Skocz do zawartości

Death Stranding 2 On The Beach

Featured Replies

Opublikowano

Narzekanie online jest wyłącznie na to,że jest tam dosłownie nasrane tych wiadomości, znaczkow i budynków bez składu i ładu. Jak to wyłączysz gra nie staje sie o wiele trudniejsza tylko po prostu bardziej przejrzysta i czytelna.

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Wyświetleń 89,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szacunek dla Kojimy za kreatywność i po prostu za to, że próbuje zrobić coś innego. Szkoda, że tym czymś innym jest najnudniejszy gameplay w grach wideo od czasu powstania walking simulatorów. Spokojn

• Niech każdy wydaje na co chce swoje pieniądze, ale moim zdaniem płacenie prawie stówy za to, żeby zagrać w giereczkę dla dzieci 2 dni wcześniej to kolejny rak branży. Rockstar obserwuje na ile pozwala

• Przeczytałem w końcu relację z 4-dniowego "obozu Death Stranding", zorganizowanego w siedzibie w Shinagawie (której wystrój jest mocno inspirowany "Odyseją kosmiczną"). Kurde, nawet to było częścią PR

Opublikowano

Gameplay nadal świetny, ale gra jest prostacko łatwa, chodzenie jest chyba jeszcze prostsze niż było, drabin czy wyciągów można nie używać tylko schodzić po prawie pionowych ścianach trzymając L-R2 i nic się nie stanie z ładunkiem, kataklizmy są aby być - z małego koryta robi się duże i przejeżdżamy przez nie autem, Sam to debil w tej części - scenki z nim jak zaczyna z dupy śpiewać to wyjebany cringometr, reskin fabularny jedynki, przyzywanie na statek na rozmowę, gdzie Sam nie odzywa się słowem tylko jak pedofil podgląda za winkla co się dzieje.

Milion mechanik, żadna prócz chodzenia nie jest dobrze zrobiona, szczytem są OBRAZENIA SLONECZNE z których się leczymy prysznicem tylko co z tymi oparzeniami? Skąd się wzięły jak tylko ryj odkryty? Jaki w ogóle wpływa mają na postać?

Można tak wymieniać

Opublikowano

Z tymi oparzeniami to pewnie chodzi o ogólne założenie serii.

Przecież wiadomo że nie podłączył tej australii w 40 godzin, tylko pewnie cała eskapada trwa miesiące. Każda nasza podróż do jakiegoś peppera to tak naprawdę podróż kilka dni minimum, to co my widzimy to taki skrót wydarzeń. I to wszystko prawie się doskonale klei, gdyby nie jest głupotki typu "dzięki że mi przyniosłeś te części, dzięki nim zrobię super broń" - kończy się rozmowa, dostajesz działko do kupienia i dialog że facio na podstawie technologii która mu przynieśliśmy wyprodukował działko i zaprasza do testowania. Takie rzeczy to raczej trwają miesiące więc tu jest niezły zgrzyt, ale to szczegół.

Opublikowano

Nie ma podstaw takiej rzeczy w ogóle wrzucać jak nie ma ona JAKIEGOKOLWIEK wpływu.

Opublikowano

Nie chciałbym smarowania ramion pod trójkątem w trakcie odpoczynku.

Opublikowano

Najlepsze jest jeszcze planowanie trasy. To jest chyba najbardziej niepotrzebny motyw jaki widziały gry - tutaj serio wyjebane jest czy Armageddon spotkamy na naszej drodze i wszytskie kataklizmy świata plus wynurzeni - każda drogę przechodzi się trzymając palca w dupie. I takich motywów które miałyby sens, ale są zaprojektowane na odpierdol (byle były) jest MASA i gra opiera się niestety właśnie na takich fundamentach z dupy, że coś tutaj jest dla samego jestestwa, a Japończyk wrzucił i tego nie oszlifował.

Opublikowano

Dlatego czekam z zakupem, bo pewnie dodadzą za pół roku jakiś hardcore mode i będzie cymes. cool

Opublikowano
Godzinę temu, Rtooj napisał(a):

Nie chciałbym smarowania ramion pod trójkątem w trakcie odpoczynku.

Mam wrażenie, ze dla niektórych tych 25 akcji, które są to za mało i przypierdolili się do kosmetycznych oparzeń słonecznych. Na szczęście w innych grach nie ma nawet animacji podnoszenia broni i jest ok xD.

1 godzinę temu, XM. napisał(a):

Nie ma podstaw takiej rzeczy w ogóle wrzucać jak nie ma ona JAKIEGOKOLWIEK wpływu.

Hmm no ma wpływ, kosmetyczny i graficzny podobnie jak frostbite już miał w 1.

Opublikowano
Godzinę temu, XM. napisał(a):

Najlepsze jest jeszcze planowanie trasy. To jest chyba najbardziej niepotrzebny motyw jaki widziały gry - tutaj serio wyjebane jest czy Armageddon spotkamy na naszej drodze i wszytskie kataklizmy świata plus wynurzeni - każda drogę przechodzi się trzymając palca w dupie. I takich motywów które miałyby sens, ale są zaprojektowane na odpierdol (byle były) jest MASA i gra opiera się niestety właśnie na takich fundamentach z dupy, że coś tutaj jest dla samego jestestwa, a Japończyk wrzucił i tego nie oszlifował.

