Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Silent Hill f

Featured Replies

Opublikowano
39 minut temu, MEVEK napisał(a):

Ja moge pocisnac za brak dodatkowych kostiumow. Gram juz 4 raz a wciąż mam tylko 2. Przyszedłem na tym trudniejszym poziomie a mimo to nic nie dostałem. Tutaj czuje sie oszukany i smutny. Za taka wymagającą przeprawe powinni cos rzucic a nie tylko kolorowy dzban yuno

"A detective? Really? ...Well, nice talkin' to ya."

1i2AKXm.png

fMoNatx.pngQkosOlA.png

banderas

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Wyświetleń 65,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No wiadomo, że obiektywnie nie będzie, nie wiem czemu miałoby być, jest masa recenzji, można sobie poczytać, a ja nie recenzent, ja gracz i do gierek podchodzę emocjonalnie ;) Zresztą i tak za dużo Wa

• O kurwa, taki maraton, jak hardkorowy gracz

• Dupeczka z SH: "Ohajo gozaimatsu, jestem Konatsu i odgrywam główną rolę w SH. Czuję się zaszczycona mogąc brać udział w tym projekcie i mam nadzieję, że moja rola spodoba się fanom serii" Babochłop z

Opublikowano

Bardzo podoba mi sie praca kamery a jeszcze bardziej detale ukryte w elementach otoczenia. Widzicie te piękne gwoździe w deseczkach - cos pieknego. Jesli jest tutaj z nami jaki stolarz to to jest dla niegobanderas

G2vR2uVXMAAspV3?format=jpg&name=large

G2vR2vyWwAAPTTU?format=jpg&name=large

P.S

I mam juz pierwszego glitcha. Nie mam "Omamori Howka" - w miejscu gdzie powinien byc lezy suche truchlo na ofiare wallbash

Opublikowano
10 minut temu, MEVEK napisał(a):

"Omamori Howka" - w miejscu gdzie powinien byc lezy suche truchlo na ofiare

Tak się dzieje, jak już się podniosło wcześniej P

Zobacz czy go na pewno już nie masz.

Opublikowano

To co, każde z czterech zakończeń ma innego bossa, nawet te sekretne?

Opublikowano
4 minuty temu, SlimShady napisał(a):

To co, każde z czterech zakończeń ma innego bossa, nawet te sekretne?

UFO tylko nie ma bossa. W 3ech są różni, w 4tym jest mix tak jakby.

Opublikowano

To ciężary, bo zacząć od sejwa pod koniec, a ogrywać od początku, z konkretnymi restrykcjami to trochę coś innego, a nie lubię przeoczać zawartości w lokacjach, czy właśnie bossach. Same zakończenia jako przerywniki, to też trochę inna sprawa. Nier jak nic.

Opublikowano
37 minut temu, Szermac napisał(a):

Tak się dzieje, jak już się podniosło wcześniej P

No co ty P

Opublikowano

Co za przyjebane zakończenie, chuja tłumaczy, trzeba grać dalej. Do tego ostatnia godzina i zabitych że 150 wrogów, kosmos - kto na to pozwolił.

Opublikowano
W dniu 7.10.2025 o 19:04, Josh napisał(a):

Dla mnie gorsza była platyna w SH2, konkretnie przez niejasne wymogi dotyczące uzyskania zakończenia "Maria". Chyba z 3 razy podchodziłem do gry, żeby pojawił mi się ten ending, gdzie w SH f wszystko jest jasne i klarowne.

W sumie to spoko zagrali, że po skończeniu gry wchodzisz sobie w menu i patrzysz co jest wymagane do innych zakończeń. Faktycznie to w sh2 remake były zjebane i jak komuś nie wchodziło mimo teoretycznego robienia co należy można było się zdenerwować.

Opublikowano

Tutaj bardzo ladnie podeszli do sprawy. Zrobisz jedno zakończenie i kolejne sie pięknie odsłania (znaczy kroki do uzyskania go zostaja odsloniete). Nie ma nic losowo. Super sprawa drinks

Opublikowano

Jest jakiś easy way na najtrudniejszy poziom trudności? Jakaś dodatkowa, niezniszczalna broń albo cokolwiek co polecacie?

Opublikowano

Chyba atakować jedynie wtedy, kiedy możesz skontrować, po prostu czekasz i tuptasz w miejscu P To jest easy mode w zasadzie + katana, broń do kolejnych zakończeń potrzebna, ma duży damage. Wiadomo, że nie w każdej sytuacji się da z tą kontrą, ale still. No i na NG+ zbierasz nowe lepsze Omamori, które pomagają mocno.

