Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano

Tak się kończy współpraca z niebieskimi kurwami, doliczyć do tego rozpad media molecule, ucieczka ludzi z Bungie, rozpad studia i reset fps'a tego randomowegho studia i cała masa innych porażek:sonkassie: 

Ryjan nie nadąży kupować ekip w garażu za blokiem do GAASów  :kekw:  zaraz pyknie rok jak Sorry olało cwelstation4.5 z grami, klapy od jesieni dostały jedynie baseball i szorowanie mordami między pośladami Jima i tak to się kręci od 2005  :) 

• Odpowiedzi 33,1 tys.
  • Wyświetleń 626,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano

Cała masa porażek ale  na PlayStation wychodzą exy AAA ze średnią powyżej 90, w przeciwieństwie do xgówna. 

Microsoft natomiast ma już 23 studia developerskie a mimo to w 2022 roku na Xboxa wyszło zero exów AAA. Co więcej od 5 lat nic nie słychać o wielu zapowiedzianych grach np Perfect Dark, Fable. 

Sprzedaż Xboxa cały czas spada tak, że Microsoft wstydzi się podać liczbę sprzedanych konsol. W tym samym czasie Sony podnosi cenę PS5 a mimo to sprzedaż wzrasta o 300 procent kwartał do kwartału.  Xbox nigdy nie był w tak fatalnej sytuacji. Dominacja Sony jak za czasów PS2 stała się faktem.

Opublikowano

Cwelstation4.5 nie ma exów AAA od premiery, retro ubi gierki z PS4 to nie exy ;)

Niebieskie frajery ładnie wyruchane przez Ryjana i tak od 2005 :sonkassie:

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
1 godzinę temu, Daddy napisał:

Cwelstation4.5 nie ma exów AAA od premiery, retro ubi gierki z PS4 to nie exy ;)

Niebieskie frajery ładnie wyruchane przez Ryjana i tak od 2005 :sonkassie:

Niech mu ktoś powie, że wódz jego obozu ogłosił kapitulację, bo typ jest jak ten Japończyk co go w latach 70 znaleźli w jakimś lesie na Filipinach i on dalej walczył w Wojnie Pacyficznej ;)

Opublikowano

W temacie cwelstacji4.5 bez gier  klapy znowu w marzeniach wspominają jak to Sorry 10-15 lat temu zrobiło racera, fps i inne gatunki niż ubi-crapy-klony :)

przejebane macie w niebieskim szmabie ale nie jest mi was żal :kaz:

Opublikowano
48 minut temu, Czoperrr napisał:

Podobno tak zajebiście z PS5 a w dedykowanym temacie wspomnienia i marzenia o Drive Club

Hehe, na premierę to nikt nie chciał dotknąć i lo matko, co za wtopa itp.

Czas zmienia perspektywę.

Opublikowano

Ale co niby jest gierka aaa od studia Sony która wyszła TYLKO na PS5 z średnia 90?

Opublikowano

Gierka z PS3, cała jedna gra na 2,5roku życia konsoli, aha

Opublikowano

W 2023 sony napierdala eksami jak z karabinu, klaperskie nie mają czasu nawet posta na forum napisać tyle giercują na plejsmieciarze5 :obama:

Oh wait :leo:

Opublikowano

Na świecie nigdy nie zmienią się trzy rzecz:

cwelstation 4.5 bez gier

klapy zawsze debile

husaria latająca z cieczką po całym forum  :) 

remaster gierki z ps3  xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Opublikowano

daddy dalej w urojonym świecie żyje, gdzie xbox to wspaniały sprzęt dla graczy

Opublikowano

Cwelstation bez gier wypowiadane przez użytkownika Xboxa xDDDD to się nadaje tylko do Srebrzyska czy innej Choroszczy. Wracając do Spencera mam to gdzieś, że Xbox nie jest w stanie wygrać wojny konsol (w ogóle o co w tym przypadku chodzi, sprzedaż? Czym jest owa wojna), chcę dostać gry, które jakoś sensownie wykorzystają 12 terafanków i zapewnią dobre singlowe doswiadczenie. Xbox miał się stać domem gier RPG, a jest domem chuja do dupy dla liczących na DUŻE dobre gry od XGS. 

Opublikowano
26 minut temu, Bielik napisał:

Wracając do Spencera mam to gdzieś, że Xbox nie jest w stanie wygrać wojny konsol (w ogóle o co w tym przypadku chodzi, sprzedaż? Czym jest owa wojna)

chodziło o sprzedaż konsol i dosłowne wypowiedź brzmią tak:

Cytat

We will continue to focus on making console the best it can be. We have a different vision. PC and Cloud are full members of our ecosystem. We aren't trying to 'out console' SONY or Nintendo. When you are 3rd place in the console market place against competitors that make 'being XBOX' hard, we are not in a position to just turn things around by building great games. The reality is that 90% of ppl who bought a console last year are already in an eco-system. Creators want to build games that players can play in many places.

Cytat

"There is no world where Starfield is an 11 out of 10 and people start selling their PS5s," he said. "That's not going to happen."

fanboye Xboxa się oburzają na te słowa i stosują wyparcie, ale powiedział rzecz oczywistą o której wiedział każdy rozsądny człowiek, tak jak jak wtedy kiedy Sony przyznało że nie jest w stanie rywalizować z Game Passem, tutaj z kolei wyparcie stosują fanboye Plejki nie chcąc przyjąć tego do wiadomości. 

Playstation ma zbyt silną pozycję na rynku i nawet jakby Starfield, Forza, Hellblade czy Avowed okazały się grami 11/10 to nic to nie zmieni, Playstation 5 dalej będzie się lepiej sprzedawać, a Xbox jak powiedział Spencer powinien skupić się na dostarczaniu jak najlepszych gier do Game Passa w ramach swojego ekosysytemu, to ich strategia, a nie walka na sprzedaż konsol, gdzie z góry są na straconej pozycji. 

Opublikowano
30 minut temu, ASX napisał:

Playstation ma zbyt silną pozycję na rynku i nawet jakby Starfield, Forza, Hellblade czy Avowed okazały się grami 11/10 to nic to nie zmieni, Playstation 5 dalej będzie się lepiej sprzedawać, a Xbox jak powiedział Spencer powinien skupić się na dostarczaniu jak najlepszych gier do Game Passa w ramach swojego ekosysytemu, to ich strategia, a nie walka na sprzedaż konsol, gdzie z góry są na straconej pozycji. 

No i legancko, zgadzam się z tym, mam to w chuju ile MS sprzeda konsolek, ja już ja zakupiłem XSX (na premierę, tak mnie ten pasibrzuch omamił) i subskrybuje gamepassa i cały czas oczekuję, że dostarczą duże efektowne gry blockbustery, nie musi to być sony exclusive template, ale cokolwiek co usprawiedliwi w mojej głowie trzymanie tego kawałka plastiku.

Opublikowano

Tak jak wyżej - srali się, że mają najmocniejszą konsolę w historii, a mają najgorsze multiplatformy i gry do których spokojnie wystarczyłby XSS.

XSX powstał aby robić graczy w chuja, to XSS jest podstawową konsolą MSu co sprawia, że tak de facto jedyną konsolą 9. generacji na rynku jest PS5.