Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano
2 hours ago, easye said:

MS ma lekkie rozdwojenie jaźni z tym Asusem - z 1 strony chcą zbliżyć Handheld PC - przynajmniej tak go reklamując, a z 2 pchają jakieś swoje officy365, łącze z telefonem, Teamsy, które nie wiem na co w ogóle są tu zainstalowane...

Też mnie to dziwi. Taki to problem uszczuplić system i wywalić wszystko co nie jest związane z graniem? Mogli się spodziewać, że raczej nie spotka się to z sympatią graczy.

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Wyświetleń 109,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Nawet jakby ta nakładka działała, to byś i tak nie kupił tego Asusa :) Dziadowałeś przy dopłacie do OLEDA, a gdzie tu tysiak dolarów + nie masz tutaj tych dotykowych paneli które chwalisz. No nie m

• Dobra, po tygodniu użytkowania chyba czas na małe podsumowanie. Jeśli chodzi o sam hardware to mało co tu można zarzucić. Rzeczywiście dzięki tym uchwytom prosto z pada od xboxa gra się na tym bardzo

• A ja myślałem że w gierkach chodzi o troszczenie się o swoją ulubioną korporacje i analizowanie wszystkich jej decyzji o każdej porze dnia i nocy

Opublikowano

No ja też liczyłem na jakąś nową wersję Windowsa do grania, a to jest zwykła 11 z nakładką, która uruchamia się przy starcie systemu i rzeczami, które nadal nie wiem po co są zainstalowane.

No po co na tym urządzeniu Łącze z telefonem, który da się odinstalować wyłącznie z PowerShell'a?

Patrząc na pasek, odszyfrowywanie dysku na tym urządzeniu (fakt - cały dysk prawie zajęty) zajmie całą noc xD

Chce jeszcze wyłączyć wymuszenie logowania Windows Hello, tak by bez hasła system sam się włączał.

Próbował ktoś?

A nie wtedy pewnie tylko konto lokalne...

A jednak można:

How to Sign-in to Windows 11 without Hello PIN or Password

Opublikowano
19 minutes ago, easye said:

No ja też liczyłem na jakąś nową wersję Windowsa do grania, a to jest zwykła 11 z nakładką, która uruchamia się przy starcie systemu i rzeczami, które nadal nie wiem po co są zainstalowane.

No po co na tym urządzeniu Łącze z telefonem, który da się odinstalować wyłącznie z PowerShell'a?

Patrząc na pasek, odszyfrowywanie dysku na tym urządzeniu (fakt - cały dysk prawie zajęty) zajmie całą noc xD

Chce jeszcze wyłączyć wymuszenie logowania Windows Hello, tak by bez hasła system sam się włączał.

Próbował ktoś?

A nie wtedy pewnie tylko konto lokalne...

A jednak można:

How to Sign-in to Windows 11 without Hello PIN or Password

A mówili, że Steam Deck wymaga klawiaturstwa.

Opublikowano

Jak ktoś nie chce grzebać to w ustawieniach Windowsa:

image.png

1 logowanie zawsze będzie PIN, później już do póki nie wyłączymy urządzenia nie będzie wymagać logowania.

1 minutę temu, iluck85 napisał(a):

@easye Jeszcze masz czas na zwrot :D

Wiem, ale pokochałem te urządzenie ^^

Mam tylko nadzieję, że podczas odszyfrowywania dysku cały system się nie wyjebie.

Opublikowano

Szyfrowanie wyłączone, przez noc zeszło 1% baterii (no może nie przez całą bo położyłem się 1:30) konsola wybudzona ze sleep, sprawdzamy dalej.

Opublikowano
12 godzin temu, RafaU napisał(a):

Lol przecież może oddać, gdzie sens ?

Kupa cwaniaków kupuję sprzęt na firmę, odlicza vat i podatek a sprzedają na olx trochę taniej niż brutto przez co wręcz nie tylko odzyskują kasę a zarabiają xd

Windows wymusza podczas setupu podanie konta ms Co można ominąć przy pomocy terminala (Co jednak próbuje ms wyłączyć). W wersji home jest to obligatoryjne Nie ważne czy masz internet, w pro da się założyć konto lokalne bez netu bez grzebania w terminalu. W każdym razie po założeniu konta lokalnego bez hasła nie będzie one wymagane. Ja tak na tych maszynkach robiłem bo nie używam ms do niczego prywatnie

Opublikowano

No tylko kiedyś było tak, że kupując coś na firmę masz 1 rok gwarancji, a nie dwa. Cwaniaki też często nie chcą udostępniać faktury twierdząc, że gwarancja jest na podstawie numeru seryjnego co też jest nieprawdą, bo serwis może odmówić naprawy bez dowodu zakupu, no i nie chce nawet pisać jak są przy gwarancjach traktowane firmy, bo wtedy 2 strony nie obowiązują żadne terminy. Nie polecam takich oszczędności.

