Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

W żabce 2 nowe smaki Lays Strongów- Piri-Piri (ich czasem już nie było?) oraz Spicy Prawn Cocktail (koktajl krewetkoey)

• Odpowiedzi 281
  • Wyświetleń 48,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• JA PIERDOLE JAK MNIE WKURWIAJĄ TAKIE CIOTY, NO KURWA. O JAKI JA JESTEM WIELCE HARDKOROWY SMAKOSZ NAJPIKANTNIEJSZE NA SWIECIE OO JAKA DOBRA OSTRA, PODKREŚLAM OSTRA MUSZTARDA. ALBO "OO KUPIE SOBIE CZIPS

• A jeszcze trochę nabytków od Wujka Sama. Wszystkie sosiki raczej w podstawowej skali ostrości, idealne jako dodatek do dań, dodają kopa bez robienia rewolucji. Zdecydowanie na pierwszym miejscu Tapati

• Miałem to i krotko jakoś roslo. No i jedna papryka była ostra, inna w ogóle. Ładnie to wyglada ale nie zaspokoiło mojego poziomu kapsaicyny. A w gole to kupiłem od wykopowicza 2 kilo jalapeno i robiłe

Opublikowano
  • Autor

pomar.jpg

Tak jak pisalem wczesniej, ciesze sie ze zauwazylem ze jest to wersja hell a nie 2x hell. Mialem troche przerwy od ostrego a tutaj bylo dobrze. Popieklo w jezyk wiec to nie zaden lajt, ale tez nie zabijalo. Smakowo jak wiekszosc nudli tego typu z samym sosem, nie da sie chyba nic szczegolnego wyroznic. Moze tylko to, ze nie je.balo chemia jak sos w buldakach co zaliczam na plus. Jako zamiennik dla tych drugich jak najbardziej moge polecic.

Opublikowano

Ostatnio stałem się fanem gochujang

X8BfvCt.jpeg

Zawsze jak robię kurczaka z ryżem albo makaronem to wlatuje ta pasta. Może nie jakiś mega ogień, ale jak się da ze dwie porządne łychy na marynatę to potrafi przypiec

Opublikowano

Gochugaru i gochujang to u mnie ostatnio topka, polecam również chili oil zarówno ten kupczy (mam ten poniżej) lub samodzielnie zrobiony, świetny do makaronu, ale dodaje go również do innych potraw, jak pierogi ruskie teehee, zupki kuksu czy pieczonych zmiemiakówbanderas

IMG_0771.png

Opublikowano
W dniu 19.05.2025 o 18:46, Arkady napisał(a):

Gochugaru i gochujang to u mnie ostatnio topka, polecam również chili oil zarówno ten kupczy (mam ten poniżej) lub samodzielnie zrobiony, świetny do makaronu, ale dodaje go również do innych potraw, jak pierogi ruskie teehee, zupki kuksu czy pieczonych zmiemiakówbanderas

IMG_0771.png

O taaak. Uzależniające gówno, też się zaopatruję na Alledrogo, bo mają okazjonalne promki na to. Czasem wystarczy sam makaron, trochę tego sosu, jajko, szczypiorek i danie gotowe.