Opublikowano 23 godziny temu23 godz. A nie wiem, brałem brazylijskie doładowania z enebaENEBABuy Nintendo eShop Card 50 BRL key for Cheaper Price!Visit Eneba Store and Buy Nintendo eShop Card 50 BRL key! No expiry date, no additional fees, safe, convenient, and extra awesome! Join the club today! Edytowane 23 godziny temu23 godz. przez tlas
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. On 9/26/2025 at 6:11 AM, Daffy said:Na decku często żongluje miejscem instalki między SSD a zwykłą memorka i z prawie stu gier jakie na tym ograłem tylko przy Rift Apart widziałem faktyczną różnicę w działaniu (wręcz dyskwalifikującą memorke przez loading i ścinki przy zmianie szczeliny)Rozmiar gier na Steamie to ogólnie parodia. RDR2 120gb, Baldur prawie 150, TLoU2 też 120. Jeszcze niektóre gry dają wybór i można, na przykład, nie instalować tekstur w 4K i takie tam. Ale większość ma to gdzieś
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. W dniu 22.09.2025 o 03:07, Homelander napisał(a):Dokładnie. Wszystkie inne urządzenia elektroniczne z baterią ładują się z powietrza. Mocą przyjaźni. Tylko bezczelne Nintendo zmusza do ładowania padów. Wiadomo przecież, że lepiej pierdolnąć gdzieś w kąt po zagraniu niż jak człowiek podłączyć do konsoli. Minus w chujBtw. jak ładowałbyś charging gripa?Po prostu grając - jak każdy inny kontroler. Podłączasz kabelkiem do konsolki, tudzież zasilacza, i grasz dalej 🤷Na Switchu 1/2 tego nie zrobisz - albo grasz, albo wtykasz do konsoli i czekasz aż się naładują. (No chyba, że grasz handheldowo - to przepraszam - ale ja to piszę z perspektywy użytkownika, który gra na telewizorku.)Kutwa - przecież Nintendo przy WiiU dało w standardowym zestawie nawet osobny zasilacz do pada (sic!).
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. 18 minutes ago, Damk said:Po prostu grając - jak każdy inny kontroler. Podłączasz kabelkiem do konsolki, tudzież zasilacza, i grasz dalej 🤷Na Switchu 1/2 tego nie zrobisz - albo grasz, albo wtykasz do konsoli i czekasz aż się naładują. (No chyba, że grasz handheldowo - to przepraszam - ale ja to piszę z perspektywy użytkownika, który gra na telewizorku.)Kutwa - przecież Nintendo przy WiiU dało w standardowym zestawie nawet osobny zasilacz do pada (sic!). A co konkretnie powstrzymuje cię do wpięcia kontrolerów w konsolę po pograniu?
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. 2 minuty temu, Homelander napisał(a):A co konkretnie powstrzymuje cię do wpięcia kontrolerów w konsolę po pograniu?Chęć grania nadal (Grasz sobie... kontrolery się rozładowują... i w tym momencie jesteś zmuszony zakończyć granie, aby wpiąć Joy-Cony do zadokowanej konsolki 🤷) Edytowane 19 godzin temu19 godz. przez Damk
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. Just now, Damk said:Chęć grania nadal W sensie grasz 20h non stop? Bo przecież tyle wytrzymują baterie joyconów
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. 2 minuty temu, Homelander napisał(a):W sensie grasz 20h non stop? Bo przecież tyle wytrzymują baterie joyconówW sensie - wyrobić sobie nałóg, aby za każdym razem po pograniu odłączyć wszystkie Joy-Cony z gripa bez względu na poziom naładowania, i podłączać je za każdym razem do zadokowanej konsolki?Mocno nieintuicyjne, i mocno niepraktyczne. Jeżeli gra się też na innych platformach, lub grało się w poprzednie konsole Nintendo "przedsłyczowe"...Charging Grip powinien być załączony w standardowym zestawie, a nie jako dodatkowa płatna opcja DLC NS2 powinna to poprawić. To miał być upgrade, a nie stagnacja.
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. 4 hours ago, Damk said:W sensie - wyrobić sobie nałóg, aby za każdym razem po pograniu odłączyć wszystkie Joy-Cony z gripa bez względu na poziom naładowania, i podłączać je za każdym razem do zadokowanej konsolki?Mocno nieintuicyjne, i mocno niepraktyczne. Jeżeli gra się też na innych platformach, lub grało się w poprzednie konsole Nintendo "przedsłyczowe"...Charging Grip powinien być załączony w standardowym zestawie, a nie jako dodatkowa płatna opcja DLC NS2 powinna to poprawić. To miał być upgrade, a nie stagnacja. No tak. Po zabawie okładamy zabawki na miejsce. Nawyk, którego uczą w przedszkolu, musiałeś ominąć. Pewnie masz podobny problem z brudnymi garami, albo ubraniami? W sensie pierdolnięte gdzieś w kąt nie myją się same
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. 22 minuty temu, Homelander napisał(a):No tak. Po zabawie okładamy zabawki na miejsce. Nawyk, którego uczą w przedszkolu, musiałeś ominąć. Pewnie masz podobny problem z brudnymi garami, albo ubraniami? W sensie pierdolnięte gdzieś w kąt nie myją się sameZabawki odkładam na półkę. A interaktywne zabawki doładowuję kiedy dają mi znać, że mają niski poziom baterii. Wtedy biorę kabelek, i podłączam, i gram dalej. Ale u Nintendo ostatnio tak nie można Edytowane 13 godzin temu13 godz. przez Damk
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. 10 godzin temu, Damk napisał(a):Chęć grania nadal (Grasz sobie... kontrolery się rozładowują... i w tym momencie jesteś zmuszony zakończyć granie, aby wpiąć Joy-Cony do zadokowanej konsolki 🤷)Skoro uzywasz switcha jako konsola stacjonarna, to zakup pada jest konieczny. Nie potrafie sobie wyobrazic grania przed TV na tych joyconach
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. No Nintendo nie przewidziało, że komuś nie będzie się chciało popiąć joyconów do konsoli raz na parę dni. WowFaktycznie: gracze są najgorsi. Dual Sense trzyma kilka godzin na baterii - płacze, że trzeba grać na kablu jak zwierzę. Pad do Xboxa ma paluszki - płacze, że trzeba zmieniać paluszki. Nintendo zrobiło 20h na baterii i docka - płacze, że NIE można grać na kablu jak zwierzę. Ja pierdolę...
Opublikowano 28 minut temu28 min A to na switchu 2 nie ma do kupienia tego gripa z opcja ladowania? Do jedynki bylo cos takiego w sklepach.
Opublikowano 24 minuty temu24 min Jest, ale to chyba chodzi o to że nie można sobie podłączyć joyconsa kablem. Imo problem z dupy przy tak długim działaniu na baterii no ale tak jak homelander napisał zagrajmer zawsze znajdzie powód żeby pomarudzić