Opublikowano poniedziałek o 17:043 dni Od zawsze było, że to będzie płatna gra, nie wiem skąd to f2p. gra długo to nie pożyje
Opublikowano poniedziałek o 17:133 dni to samo mówili o arc raider ;) że beka przed premierą, że dead on arrival. Kto wie co to będzie. Ten trailer najfajniejszy póki co.
Opublikowano poniedziałek o 17:173 dni Akurat ARC Raiders każdy wyczekiwał, a z tego jest nieustanna beka od pierwszej zapowiedzi.
Opublikowano poniedziałek o 17:343 dni Ja na tę bekę nie zwracam uwagi. Jak gra będzie dobra to ją kupię jak kupiłem AR, ale koniecznie MUSI pojawić się przed premierą co najmniej jedna beta, a najlepiej dwie jak właśnie było w przypadku gry Embark Studios. W ciemno niczego nie biorę.
Opublikowano poniedziałek o 18:033 dni Eh, Arc Raiders zapowiadało się na kapę przez lata, sami twórcy to powiedzieli (opisywałem długi wywiad, na jednej z pierwszych stron tematu o Arc Raiders, bo przed tą resuscytacją w 2025, mało się o grze mówiło). Zauważmy, że pierwsza odpowiedź, gdy to napisałem, brzmiała, cytuję: "przykro mi, ale to nie będzie gra dla mas". Obecnie Arc Raiders jest najpopularniejszą płatną grą na Steamie, i czwartą w ogóle.Trochę myślę, że widzimy tu starcie nowej i starej szkoły, w której stara nie ma szans na efektywność finansową. Szwedzi postawili na AI, nad którym mocno pracowali od wielu lat, i bardzo sobie chwalą mądrość Koreańczyków z Nexonu w monetyzacji gier.Bungie tymczasem, wiadomo - zaczęli pracować naraz nad 5-10 grami, chuj z nich wszystkich wyszło, Marathon z nich wszystkich zaszedł relatywnie najdalej, ale i tutaj nie wiadomo jeszcze, czy dziecko się urodzi. Może widać brak skupienia po tym, jak wypaliło im Destiny i w sumie po prostu ciągnęli Destiny tyle lat - ale to już bardzo inna epoka dla nowych gier, bo Destiny zaczęli robić w 2010 roku, wtedy pod kuratelą Activision Blizzard, później to Destiny kontynuowali, z sukcesami. Samo Sony ma problemy ze skutecznym, bezwzględnym ogarnięciem budżetowania gier online.Arc Raiders to jednak przykład, że sukces i porażka nie są tak daleko i że "nigdy nie wiadomo", co jeszcze wyjdzie. Nie skreślałbym firmy, która stworzyła dwa spośród największych fenomenów w historii strzelanek online, a kolejne dodatki do Destiny 2 zbierały raczej kapitalne recenzje. Ale też nie skreślam szans na ich upadek.
Opublikowano poniedziałek o 18:173 dni Z tymi gaasami to często nie wiadomo aż do ostatniej chwili. Jak coś zażre na początku, podłapią streamerzy i media to jest efekt kuli śnieżnej. Ale na rynku ciasno...Kolekcjonerka na bogato, Dualsense będzie, no uparcie pompują temat. Jak to się wyjebie to beka 100x Concord.
Opublikowano poniedziałek o 19:022 dni Arc Raiders dostało dobrego sentymentu dopiero jakoś rok temu albo nawet mniej? Pamiętam że jak były bety Marathona i Arców razem mniej więcej to już leciały dobre opinie, ale z jeszcze pare miesięcy wcześniej to kto to widział kolejny extraction shooter, kolejny gaas, a dajcie spokój.Marathon ma szanse dzięki Arcowi(a ARC trochę zyskał dobrej prasy przy porównaniu z Marathonem w tych testach wtedy), Arc uderzył do mas, ale jako gra PvP ma wiele problemów i to nawet część wynikających z samej mechaniki gry i bycia 3rd person. Marathon ma szanse trafić do graczy PvP, szczególnie jeżeli Embark nie ogarnie fali cheaterów i masy exploitów. Edytowane poniedziałek o 19:192 dni przez Kangus
Opublikowano poniedziałek o 19:332 dni Gamespot pisze, że Bungie ogłosiło, że ma być beta w lutym, chyba odnosząc się do tego, że wcześniej to powiedzieli. Tuż przed premierą ma też być "otwarty weekend" (rozumiem, że 28 lutego). W sumie nie jestem pewien, czy będą to osobne rzeczy.
Opublikowano poniedziałek o 20:022 dni Nawet pokazali taką samą lunete jaka jest w destiny od lat. Widac do kogo będzie skierowana ta gra.
Opublikowano wtorek o 08:472 dni 13 godzin temu, Czezare napisał(a):A jest w ogóle planowana jakaś beta przed premierą?Będzie otwarta beta, jeszcze nie podano daty startu, ale plotkimówią, że tydzień przed premierą.
Opublikowano wtorek o 15:052 dni No prawdziwe testy to od wielu miesięcy robią, tyle że zamknięte i z NDA. Dzięki nim jest proximity chat, scav czy solo matchmaking.
Opublikowano wtorek o 23:391 dzień No, ale to nie przez zamknięte testy dodali te funkcje tylko przez hejt jaki się wylał po pierwszej zapowiedzi i prezentacji. Na początku sami mówili, że proxy chatu nie będzie bo toksyczność, blablabla. Gdyby nie hejt i gra wyszła wtedy co miała bez tych funkcji to wątpię, żeby ktokolwiek jeszcze pamiętał o niej dzisiaj. O plagiacie nawet nie wspominam. Zobaczymy czy opóźnienie im pomoże. Pierwszy tydzień/miesiąc będą zajawki i opłaceni streamerzy, więc pewnie ilość graczy będzie wysoka, a potem? Sony marzy, żeby osiągnąć pewnie wyniki jak w Arc Raiders, ale jakoś w to nie wierzę. Z tego co grałem, widziałem i słuchałem, nie ma tu też co liczyć na takie friendly community jak w Arc. Wszyscy są nastawieni mega agresywnie. Tutaj wchodzisz po wpierdol, jak w każdym pvp od Bungo. Edytowane wtorek o 23:391 dzień przez Patricko
Opublikowano wczoraj o 10:20 1 dzień 10 godzin temu, Patricko napisał(a):No, ale to nie przez zamknięte testy dodali te funkcje tylko przez hejt jaki się wylał po pierwszej zapowiedzi i prezentacji. No jednak trochę tak. Przypominam, że z pierwszych zamkniętych testów, które były zaraz po prezentacji, zdjęli NDA i pozwolili streamować. Ludzie po gierce jechali ostro, a feedback na discordzie wskazywał czego brakuje. Między innymi to doprowadziło do opóźnienia i dodania kolejnych rzeczy.