Opublikowano niedziela o 13:022 dni Quick resume jest tylko na series x/s, mylicie to z trybem uśpienia.
Opublikowano niedziela o 13:241 dzień A jak wygląda zużycie baterii w trybie uśpienia, ile % na ile h?
Opublikowano niedziela o 14:051 dzień Aż takich testów nie robilem, bo póki co najczęściej zostawiałem na 10w maks i 17, ale bateria nie była jakoś wydrałowana, chodzi mi też o to, że w internecie pisali że sleep nie działa, bo gry się wykrzaczają…
Opublikowano wczoraj o 09:21 1 dzień Mimo se leży do odbioru w mediamarkt, odpuszczam. Kasa nie gra roli i chciałem mieć high end portable do grania, ale moc tej konsoli sądząc po filmikach jest za mała. Claire obscure np mnie interesował, ale 30fps w medium 900p to zbyt wiele kompromisów dla mnie. Byłbym w stanie zapłacić i 6k gdyby handheld miał podchody do mid, mid-high laptopów.Ale tak jak przy switchu 2 nie kupuje już żadnych multiplatform, bo zawsze jest niesmak że to zwykle najgorsza platforma, tak samo tutaj co chwilę bym się łapał na tym że bym chciał grać bez kompromisów a musiał bawić się ustawieniami żeby mieć jakieś akceptowalny framerate. Kam g14 zephyrusa z 4080 którego chyba sprzedam i kupię HP omen max z 5090 który jest za 2 tysie euro i tak będę swoje 3-4 wyjazdy w roku mobilnie grywał.A szkoda, bo myślałem że ten nowy chip na prawdę będzie miał większego kopa.
Opublikowano wczoraj o 09:36 1 dzień Otóż to. Te nowe sprzęty nie oferują jakoś niesamowitego skoku jakości. Mam dokładnie te same zdanie: jak mam zapłacić tyle kasy za nowy sprzęt to nie chcę kompromisów w grach będących już na rynku.
Opublikowano wczoraj o 09:41 1 dzień Ja zaś tym pocket PC jestem zachwycony, ale może dlatego że kupowałem te multiplatformy na Switcha, w tym masę indyków, gdzie zawsze niesmak jakiś pozostawał :/. Pomijam już fakt, że kupiłem parę indyków które miałem na liście życzeń na switchu i które tam kosztują od 50, 80 zł w górę i to na promocjach, gdzie na PC ta sama gra kosztuje 6-8 zł. Odpalam te gry w najniższym poborze energii jaki można ustawić i te same szpile, które często na switchu mają 1 wersje ze Switcha1, chodzą w 26 kl/s i są rozmazancem tutaj jadą na maksymalnych możliwych ustawieniach w 120-300 fpsach!Jestem też mega zaskoczony że na takim sprzęcie właśnie można włączyć gry AAA, odpalić dowolną nową Yakuze w 60 fpsach, Resydenta i wiele innych, których nigdy nie miałem czasu pograć na stacjonarce.Miałem potestować i byłem więcej niż pewny że oddam, zwłaszcza po całej fali krytyki w internetach, a teraz jadąc na wyjazd służbowy na 3 dni żałuję że nadal nie doszedł futerał z Ali i musiałem zabrać Switcha zamiast tego potwora. ;)
Opublikowano wczoraj o 09:49 1 dzień W sumie jakby mnie nie interesowały zeldy, donkeye i Mariany, to pewnie do insykow i retro by to rzeczywiście miało sens 👍 Edytowane wczoraj o 09:49 1 dzień przez Bishonen88
Opublikowano wczoraj o 09:50 1 dzień 27 minut temu, Bishonen88 napisał(a):Mimo se leży do odbioru w mediamarkt, odpuszczam. Kasa nie gra roli i chciałem mieć high end portable do grania, ale moc tej konsoli sądząc po filmikach jest za mała. Claire obscure np mnie interesował, ale 30fps w medium 900p to zbyt wiele kompromisów dla mnie. Byłbym w stanie zapłacić i 6k gdyby handheld miał podchody do mid, mid-high laptopów.Ale tak jak przy switchu 2 nie kupuje już żadnych multiplatform, bo zawsze jest niesmak że to zwykle najgorsza platforma, tak samo tutaj co chwilę bym się łapał na tym że bym chciał grać bez kompromisów a musiał bawić się ustawieniami żeby mieć jakieś akceptowalny framerate.Kam g14 zephyrusa z 4080 którego chyba sprzedam i kupię HP omen max z 5090 który jest za 2 tysie euro i tak będę swoje 3-4 wyjazdy w roku mobilnie grywał.A szkoda, bo myślałem że ten nowy chip na prawdę będzie miał większego kopa.To może