Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Silent Hill 2 Remake

Featured Replies

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 293 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• BEZSPOJLEROWA OPINIA SPOCEŃCA SZERMAKA POD WIĘKSZĄ PODJARKE: Ukończyłem Wybór poziomu trudności Hard/Hard to był strzał w dziesiątke, było mocno Survivalowo, endurance szedł pełną parą pr

• Dobra, możemy zamykać temat - jakiś insajder podzielił się wyciekiem screena, na którym widać zmiany wprowadzone przez bluberów  Kurwa, miało być tak pięknie, a wyszło jak zwykle. Wrzucam w spoiler, ż

• 69 zł za playable teaser  Was trzeba ruchać i się nie zastanawiać.

Opublikowano

Wczorajsze przejście więzienia i walka z tatuśkiem wprawiła mnie znów w twórczy nastrój. Wyciągnąłem z zeszytu szkic i w 2 godziny dopracowałem go w digitalu. Wrzuciłem też do Artów Forumiarzy, ale tam niewiele osób zagląda, a w sumie chcę się pochwalić.

mouth_by_wojteq1st_dii8y6m-fullview.jpg?

Opublikowano

fajnie że majstrują Pro patcha ale bardziej mnie interesuje czy gotują DLC Born from a wish czy już przeskoczyli na Cronos całkiem 

@k0ntra weź tam zagadaj kolegę czym się zajmuje obecnie ;) aha i podziękuj za zaskoczenie roku i przekaż mu że jest moim prywatnym jezusem 

Opublikowano

image.png.d3dfa7c6ad9a163475d996161310cfa5.png

Na stronie produktu już jest info, że jest Pro Enhanced, ale w grze nadal wybór dwóch trybów. Chyba, że na Prosiaku się coś pojawia, albo nie dostaje trybów, tylko działa lepiej.
Jeszcze nie mam jak sprawdzić.

Opublikowano
Just now, Szermac said:

Na stronie produktu już jest info, że jest Pro Enhanced, ale w grze nadal wybór dwóch trybów. Chyba, że na Prosiaku się coś pojawia, albo nie dostaje trybów, tylko działa lepiej.
Jeszcze nie mam jak sprawdzić.

Opcje z Pro są widoczne tylko na Pro. Tak jest z każdą grą.

Opublikowano

W Stelarze są widoczne na Fatce, aaa ale w sumie tylko ich opis chyba na UI, ok nieważne, dzięki ;)

Opublikowano
4 minuty temu, Szermac napisał(a):

Spoiler

Spoiler

Już wcześniej na to narzekałem. Straszne lenistwo ze strony Bloobera z tym bossem, żeby zrobić w grze dwa razy tę samą walkę i nawet model bossa podobny xd 

Edytowane przez Josh

Opublikowano
2 godziny temu, Szermac napisał(a):

Na stronie produktu już jest info, że jest Pro Enhanced, ale w grze nadal wybór dwóch trybów.

Może MM nie wysłało jeszcze Bluberom powiadomienia albo kurier jeszcze idzie z patchem :nosacz3:

Opublikowano
1 minutę temu, Bzduras napisał(a):

Może MM nie wysłało jeszcze Bluberom powiadomienia albo kurier jeszcze idzie z patchem :nosacz3:

Sarcasm Funny GIF - Sarcasm Funny Kid Meme - Discover & Share GIFs

Opublikowano

No nie wiem, dla mnie zabawne.

Opublikowano

Więzienie i labirynt wreszcie za mną :obama:
Czy to był najgorszy fragment gry?
Można tak powiedzieć, ale czy zły? O więzieniu złego słowa nie powiem, a i labirynt był fajnie przerobiony.
Jasne, że były to przytłaczające i męczące miejscówki, ale kuźwa - cała ta gra taka jest i idealnie się to wpasowuje w klimat.
Ulga, którą poczułem, wychodząc przez drzwi na nabrzeże, była wręcz namacalna - zajebiste uczucie.
Hotel przepiękny :fsg:

Opublikowano
8 hours ago, Wredny said:

Więzienie i labirynt wreszcie za mną :obama:
Czy to był najgorszy fragment gry?
Można tak powiedzieć, ale czy zły? O więzieniu złego słowa nie powiem, a i labirynt był fajnie przerobiony.
Jasne, że były to przytłaczające i męczące miejscówki, ale kuźwa - cała ta gra taka jest i idealnie się to wpasowuje w klimat.
Ulga, którą poczułem, wychodząc przez drzwi na nabrzeże, była wręcz namacalna - zajebiste uczucie.
Hotel przepiękny :fsg:

