Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

Bedzie nietypowo ale zachcialo mi sie pizzy hut. Nie jadlem tam dobrze ponad 10 lat bo w miedzyczasie zaczelo wysypywac "wloskimi" plackami i ten tluscioch w brytfannie juz nie imponowal. Ale ze kiedys byla to jedna z pierwszych zagranicznych sieciowek we wro (ktora miala wtedy w ofercie nawet szwedzki bar salatkowy co bylo pewnym novum) oraz dlatego, ze na zakonczenie roku szkolnego w sp chodzilismy tam z kumplem to mam jakis sentyment do tego miejsca. Troche sie jednak wystroj zmienil (lokal na rynku) albo pamiec juz nie ta bo wydawal sie kiedys wiekszy i bardziej kwadratowy. Teraz to taka kiszka (a moze zawsze tak bylo?).

 

Ale do rzeczy. Wzialem placka hot pepperoni. Wg menu ostry jest sos, salami i na to jeszcze żulapento. No bylo to ostre przyznam. Szczegolnie sos oraz salami. Dla osob ktore nie jadaja ostrego to bylby to totalny zonk i pizza w kuble. Nie spodziewalem sie az takiej mocy. Nie powinno to tez moim zdaniem byc oznaczone w menu jedna papryczka (widac tylko tak oznaczaja ostre) bo moze mylic, ze ostre ale nie tak mocno. Dalbym dobrze ze 3 papryczki. A oprocz ostrosci no to ten sam tlusty, chrupiacy placek jaki pamietalem z czasow gnoja, ktory chyba ma wiecej wspolnego z ta gdynianka niz ciastem do pizzy. Za srednia, mala i 1,2l pepsi 115zl :reggie:

  • Odpowiedzi 274
  • Wyświetleń 45,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

  • JA PIERDOLE JAK MNIE WKURWIAJĄ TAKIE CIOTY, NO KURWA. O JAKI JA JESTEM WIELCE HARDKOROWY SMAKOSZ NAJPIKANTNIEJSZE NA SWIECIE OO JAKA DOBRA OSTRA, PODKREŚLAM OSTRA MUSZTARDA. ALBO "OO KUPIE SOBIE CZIPS

  • A jeszcze trochę nabytków od Wujka Sama. Wszystkie sosiki raczej w podstawowej skali ostrości, idealne jako dodatek do dań, dodają kopa bez robienia rewolucji. Zdecydowanie na pierwszym miejscu Tapati

  • Miałem to i krotko jakoś roslo. No i jedna papryka była ostra, inna w ogóle. Ładnie to wyglada ale nie zaspokoiło mojego poziomu kapsaicyny. A w gole to kupiłem od wykopowicza 2 kilo jalapeno i robiłe

Opublikowano

Widzialem reklamę, że festiwal w pizza hut się zaczął lub będzie na dniach. Za pińć dych można jeść w opór i pić z dolewka :nosacz:Problem w tym, że nie znoszę tego smaku, a jakoś moja firma uparła się na nich przy każdej możliwej okazji i dostarczaja pizzę hut do biura na różne eventy. Gruba buła i biedne składniki, meh.

Opublikowano
  • Autor

Tak, byla druga kartka w menu. Od 03.01 do 21.02. Jakos tak. Zastanawialem sie czy wziac ale wydolnosciowo i tak pewnie skonczyloby sie na tylu samych kawalkach. Jedyny plus to te rozne smak ale czy ja wiem czy to sie tam od siebie tak mocno rozni? Kazdy chyba wie jak smakuje salami a jak kurczak czy szynka. Moze te bbq albo carbonara cos warte, ale no to pizza hut wiec pewnie warte malo (smakowo, bo generalnie 50zl xD).

Opublikowano
2 godziny temu, Mejm napisał:

Za srednia, mala i 1,2l pepsi 115zl :reggie:

Uuu Mejm był na randce z jakąś panią i jej bąbelkiem :) 

Opublikowano

Może był z kolegą :nosacz2:

A ja w weekend muszę spróbować tej inferno z Ndują co polecał Mazzeo, skoro topka wśród włoskich knajp.

