Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano

Niesamowite, że znaleźli się użytkownicy którzy nie dość że to kupili, to jeszcze się tym jarają... facepalm

Niektórzy mają w ogóle czelność Astro Bota wywoływać do tablicy...stupid

• Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 275 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• ogqozo
    ogqozo

Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

Opublikowano

Chłop wkleił losową aplikacje ze sklepu=nintendo yebie fanów wujaszek

Opublikowano
6 godzin temu, Basior napisał(a):

I znowu wymieniać? Nah, tylko Oled, przecierpię do niego.

Z innej beczki (moze bylo), konsola grzej sie w docku. Jasne, cos tak ściągała, ale nie cała noc. Porada, to wyłączenie połączenia kablem netu jak uśpiona, przetestujemy. Ktoś miał podobny problem?

Ale jaki problem? To całkiem normalne, że nabiera temperatury jak jest w docku i jest ciepła.

Opublikowano

Myślę, że decyzja Asusa, że nawet ich pecet "Xbox" ma LCD, rzuca nieco perspektywy rynkowej na ten aspekt.

Ogólnie zakładałem, że NA DZISIAJ, lepiej by na pewno było zrobić do Switcha OLED i odstawić inne bajery, bo na dzisiaj, na pewno dałoby to imo lepszy efekt - tyle że Nintendo, myśląc o długiej generacji grania, wolało jednak włożyć do konsoli bajery, których dodanie poźniej wymagałoby przepisywania softu, ustanowić standard, a potem w razie możliwości i malejących cen ewentualnie zmieniać rzeczy, które nie wymagają przepisywania softu, jak np. dodać ekran OLED. Tak głównie to widzę.

Niemniej, Asusowy nowy "Xbox" jest głównie porównywany do pecetów, gdzie nie ma takich zmartwień - a i tak firma broni decyzji o włożeniu ekranu LCD. Mówią, że:

• "kochamy OLED, ale nie możemy oddać VRR. W dzisiejszych czasach, sprzęt do grania oznacza VRR"

• OLED z tymi funkcjami jest za drogi

• OLED żre za dużo energii

A mówimy o pececie, gdzie wymagania klientów co do ceny, czasu na baterii są znacząco inne. Sprzęt ma też wiele innych możliwości ograniczenia ceny w porównaniu do Switcha. Nadal jednak mówią, że różnica ceny i baterii była zbyt duża.

Asus raczej zna możliwości, bo produkuje telefony OLED (chyba żaden z takowych jeszcze nie ma zarazem prawdziwego VRR) oraz tradycyjne laptopty z klawiaturą (gdzie chyba jako pierwsi wprowadzili OLED z VRR, o ile rozumiem).

Czy VRR faktycznie tyle daje, to kwestia gustu...

Opublikowano

Mogli też po prostu wstawić do S2 lepszy panel LCD. Taki, co nie smuży.

LCD też może wyglądać dobrze. W chińskich anbernicach dla przykładu nic nie smuży, jasność jest na tyle dobra że można grać w słońcu, z kolorami też nie ma problemu.

Opublikowano

Dokładnie, to jest słaby lcd pomimo że na papierze prezentował się spoko bo HDR, 120fos i Vrr. Digital foundry wczoraj potwierdził że pod względem opóźnienia i snużenia jest gorzej niż na ekranie z 2017r. Są LCD i lcd, tutaj mamy to drugie, dodatkowo prasa swoje dołożyła bo przed premierą każdy kto miał styczność z tą konsola twierdził że ten ekran jest tak dobry jakby prawie był OLEDem

Opublikowano
11 minutes ago, Daffy said:

Dokładnie, to jest słaby lcd pomimo że na papierze prezentował się spoko bo HDR, 120fos i Vrr. Digital foundry wczoraj potwierdził że pod względem opóźnienia i snużenia jest gorzej niż na ekranie z 2017r. Są LCD i lcd, tutaj mamy to drugie, dodatkowo prasa swoje dołożyła bo przed premierą każdy kto miał styczność z tą konsola twierdził że ten ekran jest tak dobry jakby prawie był OLEDem

Pewnie w porównaniu do tych gównianych telewizorków to jawił się jak oled

Opublikowano
2 godziny temu, Emtebe napisał(a):

Ale jaki problem? To całkiem normalne, że nabiera temperatury jak jest w docku i jest ciepła.

Przez noc? Jak nic sie nie ściągało? S1 tak nie mial

Opublikowano
7 minut temu, Basior napisał(a):

Przez noc? Jak nic sie nie ściągało? S1 tak nie mial

w uspieniu sie grzala? dziwne, u siebie nie zauważyłem, a bateria nie puchnie? ludzie zglaszali z tym problemy

Opublikowano
  • Autor

Tylko, że to musiałby być jakiś mega wytrzymały plastik bo kaseciaki strasznie kruche są. Przygarnąłby takiego Welcome Toura w pudełku

Opublikowano
3 godziny temu, GearsUp napisał(a):

Przygarnąłby takiego Welcome Toura w pudełku

Day fuckin' one nawet dla samego wycia w Zakupach Growych banderas

Opublikowano

Gierki z gamecuba ponoć mają bardzo duży input lag na S2

Opublikowano

Ja jebie. Chyba trzeba poczekać, aż betatesty urządzenia się zakończą i kupić poprawioną wersję z grami

Opublikowano

Do starych gierek mam emulatory open-source, które mają fajne upscalery poprawiające graficzkę, jeżeli ktoś nie chce być aż tak bardzo old-school. Od nowej konsolki oczekuje nowych gierek. Więc mi to osobiście wisi czy Nintendo ogarnęło swoje oficjalne emulatory starszych konsol w ramach płatnego abonamentu. Bo ten haracz opłacam wyłącznie dla grania online, dopóki mogę dzielić koszt na 8 osób, i wychodzi mi jakaś śmieszna groszowa suma na rok.

I nadal nie rozumiem czemu nie przeportowali świetny remake Wind Waker HD z WiiU na Switch/Switch2, a zamiast tego dali emulator GameCube'a w abonamencie facepalm

Opublikowano
  • Autor
4 minuty temu, Damk napisał(a):

I nadal nie rozumiem czemu nie przeportowali świetny remake Wind Waker HD z WiiU na Switch/Switch2, a zamiast tego dali emulator GameCube'a w abonamencie facepalm

Również zbulwersowany jestem, że do subskrypcji Gamecube wrzucili wersję z Gamecube

Opublikowano
2 minuty temu, GearsUp napisał(a):

Również zbulwersowany jestem, że do subskrypcji Gamecube wrzucili wersję z Gamecube

A byłeś zbulwersowany jak zrobili link's awakening na switcha jak już była link's awakening w subskrypcji gameboy color?

Edytowane przez LiŚciu

Opublikowano

W poprzednich generacjach Reggie i Satoru byli tymi "zdroworozsądkowymi", głosem szarych graczy w korporacji. Dzisiaj Nintendo nie ma takich ludzi (a może ma - ale nie mają takiej siły przebicia?). Stąd raka sytuacja.

Spokojnie... gracze zagłosują portfelami sadkek