Dla mnie poza fabuła, to ta gra przede wszystkim stoi spokojnym chodzeniem po dziewiczych dla nas terenach.

Ten moment gdy wchodzisz w całkowicie nowy obszar, i zaraz się zalogujesz do systemu

197eb824fe094-screenshotUrl.jpg

to kwintesencja tej gry, i albo się to kupuje albo nie.

Te walki, dostawy poboczne, budowanie dróg, to elementy żeby gra nie była zbyt dziwaczna. Ale i może sprawić wiele radochy. Budowanie tyrolek to dla mnie gra w grze. W pewien wspaniały sposób sami projektujemy połączenia, niepowtarzalne. Nie kojarzę drugiej takiej gry gdzie możemy tak ingerować w świat gry, trochę zahacza dosłownie o piaskownicę, dostajesz grabki, łopatkę, ale zamku nie musisz budować z wiaderka i muszelki.

Edytowane przez Rtooj

Opublikowano

Polski dubbing zaliczył niesamowity progres przez te lata. Nawet przekleństw już od jakiegoś czasu nie ugrzeczniają. Na samą myśl o Killzone Liberation z PSP dostaję skrętu kiszek. Nie wiem czy to samo studio robi polonizacje 2.0 od początku ale robią świetną robotę. Daję im 100 👍

Opublikowano

Słyszałem parę minut, Fragile brzmi jak 18-latka.

Opublikowano

Nie żartujcie nawet, że mając taką obsadę aktorów włączacie w ogóle polski dubling?

Opublikowano

Pokaż mi grę gdzie polski był lepszy niż oryginalny, wyłączając jakieś polskie produkcje może.

Opublikowano
5 godzin temu, Rtooj napisał(a):

Pokaż mi grę gdzie polski był lepszy niż oryginalny, wyłączając jakieś polskie produkcje może.

Baldur's Gate 1 i 2, Icewind Dale, Planescape: Torment.

Opublikowano

Jak ja nie lubię tej dyskusji. Dajcie ludziom grać tak jak chcą. Super, że Sony robi polski dubbing w każdej grze i z reguły jest to bardzo dobry dubbing. Sam gram w DS2 po angielsku, ale np. seria Uncharted dla mnie musi być z Boberkiem!

Opublikowano
8 minut temu, DarkStar napisał(a):

Jak ja nie lubię tej dyskusji. Dajcie ludziom grać tak jak chcą. Super, że Sony robi polski dubbing w każdej grze i z reguły jest to bardzo dobry dubbing. Sam gram w DS2 po angielsku, ale np. seria Uncharted dla mnie musi być z Boberkiem!

Grałem w Tlou1 2gie przejście w PL i też było super. Kudos dla Sony, że robią dubbing i to niezły, a korzysta z tego sporo osób.

Opublikowano
Godzinę temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Baldur's Gate 1 i 2, Icewind Dale, Planescape: Torment.

Gothica też sobie ciężko wyobrazić bez polskiego dubbingu. O Wiedźminie nie wspominam, choć tak jak ktoś wyżej napisał, to polska gra, więc powiedzmy, że nie wrzucam do tej klasyfikacji.

Opublikowano

Sam polskiego Cymbergaja skończyłem w wersji angielskiej, a COE33 - z cudownym dublażem francuskim i żadnego innego sobie tu nie wyobrażam, ale wiem, że to kwestia preferencji.

W przypadku gier nie ma dobrego i złego wyboru, ale jest coś takiego jak język domyślny danej produkcji i jeśli poziom jego zaznajomienia pozwala nam rozumieć dialogi bez problemu to mam wrażenie, że jest to po prostu najpełniejsze doświadczenie z danym tytułem.

Opublikowano
10 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Sam polskiego Cymbergaja skończyłem w wersji angielskiej, a COE33 - z cudownym dublażem francuskim i żadnego innego sobie tu nie wyobrażam, ale wiem, że to kwestia preferencji.

W przypadku gier nie ma dobrego i złego wyboru, ale jest coś takiego jak język domyślny danej produkcji i jeśli poziom jego zaznajomienia pozwala nam rozumieć dialogi bez problemu to mam wrażenie, że jest to po prostu najpełniejsze doświadczenie z danym tytułem.

Cymbergaj to akurat miał domyślny angielski, zresztą tak jest z wieloma tytułami z Polski.

Wracając do tematu, trumna na wypasie, czuje się, że zaraz premiera THPS3+4 xD.

Opublikowano

Polska Fragile była fatalna w jedynce (pani nie grała tylko czytała tekst jak robot), tu jest trochę lepiej, ale wciąż słabo.

Za to cała reszta polskiej obsady fantastyczna, jesteśmy w tym coraz lepsi choć pełnych lokalizacji coraz mniej...