Opublikowano 9 sierpnia9 sie 2 godziny temu, KrYcHu_89 napisał(a):Ciekawe czy po przejściu odblokowuje się jakiś free roam, jak to w Mafiach 1 i 2 bywało?Mapa oraz ilość znajdziek wskazuje że tak będzie.
Opublikowano 9 sierpnia9 sie "Klimat wylewa się z ekranu" intakie tam już wszyscy pisali, to niezaprzeczalne.Gra powoli się rozkręca serwując świetną historię.Twórcy zaimplementowali super mechaniki jak np w walce na noże, wygląda świetnie i mocno daje radę, ale na boga growego - dlaczego nie ma systemu staminy? Przecież teraz bohater macha kiziorem w niekończącym się ciągu cięć i pchnięć, plus uniki i blocki. No szkoda.
Opublikowano 9 sierpnia9 sie Fantastyczna gra. Nie rozumiem w ogóle recenzentów w szczególności, ze grali na PC. Ja wiem, ze jak gra nie ma pierdyriald mechanik i nie jest chociaż sandobxem to ból tyłka, ale jest cos takiego jak " gra w swoim rodzaju ". Na pewno nie jest to gra poniżej 80.
Opublikowano 9 sierpnia9 sie To jest właśnie taka idealna gra na 8+. Recenzenci nie mieli chyba posypane jak się czepiają. Takie produkcje są wskazane. Odpocząłem po 7 rozdziale i niedługo lecę dalej bo ciekawi mnie ta historia. Gunplay nie jest taki zły ;) Edytowane 9 sierpnia9 sie przez Whisker
Opublikowano 9 sierpnia9 sie 6 godzin temu, KrYcHu_89 napisał(a):Ciekawe czy po przejściu odblokowuje się jakiś free roam, jak to w Mafiach 1 i 2 bywało?To masz już odblokowane po prologu. Można nawet używać szybkiej podróży do tych miejsc, które się odblokowało w fabule.
Opublikowano 9 sierpnia9 sie Człowiek obejrzał 3 przedpremierowe filmiki z tej mafii na YT, a to guano już wyrzuca na główną spoilery w tytułach.
Opublikowano 9 sierpnia9 sie A jak z jazdą samochodami? Jest czym pojeździć, czy głównie sie chodzi, ewentualnie na koniu śmiga?Element motoryzacyjny jak dla mnie jest mega wazny w Mafii.
Opublikowano 9 sierpnia9 sie 2 minuty temu, LeifErikson napisał(a):A jak z jazdą samochodami? Jest czym pojeździć, czy głównie sie chodzi, ewentualnie na koniu śmiga?Element motoryzacyjny jak dla mnie jest mega wazny w Mafii.Jest. Jak dla mnie jeździ sie dobrze.
Opublikowano 9 sierpnia9 sie 2 godziny temu, Qbon napisał(a):To masz już odblokowane po prologu. Można nawet używać szybkiej podróży do tych miejsc, które się odblokowało w fabule.A to nie zauważyłem nawet, spoko :)
Opublikowano 9 sierpnia9 sie Ktoś pisał, że walka na noże wygląda dobrze? xD Przecież większego drewna już dawno nie widziałem. Wczoraj skończyłem ponownie Uncharted 4 i w tej 8-letniej grze, bliźniacza mechanicznie finałowa walka wygląda 128 razy lepiej. W samej Mafii mam 3 godziny, więc jedyne co się na razie wyróżnia to widoczki. Animacje postaci to taki dolny średniak. Mam nadzieję, że historia rekompensuje niedoróbki techniczne.
Opublikowano 9 sierpnia9 sie No, bardzo duży jest rozstrzał między grafiką środowiska a postaci, animacje są straszne, widać, że to gra za 160 zeta. Ale za ogarnięcie techniczne poza animacjami same plusy, przełącznik z 30 na 60 albo unlimited fps w cutscenkach bez modów, widać, że chłopaki mają pecetowe korzenie i nie zostawiają konsolowych naleciałości. I tak jak pisał Krychu, UE chyba w końcu okiełznany (przez Epic), zero stutterów, jest dobrze. Póki co zaraz po kopalni, więc ciężko coś więcej o grze powiedzieć. Jedynie, że stealth żałosny, ile można klepać w kółko podchodzenie na kucach do akurat obróconych do ciebie plecami głuchych NPCetów, to było fajne jakieś 20 lat temu.
Opublikowano 9 sierpnia9 sie 2 godziny temu, kiseki napisał(a):Ktoś pisał, że walka na noże wygląda dobrze? xD Przecież większego drewna już dawno nie widziałem.Wczoraj skończyłem ponownie Uncharted 4 i w tej 8-letniej grze, bliźniacza mechanicznie finałowa walka wygląda 128 razy lepiej.W samej Mafii mam 3 godziny, więc jedyne co się na razie wyróżnia to widoczki. Animacje postaci to taki dolny średniak. Mam nadzieję, że historia rekompensuje niedoróbki techniczne.Ale w Mafii są za to najładniejsze pomarańcze w grach, serio czegoś takiego jeszcze nie widziałem.Wszyscy powinni wiedzieć, że na Sycylii najważniejsze pomarańcze, a nie walka na noże.
Opublikowano 9 sierpnia9 sie No i co do wspomnianych przeze mnie wcześniej artefaktów z frame genem to wystarczyło wyłączyć HDR w grze i artefakty zniknęły także coś w samej gierce się gryzie ze sobą, w sensie HDR włączony z poziomu gry i FG. Włączyłem w NVIDIA App rtx HDR i jest baja. Swoją drogą nie widziałem czegoś takiego w żadnej innej grze.
