Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano

U mnie jak u Bzdurasa, 5ghz i zero issues

• Odpowiedzi 4,6 tys.
  • Wyświetleń 235,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• ogqozo
    ogqozo

Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

Opublikowano

Musi być jakiś wspólny mianownik jeżeli chodzi o te problemy. Jest to pierwsze urządzenie, ktore ma zgrzyt z moją siecią. Może Nintendo nie lubi sie z routerami Asusa? P

Ogólnie już myślałem, że konsola do zwrotu/serwisu bo nie dość, że 5Ghz nie działa to na 2.4 prędkość połączenia była fatalna.

No ale włączyłem WiFi6 w routerze i śmiga jak ta lala.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

swoją drogą karma mnie dopadla, zawsze byłem antyfoliarski, a dzisiaj rano przyglądam się konsolce i cyk ryska na ekranie, nawet nie wiem kiedy sie zrobiła, może od nowości tylko nie zauważyłem. Niby nie widać podczas grania, ale sama świadomość mnie drażni... W każdym razie, cała konsola aż pachnie wykonaniem premium, tak ten ekran ma feeling jak v1. Nie pojmuję jak można było zrobić aż taki krok wstecz względem Switcha OLED. To samo z baterią, szybko leci. To takie największe bolączki na ten moment, to i te problemy z netem (co mam nadzieję poprawią jakąś łatką).

Z plusów, jestem zachwycony działaniem menusów i sklepu, dźwięki i płynność, w końcu jesteśmy w teraźniejszości.

Opublikowano

U mnie 5gz działa, ale znowu chyba wsadzili jakąś kartę z odzysku bo jak tylko oddałam się kilka metrów od routera to spada prędkość do 3mb i w mario sypie errorami i rozłącza.

Opublikowano

Mi S2 w sypialni czasem gubi zasięg z routera gdzie S1 OLED bez problemu ogarnął na jednej kresce

Opublikowano

Ekran będzie się łatwo rysował przez to, że jest folia na wierzchu.

Opublikowano

Dokladnie. Trzeba niestety kupić jakieś szkło by chronić oryginalną folię xD

Jakby ktoś miał jeszcze wątpliwości co do ekranu xD

Całe szczęście większość czasu gram w docku bo przez ten fatalny ekran sprzętu bym nie kupił.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Hdr na tv ogarnąłem, w końcu w opcjach kalibracji na konsoli mogę zrobić by tylko słońce z lewej było widoczne.

Ale co z hdr przenośnie? Czy włączę czy wyłączę to w menu to kurde nie bijcie ale za chuja nie widzę różnicy w obrazie czy to w grach z S2 (Mk world i fast fusion) czy w gierkach ze wstecznej.

Opublikowano
39 minut temu, Ins napisał(a):

Całe szczęście większość czasu gram w docku bo przez ten fatalny ekran sprzętu bym nie kupił.

Ja na OLEDzie jak mi se porysowała ta folia (chwila moment) to zjadłem ją i tyle. Tak wiem że ona jest po to żeby ekran się nie roztrzaskał po uderzeniu, ale na szczęście przez rok używania OLEDa nic się nie stało.

Tutaj pewnie zrobię tak samo za jakiś czas.

Edytowane przez tlas

Opublikowano
Godzinę temu, Ins napisał(a):

Czyli nie tylko ja miałem problem z 5Ghz, ciekawie czy są w stanie to naprawić za pomocą łatki.

No ja próbowałem chyba z 4 razy się połączyć i nie mogłem. Skończyło się na połączenie 2,4ghz skonfigurowaniu i pociągnięciu update. Po czym już się połączyłem z 5ghz bez problemowo.

Edytowane przez RafaU

Opublikowano
14 minut temu, tlas napisał(a):

Ja na OLEDzie jak mi se porysowała ta folia (chwila moment) to zjadłem ją i tyle.

Jak smakowała?

Opublikowano
2 minuty temu, ofsajd napisał(a):

Jak smakowała?

Pewnie brakowało nuty goryczki cartridga

Opublikowano
7 minut temu, ofsajd napisał(a):

Jak smakowała?

Pyszna bo OLED.

