Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Metaphor: ReFantazio

Featured Replies

Opublikowano

Może tylko DLC zapowiedzą i wersję na Switcha xD Po za tym jak zapowiedzą Royala to pewnie nie shadowdrop przecież. Jestem na świeżo po demie, przedwczoraj skończyłem, jestem w gazie i mega wkręcony, trzeba lecieć dalej D

• Odpowiedzi 994
  • Wyświetleń 76,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gra była niesamowicie wciągająca, cały dzień bym w nią grał. Niemniej, mogę jednocześnie przyznać, że jak na tak powalający hype, jest trochę niedosyt, jak to się rozwinęło. Niedosyt po bodaj 120 godz

• Dziwnie się czyta ogqozo. Opcje są dwie: albo został shakowany przez JaskinieTerragrinoweMarvela albo udar. 

• Przeszedłem i Ja - 80h, od 50h już biegłem choć zrobiłem wszytsko co się dało, wszytskie royal archetypy i tylko areny nie ruszałem. Fabuła dno i kutasowa, gameplay loop fajny z tymi weaknessami, ost

Opublikowano

Okej, ale pamiętaj, że wuja Zbychu chciał dobrze jak już będziesz pisać posta "kurwa, a mogłem chwilę zaczekać xD" czezky

Opublikowano

Panie, to Sega jest. Płać pełną cenę za 5h dodatkowego contentu albo wypierdalaj, to ekskluzywny klub dla ludzi PRZY KASIE

Opublikowano

Wlasnie dlatego jak sie juz doczekam P6 to pewnie nie wezme zeby potem nie musiec drugi raz placic za wersje Royal :/

Opublikowano

Najpierw trzeba dożyć podstawowej p6Cell

Opublikowano

Odpaliłem se na chwilke i bardzo fajnie, że w fullu ogarnęli alliasing i framerate, bo demko to szarpanka niezła była xD Będzie grańsko po pracce.

Opublikowano
57 minut temu, Szermac napisał(a):

Odpaliłem se na chwilke i bardzo fajnie, że w fullu ogarnęli alliasing i framerate, bo demko to szarpanka niezła była xD Będzie grańsko po pracce.

To chyba po patchach, na początku na konsoli było gówno.

Opublikowano
Godzinę temu, Szermac napisał(a):

A to ciekawe, że zaktualizowali pełną wersję, a dema nie. Trochę bez sensu, bo ktoś zobaczy takie demo i nie kupi :)

Opublikowano
4 godziny temu, Szermac napisał(a):

jestem w gazie i mega wkręcony, trzeba lecieć dalej

Warto, gra jest magiczna. Po wszystkich qol z metaphora będzie ciężko wrócić do person. Mam nadzieję, ze do p6 wykorzystają rzeczy zrobione na użytek metaphora.

Opublikowano
5 godzin temu, Szermac napisał(a):

Może tylko DLC zapowiedzą i wersję na Switcha xD Po za tym jak zapowiedzą Royala to pewnie nie shadowdrop przecież. Jestem na świeżo po demie, przedwczoraj skończyłem, jestem w gazie i mega wkręcony, trzeba lecieć dalej D

Najlepsze jRPG w historii, a co dopiero jak je dokończą w Royalu.

Opublikowano

Już nie musimy na forumku krzyczeć, że to jednak Clair Obscure jest najlepszym jRPG-iem? notlikethis

Opublikowano

Ależ to jest dobre banderas 6 godzin spędzone wczoraj minęło w jedną. Tylko myślę o tym, co czeka mnie dalej w tym świecie i już się nie mogę doczekać kolejnej sesji po pracy D

Opublikowano
W dniu 8.10.2025 o 08:59, Bzduras napisał(a):

Panie, to Sega jest. Płać pełną cenę za 5h dodatkowego contentu albo wypierdalaj, to ekskluzywny klub dla ludzi PRZY KASIE

Sega nie ma takiego standardu, co najwyżej rzuca się on w oczy w kilku seriach Atlusa.

Sega w ogóle nie jest jakimś oryginalnym pomysłodawcą strategii tej serii, oni kupili Atlusa w 2013 roku i do dzisiaj nie są wydawcą chyba żadnej ich gry w Japonii. Mieli zero wpływu na to, że np. Atlus w 2007 roku zrobił ulepszoną edycję Persony 3, co więcej nie było początkowo planów, by ta wersja wyszła poza Japonię.

Sega głównie wprowadza tę serię na świat, poza Japonię (ktoś może pamięta, że w tym samym maczał palce nawet Square-Enix, który wydawał Personę 4 w Europie na PS2 i to ich logo jest z tyłu pudełka; ogólnie ich gry miały różnych wydawców w Europie na przestrzeni lat, zanim stanęło na Sedze), nie mają raczej wpływu na powstawanie samych gier ani to co i tak by wyszło w Japonii bez nich.

Opublikowano
1 minutę temu, ogqozo napisał(a):

Sega nie ma takiego standardu, co najwyżej rzuca się on w oczy w kilku seriach Atlusa.

I ostatnio przy Yakuzie 0 Director's Cut. Jakoś ze wszystkich wydawców brak ścieżku upgrejdu do lepszej wersji dla istniejących posiadaczy podstawowych edycji gry najbardziej kojarzy mi się z nimi.

Opublikowano

Mega rakowa taktyka, nienawidze ich za to a z drugiej strony za bardzo lubie te gry żeby czekać aż wydadzą lepszą wersje no i zawsze mam jakieś usprawiedliwienie na przyszłość żeby wpakować znowu 100h w gre którą już kiedyś skończyłem wujaszek

Opublikowano

@Szermac tym razem kula uniknięta, ta nowa edycja to... Powiedzmy to zdecydowanie i stanowczo: jest to nowa edycja kekw

Opublikowano
5 godzin temu, Bzduras napisał(a):

@Szermac tym razem kula uniknięta, ta nowa edycja to... Powiedzmy to zdecydowanie i stanowczo: jest to nowa edycja kekw

Day1