Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Silent Hill f

Featured Replies

Opublikowano

Warto tutaj robić NG+. Szybko się teraz leci, no i na akcja story to śmiesznie się gra xd A zmian jest całkiem sporo.

Mam pytanie do osób z platinum, czy ten dzbanek

The Truth about the Tsuneki Family
Obtained the following documents:
“Housemaid’s Note”
“Family Physician’s Log”
“Strict Mother’s Letter”

wpadł Wam przy pierwszym przejściu?

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Wyświetleń 68,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No wiadomo, że obiektywnie nie będzie, nie wiem czemu miałoby być, jest masa recenzji, można sobie poczytać, a ja nie recenzent, ja gracz i do gierek podchodzę emocjonalnie ;) Zresztą i tak za dużo Wa

• O kurwa, taki maraton, jak hardkorowy gracz

• Dupeczka z SH: "Ohajo gozaimatsu, jestem Konatsu i odgrywam główną rolę w SH. Czuję się zaszczycona mogąc brać udział w tym projekcie i mam nadzieję, że moja rola spodoba się fanom serii" Babochłop z

Opublikowano

Mnie wpadł przy okazji pierwszego przejścia.

Opublikowano

Kurde;/ No nie siadła mi ta gra. Nawet nie chodzi o walkę. Klimat mi w ogóle nie podszedł. Na pewno to nie jest zła gra, ale chyba nie moje klimaty. Może ta japońszczyzna mi się już przejadła.

Trudno.

Opublikowano

Ja przechodzę trzeci raz i z każdym kolejnym jest lepiej choć nie zmieniam zdania - najlepiej grac na story z zagadkami na fog (i tu też nadal uważam, że często zagadki są nielogiczne i specjalnie przekombinowane).

Opublikowano

Walka mi niestety nie siadla. Strasznie mnie meczy. Nie chcialem walki tak nastawionej na zrecznosc. Taki typ walki powinien byc naprawde dopracowany z porzadnym budzetem, by zdal egzamin.

Jestem juz w drugiej polowie gry i zgadzam sie, ze zagadki (na normalu) jakies nielogiczne. Chyba wszystkie ukonczylem metoda prob i bledow, a nie o to chodzi. O ile rozumialem czego nalezy szukac w danej zagadce, to niezawsze to bylo logiczne. Np zagadka z tymi obracajacymi sie klockami - skad mialem wiedziec, o ktore drzewo chodzi.

Klimat, lokacje i fabula mi sie nawet podobaja. Niemniej, obok Silent Hill 2 remake ta gra nie stoi. Widac tez bardzo niski budzet w dosc czesto powtarzajacych sie assetach. Te swiatynie to jedno, ale nawet we wiosce pewne elementy lokacji ciagle sie powtarzaja.

Moze narzekam, ale to nadal dobry survival horror i wciaz warto go ograc.

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano
7 godzin temu, Rtooj napisał(a):

No i bossowie są o wiele lepsi niż w SH2R

Moim zdaniem żaden boss (a nawet SH f jako całokształt) nie ma podjazdu do SH2R. Jedynie fabuła dorównuje poziomem tym najlepszym odsłonom SH.

Opublikowano

Zagadki są mięciutkie, mają sens tylko w przybliżeniu. Zupełnie jakby to wszystko się działo we śnie albo w jakimś chorym umyśle. Doceniam inwencję, ale nie doceniam zagadek ani czasu, który przy nich spędzam.

Natomiast walka mi siedzi jak mało która. Kogo zabić, kogo omijać, żonglowanie sanity i staminą jest przednie. Pierwsze przejście robiłem na story, teraz na hard, różnica jest bardzo duża, ale to chyba poprawna kolejność, bo pierwszy raz jest bez stresu, a teraz jak już nieźle ogarniam dochodzi tylko uwaga i precyzja. Na razie jadę po wszystkim jak walcem i z radością oczekuję kolejnego przejścia na najwyższym.

Właśnie trochę z marszu mi wpadło zakończenie ufo, jakoś się spodziewałem, że to będzie trudniejsze.

Opublikowano
49 minut temu, Lukas_AT napisał(a):

Jestem juz w drugiej polowie gry i zgadzam sie, ze zagadki (na normalu) jakies nielogiczne. Chyba wszystkie ukonczylem metoda prob i bledow, a nie o to chodzi. O ile rozumialem czego nalezy szukac w danej zagadce, to niezawsze to bylo logiczne. Np zagadka z tymi obracajacymi sie klockami - skad mialem wiedziec, o ktore drzewo chodzi.

Chyba rzeczywiście kwestia podejścia, bo o ile pudełko w szkole jest po prostu źle zaprojektowane (nie wiadomo, co konkretnie trzeba zrobić oraz co dokładnie oznaczają dane symbole), to lwia część zagadek jest przemyślana oraz, co warto odnotować, ściśle powiązana z samą historią. Od początku wziąłem najwyższy poziom i przyznam, że trochę główkowałem, ale koniec końców nie uległem i nie zajrzałem do guide'ów. Posiłkując się dobrze prowadzonym dziennikiem Hinako, można naprawdę wiele samemu zdziałać, ale niekoniecznie ad hoc (czasem wyłączałem grę, żeby podumać nad rozwiązaniem podczas prac domowych). Metoda prób i błędów przy mnogości wariantów za daleko nas w eFce nie doprowadzi, a podpowiedź, gdzieś tam jednak jest - musimy tylko rozkminić, czego się od nas oczekuje. Dla mnie zagadki w tej części to duży plus - było klimatyczne wyzwanie dla szarych komórek.

Opublikowano

Z minusow o ktorych ja mialbym wspomniec to nie do konca pasowal mi otherworld. Faburalnie jednak wszystko sie zazebia i ma to sen. Ale nie jest to ten mroczny poziom do ktorego przywyklem ogrywajac SH1-3. Tego mi tutaj brakowalo, zwlaszcza po drugiej stronie. Walke w koncu i tak polubilem.