jak Halo 5 - z pustymi serwerami i nędzną zawartością. Ryan chce uratować tę markę i każdy jej fan powinien mu kibicować.

10 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

wolność twórczą, oryginalność i kreatywność.

Cechy obce xboxowi. Halo-Forza-Gearsy gdzie pewnie jacyś Hindusi klepią te ctrl+c i ctrl+v na dostarczonych reskinach. Normalnie żyć nie umierać.

Ale cieszy mnie fakt, Paolo że doceniasz marki PlayStation i widziałbyś je w XGP. No ale od tych gierek jest PS Plus Premium co najwyżej, bo nie dla zielonego psa niebieska kiełbasa ;)

Opublikowano

299USD + CoD day1 w XGP

549USD + wybrakowany CoD za 75USD

słyne two ninety-nine stało się zgubą PlayStation jak swojego czasu Sony zgubiło tak SEGĘ i tak jak SEGA stała się wydawcą tak teraz MS zepchnie do tej roli Sony

o ironio, jak pięknie historia zatoczyła koło :)