Opublikowano niedziela o 08:033 dni Mi się fajnie walczyło mieczem Dualiso mimo iż nie najmocniejszy to pozwalał wykonywać dodatkowy atak co fajnie budowało punkty akcji do mocniejszych ataków.Atrybuty ja rozdawałem choć nie zawsze w sposób skalujący się z bronią.
Opublikowano niedziela o 08:343 dni U mnie tez dualiso było grane i buffy zwiazane z atakiem podstawowym.
Opublikowano niedziela o 08:363 dni 31 minut temu, mario10 napisał(a):Atrybuty ja rozdawałem choć nie zawsze w sposób skalujący się z bronią.Jakoś w trzecim akcie zrobiłem reset i leciałem po skali broni, bo już mialem wybraną główny ekwipunek. Wcześniej rozdawałem wg uznania, bo i bronie zmieniałem często.
Opublikowano niedziela o 08:542 dni No właśnie jak testowałem różne bronie dla różnych postaci to one się nie raz skalowały z innymi atrybutami więc na pewnym etapie rozdawałem je w konkretny sposób i nie kombinowałem z tym, na szczęście resetować atrybuty można więc i tym ponownym rozkładem atrybutów można się pobawić.
Opublikowano niedziela o 17:152 dni Nie przejmowałbym się specjalnie tymi atrybutami. Pod koniec gry jak dasz jakiejś statystyce 100 a 0, to poczujesz różnicę, jasne, ale ogólnie nie mają one decydującego wpływu. Ten mają głównie używane i akumulowane skille i ogólna taktyka zespołu ("jaki macie pomysł na grę"), to jak grasz (czy unikasz ataków), a za nimi także liniowe statsy jak level postaci i broni, a także statsy z założonych pictosów (o których warto pamiętać, bo mogą być naprawdę spore i nie będziesz miał tyle z levelowania). Atrybuty z levelowania to tutaj raczej aspekt min-maxowania, niż ustawiający ci grę, nie myślałbym nad nimi długo.
Opublikowano poniedziałek o 05:422 dni Pół wideo dla tych co nie skończyli i drugie pół z grubymi spoilerami. Daryl po raz kolejny udowadnia dlaczego jest TOP jeśli chodzi o gierkową tubę, polecam gorąco.
Opublikowano poniedziałek o 21:361 dzień Chyba odpuszczam po 15 godzinach. Nie na moje nerwy te jRPG, utwierdzam się po raz kolejny. Wszystko spoko aż do walki z Renoirem.Update: dobra, zawsze jak zaczynam marudzić to się udaje przejść.
Opublikowano poniedziałek o 22:551 dzień Zawsze możesz obniżyć poziom trudności, no chyba, że już grasz na easy, ale może po prostu potrzebujesz dobrać lepsze pikto/luminy?
Opublikowano wczoraj o 04:09 1 dzień 6 godzin temu, Czoperrr napisał(a):Wszystko spoko aż do walki z Renoirem.6 godzin temu, Czoperrr napisał(a):Chyba odpuszczam po 15 godzinach.SpoilerYOUR SISTER DESERVES MORE!
Opublikowano wczoraj o 06:30 1 dzień Nie byłem nigdy fanem taktycznych rpgów i pewnie Expedition 33 też nigdy bym nie sprawdził gdyby nie GP i świetne oceny. Ale tu bawię znakomicie , wykreowany intrygujący świat, zaskakująca historia, dynamiczna walka, relacje między postaciami, muzyka, animacje wszystko to buduję wyjątkową produkcję która sprawia że nawet takiej osobie jak ja, która normalnie stroni od tego typu gier, ciężko się oderwać. Wyjątkowa gra.
Opublikowano wczoraj o 06:52 1 dzień Skończyłem.No piękna gra, bardzo dobrze przemyślana ostatnia walka i polecam nie przekoksować się żeby mieć z niej wyzwanie. Sama egzekucja Sandfala to jak wiele razy zostało juz powiedziane, soczysta mela na ryj patologi gamingowej jaka ostatnio się dzieje, wszystko jest składne, nie ma przesadnych fillerów, długość gry odpowiednia, jest naprawde co robić w endgame i do tego jest trudna, nawet dla graczy z dużym stażem i czasem reakcji lepszym niż chirurdzyTej gry nie sprzedamSpoilerWybrałem zakończenie Maelle, czyli trwanie dalej w wykreowanym świecie namalowanym przez Dessendre
Opublikowano wczoraj o 06:57 1 dzień To teraz załaduj poprzedniego sejwa i sprawdź drugie zakończenie. Warto, może Ci się trochę optyka zmienić.