To jest ten sam hotel, który jest w filmie Lśnienie. Stanley Hotel w Kolorado.

image.thumb.jpeg.2df90b3b981e2854bebfb7efa976a8c9.jpeg

Opublikowano

I nawet ocenka z PSX Extreme załapała się do trailera :) Dobrze, dobrze. Rozmawiałem ostatnio z kolegą z pracy, który ma PS5 i nie grał w oryginał. W zasadzie to odbyliśmy dwie rozmowy o gierce - jedną na początku, gdy dopiero wchodził do miasta i nie rozumiał np. konceptu Glimpse Of The Past i musiałem mu wytłumaczyć pewne rzeczy na okrętkę lawirując tak, żeby mu nic nie zaspoilerować, natomiast drugą jak już skończył. No rozjebany był chłopak, kompletnie nie spodziewał się głównego twistu, a dzięki postom Szermaka z ADHD wrzucającego co pięć minut jakieś easter eggi z twittera zalałem go masą drobnych detali, które zarejestrował gdzieś tam w trakcie grania, ale nie połączył ich z historią czy szerszym kontekstem gry. Dzięki szermi <3

Opublikowano

Zdjęcie

Posterki w Heaven's Night, może nie każdy zauważył napisy

Opublikowano

Jak ktoś lubi LORE. Skupienie stricte na rimejkowym Woodside Apartment. I polecam do końca, holy szieeet:obama: Szczerze to nie połączyłem kropek aż tak, jeśli chodzi o pokój 201.
@Bzduras podeślij koleżce to mu czacha pęknie :D 

Opublikowano

Skończone:obama:
Poziom Hard/Hard, powolutku, ostrożnie (od czasu spotkania pierwszego manekina każde pomieszczenie czyściłem jak S.W.A.T.), prawie 30h na liczniku i ponad 400 killów, z czego ledwie 49 bronią palną, więc nawet nie dostałem trofika za kille z dystansu :sweat:
Zdecydowana większość zgonów i użyć przedmiotów leczących to na bank dwie ostatnie walki z bossami - dobrze, że miałem spore zapasy, zanim do nich doszło.

1930eb0960d60-screenshotUrl.thumb.png.d8c8221e8b2697885e8c8152a3c84592.png

1930eb105d596-screenshotUrl.thumb.png.a1baa9865744ebbe16a159c67c9aab18.png

Wszystko zostało już napisane - pyerdolony majstersztyk i chyba najlepszy survival horror ever - kultowy oryginał przy tym wydaje się drobnym indyczkiem, kleconym przez kilku amatorów w garażu.
Więzienie i labirynt ciut bardziej męczące, ale i tak świetnie pasujące do całości.
No i genialnie udało się połączenie akcji z mega klimatem - strach i napięcie są tu do samego końca, a do tego wreszcie SH2 ma konkretny gameplay.
Wszystkiego dopełnia dojrzała fabuła i kapitalnie odegrane role wszystkich postaci - oszczędnie, ale wymownie, coś pięknego.

Opublikowano
3 godziny temu, Wredny napisał(a):

z czego ledwie 49 bronią palną, więc nawet nie dostałem trofika za kille z dystansu

Bardzo podobne miałem statystyki xd

Opublikowano

Przekichana praca być youtuberem streamerem który ogrywa taką grę przy świetle, na normalu z czytaniem ciągle donejtów i komentarzy że cycek współlokatorki było widać przez ułamek sekundy i że call of duty lepsze.

Dobrze że mam uczciwą normalną pracę i mogę normalnie odbierać takie majstersztyki.

Opublikowano

Serio - ja gram turbo wolno jak podoba mi się gra to liże ściany, np. w sh2 najebałem 20h, ale kurwa jego mac 30h? Ty tam tapetę nakladales w tych pomieszczeniach w apartamentowcu?

Opublikowano

Ja miałem ponad 30h, u mnie to wynikało z częstego powtarzania pewnych lokacji by zminimalizować użycie amunicji, najbardziej w apartamentowcu i szpitalu. Jeżeli to nie jest zliczane to też bym się nie zdziwił, ja tam lubię powoli i czasami pobiegać bez sensu.