Opublikowano

Głośno wam pracuje switch2? U mnie na razie kulturka jak przy jedynce, ani razu nie słyszałem wiatraczka

Opublikowano

Cisza, ale jak ściągał gry po migracji to się trochę ciepły zrobił

Opublikowano

Wiatraki u mnie słychać tylko po wyciągnięciu konsoli z docka, po czym się uspokajają.

Opublikowano

Dla frajerków co kpią z Welcome Tour mam taką ciekawostkę, którą można tam zobaczyć/przeczytać.

Wiecie, że kart od S2 ma specjalne wcięcie, którego nie ma kart od S1? To właśnie dzięki temu wcięciu konsola rozpoznaje czy w slocie jest gra od S2 czy od S1 i w oparciu o to w odpowiedni sposób odczytuje dane z karta.

Nie ma "cyfrowego" sprawdzenia rodzaju karta a jest mechaniczne.

Dziwne to w sumie i ciekawe zarazem.

20250606211032-01JX3AAB3PQ1AQ13GS4QJWCZFJ.jpg

Bardzo fajny pomysł z tym Welcome Tour. Dużo ciekawego materiału, można poznać konsolę i peryferia od podszewki. Bardzo lubię takie rzeczy.

Albo to, że konsola poza mikrofonem ma też chip, który odpowiednio przetwarza dźwięk. Na przykład dzięki niemu wycinany jest dźwięk wnętrza konsoli, jak choćby odgłosy wentylatora.

Bardzo fajna encyklopedia za 40 zł.

Edytowane przez Emtebe

Opublikowano
7 godzin temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Pro Controller 2 nie ma innych wersji kolorystycznych? Lipa :/. Nie wyobrażam sobie kupowania zamienników, jest tak dobry, trzeba czekać na limitkę, bo v1 przy tym to pad z dykty.

z pewnością zrobią limitki jakieś, 8bitdo już ponoć działa ale jakąś fajną jakby zrobili np z Metroida zastanawiałbym się.

Opublikowano

Motyw z cartem w stylu Gameboya i Gameboya color, tam było coś podobnego

Opublikowano

Powiedzcie mi, czy da sie jak na Switchu 1 wymienić kontami ze znajomym by podzielić się biblioteką gier?

Bo obecnie jak próbowałem się zalogowac na jego konsoli to kazał mi linkować je i położyć obok siebie, co nie jest możliwe ^^

Opublikowano
29 minut temu, easye napisał(a):

Powiedzcie mi, czy da sie jak na Switchu 1 wymienić kontami ze znajomym by podzielić się biblioteką gier?

Bo obecnie jak próbowałem się zalogowac na jego konsoli to kazał mi linkować je i położyć obok siebie, co nie jest możliwe ^^

Tak to ma działać, a jak już będzie miał "pożyczone" to chyba raz na dwa tygodnie musicie się z konsolami zobaczyć.

Opublikowano
7 godzin temu, Ins napisał(a):

To tylko potwierdza jak zjebani ludzie tam na wysokości to planują. Po co niby mocniejsze bebechy (poza fps) jak ta lepsza grafika ginie na hujowej jakości ekranie. Niewiadomo jak by gra nie wyglądała wystarczy, że nie ma odpowiedniej głębi i kontrastu i i tak wygląda hujowo. Mam nadzieje, że jest to do ogarnięcia w jakimś paczu, bo zwykly reshade na PC w takich mlekowych sytuacjach czyni cuda. No chyba, że to zamierzone pod wyższą sprzedaż przyszłego OLEDa.

No ten ekran mnie mega zawiódł, bo kupiłem do grania dla siebie stricte pod handheld. Dzieciakom do tv, ale wiadomo, im takie rzeczy wiszą.

Opublikowano
Godzinę temu, easye napisał(a):

Nowe porządki Nintendo, trzeba wyjebać 3 i pół bomby na starą Zelde żeby zobaczyć 60fps nie ma drogi na skróty.

Ewentualnie Yuzu i YOLO

Opublikowano
  • Autor

Najlepszym sellerem wśród gier do tej pory Welcome Tour gdzie objaśniane są takie oczywiste niuanse jak VRR. I niech ktoś jeszcze napisze, że to maszynka dla dzieci yao

Ogólnie konsola jest tak zajebista, że nie trzeba jej bronić od hejtu, czysty fun.