Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Vampire Survivors

Featured Replies

Opublikowano

O rozi odkrył gierke bo mu youtuber powiedział, a do tej pory byly zarciki

• Odpowiedzi 377
  • Wyświetleń 58,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• I jakoś tak to leci pomału w tym wampirowie Szybki, fajny run z przyspieszonym upływem czasu.

• Nie ma czegoś takiego jak "pierwszy boss". Dzisiaj na disco tłumaczyłem to @Szymek: gra jest skonstruowana tak, że po 30/15 minutach wszystko znika, pojawia się Red Death i to jest koniec gry. Jest pe

Opublikowano

Hau, hau, hau, do budy!

Kurde, wytrwać 15 minut nie mogę póki co, ale ulepszam się i jadę z koksem :banderas:

Opublikowano

Widać, że @20inchDTznowu leków nie wziął.

To jest właśnie ten paradoks dobrych gier. Ukrytych gdzieś w setkach innych. Nie ma graficzki? Nie ma muzyczki? Nie ma marketingu za miliony? O jej. "Śmieciara przyjechała do Passa/Golda"

Opublikowano

Gierka wciąga i powoduje podobne odczucia jak dawno temu icy tower czy jeszcze dawniej delux ski jump :) Urywanie łbów setką mobów to chyba recepta na sukces

Opublikowano
4 minuty temu, Hubert249 napisał:

Nie ma graficzki? Nie ma muzyczki? Nie ma marketingu za miliony? O jej. "Śmieciara przyjechała do Passa/Golda"

Mocne uproszczenie, bo nie zawsze tak jest, nie przesadzajmy.

Opublikowano

VS to było dobrze znane ze Steam zanim wpadło do GP. Forumek coś tam na zmiane hajpował i śmieszkował z gierki ale nie była anonimowa przed pojawieniem sie na Xboxach. Ja przyznam że olałem kupno na steam bo za wiele razy takie hypowane gierki oazaywały się zawodem. Sprawdzilem bo było w GP i wciągnęło.

Opublikowano
42 minuty temu, Bzduras napisał:

Leć na następne, tym bardziej, że na początku rozgrywki znajdujesz w nich itemy, które odblokowują kolejne rzeczy (mapa i tak dalej) na stałe.

Ooo, faktycznie, w Bibliotece znalazłem księgę, dzięki której mam wgląd w synergie przedmiotów :banderas:

Opublikowano

I tak musisz trochę pokombinować, żeby najpierw znaleźć odpowiednią kombinację broń-item, ale potem już lekko sobie podejrzysz, co z czym i czego szukać.

I tak co chwilę przez następne kilka godzin, jak nie więcej :banderas:

Opublikowano

Czosnek bardzo fajny jest z tego co widzę, no i Gołąb.

Teraz w bibliotece łatwiej jest nabijać levele, ale jest ciaśniej i można dostać gangbang przy ścianie.

Edit: dobra, Clock Lancet też jest mega, zatrzymuje potworki w czasie i można w nie wbiegać, nie dostając obrażeń.

Opublikowano
3 godziny temu, Bzduras napisał:

A wcisnąłeś klawisz Escape na komputerze lub B na padzie od Xboxa? Nie ma za co :lapka:

Na PC grajac w okienku nie dziala.

Opublikowano

Bicz odnawiający HP, o kurwa :banderas:

A na jakiej zasadzie te unions działają? Bo podnosiłem serce i bicz, nic się nie działo, dopiero później jakoś wypadło to.

Opublikowano
3 minuty temu, Rozi napisał:

A na jakiej zasadzie te unions działają? Bo podnosiłem serce i bicz, nic się nie działo, dopiero później jakoś wypadło to.

Róznie ale najczesciej to jest tak ze podstawowa broń na maxa + jakis level tego z czym sie łączy. Następnie musisz ubic mobka co zostawie skrzynie i tam bedzie ewolucja. Na levelu 1 te skrzynie nie zostawią ewolucji jak masz mniej niz 10 min. Na drugm chyba tez. Na 3 juz lajtowo w dowolnym momencie. Polecam wygooglac jak ewoluuuje sie rozne rzeczy.

Opublikowano

Aaa, faktycznie, ze skrzyni mi to wypadło.

Ale póki co chcę samemu odkrywać wszystko :lapka:

Opublikowano

Gierka skrada sporo czasu, zaskoczenie roku ile w tym jest grywalności.

Komuś się udało załatwić śmierć? 

Opublikowano
31 minut temu, easye napisał:

Na PC grajac w okienku nie dziala.

Jak to nie? 3/4 mojego czasu w tej grze gram w oknie i działa. 

29 minut temu, Rozi napisał:

Ewolucje broni są predefiniowane - masz broń X i item Y, podnieś level broni na maks i wypadnie prędzej czy później ze skrzyneczki.

5 minut temu, Daddy napisał:

Komuś się udało załatwić śmierć? 

By to raz, kilka postów temu rozpisałem, jak to zrobić :lapka:

Opublikowano

Najlepszy run do tej pory, Biblioteka, niestety chmara wiedźm na miotłach nie dała mi dotrwać dalej:

IMG_20221202_160552.jpg

Opublikowano

Dla mnie najlepsze z tego co wymaksowalem to noże oraz "biblia" :)

A no i wagoniki mi się właśnie trafiły z jakiś kart, też robią kozackie obrażenia. Akurat grałem bibliotekę to fajny siber robiły w połączeniu z nożami :)

Edytowane przez Szymek

Opublikowano
39 minut temu, Szymek napisał:

Dla mnie najlepsze z tego co wymaksowalem to noże oraz "biblia" :)

A no i wagoniki mi się właśnie trafiły z jakiś kart, też robią kozackie obrażenia. Akurat grałem bibliotekę to fajny siber robiły w połączeniu z nożami :)

Dla mnie też obecnie najlepsze combo. Do tego czosnek i czuję się bezpiecznie zarówno blisko jak i na dystans. Właśnie poległem tym setupem na 29:45 w bibliotece:notbad:

Opublikowano

No szedłem już wymaksowany jak kosiarka i 15 sekund zabrakło do zakończenia planszy.

Co tam się wydarzyło to nie do wiary,prawie ataku epilepsji dostałem:D GOTY kandydat jak nic.

Opublikowano

O, nie wiedziałem, że jest polski język xd Ale widzę, że też brakło do tych 30 minut.

@Bzduras podsumowując - 30 minut to jest maksymalny czas standardowego runa?

Swoją drogą ten temat mi przypomina temat Dead Cells zaraz po premierze, też jaranko indyczkiem, chwalenie się runami, porady :banderas:

Opublikowano

Bonusowe levele mają 15 minut a dochodzą jeszcze tryby Hurry (czas upływa 2 x szybciej) i Hyper (movement speed wszystkiego +90%) - coś dla tych, którym nie na rękę zbyt wolna progresja:D Tyle na razie odkryłem.

Opublikowano

30 minut to czas standardowego runa a potem zaczyna się endgame. Tylko do tego trzeba sporo pogrindowac i mieć odpowiedni build

Opublikowano
39 minut temu, Rozi napisał:

@Bzduras podsumowując - 30 minut to jest maksymalny czas standardowego runa?

Bez modyfikatorów, które odblokowujesz? Tak.