Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano

To ja napiszę recenzję Switcha 2 dla niezdecydowanych.

Konsola jest zajebista, Mario Kart jest zajebiste. Wszystko jest zajebiste. Kupujcie.

• Odpowiedzi 4,6 tys.
  • Wyświetleń 232,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• ogqozo
    ogqozo

Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

Opublikowano

Ja tam kupiłem dla Kartow i nowych exów tego Switcha, ale wsteczna też by się przydała lepsza.

Nie widzę tutaj rzeczy typu DLSS dla każdej gry na S1 (jak PSSR w grach z PS4), wiecie taki toogle natywny, jakiegoś fps boostera itp. z tym będą schody i płatne patche, szczególnie w trybie handheld jest to wyraźnie potrzebne, bo mam wrażenie, że ten ekran nie lubi nic poza full HD i nie skaluje tego dobrze.

18 minut temu, tlas napisał(a):

Czyli jak to w końcu jest - gry z pierwszego switcha (bez patcha) odpalają się w wyższej rozdzielczości tylko na TV?

Nie wiem w sumie, ogólnie może to ten ekran, ale nawet LCD z S1 Lite wyglada lepiej w np. takim Xeno 2.

Na plus Pro Controller, porządnie wykonany. Na TV odpalałem tylko karty na razie.

Opublikowano

No, nie ma czarnych pasów lol, jeśli o to ci chodzi; wiadomo, że jest jakieś skalowanie do rozdzielczości 1080. I wiadomo, że nie przepisali wszystkich gier w 1080 na pierwszy dzień, bo ktoś w necie sobie wymyślił, że tak by wypadało lol.

Jakość tego skalowania jest... jak widać dyskusyjna. Zależy, czego oczekujesz realnie.

Osobiście nie mogę się doczekać znowu założenia matowej folii, niestety nie widziałem by taka była amFilmu, tylko szkło, ale szkło wystaje i niezbyt lubię. Zostaje jakże drogie Hori.

Opublikowano

Jak coś to jest jakiś update joyconów, ale trzeba go wywołać manualnie w opcjach.

Opublikowano
29 minut temu, tlas napisał(a):

Czyli jak to w końcu jest - gry z pierwszego switcha (bez patcha) odpalają się w wyższej rozdzielczości tylko na TV?

Chodzi chyba o to, że tryb docked TV z S1 dałby pewnie radę na S2 handheld i rozwiązałby część problemów + podbił wrażenia, ale nie ma tego ficzera.

Opublikowano
Ktoś kupił Zeldę na Switcha 2? I cała gra z aktualizacją do Switch 2 jest na kartridżu czy kod w pudełku?
Mam, w pudełku tylko kartridż
Opublikowano
  • Autor
5 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Chodzi chyba o to, że tryb docked TV z S1 dałby pewnie radę na S2 handheld i rozwiązałby część problemów + podbił wrażenia, ale nie ma tego ficzera.

Nie wiem czy wiesz ale wiele gier miało specjalnie przerabiane UI i inne rzeczy przez devów piszących te gry pod tryb handheld na Switchu 1 żeby przenośnie była lepsza przejrzystość. Takie sztuczne wywołanie trybu zadokowanego na handheldzie mogłoby spowodować wiele złego. Wiele menusów itp nagle stałaby się nieczytelna.

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano
14 minut temu, GearsUp napisał(a):

Nie wiem czy wiesz ale wiele gier miało specjalnie przerabiane UI i inne rzeczy przez devów piszących te gry pod tryb handheld na Switchu 1 żeby przenośnie była lepsza przejrzystość. Takie sztuczne wywołanie trybu zadokowanego na handheldzie mogłoby spowodować wiele złego. Wiele menusów itp nagle stałaby się nieczytelna.

Tak to wyglada i dlatego w handheld bc nic nie dobija do rozdzielczosci ekranu, czyli 1080p.

Generalnie tryb handheld bez patchy = lipa

Krotki 6 minutowy film, Ridż również porusza temat docked S1 na S2.

Opublikowano
  • Autor

No tak jak mówi większy efekt byłby gdyby udało się wymusić jakąś technikę AA żeby to wygładzić w grach S1.

Polecam każdemu Welcome Tour, czysty fun, zbieranie medali wciąga jak bagno.

Opublikowano

Tylko takich gier jak Wiesiek 3, Batman czy Kingdom Come takie rzeczy nie uratują, tutaj pasuje patch pod Switcha 2 albo nowe wydanie tych gierek pod Switcha 2.

Opublikowano
  • Autor

2 minuty temu, Ukukuki napisał(a):

Tylko takich gier jak Wiesiek 3, Batman czy Kingdom Come takie rzeczy nie uratują, tutaj pasuje patch pod Switcha 2 albo nowe wydanie tych gierek pod Switcha 2.

Dokładnie, tryb zadokowany dla trybu hh niewiele by tu zmienił.

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano
Godzinę temu, Ukukuki napisał(a):

Ktoś kupił Zeldę na Switcha 2? I cała gra z aktualizacją do Switch 2 jest na kartridżu czy kod w pudełku?

chyba @oFi

Opublikowano

No musze zadac pytanie jak Borderlands 3 smigaja na S2, jest jakis update czy nie ma, wazne bo nie wiem czy brac nowego swicza.

Opublikowano
  • Autor

2025060520550400_c.jpg

Ale fajnie dźwięki mogą być napisane pod to Rumble 2, to trzeba usłyszeć

2025060520593400_c.jpg

Ktoś tam pytał o łamanie tego elementu

2025060521143100_c.jpg

2025060521144700_c.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, Hanza71 napisał(a):

No musze zadac pytanie jak Borderlands 3 smigaja na S2, jest jakis update czy nie ma, wazne bo nie wiem czy brac nowego swicza.

60 klatek bez update.

Opublikowano

Ale ten Welcome Your jest turbo zajebisty. Teraz już mnie nie dziwi, że chcą za to kasę. No mega się poznaje te tajniki konsoli.

Opublikowano
  • Autor

Też nie wiem czy wszędzie są 3, jeżeli tak jest to pewnie trzeba perfekcyjny czas wykręcić albo ustawić tą podstawkę pod idealnym kątem leo

Opublikowano
38 minut temu, messer88 napisał(a):

chyba @oFi

@oFi

Screenshot_2025-06-04-12-23-23-96_92460851df6f172a4592fca41cc2d2e6.jpg

Opublikowano
3 godziny temu, Bzduras napisał(a):

W ustawieniach profilu, masz opcję Manage Online Licences czy jakoś tak. Włączasz i masz to samo co poprzednio bez żonglowanie tymi wirtualnymi kartami.

Chuj, ślepy jestem - daj więcej wskazówek gdzie to

Opublikowano

Widziałem na YT, że gry bez patchy też dostają płynności - m.in. ninja gaiden 3 i dragon quest builders 2.

Ukończyłem ostatnio DQB2 i tragedii nie było na nsw1, za to ninja gaiden 3 to był dramat.

Także kupię tego nsw2, oczywiście jak już będzie wersja OLED.

Opublikowano
17 minut temu, XM. napisał(a):

Chuj, ślepy jestem - daj więcej wskazówek gdzie to

IMG_20250605_221716.jpg