Opublikowano

Jeżeli lecisz na ng+/++ to nie ma żadnej potrzeby szukać cheesów. 5 miejsc na omamori, wymaksowana Hinako i katana niemalże od początku gry rozwiązują za Ciebie większość problemów. Walczyć za dużo nie trzeba, olewaj co się da zbierając po drodze jakieś apteczki. Na cięższych przeciwników trzymaj nóż w ekwipunku, gra Ci o tym nie mówi w żadnym momencie, ale to najpotężniejsza broń w grze, ostatniego bossa klepałem własnie nim + omamori odpalające atak krytyczny przy perfekcyjnym uniku i nawet nie zauważyłem kiedy walka się skończyła. Jedyny minus, że cholernie szybko się zużywa, więc wszystkie zestawy naprawcze jakie znajdziesz zostawiaj sobie na naprawę scyzoryka.

Opublikowano

Fakt, szedłem na ostatniego bossa z łomem, ale za ch#ja nie szło na Hardzie, a z nożykiem wpadł trofek za ubicie bez zginięcia - plus ten ładowany atak pod R1 one-shotuje manekiny we wiosce, tylko szkoda że tak szybko się psuje.

Opublikowano

Sierp jest chyba jeszcze lepszy bo ma większe durability. Ale no ta, nóż i sierp top.

Opublikowano

Tak, też to zauważyłem, że nóż jest op. Ok, czyli polecacie po prostu przejść sobie grę, dopasować, zdobyć katanę i wtedy polecieć najwyższy?

To teraz może sobie najłatwiejszy wezmę żeby przelecieć bez walki i męczenia z nią związanym.

Opublikowano
11 godzin temu, Szermac napisał(a):

Chyba atakować jedynie wtedy, kiedy możesz skontrować, po prostu czekasz i tuptasz w miejscu P To jest easy mode w zasadzie + katana, broń do kolejnych zakończeń potrzebna, ma duży damage. Wiadomo, że nie w każdej sytuacji się da z tą kontrą, ale still. No i na NG+ zbierasz nowe lepsze Omamori, które pomagają mocno.

Te katanę jak zdobędę raz to już potem od początku gry będzie w kolejnych przejściach?

W ogóle szkoda, że w grze jest praktycznie jeden strój, takie pole do popisu tu było..

Opublikowano
1 minutę temu, XM. napisał(a):

Te katanę jak zdobędę raz to już potem od początku gry będzie w kolejnych przejściach?

Prawie od początku, będzie w kolejnych przejściach do podnoszenia w okolicy pola ryżowego.

Opublikowano

Katana jest niezniszczalna. Znaczy niszczy sie ale tez naprawia kiedy uzuwacie innej broni. Wiec jest dobra z wielu wzgledow. Poza tym sila bron bialej spada razem z jej uzyciem. Im mniejszy ksiezyc tym mniejszy damage. Na imnych poziomach trudnosci ladnie to czuc. Zwlaszcza na bossach.

Opublikowano

Grunt, żeby nie oczyszczać katany przed wizytą w domu Hinako, bo wtedy staje się bezużyteczna. Dlatego nie polecam robić drugiego endingu na trudności Lost in fog.

Opublikowano

Nie oczyszczac tzn?

Opublikowano

Robiąc zakończenie nr2 musisz najpierw zdobyć katanę, a później (pod koniec gry) iść z nią do do takiej małej wanienki wypełnionej czerwoną breją i odprawić rytuał zdejmujący klątwę z miecza. Jak już to zrobisz to katana przestanie sama się regenerować i zacznie zadawać mniejszy damage, więc w skrócie: od tego momentu będzie do dupy, co na Lost in fog może być problematyczne. Pozostałe endingi nie wymagają wyprawienia rytuału.

Edytowane przez Josh

Opublikowano

A te endingi można łączyć w jednym przejściu, np. zapisać gdzieś na końcu i tylko load zrobić? Czy przez całą grę są uwarunkowania i trzeba robić całe przejście?

Opublikowano

2 i 3 mozna zrobic razem na tym samym zapisie. 4 na ng++.

Opublikowano

No i Ufo też można zrobić przy okazji. Wpada zaraz po polach ryżowych, po obejrzeniu wystarczy wczytać wcześniejszego save'a i jechać już normalnie do końca. W sumie 3 przejścia gry, żeby odblokować wszystko aczkolwiek ja miałem za mało punktów wiary, żeby kupić wszystkie omamori więc i tak skończyło się na 5 ukończeniach shieeet

Btw, radzę na bieżąco wyrzucać z ekwipunku wszytskie czerwone tabsy żeby przypadkiem ich nie użyć w ogniu walki, ewentualnie wszystkie skróty klawiszowe obsadzić innymi itemkami, inaczej łatwo o fuck up.