Opublikowano 9 grudnia 20231 r W dniu 10.11.2023 o 09:06, krupek napisał: Vouchery i karty podarunkowe to chyba spoko pomysł. Biorę też udział w akcji dla hospicjum dla dzieci i tam w pandemii pojawił się taki pomysł, że dzieci mówiły, czym się interesują i dostawały karty podarunkowe pod tym kątem. Pomysł się na tyle przyjął, że został po covidzie też. Też tak myśle, kwota robi się spora. Tam prawie wszystko mają wspólne, a tak kupią coś dla siebie.
Opublikowano 9 grudnia 20231 r Racja, lepiej rzeczy które sami sobie kupią za vouchery do empiku czy tam galerii (pewnie są u Ciebie Creatinfreak takie giftomaty, co wylatują przedpłacone karty). Gierki już były, a w sumie ktoś tam wrzucał o czym marzą takie dzieciaki i była przykładowa lista prezentów typu „rękawiczki”, „słuchawki” itp. Stówa na osobę chyba się uzbiera
Opublikowano 9 grudnia 20231 r To chyba jakieś zadupie z tego co sprawdzałem, nie ma nic, ani galerii handlowej ani empiku
Opublikowano 10 grudnia 20231 r 32 minuty temu, Ukukuki napisał: Tak samo 25 minut temu, second napisał: Poszło Dziwne, bo po bzdurasie jest tylko jedna wpłata
Opublikowano 10 grudnia 20231 r 15 minut temu, grzybiarz napisał: Dziwne, bo po bzdurasie jest tylko jedna wpłata Łap i się udław
Opublikowano 10 grudnia 20231 r Ale jaki ferment? Po prostu ludzie jak pomagają to muszą to zaznaczyć chyba dla plusików. Spoko, wróci creatinfreak to wam da plusiki.
Opublikowano 10 grudnia 20231 r 49 minut temu, grzybiarz napisał: Ale jaki ferment? Po prostu ludzie jak pomagają to muszą to zaznaczyć chyba dla plusików. Spoko, wróci creatinfreak to wam da plusiki. Albo po prostu chcą się podpisać pod akcją i okazać wsparcie również poprzez ruch w temacie. Nadal pozostajemy w dużej mierze anonimowi (bo jesteśmy na forum pod postacią avatarów i nicków), nadmiar rozgłosu nikomu nie grozi, co najwyżej plusik czy dwa, jak najbardziej zasłużone, na pewno bardziej niż te otrzymane za np. pokazanie zdjęcia gierek, które się kupiło dla siebie. Nie wiem skąd założenie, że jak ktoś ma się ochotę podpisać pod wpłatą nickiem/imieniem to na pewno z własnej próżności. Jakieś zasięgi robią dla siebie? Sławę zyskują w tym zakątku internetu dla 40-latków? My nie celebryci z Pudelka, żeby koniecznie robić takie rzeczy w pełni anonimowo w obawie, by nie być posądzonymi o robienie czegoś pod publikę. Jakiś fałszywy i bez sensu ten kult czynienia dobra wyłącznie anonimowo, bo jak się podpiszesz równie anonimowym nickiem/imieniem, to już się nie liczy i na pewno robisz to dla plusów. Tak jakby nie było na forum łatwiejszych i przede wszystkim tańszych sposobów.
Opublikowano 10 grudnia 20231 r Autor Obojętnie czy anonimowa 10, czy podpisana 100. I tak liczy się wspólny cel i efekt końcowy. Czyli radocha dla dzieciaków w trudnej sytuacji.
Opublikowano 10 grudnia 20231 r Śledzę od początku te forumowe zrzutki i jak widzę „przelane, poszło” po raz setny to się po prostu dziwię, czy nie można pomagać ale bez wrzucania tych durnych postów? Nie wiem, ja nieraz coś przeleję i chyba nigdy się tym nie szczyciłem na forum dla konsolowcow, ale to dlatego że pewnie jestem tak uczony od dzieciaka, by być skromnym chłopem. A tutaj akurat nie wytrzymałem bo widzę że jest jeden przelew od bzdurasa i drugi od kogoś, a posty były dwa więc wydało mi się że ludzie nawet nie przelewają kasy, tylko w kółko używają tej formułki by pokazać jacy są „dobrzy”. A ukiuki urażony odpisuje mi „łap i się udław” nie fajne to.