Opublikowano
  • Autor
16 minut temu, balon napisał:

Uuu Mejm był na randce z jakąś panią i jej bąbelkiem :) 

Jaka knajpa taka randka.

Opublikowano
  • Autor
W dniu 17.12.2023 o 20:34, Shen napisał:
W dniu 17.12.2023 o 20:27, Mejm napisał:

Czytalem o tym, ze czasem te ostre w jakims miocie potrafia byc lzejsze, no ale to smakuje jak zwykla zielona papryka. Czy ja cos zle interpretuje czy mi sie po prostu slaba partia trafila?

Te papryczki to loteria w marketach.

Je.bac to halapenio z kaufa. Kupilem druga paczke, na 5 papryczek 1 mocna, reszta slodkie. Ku.rwa kupujecie ostra papryke a 80% zawartosci opakowania to zwykla zielona papryka tylko wiecej zl za kilogram. Olewam temat i zostane przy szpiczastych czerwonych, te zawsze sa gwarantowane.

Opublikowano
2 minuty temu, Mejm napisał:

Je.bac to halapenio z kaufa. Kupilem druga paczke, na 5 papryczek 1 mocna, reszta slodkie. Ku.rwa kupujecie ostra papryke a 80% zawartosci opakowania to zwykla zielona papryka tylko wiecej zl za kilogram. Olewam temat i zostane przy szpiczastych czerwonych, te zawsze sa gwarantowane.

ja kupowałem na wage w lidlu takie małe czerwone, nie wiem czy jeszcze są, bo od dłuższego czasu sypie suszoną i zmieloną karoline reaper. Jak bedziesz to sprawdz one były całkiem przyjemne

Opublikowano
  • Autor

Nie przepadam za buldakami ale skusilem sie na chrupki no bo moze cos innego, jeszcze x2 zeby przetestowac swoja tolerancje. No coz, smakuje tak jak zapamietalem nudle - nijak i bardzo chemicznie. Ostrosc jest i to nawet agresywna, mniej przyjemna niz tych co opisywalem na poprzedniej stronie. Chrupek jest obtoczony jakims syropem glukozowym co dodaje troche slodkosci. No nie polecam, chyba ze ktos po prostu lubi jak go parzy w jape albo lubi smaki tej firmy. Ja bralem w blumisiu, jakiejs nowej sieciowce przypominajacej krzyzowke zabki i kuchni swiata.

 

 

snaki-zzaldduk-2-x-spicy-extreme-buldak-

Opublikowano
19 minut temu, Mejm napisał:

Nie przepadam za buldakami ale skusilem sie na chrupki no bo moze cos innego, jeszcze x2 zeby przetestowac swoja tolerancje. No coz, smakuje tak jak zapamietalem nudle - nijak i bardzo chemicznie. Ostrosc jest i to nawet agresywna, mniej przyjemna niz tych co opisywalem na poprzedniej stronie. Chrupek jest obtoczony jakims syropem glukozowym co dodaje troche slodkosci. No nie polecam, chyba ze ktos po prostu lubi jak go parzy w jape albo lubi smaki tej firmy. Ja bralem w blumisiu, jakiejs nowej sieciowce przypominajacej krzyzowke zabki i kuchni swiata.

 

 

snaki-zzaldduk-2-x-spicy-extreme-buldak-

pisałem o nich na poprzedniej stronie, okropne są i mają tragiczny skład nawet jak na chipsy/chrupki

Opublikowano
  • Autor

Ty, faktycznie. Nie przyuwazylem.

Opublikowano

Ten sos co Bartolinsky polecał, to też w lodówce stoi i go chyba wyjebie, to po prostu zawartość saszety buldaka przelana do butelki, do niczego się to nie nadaje.

 

Przechwytywanie.JPG.834dfa03c4c8f70c47605129a9cd8682.JPG

Opublikowano

do skrzydelek sie nadaje, w koreanskich barach to bardzo popularny sos ktory serwuja tak jak franks hot sauce, u mnie na dzielni jeden z bardziej uznanych lokali serwuje wlasnie skrzydelka z takim buldakiem

Opublikowano
Godzinę temu, Shen napisał:

Ten sos co Bartolinsky polecał, to też w lodówce stoi i go chyba wyjebie, to po prostu zawartość saszety buldaka przelana do butelki, do niczego się to nie nadaje.

