Skocz do zawartości

Clair Obscur: Expedition 33

Featured Replies

Opublikowano

Zaktualizowana i oficjalna grafika propagandowa, teraz już nikt się nie przyczepi, że saudigamer czy inne randomy oceniły wysoko:

GpZxhpoX0AAMK-j.jpg

• Odpowiedzi 415
  • Wyświetleń 20,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• A tu całość ekipy - sami zwyczajni ludzie, żadnych ulańców i kolorowłosych they/themów - tamto zostało w Ubisofcie.

• Patrzcie co znalazłem :)

• Mniej więcej dwie godzinki za mną i o ile z początku podchodziłem do tych "9/10" i Waszych spustów z lekką rezerwą, tak teraz nie mam już żadnych wątpliwości co do tej gry: to naprawdę będzie konkretn

Opublikowano

Z moim tempem to nie wiem czy jednak platyna nie bliżej 100h, ale to DOBRZE problem

Screenshot_20250425_223055_Gallery.jpg

Opublikowano

Ja z moim analfabetyzmem, próbujący zrozumieć system walki Sciel

WPVzR89.jpeg

fa0Kfdp.png

Opublikowano

Lune to jest zajebista babka. Prostuje Roberta Pattisona aka Gustave za każdym razem gdy on zachowuje sie jak emo nastolatek poszkodowany przez cały świat.

Opublikowano

Francois lol
Kuźwa, jakie ta gierka ma pomysły - czasem czuję się, jakby to faktycznie był rasowy jRPG wprost z chorych umysłów azjatów, bo te wszystkie gestrele, Esquie i jego sąsiad-nemesis to jakby z NIERa od Yoko Taro wyszło.
Ile tu jest serducha i oprócz wzruszających czy mrocznych motywów, jest też pełno zajebistego humoru fsg

Opublikowano

Szkoda się produkować bo już wszystko zostało napisane o tym czarnym koniu roku 2025. Wlatuje śniadanko i zasiadamy do tego genialnego tytułu.

Opublikowano

Ależ to jest miodne, posiedziałem do 3 w nocy, wstałem rano i dalej chciałem chłonąć świat i historię.

Muzyka - A R C Y D Z I E Ł O. Na słuchawkach gra się w to tak doooobrze. Początkowe lokacje, design - coś pięknego.

Opublikowano

Ja nadal czekam na swoją kopię bo takie inicjatywy i studia trzeba wspierać. Grę kupiłem oczywiście nie dzięki trailerom tylko dzięki forumkowi. A zwłaszcza Waszym opiniom.

ZAUFAŁEM ^^

Opublikowano
2 godziny temu, Donatello1991 napisał(a):

Koniec aktu 1. Omg. To nie goty. To ArcyGoty.

Mega rzadko się z kimś zgadzam co do miana GOTY ;) W twoim przypadku trafiono w sedno. Przekozak gra

Opublikowano

Audiowizualnie to jest poezja banderas

Co chwila się zatrzymuje by sobie pooglądać miejscówki i do tego ta muzyka.

System walki jest świetny i coraz bardziej łape jego zasady. Zmusza do taktycznego myślenia. Niektórych przeciwnikiem atak umiem sparować/uniknąć odrazu, a z niektórymi mam duży problem. Naszczescię loadingi są szybkie, więc powrót do przeciwnika który nas złoił trwa krótko.

Po pokonaniu pierwszego fabularnego bossa czułem się jak w Soulsachfsg No ale żadnego Mima którego spotkałem na drodze nie udało mi się pokonać. Nie mogę wyczuc tych skubancow.

Do tego fajna mapka świata (niczym w Ni no kuni) i idealnie rozłożone punkty kontrolne.

Na tą chwilę prawdziwy diament pozbawiony rys.

Opublikowano

Mimy z czasem powszednieją jako jedyne, bo chyba wszystkie mają takie same ataki, a trochę ich jest. Inne warunki walki się zmieniają, i czasem walka może długo trwać, ale ciągle walą te same dwa comba. Slap.. slap... yyy, glówka i łup, łup... łup..... łuup.

Ten ostatni typek na arenie to przykład przeciwnika z dużo szerszym repertuarem, ma dość wiele różnych komb, w tym typowy bokserski blef, na który złapałem się chyba z 50 razy pod rząd lol.

Opublikowano

Az mi doopa peka ze wszyscy graja a ja dopiero jutro w domu bede to moze pogram. Syna trzeba bedzie szybko uspac i ciorac az sam nie zasne