Opublikowano 10 grudnia 20231 r Durne, to jest patrzenie innym na ręce, czy do portfela, i snucie insynuacji w wątku z tak pozytywną inicjatywą. Skup się grzybiarz może bardziej na fakcie, że raptem dobę po starcie zrzutki niemała ilość osób zebrała pokaźną sumkę pieniędzy na fajny cel. A czy ktoś dał 10zł, 100zł, 200zł, czy wysłał pocztą magnesy, i czy to podkreśli swoim wpisem, to naprawdę w tym momencie powinno być nieistotne... Tak Cię razi wpisywanie się w temacie, to już wyłącznie Twój problem. Ja akurat nie śledzę każdej aktywności na forum, ale wzmożony ruch w wątku tak się składa przykuł moją uwagę. Zakładam, że nie tylko moją. @creatinfreak, raz jeszcze propsy za organizację zbiórki i wszystko z tym związane. Akurat Ciebie jeszcze czeka tutaj dużo roboty, więc tym bardziej należy się uznanie. Nic oczywiście przy tym nie umniejszając wszystkim forumowiczom, którzy również się przyczynili do pomocy dzieciakom.
Opublikowano 10 grudnia 20231 r 35 minut temu, grzybiarz napisał: Śledzę od początku te forumowe zrzutki i jak widzę „przelane, poszło” po raz setny to się po prostu dziwię, czy nie można pomagać ale bez wrzucania tych durnych postów? Nie wiem, ja nieraz coś przeleję i chyba nigdy się tym nie szczyciłem na forum dla konsolowcow, ale to dlatego że pewnie jestem tak uczony od dzieciaka, by być skromnym chłopem. A tutaj akurat nie wytrzymałem bo widzę że jest jeden przelew od bzdurasa i drugi od kogoś, a posty były dwa więc wydało mi się że ludzie nawet nie przelewają kasy, tylko w kółko używają tej formułki by pokazać jacy są „dobrzy”. A ukiuki urażony odpisuje mi „łap i się udław” nie fajne to. Ja pierdole Masz, ponarzekaj jeszcze trochę
Opublikowano 10 grudnia 20231 r Akurat wrzuciłem posta, żeby zbumpować temat. W sumie grzybi swoją tyradą robi to samo, więc niech się piekli ile wlezie - kto wie, może dzięki temu ktoś, kto przegapił temat zauważy go i rzuci piątką albo dyszką? A komentować sedna jego postów nie będę, bo to pozytywna akcja i nie potrzeba tu kłótni o coś, czego sensu i tak nie pojmuję.
Opublikowano 10 grudnia 20231 r Polacy to nawet w kameralnym gronie kilkunastu zagrajmerow mających wspólny cel i zbierających hajs dla dzieci się pokłócą o owe zbieranie hajsu dla dzieci
Opublikowano 10 grudnia 20231 r 38 minut temu, second napisał: Masz, ponarzekaj jeszcze trochę Wow, gdyby nie tamten post nie wpadłoby 200 zł dobra już nic nie piszę
Opublikowano 10 grudnia 20231 r 20 minut temu, grzybiarz napisał: Wow, gdyby nie tamten post nie wpadłoby 200 zł dobra już nic nie piszę No widzisz, nawet i z Twojego malkontenctwa coś dobrego może wyjść Spoiler I tak by wpadło
Opublikowano 10 grudnia 20231 r Ja się przyznaje że wpłaciłem pieniądze tylko po to bo liczyłem na taniego plusika i chciałem wybić się na fejmie creatinfreakowej zrzutki
Opublikowano 10 grudnia 20231 r 52 minuty temu, second napisał: No widzisz, nawet i z Twojego malkontenctwa coś dobrego może wyjść Ukryj zawartość I tak by wpadło Heh dobre, czyli to Ty wcześniej nie wpłaciłeś (mimo że napisałeś „poszło”, a była tylko jedna wpłata ukiego), ale gryzło sumienie i dałeś 200 zł już po fakcie. Ogólnie napisałem coś, co może podbiło trochę tą zbiórkę - nawet ofi się dorzucił. Także wyszło dobrze
Opublikowano 10 grudnia 20231 r 6 minut temu, grzybiarz napisał: Heh dobre, czyli to Ty wcześniej nie wpłaciłeś (mimo że napisałeś „poszło”, a była tylko jedna wpłata ukiego), ale gryzło sumienie i dałeś 200 zł już po fakcie. Ogólnie napisałem coś, co może podbiło trochę tą zbiórkę - nawet ofi się dorzucił. Także wyszło dobrze Tak, szczególnie że Bzduras wplacil dzisiaj, a Ukukuki wg screena wczoraj. Kończmy już tą dygresje, bo nie o to chodzi w tym wątku.