Opublikowano wczoraj o 07:03 1 dzień Po zakończeniu zmieniłem zdanie o SpoilerRenoirbardzo fajnie napisana postać.
Opublikowano wczoraj o 07:08 1 dzień Ja to tylko zrzucę tutaj, proszę nie otwierać spoilera bez obejrzenia obu zakończeń.Spoiler
Opublikowano wczoraj o 08:44 1 dzień Muszę zobaczyć to drugie zakończenie, bo myślałem, że można jeszcze ostatnia walkę powtórzyć i wróciłem tam długo po tym jak już nie miałem sejwa.
Opublikowano 23 godziny temu23 godz. To choćby na YT sobie nadrób, nie ma żadnych trofeów czy acziwmentów związanych z obejrzeniem obu, a niezależnie od tego które wybrałeś to drugie uzupełnia perspektywę na swój sposób. Wtedy dopiero sam ocenisz, która ze stron miała rację.SpoilerOczywiście rację miał Verso i jeśli ktoś uważa inaczej to musi dorosnąć i nauczyć się radzić sobie z problemami w życiu
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. 1 godzinę temu, Bzduras napisał(a):To choćby na YT sobie nadrób, nie ma żadnych trofeów czy acziwmentów związanych z obejrzeniem obuNo wiem, platyna od dawna już jest. Po prostu jestem ciekaw.
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. To czekaj, skończyłeś grę już dawno temu i nie obejrzałeś drugiego zakończenia? Nie żeby było w tym coś złego, ale... dlaczego? Pamiętam, że gdy tylko creditsy przeleciały to od razu zacząłem szperać, czy da się obejrzeć drugi ending bez ponownego przechodzenia gry, zwykła ciekawość była zbyt silna by powiedzieć "ok, spoko" i odłożyć pada.
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Też nie widziałem drugiego nie wiem co w tym dziwnego. Gra wybitna i kiedyś sobie przejdę ponownie to zobaczę wtedy.
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Oba są bardzo fajne bo dają perspektywę obu bohaterów i warto je zobaczyć. Ogólnie świetną historią gra stoi
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. 35 minut temu, messer88 napisał(a):Też nie widziałem drugiego nie wiem co w tym dziwnego. Gra wybitna i kiedyś sobie przejdę ponownie to zobaczę wtedy.EH PANOWIE CORAZ WIĘCEJ AMATORÓW SIĘ PCHA DO ZABAWY HEHE MAM NADZIEJĘ, ŻE PRZEJDZIE TA NOWELIZACJA USTAWY I PO BUŁKI BĘDZIE MOŻNA CHODZIĆ TYLKO Z LICENCJĄ BO SERIO NIEKTÓRZY NIE MAJĄ ANI DOŚWIADCZENIA ANI WYOBRAŹNI I NA PRZYKŁAD UPUSZCZĄ BUŁKĘ NA PODŁOGĘ
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. 58 minut temu, Bzduras napisał(a):To czekaj, skończyłeś grę już dawno temu i nie obejrzałeś drugiego zakończenia?No jak wspomniałem, wróciłem tam po zrobieniu wszystkiego i jakoś tak hajp opadł jak się okazało, że nie można sprawdzić w grze, że po prostu zapomniałem sprawdzić YT.
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. Po 15 godzinach zorientowałem się że luminy można edytować, teraz gra zrobiła się znacznie prostsza
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. 43 minuty temu, Square napisał(a):No jak wspomniałem, wróciłem tam po zrobieniu wszystkiego i jakoś tak hajp opadł jak się okazało, że nie można sprawdzić w grze, że po prostu zapomniałem sprawdzić YT.To jest akurat lipa, też tak chciałem zrobić i się zdziwilem, że się nie da. Trochę słaba decyzja. No ale nadrobiłem potem na YT i lecę też powoli drugie przejście.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. 25 minut temu, ASX napisał(a):Po 15 godzinach zorientowałem się że luminy można edytować, teraz gra zrobiła się znacznie prostszaWarto się bawić pikto i luminami bo to pomaga mocno w rozgrywce i daje możliwości większej zabawy.