Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano
42 minuty temu, easye napisał(a):

a gdynyście mieli polecić coś komuś, kto nagle zapragnął mieć handheld PC to co byście wybrali? Steam, Rog, czy czekać na nowe zabawki jak ROG Allay Xbox już?

Najlepszym (chociaż już niedostępnym póki co) wyborem był chyba Legion Go S Steam OS. Na Z1EXTREME, fabrycznie SteamOs, cena 2500.

Ewentualnie poczekać też na to co wysmaży MS z tym "Windowsem do grania". Ale cena też wtedy będzie wysoka

• Odpowiedzi 964
  • Wyświetleń 84 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Krzysztof93
    Krzysztof93

Odpalanie takich gier na tych małych komputerkach na siłę byle tylko nie roztopiły się w dłoniach to jest zwyrolstwo i powinno być karane. Nie chcę patrzeć na takie rzeczy, obrzydza mnie to i obrzydza

• 600-700 euro za granie na 7 calach? Beka Ja wybieram rozwiązania jak logitech g cloud gdzie człowiek płaci 200-300 euro i ma tez dobrą jakość przez clouda czy remote play. SD dobry sprzęt ale nawet on

• to którego warto kupić jeśli chcę grać do snesa plus psxowe gry grywalne bez gałki?

Opublikowano

Pewnie steam deck oled jako najbardziej przystępny z najlepszym softem i ekranem ale to sprzęt głównie do indyków i mało wymagających gier. Jak chcesz mieć najlepszą wydajność to pewnie ten czarny ally w wersji xbox co ma wyjść. Ja czekam na białego.

Opublikowano
53 minutes ago, easye said:

a gdynyście mieli polecić coś komuś, kto nagle zapragnął mieć handheld PC to co byście wybrali? Steam, Rog, czy czekać na nowe zabawki jak ROG Allay Xbox już?

To zależy co chcesz robić. Jak chcesz konsolowe doświadczenie to brałbym tego Legiona Go S ze SteamOS. No chyba, że zależy Ci na graniu też wygodnie w RTSy, Heroesy i inne tego typu gierki w które gra się na myszce, to wtedy tylko Steam Deck. No a jak priorytetem jest Gamepass to nie masz wyboru i tu chyba tylko ten mocniejszy ROG. Nowy windowsowy Legion jest wolniejszy niż ten oparty na Steam OS, więc trochę bez sensu. Jak zależy Ci na mocy to pewnie nowy Legion będzie potworem. Na tego xboxowego ROGa jakoś bym specjalnie nie czekał, bo nie bardzo jest na co. Biorąc pod uwagę, że masz

potężnego peceta to chyba tylko ROG Ally X będzie właściwym wyborem. Deck i Legion S będą Cię drażnić mocą

Opublikowano

mam nadzieje tylko, że ten ROG Ally X będzie miał pełne wsparcie steama.

Opublikowano

Jeszcze można wziąć pod uwagę opcję streaming (w domu) tych ciężkich gier. Jak z PC/PS5 to Steam Deck OLED, bo ma najlepszy ekran z HDR, a jak Xbox to też SD OLED lub cokolwiek na Windowsie, bo wtedy natywnie obsługuje apkę Xbox.

Opublikowano
2 godziny temu, easye napisał(a):

mam nadzieje tylko, że ten ROG Ally X będzie miał pełne wsparcie steama.

To będzie na Windowsie, dlaczego miałby nie mieć?

Opublikowano

Chyba schodziło o steam os. Jeśli nie oficjalnie, to bazzite załatwi sprawę.

Opublikowano
4 godziny temu, easye napisał(a):

Na ten moment zdecydowanie Rog Ally w tej mocniejszej wersji Z1 extreme + bazzite zamiast Windowsa. Wszystko powyżej to już niestety bajońskie koszta.

Opublikowano
17 minut temu, Meanthord napisał(a):

Na ten moment zdecydowanie Rog Ally w tej mocniejszej wersji Z1 extreme + bazzite zamiast Windowsa. Wszystko powyżej to już niestety bajońskie koszta.

Tylko nowego się już nie kupi, używki średnio polecam ze względu na strasznie szybko degradującą się baterię, większość ma już zjechane do 30Wh, nawet te, które były ładowane do max 80%. No i 7" to dla mnie już na chwilę obecną za mało.

Z nowych to najlepiej legion go s z z1extreme i fabrycznym steam os, na promkach ~2300 zł.

Edytowane przez Atherius

Opublikowano

Ten Bazzite to taki półśrodek. Oglądałem kilka filmów na jego temat i nie działa to tak jak natywny system. Jak chcesz Steam OS i jakość w nowych grach AAA ma drugorzędne znaczenie to tylko Steam Deck oled

Opublikowano
5 hours ago, easye said:

Ja bym na pewno poczekał z podjęciem decyzji przynajmniej na oficjalne ceny tego nowego Xboksowego.

Opublikowano
6 godzin temu, easye napisał(a):

Najmocniejszy sprzęt jaki jest na rynku (albo będzie). System to jest kwestia wtórna.

Opublikowano
27 minutes ago, SnoD said:

Najmocniejszy sprzęt jaki jest na rynku (albo będzie). System to jest kwestia wtórna.

No widzisz, a ja mam dokładnie odwrotnie. Liczy się dla mnie system, wygoda i odpowiednie rozwiązania. Moc, jeżeli jest wystarczająca, to kwestia wtórna.

Opublikowano

Deck to taki sam komputer jak rogale/legiony, wygoda to jest na switchu, odpalasz i grasz bez grzebania.
Na legionie mam już tylko win11, bo jednak xgp. Na rogalu siedziałem na bazzite, działał stabilnie, zero problemów, no ale jednak nie przeskoczy się dostępu do xgp, a mam jeszcze cebulę na prawie 3 lata.

Opublikowano
11 godzin temu, SnoD napisał(a):

To ma być mocniejsze od GPD z HX od amd?