Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano

No właśnie dziwna sprawa, może macbookowy launcher nie został zaktualizowany, czy coś :/ Muszę wyciągnąć laptopa windowsowego z szafy i sprawdzić, ale to najwcześniej wieczorem.

Edytowane przez Szwed

• Odpowiedzi 5 tys.
  • Wyświetleń 256,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• ogqozo
    ogqozo

Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

Opublikowano
26 minut temu, Szwed napisał(a):

No właśnie dziwna sprawa, może macbookowy launcher nie został zaktualizowany, czy coś :/ Muszę wyciągnąć laptopa windowsowego z szafy i sprawdzić, ale to najwcześniej wieczorem.

To daj znać, thx

Opublikowano

Mam NES30 Pro, 1. generację.

Najnowszy update z appki to 2.50.

Później przetestuję czy zadziała z S2.

Według internetów powinien działać.

EDIT:

Chyba jednak nie będzie działać. Mam NES30 Pro, a w Internetach o SN30 Pro wspominają.

Edytowane przez Emtebe

Opublikowano
54 minuty temu, Bzduras napisał(a):

Faktycznie mogłoby się to nazywać Switch Pro i nikt nie miałby o to pretensji, bo to dokładnie to czym ta konsola jest. Czy komuś to wystarczy czy nie to już musi sam ocenić, mi wystarczyło.

Różnica jest taka, że sprzęty "Pro" są typowo z definicji do tych samych gier, tylko je lepiej odpalają.

Switch 2 z kolei jest na lata naprzód i wymaga innego pisania gier, które wykorzystają inną rozdzielczość, możliwość zwiększenia rozmiaru gry i wszystkich elementów, HDR, i tak dalej. Wprowadzono naraz wiele nowych rzeczy, które wymagają/pozwalają na inne pisanie gier, kosztem braku kompatybilności. Czyli nowa generacja.

Tutaj w dziale w sumie faktycznie różnica jednak jest mało odczuwalna pomiędzy tymi rzeczami, bo większość komentów jest o klateczkach w starych grach lol.

Czy nie ma nowych gier, by faktycznie poczuć coś nowego z S2? Tutaj widzę pewną ironię. Obiektywnie, Nintendo dowaliło na start, bo Mario Kart World na pewno będzie najpopularniejszą nową grą roku na konsole. Nie da się powiedzieć, że nie jest mocno, jeśli to jest twój ekskluzyw day one. Niemniej najbardziej przełomowy, niebędący tylko jakością, aspekt gry - otwarty świat bez doładowań - okazał się nie być głównym elementem gry (choć uważam, że w miarę czasu się docenia, ile w niego poszło).

Lineup jest poza tym ogólnie PEŁEN nowych, dających poczuć różnicę gier... tyle że oczywiście one są w większości nowe tylko dla Switcha. Nie ma co, żyjemy w epoce multiplatform. To jest kwestia epoki, bo inne sprzęty od dawna wcale nie oferowały niczego więcej. PS5 przez LATA prawie nie miała dobrych nowych gier tylko na PS5, latami żyła samym Returnalem, wydanym pół roku po premierze konsoli. No dobra, jakimś cudem jeszcze Rathet&Clank zebrał wysokie oceny, nie wiem za co. Ale obiektywnie ok, dwa bardziej udane ekskluzywy przez LATA. Tak już chyba jest w dzisiejszych czasach.

Jak na ironię, chyba największe uczucie "nowej generacji" miałem w ostatnich latach z powodu software'u Xboxa, zwłaszcza quick resume. Bo z czego innego? Przełom w jakości gier poczułem w ostatniej dekadzie nie grając w tytuły startowe PS5 czy XSX, ale głównie w wydanym pośrodku niczego Fajnalu Rebirth (który

Opublikowano

W ogóle to chyba pojawiły się już jakieś recenzje każdej gry na start, więc pora podsumować "najgorszy start w historii" lol. Co konkretnie mamy na Switchu 2?

Oceny bardzo ogólnikowe, czasem są dwie recenzje i trzecia nagle podnosi o prawie 1 punkt średnią. Podsumowania głównie za "Nintendo Life", nie znaczy że każdy się z nimi zgadza.

Mario Kart World - 87 (brak wyciszenia dźwięków, brak flag w multi - totalna poracha)

Fast Fusion - 80 (pokaz grafiki Switcha 2... grind na kasę w kampanii... wygląda tak sobie dzielone na Switcha 1)

Survival Kids - 62 (relaksujący co-op, dobry dla dzieci... mało oferuje w singlu... powtarzalna rozgrywka)

Welcome Tour - 53 (zaskakuje, olśniewa, fajne minigierki... wady: jak to płacić za to)

Split Fiction - 91 (wygląda i działa świetnie w każdym trybie... klatkaż czasem szarpnie... działanie dzielonej gry na Switchu 1 czasami słabsze)

Deltarune - 90 (to pół gry, ale już wypełnione humorem, urokiem, niezapomnianymi postaciami, i legendarną muzyką)

Street Fighter - 88 (akcja na poziomie innych konsol, z Pro Controllerem... czasem świecące tekstury... 30 klatek w World Tour to minus)