Opublikowano

Czyli wychodzi na to, że w takich maszynkach lepiej działa zwykły win 11 niż ten przygotowany w specjalnej wersji ,,This is an Xbox xboss''? Te maszynki wygenerowały jakies 130% problemów w tydzień jakie ja miałem ze swoim białym ROGiem przez 15 miesięcy notbad. Ja jestem przerażony i sam byłem ciekawy czy może kiedyś te opcje trafią na pozostałe handheldy oraz na PC ale teraz to ja już tego:
aahqyy.jpg

Opublikowano

Nic tylko czekać na nową stacjonarną xboxową hybrydę. To będzie beczka śmiechu

Opublikowano
39 minut temu, easye napisał(a):

No tylko kiedyś było tak, że kupując coś na firmę masz 1 rok gwarancji, a nie dwa. Cwaniaki też często nie chcą udostępniać faktury twierdząc, że gwarancja jest na podstawie numeru seryjnego co też jest nieprawdą, bo serwis może odmówić naprawy bez dowodu zakupu, no i nie chce nawet pisać jak są przy gwarancjach traktowane firmy, bo wtedy 2 strony nie obowiązują żadne terminy. Nie polecam takich oszczędności.

Nie ma rękojmi ale gwarancja działa od dawna tak samo imo a firmy prócz apple już praktycznie dają te 2 lata wszędzie, leczenie z Lenovo. Nie ma znaczenia czy paragon czy faktura

Opublikowano
5 minut temu, Homelander napisał(a):

Nic tylko czekać na nową stacjonarną xboxową hybrydę. To będzie beczka śmiechu

Są na tym forum osoby, które wierzą w tę hybrydę kekw
od kiedy mam tego swojego ROGallika sukcesywnie powiększam sobie bibliotekę gier na PC, prawie od zera nie licząc kolekcji darmówek z Epica. Kupuje co jakiś czas jakieś tam swoje ulubione gierki na Steam, odbieram co lepsze hity z Amazona i już coraz mniej potrzebuje GP. Gamepass będzie coraz droższy i coraz mniej opłacalny, kiedyś może przerzucę się na SteamOS/Bazzite żeby uciec przed Microsoftem. Nie dla lepszej wydajności, nie dla bardziej konsolowego feelingu ale żeby schronić się przed tymi partaczami od Xboxa, od zdzierstwa i problemów technicznych. Nie mam wielu powodów by narzekać na swojego handhelda (głośne przyciski mad) ale kto wie co przyniosą aktualizacje.

Opublikowano

Ja chętnie kupię czy to nowe Gearsy czy Fable na Xboxa (jak nie będzie na PS5 day1), ale absolutnie nie liczę na żadne budowanie bibliotek ani inne takie. Liczę się z tym, że jak kiedyś będę chciał wrócić to czeka mnie ponowny zakup na inny sprzęt

Edytowane przez Homelander

Opublikowano
Godzinę temu, Krzysztof93 napisał(a):

Czyli wychodzi na to, że w takich maszynkach lepiej działa zwykły win 11 niż ten przygotowany w specjalnej wersji ,,This is an Xbox xboss''? Te maszynki wygenerowały jakies 130% problemów w tydzień jakie ja miałem ze swoim białym ROGiem przez 15 miesięcy notbad. Ja jestem przerażony i sam byłem ciekawy czy może kiedyś te opcje trafią na pozostałe handheldy oraz na PC ale teraz to ja już tego:
aahqyy.jpg

Na swojej maszynie masz włączonego bitlockera?

Ogólnie ta nakładka jest super, bo siedzenie w Windowsie na takim małym ekranie jest mega niewygodne, a tu po konfiguracji do Windowsa już nie zaglądasz.

Opublikowano

Dla mnie nie istnieje takie coś jak budowanie biblioteki czy inne zbieractwo. Chcę w coś konkretnie grać to kupuję i gram, jak coś ciekawego wpadnie do abo to też ogrywam na bieżąco. Nie kupuję na zapas, bo kiedyś tak robiłem i miałem setki gier na steam, których bym nie zdążył ograć w tym wcieleniu.