 

Przechwytywanie.JPG.834dfa03c4c8f70c47605129a9cd8682.JPG

 

A ja już czwartą butelkę kończę :banderas: Do wszystkiego co nie jest azjatyckim żarciem może popsuć smak, ale tak to uwielbiam. Jutro robię tikka masalę więc będzie dodawany :wub:

Opublikowano
  • Autor

Te chrupki buldaka poszly do kosza. Nie ma najmniejszego sensu tego jesc.

 

W kuchniach swiata jakis juz czas temu kupilem to. Dzisiaj patrze a producentem Samyang. No trudno. Ale nie bylo zle. W smaku praktycznie to samo co Gekikara od Nissin tyle ze drozsze. Powiedzilabym tez ze troszke mniej ostre, chyba ze to juz kwestia mojej adaptacji.

 

2930_1.jpg

  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Rozpoczalem przygode z habanero. Powinienem mysle dluzej zatrzymac sie nad zulapento ale raz, ze te papryczki z marketu to loteria pod wzgledem ostrosci, a dwa nie moge zdzierzyc tych drobnych pestek, ich pozbywanie sie jest uciazliwe.

 

No to kupilem habanero, odcialem jeden plasterek wzdluz i badam koncowke, najpierw jak najdalej od ogonka. Nie piecze. Odkrajam wyzej, no nie piecze. Patrze ze tak mi sie ukroilo, ze nie ma placenty wiec od(pipi)alem kawaleczek ktory byl przy samym ogonu. Az mnie oslepilo od lez xD Mocne go.wno a wzialem naprawde troszeczke, bedzie trzeba uwazac. Ale potem na jajku z majonezem juz nie bylo ostre wcale, wiadomo ze majo troche zneutralizowal ale te dlugie z lida spokojnie byly wyczuwalne, stawiam, ze tam lepiej sie ta ostrosc na papryce rozklada. I fajny jest zapach samej papryki, w sumie pierwszy raz cos mi tak pachnie, smak tez inny niz to co dotychczas.

 

A dodatkowo w sparze kupilem takie chrupki. Ale to do weekendu trzeba zeby sobote w spokoju na kiblu przezyc.

Tohato-Habanero-56g.webp

Opublikowano

Czytałem ostatnio, że Biedronkowe habanero nie są w ogóle ostre, za to aromatyczne i smacze. Poleca się podsmażyć w całości na patelni i niby fajna przekąska, np do piwa. Oczywiście, odkąd to przeczytałem, ani razu w Biedrze jej nie widziałem.

Opublikowano
W dniu 7.02.2024 o 10:50, krupek napisał:

Czytałem ostatnio, że Biedronkowe habanero nie są w ogóle ostre, za to aromatyczne i smacze. Poleca się podsmażyć w całości na patelni i niby fajna przekąska, np do piwa. Oczywiście, odkąd to przeczytałem, ani razu w Biedrze jej nie widziałem.

Pomyliłem jednak :niki: to były padron, ale dziś dostałem i przetestuję w końcu.

Opublikowano
  • Autor

No tez mi cos nie pasowalo w podsmazaniu habanero i jedzeniu tego w calosci.

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Buldak x2 mnie pokonal :sapek:

Opublikowano

Ja teraz tylko x3 jem, ale w sumie nie czuje wiekszy roznicy miedzy x2  a x3, to juz jest po prostu poziom, ze wypala morde i tyle.

Opublikowano

Wyrwane w Dealz. Bardziej danie niż ramen, gęsty sos. W smaku trochę jak Takis Fuego. Jednocześnie kwaśne i ostre, momentami nie wiadomo od czego bardziej mordę wykręca :cool2:

 

Ramen Hot Kurczak BULDAK Habanero Lime 135 SamYang 14687589974 - Allegro.pl

Opublikowano

Dla mnie kompletna pomyłka. Jakbym miał jeść w ciemno to bym powiedział, że to żółty buldak.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.