Hogwarts Legacy - 86 (pora nadrobić tę cudowną grę... nie ma czego zazdrościć wersji na duże sprzęty... brak dodatków)

Bravely Default - 85 (fajne dodatki pokazujące nowe funkcje konsoli, acz to głównie ta sama, świetna gra)

Kunitsu Gami - 85 (działa świetnie... myszka niby fajna, acz musząc sterować postacią, nie używałem jej)

Yakuza 0 - 83 (najlepsza wersja... świetnie wygląda i działa... nowe wątki single i multi, i parę niespodzianek... nowe tryby to nic wielkiego... nowy angielski dubbing kiepski)

Cyberpunk - 82 (działa świetnie... cross-save... gorsze niż na dużych sprzętach)

Forrnite - 82 (naprawia wszystkie problemy wersji S1... nareszcie Switch nie oferuje podrzędnego doświadczenia w Fortnite)

Rune Factory - 81 (znacznie przyjemniej, zwłaszcza w handheld... nadal spore dorysowywanie... łatwe zarządzanie rolnictwem w trybie z góry, sterowanym myszką)

Sonic X Shadow - 80 (nadal najlepszy Sonic 3D... Sonic wygląda super... Shadow dość rozmyty w trybie performance... brak update'u wersji S1 to żart, biorąc pod uwagę minimalne zmiany)

Ridger Racer - 80 (świetny port... rankingi online... drifting... bardzo ograniczone, nawet w porównaniu z wersją PSX)

Civilizaiton VII - 80 (ogromna różnica... znacznie szybsza i wygląda znacznie lepiej... z racji na myszkę i ekran dotykowy, wolę to nawet od dużych konsol)

Hitman - 78 (wygląda i brzmi świetnie... framerate nie zadowala... gra osobno zapisuje stan dla offline i online)

Nobunaga's Ambition - 75 (ukryty klejnot dla fanów strategii i epoki Sengoku... pokaz, ile sterowanie myszką wnosi do tego gatunku...)

Puyo Puyo Tetris 2S - 75 (dobra gra, ale po prostu dlatego, że podstawowa wersja taka była... Doubles to zabawny dodatek... niewiele dodatków... sterowanie myszką nieprecyzyjne... online pustki... brak opcji update'u z wersji S1)

Tears of the Kingdom - 95 (podobne teksty co przy BOTW)

Breath of the Wild - 93 (świat ożywa, działa gładko, krótkie loadingi, nowy slot na save... wyższa rozdziałka obnaża jakość tekstur, świetne dodatki powinny być częścią gry, a nie apki na telefonie)

Opublikowano
  • Autor
41 minut temu, ogqozo napisał(a):

Hitman - 78 (wygląda i brzmi świetnie... framerate nie zadowala... gra osobno zapisuje stan dla offline i online)

Nie tylko framerate ale oglądałem jak ktoś w to grał i często różne bugi się trafiają, z tej całej listy gdybym miał kupować Hitmana na S2 to jako ostatniego. Do Hogwart Legacy też mogli się bardziej przyłożyć bo średni port, wygląda na zrobionego na szybko.

Opublikowano

Ja pytam w Bravely default i działa gierka rewelacyjnie ale wrzucenie tego jako ex dla switcha2 to totalny żart. To powinno śmigać i wyjść na switcha1 ale wiadomo...pewnie koniecznie chcieli mieć coś na wyłączność co nie jest portem.

Opublikowano
  • Autor
56 minut temu, Daffy napisał(a):

Ja pytam w Bravely default i działa gierka rewelacyjnie ale wrzucenie tego jako ex dla switcha2 to totalny żart. To powinno śmigać i wyjść na switcha1 ale wiadomo...pewnie koniecznie chcieli mieć coś na wyłączność co nie jest portem.

A te mini gierki? Podobno mają ekskluzywne funkcje dla S2

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano

Govniane i wciśnięte na siłę, do tego nie wplecione z grą tylko z osobnego miejsca w menu głównym i wrzucili tam item co pozwala na przemierzanie świata bez losowych walk

Opublikowano
  • Autor

W sumie od ciebie innej opinii nie oczekiwałem.

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano
1 godzinę temu, GearsUp napisał(a):

W sumie od ciebie innej opinii nie oczekiwałem.

Przepraszam że staram się być obiektywny

Opublikowano

To je życie

IMG_9974.jpeg

@Emtebe wyslalem zapro w Capcom network, czyli w grze.

Edytowane przez tlas

Opublikowano
6 godzin temu, Daffy napisał(a):

(...) i wrzucili tam item co pozwala na przemierzanie świata bez losowych walk

Serio? W wersji na 3DS, nie trzeba było żadnego itema; częstotliwość walk ustawiało się suwakiem w menu Settings.

Opublikowano
1 minutę temu, Dajzner napisał(a):

Serio? W wersji na 3DS, nie trzeba było żadnego itema; częstotliwość walk ustawiało się suwakiem w menu Settings.

Tu tez bez poziomu 0. Teraz jest w nagrodę Item za govno mini gry