Opublikowano środa o 07:013 dni Może to już będzie działać na zaktualizowanej wersji ue5 która niby przeszła optymalizację pod s2
Opublikowano środa o 07:203 dni Nie no grę trzeba nadal optymalizować i mieć w zespole zdolnych programistów. Update pod switcha dostało tylko oświetlenie lumen które niby teraz jest mniej obciążające ale i tak obstawiam, że na s2 będzie wyłączone, a gra i tak nadal będzie techniczną sraczką.
Opublikowano środa o 11:502 dni UE od kilku podedycji dostaje różne usprawnienia mające na celu lepsze działanie na słabszych sprzętach (nie jest to magicznie nic specjalnie pod Switcha, ot wszystko co ma słabsze CPU i GPU). Ostatnie przykłady to np. mocna przebudowa hardware raytracing która zwiększyła mocno wydajność, Nanite foliage i wokselizacja które mocno odciążyły gęsty foliage, MegaLights (bardzo skalowalne), czy też Lumen Lite.Oczywiście Bethesda nie wsadzi tego do dużej gry w ciągu dwóch tygodni od wypuszczenia.
Opublikowano środa o 17:302 dni 🚨 IMPORTANT | Brazil's Ministry of Justice and Public Security Leaks the Existence of *Metroid Ravenous* for the Nintendo Switch 2 via Age RatingA listing that has since been removed from the Brazilian system indicates 2026 as the year of productionLeaknął tytuł nowego Metroida od Mercury.
Opublikowano środa o 17:312 dni Jedni kasują projekty, drudzy kasują płyty, a trzeci robią metroida 6.Pięknie.
Opublikowano środa o 18:092 dni "Leak" jak leak, ale to oficjalna strona i raczej by nie zmyślała. Chyba zawsze gry tam pojawiające się faktycznie wychodziły, chociaż np. taki Alan Wake na Switcha wyszedł po jakimś roku od takiej pomyłki.Chociaż nie, nie wszystkie, LOTR: Return to Moria pojawił się tam a chyba nie wyszedł nigdy na Switcha.
Opublikowano czwartek o 17:151 dzień Lara w wydaniu kolekcjonerskim. Dodatkowo: Hyrule Warriors: Age of Imprisonment jest obecnie w sklepach na sporej przecenie (169 zł z 244 zł), a Yakuza Kiwami oraz Yakuza Kiwami 2 latają za 104 zł.
Opublikowano czwartek o 20:111 dzień Age of Imprisonment fajna gierka, szczególnie dla fanów TOTK ładnie tam LORE dodaje. W MM można jeszcze 30zł urwać z tej ceny zakładając nowe konto.
Opublikowano czwartek o 20:521 dzień Tomb raider wygląda gorzej niż wersja ps3 która wyszła 12 lat temu. Za 50 dolców. Nie mam pytań. Na streamie za 3 dolary akurat jest. Nintendo jak zawsze: może nie zbyt dobra jakość, ale cena przynajmniej nie niska.
Opublikowano wczoraj o 04:32 1 dzień Strasznie leniwy i kiepski port, gdyby to się okazało na S1 to bym jeszcze zrozumiał.
Opublikowano wczoraj o 05:27 1 dzień Aspyr masowo portuje gierki na nowsze konsole z roznym skutkiem. Jak takie Soul Reaver spoko, tak chocby Rise of Tomb Raider w 30fps jest zartem.No ale dzieki nim mamy mase gier ze swiata Star Wars, Stubbs, stare Tomb Raidery. Mimo wszystko, to w sumie jeden z moich ulubionych wydawcow przez te nostalgiczne tytuly
Opublikowano wczoraj o 05:53 1 dzień No właśnie może ten TR zbyt nowy na S2 Ja bym bardzo chciał żeby się zajęli RS64.
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. Ktoś używa w procontrolerze 2 te dodatkowe przyciski na gripach? Tak szczerze to póki co za bardzo nie widziałem w grach jakiejś opcji konfiguracji tych przycisków 😁
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. To zależy właściwie od pojedynczej gry, więc bardziej to kwestia danej gry niż pada ogólnie.Przykład to np. niektóre gry które chcą wciskania gałek często, a kto lubi wciskanie gałek, zwłaszcza gdy jednocześnie nimi ruszasz.Drugi częsty typ to gry gdzie ktoś chce grać jedną ręką, typu visual novel albo proste mechanicznie gry, ustawiasz sobie pod L przycisk A, i możesz grać jedną ręką.Ogólnie też może być wygodniej ustawić najczęściej używane przyciski, by nie zdejmować palca z gałki, zależy od gry które to.Inna możliwość to rzeczy gdzie trzeba dużo wciskać krzyżak np. w menusach, a może nie być takie wygodne specjalnie do niego sięgać. Dobry przykład to Xenoblade, gdzie jednak no chyba fajniej tymi przyciskami sobie nawigować po artach w walce, niż krzyżakiem. Przykład pojedynczej gry to np. po prostu gaz w Mario Karcie, by móc swobodniej celować gałką (albo też rzut oka za siebie pod przyciskiem GL, wtedy trzymasz gaz na A jednocześnie). Albo krzyżak w dół w Hollow Knighcie, by wygodniej robić ten podstawowy a trudny dla niektórych ruch pogo. W Hadesie 2 można ustawić sobie np. X pod tym przyciskiem, by łatwiej wciskać np. jednocześnie B i X i tylko te dwa, co może nie dla każdego być wygodne.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 16 godzin temu, Manor napisał(a):Ktoś używa w procontrolerze 2 te dodatkowe przyciski na gripach? Tak szczerze to póki co za bardzo nie widziałem w grach jakiejś opcji konfiguracji tych przycisków 😁Ja uzywam. Pod kazda gre zmapowalem jako klikniecia analogow
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 16 godzin temu, Manor napisał(a):Ktoś używa w procontrolerze 2 te dodatkowe przyciski na gripach? Tak szczerze to póki co za bardzo nie widziałem w grach jakiejś opcji konfiguracji tych przycisków 😁Ja jako plus i minus
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Dzisiaj sparowałem swojego nowego Pro Controllera 2 i od razu ustawiłem sobie GL/GR na strzałki w Xenoblade. Już mam Pro Controller 1, który też działa ze Switchem 2, ale jak zobaczyłem, że nowa rewizja ma łopatki to musiałem to kupić. To się przydaje w wielu grach, szkoda, że nie ma czterech.