gpd win 5? Gpu bez porównania mocniejszy niż w rog/legion, bo odpowiednik rtx4060.Mediaexpert.plTen przenośny sprzęt dorównuje RTX 4060. GPD Win 5 to pot...Ten sprzęt wygląda jak konsolka, ale bije na głowę niejeden laptop do gier. GPD Win 5 z potężnym chipem Strix Halo to nowy poziom handheldów. Co potrafi i czy warto na niego czekaćGPD | PC Gaming Handhelds & Mini Laptops - GPD Pocket 4, GPD Duo and more PC Gaming Handhelds from GPDGPD WIN 5 - Najlepszy przenośny komputer do gier | GPDUwolnij prawdziwą przenośną moc z GPD WIN 5! Wyposażony w procesor AMD Ryzen™ Al Max+ 395, kartę graficzną Radeon 8060S i oszałamiający 7-calowy wyświetlacz 120 Hz. Zobacz specyfikację już teraz! ➡️
Opublikowano wczoraj o 09:52 1 dzień 26 minut temu, Bishonen88 napisał(a):Byłbym w stanie zapłacić i 6k gdyby handheld miał podchody do mid, mid-high laptopów.Są Chińskie przenośniaki z 8060 z windowsem ale w 6k się nie zmieścisz. Jak piszesz o laptopie na wyjazdy to bierz. Położysz na biurku i podłączysz pada albo podepniesz pod tv w hotelu. Tylko to zupełnie inna specyfika niż pocketpc. Jak ktoś lubi pograć w samolocie, fotelu, hamaku czy kibelku to laptop odpada.
Opublikowano wczoraj o 12:34 1 dzień 23 godziny temu, Atherius napisał(a):A jak wygląda zużycie baterii w trybie uśpienia, ile % na ile h?Mi przez noc czyli jakieś 8-9 godzin na uśpieniu ubyło 2% baterii
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. 6 godzin temu, Bishonen88 napisał(a):Mimo se leży do odbioru w mediamarkt, odpuszczam. Kasa nie gra roli i chciałem mieć high end portable do grania, ale moc tej konsoli sądząc po filmikach jest za mała. Claire obscure np mnie interesował, ale 30fps w medium 900p to zbyt wiele kompromisów dla mnie. Byłbym w stanie zapłacić i 6k gdyby handheld miał podchody do mid, mid-high laptopów.Ale tak jak przy switchu 2 nie kupuje już żadnych multiplatform, bo zawsze jest niesmak że to zwykle najgorsza platforma, tak samo tutaj co chwilę bym się łapał na tym że bym chciał grać bez kompromisów a musiał bawić się ustawieniami żeby mieć jakieś akceptowalny framerate.Kam g14 zephyrusa z 4080 którego chyba sprzedam i kupię HP omen max z 5090 który jest za 2 tysie euro i tak będę swoje 3-4 wyjazdy w roku mobilnie grywał.A szkoda, bo myślałem że ten nowy chip na prawdę będzie miał większego kopa.Nie wiem czy doczekamy czasu kiedy sprzęt tych rozmiarów pociągnie na równi produkcję które latają na dużym sprzęcie.To raczej nigdy nie zastąpi PC/konsoli. To ma być dodatek, a nie zastąpić normalnego sprzętu. Niby można podłączyć pod monitor, ale to nie to. I od początku wiadomo że Z2 Extreme za dużo nie zdziała. Dlatego chyba nawet samo Valve wspomniało że nie wydają nowego SD, bo za dużego boosta nie będzie.
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. 3 godziny temu, iluck85 napisał(a):Nie wiem czy doczekamy czasu kiedy sprzęt tych rozmiarów pociągnie na równi produkcję które latają na dużym sprzęcie.To raczej nigdy nie zastąpi PC/konsoli. To ma być dodatek, a nie zastąpić normalnego sprzętu. Niby można podłączyć pod monitor, ale to nie to.I od początku wiadomo że Z2 Extreme za dużo nie zdziała. Dlatego chyba nawet samo Valve wspomniało że nie wydają nowego SD, bo za dużego boosta nie będzie.Zawsze można puścić streama z takiego geforce now, tam chyba używają rtx 5080 jak ktoś ma płatną opcję. Czarny ally x wydaje się spoko pod względem wydajności ale wiem o czym mówisz. Imo jeśli to nie jest główny sprzęt do grania taka wydajność w zupełności wystarczy byle te gierki odpalały chociaż na niskich ustawieniach. Po takim sprzęcie nie oczekuje żadnych wodotrysków graficznych byle po zejściu na low było te minimum 30 klatek bo wiemy jak teraz wygląda optymalizacja, czasami nie ma znaczenia jakie ustawienia dasz i tak gra działa chujowo.