Amer 1 366 Opublikowano 30 Stycznia Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia Ja będę niebawem, możemy się łapać. 21 będzie OK? Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 821 Opublikowano 30 Stycznia Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia Spróbuję odpalić i pododawać ludzi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
roivas 41 Opublikowano 31 Stycznia Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia To ze mną jest coś nie tak, czy z padem? Próbuję Niną nauczyć się początku juggla, w którym po wybiciu trzeba klepnąć 3x qcf+1. I już ten sam początek mi raz wychodzi raz nie. Gram na padzie od Xboxa One na PC, a jak próbowałem na DS4 to jest jeszcze gorzej. Tylko odcisk mam na kciuku prawie:( Może nie dla mnie kariera w Tekkenie:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 31 Stycznia Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia Jeśli to jest combo, które masz na liście ruchów w treningu to puść sobie demo komboska i słuchaj, kiedy są wstukiwane inputy - pomaga. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
roivas 41 Opublikowano 31 Stycznia Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia Godzinę temu, Bzduras napisał: Jeśli to jest combo, które masz na liście ruchów w treningu to puść sobie demo komboska i słuchaj, kiedy są wstukiwane inputy - pomaga. Chyba nie ma. A znacie może jakieś jugggle Niną bez rage'a i heata, które są stosunkowo proste? Bo w internecie to za wysoki poziom dla mnie na razie z tego co widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 821 Opublikowano 31 Stycznia Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia Masz podświetlone i sekwencje jak wciskać- ściemni się przycisk/i które masz wcisnąć. Praktykę spoko zrobili. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
tlas 433 Opublikowano 31 Stycznia Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 16 godzin temu, XM. napisał: Odpaliłem ten story dopiero - ależ dobrze się w to gra, jestem w połowie i jakbym dobry film o tekkenie o oglądał. Już mi przykro, że takie krótkie to. ten tryb jest tak głupi, że aż wspaniały. na razie moim ulubionym wydarzeniem jest rozdział 9 i Spoiler bitwa dwóch armii na gołe pieści. jak ustawka kibolska xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Plackus 384 Opublikowano 31 Stycznia Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 31 minut temu, roivas napisał: Bo w internecie to za wysoki poziom dla mnie na razie z tego co widzę. Ja na 20 wygrałem 4 albo 5 Też odpuściłem i zacząłem practice No i mój Jin to podobno ciężka postać, ale zmasterowana odpłaca z nawiązką, sam practice daje mnóstwo frajdy jak zaczynają kombosiki wychodzić Ostatnio taka frajdę dawał mi Tekken 5 i przegranych miałem setki godzin, ale po singlu głównie arcade mode, więc jak widać nie wgryzłem się w głebie tego systemu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 247 Opublikowano 31 Stycznia Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia (edytowane) 3 godziny temu, roivas napisał: To ze mną jest coś nie tak, czy z padem? Próbuję Niną nauczyć się początku juggla, w którym po wybiciu trzeba klepnąć 3x qcf+1. I już ten sam początek mi raz wychodzi raz nie. Gram na padzie od Xboxa One na PC, a jak próbowałem na DS4 to jest jeszcze gorzej. Tylko odcisk mam na kciuku prawie:( Może nie dla mnie kariera w Tekkenie:) Na spokojnie, trzeba po prostu ćwiczyć i w pewnym momencie pamięć mięśniowa zrobi swoje. Tu się nie da w godzinę nauczyć timingu, to jak gra na instrumencie. Musisz cierpliwie trenować. Pad od xboxa ma kiepski dpad, podobnie z reszta ze stockowym DS, ale z czasem da się go nauczyć. A kciuk to normalka, również z czasem skóra się przyzwyczai. Edytowane 31 Stycznia przez smoo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
roivas 41 Opublikowano 31 Stycznia Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 1 minutę temu, smoo napisał: Na spokojnie, trzeba po prostu cwiczyć i w pewnym momencie pamięć mięśniowa zrobi swoje. Tu się nie da w godzinę nauczyć timingu, to jak gra na instrumencie. Musisz cierpliwie trenować. Akurat mi się skojarzyło z gitarą, że to ten sam typ powtarzania sekwencji który mnie w sumie nie nudzi. Tylko z gitarą czuję większy progres:) A miał ktoś z Was styczność z padem Hori Fighting Commander OCTA, bo się zastanawiałem, czy ten krzyżak będzie lepszy niż w X-boxowym? Cytuj Odnośnik do komentarza
