Skocz do zawartości

Clair Obscur: Expedition 33

Featured Replies

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Wyświetleń 49,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• A tu całość ekipy - sami zwyczajni ludzie, żadnych ulańców i kolorowłosych they/themów - tamto zostało w Ubisofcie.

• Patrzcie co znalazłem :)

• Mniej więcej dwie godzinki za mną i o ile z początku podchodziłem do tych "9/10" i Waszych spustów z lekką rezerwą, tak teraz nie mam już żadnych wątpliwości co do tej gry: to naprawdę będzie konkretn

Opublikowano

Z gier najbliżej chyba Final Fantasy, a z anime Attack on Titan. Przynajmniej jeżeli chodzi o skalę epickości.

Opublikowano

Na razie dużo nie grałem, bo czasu nie miałem, ale jak tylko włączyłem i po samym wstępie z tą genialną muzyką to człowiek już wiedzial, że czeka go cudowna gra.

Opublikowano

Panowie

Top.10 pikto

Jaka najlepsza broń dla kogo (wciąż mam dylemat)

Opublikowano

Pikto za dużo dobrych żeby 10 wybrać.

Bronie u mnie tak

Sciel - Tisseron, jedna tura twilight więcej i insta play przy wejściu w twilight. Wcześniej Moisson gdzieś mi wypadł na 20lvl jak jeszcze nie miałem tak wysokich lvli broni.

Lune - Kralim/Betelim, wiadomo dwie plamy na start i +1ap za używanie plam

V - Chevalam, startuje z S. Zmiana z Contorso.

Maelle - Medalum, u mnie dopiero z końcem gry się pojawił, wcześniej Brulerum

M - Joyaro, startuje na almighty mask. Wcześniej Ballaro.

Opublikowano

W luminach mam generalnie wszystko pod damage break i AP. Pod postacie konkretne np greater slow na Lune. Rozkminisz sam jak dana postacią często robisz breaki to takich nawrzucasz sporo z dodatkowymi efektami np debuff przy breaku, innej postaci coś co daje extra damage przy debuffie.

Pikta teraz pod to żeby postacie miały 100% crita i ewentualnie jak coś dużo luminy a potrzebuje dla efektu to wrzucam jako pikto.

Generalnie to zajebiście dużo jest tutaj możliwości do zabawy.

Opublikowano
2 godziny temu, Sedrak napisał(a):

Kojarzycie inne gry, anime, które mają podobną muzykę?

Mi się sporo kojarzy, włącznie z rzeczami z Ghosta i Bepopa, tylko budżet mniejszy... Składanka Yoko Kanno nie uderzy w ten klimat? W "Wolf's Rain" nawet są piosenki po francusku hehe.

Opublikowano

Czy idzie gdzieś ustawić żeby dialogi leciały normalnie, zamiast konieczności klikania "dalej" po dosłownie każdym zdaniu?

Opublikowano

Po przejściu tej gry wzięło mnie na aktualizacje osobistego rankingu jRPG, postanowiłem umieścić ją tuż za podium, ale może to wpływ chwili. Niemniej jednak wciąż nie mogę wyjść z podziwu. Co do DLC to słyszałem jakieś przesłanki o innych ekspedycjach itp. ale może lepiej niech pójdą jednak drogą Final Fantasy, zamiast ciągle klepać jeden świat, wszak DLC/ sequele zabijają kreatywność.

Opublikowano

Dajcie swoje top 5 jRPG, ciekawi mnie jak wysoko stawiacie Sexpedycję 33 w rankingu.

Ja zacznę:

1. Final Fantasy XII

2. Clair Obscur

3. Trails of Cold Steel IV

4. Parasite Eve

5. Persona 3