Opublikowano niedziela o 15:395 dni Dawno tu nie pisałem ale nowa Mafia tak mnie zauroczyła swą prostotą z jednej strony, a z drugiej jakością tejże prostoty, że musiałem napisać.Cóż za piękny i w pewien sposób odświeżający tytuł dający nadzieję na takie produkcje ery PS2/3 No cudna gra Polecam z całego serduszka
Opublikowano niedziela o 20:165 dni Finisz po 12h. Świetna gra. Trochę mam niedosyt, ale co tam. Klimat i miejscówa to strzał w dychę, muzyka, dialogi, bohaterowie na prawdę z krwi i kości. Jedynie te walki na noże mehh, a skoro oparli na tym dosyć sporą część gry to mogło być lepiej. Fajnie się jeździło po Sycylii autkiem. Kurde zagrałbym w coś jeszcze w takim klimacie. Grałem w 1 i 2. Trójkę chwilę i mi się kompletnie nie podobała. Ta część dla mnie numer jeden. Oczywiście klimat miasta dużego też robi swoje i mam nadzieje, że następna Mafia to będzie właśnie lata 50-60 i miasto, ale Sycylia mega. Dawać więcej takich gier.
Opublikowano poniedziałek o 04:445 dni Klimatycznie byłoby to mega, ale tamte lata to także amerykańskie auta i muzyka. Trójka dawała w tym aspekcie akurat radę.
Opublikowano poniedziałek o 11:234 dni W dniu 8.08.2025 o 15:39, KrYcHu_89 napisał(a):Jestem już daleko, nie licz na dużo swobody, ale będą nowe aktywności gameplayowe. Początek gry to przypomina Hellblade, tylko, że jednak postacie i klimat np. mnie mocno pasują i mimo wszystko jest więcej różnorodności.Walka na noże to śmiechłem, jak zobaczyłem animacje z Hellblade, dosłownie to chyba w UE musi się generować z ich dostępnych w silniku animacji xD.A nie używam, scaling mam w TSRze i zero aktefaktów.U mnie faktycznie na steam deck wyciągam te 30-40 fps bez większych artefaktów. Niesamowite w jakich czasach żyjemy :)
Opublikowano poniedziałek o 13:264 dni Tak zachwalacie ze chyba kupie, mimo ze kcd2 i ds2 lezy rozgrzebane w 1/3
Opublikowano poniedziałek o 13:304 dni 2 minuty temu, Alpha Trion napisał(a):Tak zachwalacie ze chyba kupie, mimo ze kcd2 i ds2 lezy rozgrzebane w 1/3W życiu bym nie zostawił takich gier rozgrzebanych. Nawet dla Mafii.
Opublikowano poniedziałek o 13:454 dni Ja tam X albo XI rozdział. Dawno nie siedziałem tyle przed ekranem i xboxem xDKlimat top, kilka elementów jest ciężkich- firanka to ściana, takie czasy PS2 czy tam Ps360. Ale wciągam ten Włoski klimat, bo dla mnie złoto. Dałbym 8/10, ale nie skończyłem. Można dyskutować czy dać 7 czy 8, u mnie podbija miejscówka i te babole mi umykają.
Opublikowano poniedziałek o 14:024 dni 30 minutes ago, Donatello1991 said:W życiu bym nie zostawił takich gier rozgrzebanych. Nawet dla Mafii.U mnie norma że kupuję (bo lubię kupować i rzadko odsprzedaję) i leży to pare miesięcy Mowicie że na zwykłej ps5 da się pograć i nawet wygląda?
Opublikowano poniedziałek o 16:234 dni 2 godziny temu, Alpha Trion napisał(a):Mowicie że na zwykłej ps5 da się pograć i nawet wygląda?Tak, nawet sprawdziłem Quality i te 30fpsów jest tu zaskakująco płynne, więc tak zostawiam - wygląda ślicznie, ten piasek i kurz tutaj są wręcz namacalne, genialny klimacik.
Opublikowano poniedziałek o 16:514 dni 3 godziny temu, Alpha Trion napisał(a):Tak zachwalacie ze chyba kupie, mimo ze kcd2 i ds2 lezy rozgrzebane w 1/3Gra na 11 godzin czyli idealna dla Ciebie skoro nie masz czasu na molochy, które wymieniłeś.
Opublikowano poniedziałek o 18:534 dni Napisy poszły- xbox pokazuję 9 godzin i 55 minut.Pobłąkam się i zobaczę jak te szukanie tych głupot. Ponownie przechodzić na trudnym- wątpie, szkoda mi czasu na calaki itp rzeczy. Ale nie mówię stanowczo NIE.Technicznie to nie jest gra na miarę 2025, jest poprawnie i tutaj dałbym 7/10.Ale klimat, historia, postacie które są mocne, ale głównie ta Sycylia mnie urzeka. Spokojnie 8/10.Zostaję mi dokończyć 3, bo to jedyna część która mi do końca nie siadła.Cena znośna i nie jest za te mityczne "trzy i pół bomby" Jak ktoś nie jestem fanem pozostałych części, to może poczekać na obniżki.EDITKtoś pytał- można odpalić tryb swobodny i tam poszukać znajdziek, wydać pieniądze. Można też każdą misję powtórzyć- bo jak domniemam, są znajdzki które się zgarnia podczas misji- dostęp do wnętrza budynku itp.