tlas 433 Opublikowano 31 Stycznia Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia (edytowane) ja mam do SFa. dpad bez szału, czy lepszy czy gorszy niż xboksowy to ciężko mi powiedzieć. najchętniej to bym grał na padzie od ps2/ps3, ewentualnie od ps4 guziki ABXY są lepsze, ale czy brałbym specjalnie tego pada to tekkena? raczej nie. Edytowane 31 Stycznia przez tlas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 31 Stycznia Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 34 minuty temu, Plackus napisał: Ja na 20 wygrałem 4 albo 5 Też odpuściłem i zacząłem practice No i mój Jin to podobno ciężka postać, ale zmasterowana odpłaca z nawiązką, sam practice daje mnóstwo frajdy jak zaczynają kombosiki wychodzić Ostatnio taka frajdę dawał mi Tekken 5 i przegranych miałem setki godzin, ale po singlu głównie arcade mode, więc jak widać nie wgryzłem się w głebie tego systemu Ja myślałem, że Jin jest słaby, ale wczoraj trafiłem na gościa co nim grał, ranga jakaś z kosmosu, 33 wygrane z rzędu - już wiedziałem, że będzie ładnie, ale 2 z 3 walk nawet nie wstałem i wygrał perfectem ze mną xD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 247 Opublikowano 31 Stycznia Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia @roivas Szkoda kasy na te pady, najlepiej sobie samemu zmodować własnego, szczególnie dzielony d-pad to niebo a ziemia. Co do tego comba Niną, poćwicz najpierw na sucho qcf+1, powoli raz za razem wykonuj ten cios na ziemi, upewniając się że w command history masz czysty input (tzn żadnych zbędnych kierunków). Z czasem będziesz bez problemu to robił powoli, wtedy zacznij przyspieszać i w końcu dojdziesz do momentu że wyczujesz idealny timing robienia tego raz za razem. Wtedy wybijasz gostka w powietrze i lecisz z już z jugglem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 31 Stycznia Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 57 minut temu, tlas napisał: ten tryb jest tak głupi, że aż wspaniały. na razie moim ulubionym wydarzeniem jest rozdział 9 i Pokaż ukrytą zawartość bitwa dwóch armii na gołe pieści. jak ustawka kibolska xD Ten rozdział chyba najgorszy w ogóle, kompletnie wariuje gra w starciu z tyloma wrogami. Cytuj Odnośnik do komentarza
GwynBleidd_79 113 Opublikowano 31 Stycznia Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia Skończyłem wczoraj tryb fabularny. Nie wiem dlaczego ale cały czas gdzieś z tyłu głowy miałem że teraz ten tryb będzie mniej cringowy od 7. Na youtubach mówiono i pisano że ty razem dostaniemy fajną historię. I tak chyba dla nastoletniego azjaty ale to wciąż ten sam poziom mega cringu co T7. Bawiłem sie fajnie ale to było raczej na zasadzie co jeszcze bardziej głupkowatego i niedorzecznego zaraz zobaczę, po czym dostawałem jeszcze większą abstrakcję i lałem ze śmiechu. Polecam wszystkim ten tryb bo to taki trochę wehikuł czasu jak się kiedyś opowiadało fabuły w grach wideo a zwłaszcza japońskich. Cytuj Odnośnik do komentarza
tedi007 626 Opublikowano 31 Stycznia Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia Tryb fabularny głupiutki, ale czy to coś złego, zawsze w Tekkenie fabuła to był tylko pretekst do lania się po ryjach. Teraz to im trzeba chociaż przyznać, że mają rozmach skur..yny, no ostatnie rozdziały to taka Asura's Wrath. A co do Spoiler tych Powerupów Jina to od razu skojarzył mi się jeden mem Cytuj Odnośnik do komentarza
UberAdi 2 284 Opublikowano 31 Stycznia Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia Co do kontrolerów to na amazonie pojawiły się hitboxy Sehawei które są ponoć dobre. Wychodzi około 400 pln i wiadomo, że nie każdy chce wyrzucać hajs zeby popykac w Tekkena ale ta cena w porównaniu do innych hitboxów czy sticków jest niska https://www.amazon.de/dp/B0CN6KGB2W/ref=mp_s_a_1_1?crid=22FO4GO289B9L&keywords=hitbox&qid=1706700214&sprefix=hitbox%2Caps%2C366&sr=8-1 No i hitbox łatwiejszy niż stick a nawet pad. Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 31 Stycznia Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia Pad o Xa? Uwielbiam! Ale nie do bijatyk na boga. Inna sprawa, że ostatnio w bijatykę na poważniej to grałem na Ps2 w Tekkena 5. Zupełnie inaczej pamiętam EWGF na padzie od Ps2. Na Xie przez tego yebanego dpada to można sobie co najwyżej odcisków dostać. Dodatkowo mam uszkodzonego kulasa – kilka lat temu przy grze w nogę połamałem sobie lewego kciuka jak na złość i boli czasem do teraz. Teraz po długiej przerwie wracam do Tekkena. Coś jak Wygrać ze śmiercią z Segalem Miałem plan modowac jakiegoś dualshocka, ale ostatecznie kupiłem sticka https://www.proshop.pl/Akcesoria-dla-graczy/8BitDo-Arcade-Stick-Xbox-PC-White-Arcade-stick-Microsoft-Xbox-One/3174578 Fajny, bo bezprzewodowy i za mała kasę. Na razie gram jak ostatnia kaleka, ale uczę się. No i jaką frajdę to daje, bez porównania z padem. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 31 Stycznia Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 1 godzinę temu, XM. napisał: Ja myślałem, że Jin jest słaby, ale wczoraj trafiłem na gościa co nim grał, ranga jakaś z kosmosu, 33 wygrane z rzędu - już wiedziałem, że będzie ładnie, ale 2 z 3 walk nawet nie wstałem i wygrał perfectem ze mną xD A to nie przyadkiem automatowcy? Zawsze wydawali bitki na automaty a pozniej na konsole wiec by sie zgadzalo. Ale ostatnimi czasy cos sie zmienilo wiec juz sam nie wiem. 3 minuty temu, gekon napisał: Pad o Xa? Uwielbiam! Ale nie do bijatyk na boga. Inna sprawa, że ostatnio w bijatykę na poważniej to grałem na Ps2 w Tekkena 5. Zupełnie inaczej pamiętam EWGF na padzie od Ps2. Na Xie przez tego yebanego dpada to można sobie co najwyżej odcisków dostać. Dodatkowo mam uszkodzonego kulasa – kilka lat temu przy grze w nogę połamałem sobie lewego kciuka jak na złość i boli czasem do teraz. Teraz po długiej przerwie wracam do Tekkena. Coś jak Wygrać ze śmiercią z Segalem Miałem plan modowac jakiegoś dualshocka, ale ostatecznie kupiłem sticka https://www.proshop.pl/Akcesoria-dla-graczy/8BitDo-Arcade-Stick-Xbox-PC-White-Arcade-stick-Microsoft-Xbox-One/3174578 Fajny, bo bezprzewodowy i za mała kasę. Na razie gram jak ostatnia kaleka, ale uczę się. No i jaką frajdę to daje, bez porównania z padem. Troche tani, ale jak dziala to po co przeplacac. Moj kosztowal 1200zl + clo ze stanow. Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 31 Stycznia Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia To nowa wersja chwalonego patyka w promce. Butony i gałę zmienię na Sanwe Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 821 Opublikowano 31 Stycznia Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia Ja mam 8bitDo Arcade stick. Ale nie mogę się oswoić i pada wybieram. Musze przysiedziec. Nie mogę ustawić tych 2 przycisków LSB i RSB. Działają w trybie pada, a nie sticka. W trybie pada gra nie ogarnia kontrolera podłączonego. Brakuje mi koła rauntkowego w postaci trybu specjalnego/art. Mam ustawione tylko spusty. No ciężko się przestawić. Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 31 Stycznia Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia Godzinę temu, iluck85 napisał: Ja mam 8bitDo Arcade stick. Ale nie mogę się oswoić i pada wybieram. Musze przysiedziec. Nie mogę ustawić tych 2 przycisków LSB i RSB. Działają w trybie pada, a nie sticka. W trybie pada gra nie ogarnia kontrolera podłączonego. Brakuje mi koła rauntkowego w postaci trybu specjalnego/art. Mam ustawione tylko spusty. No ciężko się przestawić. Ale masz tę xowa wersję czy Nintendo, bo one mają inne oprogramowanie. Bo jak mówisz o tym białym to tak – na PC ustawiasz tryb kontrolera, a na Xboxie tryb stika. I wszystko działa. Ja używam i tak tylko 4 przycisków i więcej mi nie trzeba. W padzie owszem, brakowało mi przycisków, a tu legancko wszystko tego. Klucz to odpowiednie ułożenie łapki. Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 821 Opublikowano 31 Stycznia Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia Mam tego pod Xboxa- czarny. Te dwa górne przycisku po prawej, jak dam stick to nie działają, ale w innych grach działają w trybie pada. Szkoda, bo bym sobie dal w razie W tam tryb specjalny. Aczkolwiek staram się go nie używać w grze z człowiekiem po 2 stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza
tlas 433 Opublikowano 31 Stycznia Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia Nie chcę przechwalić online żeby się zaraz nie zepsuło, ale walki z 34ms to ja rozumiem. Bardzo ładnie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 31 Stycznia Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia Jak tu jest z rankedami? Pierw mecze by ustawić range i potem dobiera przeciwników po skillu? Są serwery z podziałem na zaawansowanie grających? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi